• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akran zorbalığı

Araştırsana belki okulu şikayet edebiliyorsundur darp raporu alıp. Sonuçta çocuğa engel olabilirler ama olmuyorlar.

çocuğun annesine sizin eşiniz cok sert bir dille konussun ,oğlun oglumdan uzak dursun.siz terbiyesini vermezseniz ben veririm falan diye konussun..pislik insana pislik olcaksin.oglunuza söyleyin korkmasin oda hakkını savunsun.o ona vuruyorsa oda altta kalmasın..ezdirmesin kendini..6 yaşında diye susmak olmaz.

Ne demek tehdit edin...Nasıl akıllar veriyorsunuz? Okul içinde bir velinin gelip çocuğu tehdit etmek suçtur.
Bir öğretmen tehdit etse kıyamet kopar, başka bir yerde şeytan meytan bahsedilse "ama 6 yaşında masumcuk-yavrucuk" olur ama burada tehdit edilmesi aklı beni benden aldı.
Tehdit edilecekse aile edilsin, çocuk değil.

merhaba arkadaşlar çok sinirliyim üzgünüm şuan oğlum 6 yaşında birinci sınıfa gidiyor çok uyumlu sevecen arkadaş canlısı kavga etmeyi bilmeyen akademik anlamda da başarılı bir çocuk ama sınıfta bir çocuk var oğlumdan ay olarak büyük ama fiziksel olarak ufak oğlumu sürekli tırmalıyor saçını kesmeye boğazına basmaya yüzünde kalıcı izler bırakmaya kadar gitti,hemen hergün yüzünde bi yara ile geliyor önce öğretmene sonra müdür yardımcısı müdür Veli'ye kadar sırası ile olayı önce iyi niyetle sonra öfke ile ilettim yaptıkları tek şey anlıyoruz haklısınız halledeceğiz hallettikleri de rehberliğe yönlendirmek !Annesi kabul etmiyor oğlun sıkıştırmıştır yapmıştır yapabilir ben oğluma yapma etme DEMEM diyor !oğlun oğlumdan uzak dursun dedim cahil cahil konuşma diyerek bana hakaret etti .onun oğlunda ufacık çizik Yok ama ben ikidir oğlumu revirden alıyorum !çocuğa soruyorum sana birşey mi yapıyor neden tırnaklıyorsun diye tam anlamı ile pis pis sırıtıyor kaçıyor beni rahatsız ediyor dese kendi çocuğuma gerekeni yapacağım ama oda Yok çıldıracağım artık ne yapmalıyım kasıtlı olarak zarar veriyor hemde kritik bölgelerine geçen gün başka çocuğun özel bölgesine tekme atmış yüzünü yaralamış herkes eşyalarını camdan atıyor sorunlu yani :KK43:( ne yapayım bana akıl verin sinirden uyuyamam bugün !!

Ayy tam dayaklık. Ama sen dovemezsin. Ama senin çocuğun döver. O onu tirmalarken senin oğlun ne yapıyor. Karşılık vermiyor mu? Oğlumdan daha küçük demişsin. Aslında tepki gösterse bir şey yapamaz. Oğlunuz kendini korumayı öğrenmeli aslında. Size önerim çocuğunuzu aikido kursuna yazdırmaniz çocuklar için bu kurslar var. Minikler hem kendilerini korumayı öğrenir, hem sporcu disiplinine ve ahlakına sahip olur. Aikido cok güzel bir spor aslında. Ben şu anda hamileyim ama doğumdan sonra başlamak istiyorum. Hem kendimi korumak için hem de ilerde çocuğumun da öğrenmesini istediğim bir spor.

Okulda diğer anneler ile bir araya gelip çocuğun sınıfının değiştirilmesi için yönetime baskı yapabilirsiniz. Sizin yapabileceğiniz tek şey bu gibi.

Bu bugünkü vukuatından küçük bir kare

Canım çocuğu götür hastaneye darp raporu al. Her seferinde yap bence. Burada benzer bir durum olduğunda anne öyle birşey yapmıştı. Bunun üzerine çocuğun evine polis gitmişti sanırım. Tam prosedürü bilemiyorum. Tabii ki küçük olduğu için bir sey yapamıyorlar ama aileye belki tazminat davası açabilirsiniz. Polis giderse belki gözleri korkar.

