• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akran Zorbalığı

Bu sene öğrencilerimden biri kasıtlı olarak bisiklet süren arkadaşının tekerine büyük taş fırlatıyor, okul dışında arkadaşına misafirliğe gittiklerinde birlikte top oynarlarken arkadaşının oynadığı yere vazelin sürüyor (bizzat kendi annesinden ve karşı tarafın annesinden dinlediğimi söylüyorum). Ödevini yapmadan geldiği için etkinlik dersinde ödevini yaptırdığımda ertesi gün çantasına bıçak alarak okula geliyor ve gelirken arkadaşlarına gösterip onları korkuttuğu için haberim oluyor. Öğlen aralarına giderken arkamdan (o.... ç...., g..tv..r..n) küfürler ederek gidiyor. Bu bahsettiğim çocuk 7 yaşında. Annesi ve evde yaşayan bütün ebeveynleri ile konuştuğumda gülerek çocuk o yaaa hoca büyüyünce geçer diyorlar. Geçmese de umurlarında değil zaten o ayrı bir konu. Ben okulda tek öğretmenim. Rehberlik servisi yok. Kendim baş etmeye çalışıyorum bütün durumlarla. Köy okullarını belki bilirsiniz, hafta sonu ve yaz tatilinde olan olayları da bizim çözmemiz bekleniyor. Evet haklısınız o daha bir çocuk. Ama diğerleri de çocuk. Ben bir eğitimci olarak her ne kadar bu düşüncemden utansam da artık her çocuğu masum görmüyorum, göremiyorum. Kasıtlı kötülük yapıyor bazıları. Okulda bizlerin de yetkileri kısıtlı. O kadar dikkatli davranmak zorundayız ki kendimizi korumak için. Bu tip sistemli olumsuz davranış gösteren öğrencim olursa eğer, ben de mağdur öğrencilerimin ailelerine "elimden geleni yaptım, okul dışında aile ve çocukla çözün." tavsiyesini veriyorum. Buna mecburum çünkü. Hepimiz, öğretmenler ve mağdur aileler çocukları bir şekilde korumaya mecburuz.
Yaa ne kadar üzücü.
7 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz.
Diziler o kadar çok şiddet içeriyor ki bir nesil mafya dizileriyle büyüdü..
Ne yapılmalı bir şiddeti durdurmak için.
Yazık olan bizim gibi bir söz söyleyip kalbini kırmaya korkan çocuklara olacak.
Çok farklı bir nesil geliyor.

Yaa ne kadar üzücü.
7 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz.
Diziler o kadar çok şiddet içeriyor ki bir nesil mafya dizileriyle büyüdü..
Ne yapılmalı bir şiddeti durdurmak için.
Yazık olan bizim gibi bir söz söyleyip kalbini kırmaya korkan çocuklara olacak.
Çok farklı bir nesil geliyor.
Dehşete kapılıyorum bu sene her gün yeni bir olay. Bir de biz minicik bir okuluz öğrenci sayım iki elin parmakları kadar yok. Varın görün büyük okulları. Artık çocuklar kendini savunmayı bilmeli. Şahsen ben kendini savunmak için şiddete karşılık veren çocuğa kızamıyorum. Mülayim yavrularımız her daim eziliyor.

Merhaba hanımlar

Kızım iki sene ana okuluna gitti. İlk sene çok güzel anlaştığı bir arkadaşı vardı. İkinci sene de aynı sınıfa devam ettiler. Başka bir kızı da aralarına aldılar ve o andan sonra kızım ve iyi anlaştığı kız sıkıntı yaşadılar. Yeni gelen diğer çocuğa onunla oynama, o seni sevmiyor, çıkarı için yanında, seni köle olarak kullanıyor tarzında şeyler söylemiş. Bunlar daha altı yaşındalar ve bu yaşta bir çocuk bunları anneymuhtemelen aileden görüyor.

Neyse ben kızımı başka bir arkadaşla oynaması için teşvik ettim ve bir süre sonra yeni arkadaşına da aynı şeyleri söyledi. Bu defa, belki de sadece kızımla oynamak istiyor ve diğerlerini o yüzden uzaklaştırıyor dedim ve o yolu denedik. O da değil. Kızım dışlansın istiyor. Bir sene öyle böyle geçti kurtulduk dedik. Şimdi 1. sınıftalar ve aynı sınıfa düştüler. Sınıfı değiştiremedim. Öğretmenle konuştuk değişen bir şey olmadığı gibi dört farklı çocuğa yine aynı şeyleri söyledi. Önmüzde dört sene var ve kızım yıpranıyor. Nasıl baş edeceğimi bilmiyorum.

Bir ekleme daha yapayım.
Öğretmen bazen sınıfın fotoğrafını gruba atıyor. Kız her fotoğrafta kızımın dibinde, ayrı durduğu bir tane bile yok.

Dün başka bir konu için okula gittim. Tenefüstelerdi, sınıfa çıkıp kızımı kapının önüne çıkardım, o da peşinden çıktı. X nereye gidiyorsun diye kızıma soruyor. Ben de dayanamadım. Sana ne sende mi gelecen dedim.

Evet anneler az el atın, yoksa çocuk mocuk demeden kulaklarını eline vereceğim az kaldı.
Allah iyiliğinizi versin. Bu dönemde kiralık ev bulmak zor tabi🤣🤣🤣

Ben de kızımı başka arkadaşlara yönlendirdim. Geçen yıl iki farklı çocukla görüştürdüm onlara da aynısını yaptı. Bu yıl da kızım sınıfta kız erkek kime selam verse ona musallat oluyor. Öğretmen her hafta yer değiştirip çocukları karışık oturtuyor. Kızımın o hafta sıra arkadaşı kimse bir hafta onun peşinde geziyor. Kızım hakkında konuşuyor.
Kızı ni kıskanıyor demek. Onun kimseyle arkadaş olmasını istemiyor onu kendine ayırıyor. O kızın karşısında sessiz kalmasın öğretmene şikayet etsin,sizde durumu ogretmenle konuşun, rehberlik devreye giriyor. Benim kızımda 1. Sınıf

Bence sorunlu olan sizsiniz
Bence sorunlu olan sizin bakış açınız. Biraz sağduyu ile düşünme yetiniz ve biraz da diğer yorumlarıma bakacak kadar sabrınız olsaydı, çıkış noktamın kızımı korumak olduğunu ama sonuç alınırsa diğer çocukları da bu zorbalıktan kurtarabilecegimizi(benim kızım bir sene daha çeker sonra alır giderim ama bu defa da başka kurban seçecek kendine) anlardınız.

Oğlum 1 ve 2. Sınıfta zorbalık yaşadı. Sınıf geneli aynı çocuktan şikayet aldılar. Aileyi ikna edip çocuk tedavi oldu. 3. Sınıftan beri çocuk oğlumun iyi arkadaşı… tüm süreçte öğretmen ile ilerledik. Kesinlikle diğer veli ile diyaloğa girmedik, öğretmenler çocuk düzelene kadar oğlumla yan yana getirmediler.

Konuya ne kadar mesaj gelmiş şaşırıp okudum daha çocuğu bile olmayanların gelip burda konu sahibine saçma sapan şeyler yazmışlar . Konu sahibi gayet normal aklı başında bir örnek ebeveyn zorba yetiştirmemiş ve malesef bu toplumda zorba ebeveynlerin zorba çocukları yüzünden kızı ve kendisi ne yapacağını şaşırmış durumda kalmış . Bakın ben lisede öğretmenim ilkokulda gerçek şekilde önlem alınmadığı zaman bu zorba ruh hastası çocukların içinden neler çıktığını görüyorum yıllardır şaşmayan bir gerçek vardır tüm meslektaşlarım da bana hak verecektir sorunlu davranış gösteren çocukların aileleri toplantılara gelmez okula uğramas telefonları açmaz kaçarlar böyle ama ne kadar düzgün iyi terbiyeli çocuk varsa ailesi devamlı iletişim halindedir ya girişte ya da çıkışta hafta arası muhakak uğrar bir selam verir bir gözler şöyle bir çocuğuna sahip çıkar ortamı koklar .
Şimdi çıkmış bir kaç kişi yok çocuğu uyarmasın yok bilmem ne kadıncağız her yolu denemiş daha ne yapsın ? Konu sahibini üzmek istemiyorum ama maalesef daha haberlere bakarsanız tehlikeyi görürsünüz tek tek yazmıyorum ama zorbalık yüzünden vefat eden çocukları hatırlayınca kahroluyorum.
Maalesef çocuklarımız da bizler de artık güvende değiliz sokakta AVM de parkta pazarda güvende değiliz. Birkaç kişi çocukla annesiyle görüşün kaynaşın gidin gelin yazmışlar arkadaşlar neden okulda çözülmesi gereken bir konudan dolayı eve almak görüşmek zorunda olsun belki annesi esas sorunlu olan annesi belki kadının başına bela olacak eve alınca almak görüşmek zorunda değil . Zaten konuşmuş ama işe yaramamış.
Benim kızım 25 aylık bugün parka götürdüm parka gelen çocuklar içinde bir kız çocuğu vardı gitti bir başka çocuğa senle arkadaş olalım oynayalım dedi oynamaya başladılar sonra o kaydırağa gelen bir başka kıza sen git başka yerde kay sen bizimle oynama dedi bakın bu çocuğu parka getiren kişi bir defa bile uyarmadı kızım böyle söylememelisin siz hepiniz burda oynayabilirsiniz demedi ben dedim neden demeyecek mişim orda ben ikisinin de annesi değilim sadece gözlemciyim ama vicdanlı bir insanım o parkta o dışlanan çocuğun o anki duygusunu biliyorum bu uyarıyı kibarca güzelce çocuk dilinde yapmaktır önemli olan . Bu konu çok su kaldırır ama sonuç olarak eğer bu çocukları toplum olarak eğitmezsek malesef bundan daha zor günler bekliyor bizi üzgünüm.

Kızı ni kıskanıyor demek. Onun kimseyle arkadaş olmasını istemiyor onu kendine ayırıyor. O kızın karşısında sessiz kalmasın öğretmene şikayet etsin,sizde durumu ogretmenle konuşun, rehberlik devreye giriyor. Benim kızımda 1. Sınıf
Ayni şeyi ikinci kez yaptığında biz de öyle düşündük. Hatta kızıma belki sadece seninle arkadaşlık yapmak istiyor onunla oyna dedik ama kızım sadece onunla oynayınca o oynamak istemedi. Hani kendine saklıyor olsa kızımla vakit geçirir ama o arkadaşlarına kötülüyor. Daha da fenası diğer çocuklar uzaklaşınca onlarla da oynamıyor. Amaç sadece kızımı yalnız bırakmak.

Çok teşekkür ediyorum. Görüştüğümüz bir çocuk psikiyatrisiti var gerektiğinde RAM'a rapor alabileceğimizi o da söylemişti. İnşallah oraya kadar kalmaz olay
Biz ramdan rapor almadık. Görüştüğümüz doktorumuz bir rapor hazırladı,gerekçeleriyle kişisel görüşünün çocuk için uygun olanın sınıf değişikliği olduğunu belirtti. Birde doktorumuza bu sürecin başından beri gittiğimize dair eski ödeme dekontlarını sunduk ve sorun çözüldü. Hatta şöyle söyleyeyim biz ilkokul 1 de yaşadık iki ye başka bir sınıfta başladı kızım... bu sene ortaokula başladı ve bu durumu yeni okulu da dikkate aldı... Şuan aynı sınıfta değiller çok şükür

Biz ramdan rapor almadık. Görüştüğümüz doktorumuz bir rapor hazırladı,gerekçeleriyle kişisel görüşünün çocuk için uygun olanın sınıf değişikliği olduğunu belirtti. Birde doktorumuza bu sürecin başından beri gittiğimize dair eski ödeme dekontlarını sunduk ve sorun çözüldü. Hatta şöyle söyleyeyim biz ilkokul 1 de yaşadık iki ye başka bir sınıfta başladı kızım... bu sene ortaokula başladı ve bu durumu yeni okulu da dikkate aldı... Şuan aynı sınıfta değiller çok şükür
Son iki senedir tek hekim raporunu kabul etmiyorlar sanırım. Arkadaşım da ilk okul ertelemesi için raporu RAMdan almıştı.

Nerden biliyorsunuz çocuğun kızınızı dışladığını net bilgi var mı öğretmenle konuşun

Başkasının çocuğuna kötü konuşan kötü bir yetişkinsiniz bana göre
Sen sorunlu zorba kızın annesisin belli ki
Başka türlü bu nefretinin bir sebebi olamaz

Ben yorumdaki insanlardan çok korktum. Umarım benim çocuğuma denk gelen çocukların velileri değillerdir. Çünkü 6 yaşındaki çocuğa b.k diyip sıçılan şey denilip ellerinden gelse sokak ortasında asacaklar. Korkunç ötesi! O çocuğun ailesinden hiçbir farkları yok. Yani burada yazılan mesajlar suç bile sayılabilecek mesajlar bence. Dar ağacında asmadıkları kaldı.
Allahtan çevremde böyle insanlar da yok.
Kesinlikle katılıyorum Allah böylelerimden uzak tutsun amin

Back
X