Çocuğu tehdit etmek dövmek sıkıştırmak bizim yapabileceğimiz şeyler değil arkadaşlar öyle
Olsa idi ben aile ile iletişime geçip sağlıklı bir yol aramaz direk bunu yapardım.Aile tarafından hakarete maruz kaldım!yarın ilk işim aile hekimine gidip darp raporu alıp alamayacağımı öğrenmek alabilirsem almak elimde bulundurmak gerek idareye gerek aileye karşı çünkü sanmıyorum ailenin rehberlikle olumlu yol katedeceğini bir tavrı tarzı vardır herkesin aile de beni endişeye sürüklüyor şuan :@ başka Veli anneye ulaşmış aynı sıkıntılardan ona da hakaret etmiş seviyesizler demiş oğluna asla yapma demeyeceğini söylemiş :((

Kesinlikle araştırıp en yakın zamanda kendini koruması için bir kursa vereceğim aikido karete yaşına ne uygunsa ,sonuçta bu tarz sorunlar hep olacak galiba bu çocuk gidecek başka çocuk gelecek eniyisi kendini korumayı öğrensin

Evde şiddet gören çocuklar okulda bunu yapıyorlar .
Ben çocuğumu okuldan aldım çok şükür şu an çok daha iyi oldu hersey .
Zaten o beceriksizler okulu çözecek olsalar şimdiye kadar çözerlerdi.

Bir tanıdığı m yasadi. Darp raporu aldı. Yalniz aile ile tek basina konusma yada hic konusma. Direk okul idaresine darp raporunu ver. Bir daha oldugu takdirde dava acacagini soyle. Idare ozaman gerekeni yapar. Yapmaz sada cocugunu baska okula ver.

Ben dövsün demedim biraz gözünü korkutarak uyarsın. Ana babası terbiye vermedi diye bu çocuk canı mı yansın?
Anladım canım zaten istemsiz olarak gözlerim yerinden fırlıyor çocuğu görünce çok kızmak bağırmak istiyorum bir defa yapıtımda eli yüzü yine yara içinde idi tutamadım kendimi bağırdım koridorda şimdi
Sınıftaki tüm çocuklar etrafıma gelip abla bana da zarar verdi ablaaa benimde kalemimi attı saçımı çekti bir daha kızsan gibi şeyler söylediler :)) onlarda bıkmışlar

Darp raporu ile birlikte dilekçe yazmak istiyorum yanılıyorsam düzeltin lütfen dilekçe yazıldığında işleme koyulmak zorunda değil mi ? Belki o zaman müdire hanım birşeyleri gerçekten halleder !

Darp raporu alın.idareye okulu şikayet edeceğinizi söyleyin.işe yaramazsa şikayet edin.
Özelde olsa bakanlığa bağlı.
Rehberliği de dahil şikayet ederim.

Merhaba arkadaşlar gittim yine okula rehberlik müdür hepsi ile görüştük aileden uzman görüşü istenmiş konuşmalar içimi rahatlattı inşallah olumlu sonuçlanır.çocuğuda uyardım bir daha yaparsan fena yaparım seni dedim yine sırttı kaçtı .çocuğada çok üzülüyorum nasılda güzel çocuk inşallah herşey düzelir de arkadaş olurlar çok zormuş bu okul süreci

Çocuğu tehdit etmek dövmek sıkıştırmak bizim yapabileceğimiz şeyler değil arkadaşlar öyle
Olsa idi ben aile ile iletişime geçip sağlıklı bir yol aramaz direk bunu yapardım.Aile tarafından hakarete maruz kaldım!yarın ilk işim aile hekimine gidip darp raporu alıp alamayacağımı öğrenmek alabilirsem almak elimde bulundurmak gerek idareye gerek aileye karşı çünkü sanmıyorum ailenin rehberlikle olumlu yol katedeceğini bir tavrı tarzı vardır herkesin aile de beni endişeye sürüklüyor şuan :mad: başka Veli anneye ulaşmış aynı sıkıntılardan ona da hakaret etmiş seviyesizler demiş oğluna asla yapma demeyeceğini söylemiş :KK43:(

Anne ile yüz yüze ve yanınızda müdür ve başka veliler varken konuşmaya çalışın. Sonra kadına hakaret davası da açarsınız. İşin peşini bırakmayın derim. Gerekirse sosyal hizmetlere şikayet edersiniz.

Anladım canım zaten istemsiz olarak gözlerim yerinden fırlıyor çocuğu görünce çok kızmak bağırmak istiyorum bir defa yapıtımda eli yüzü yine yara içinde idi tutamadım kendimi bağırdım koridorda şimdi
Sınıftaki tüm çocuklar etrafıma gelip abla bana da zarar verdi ablaaa benimde kalemimi attı saçımı çekti bir daha kızsan gibi şeyler söylediler :)) onlarda bıkmışlar

Ee yanı özel okul zaten. Sınıfta ki diğer anneler ile birlik olur çocuğu okuldan attırmaya yönelik bir girişiminiz olabilir diye düşünüyorum. Sınıftaki anneler ile birlik olun eğer çocuğu okuldan atmıyorlarsa siz çocuğu başka okula göndereceğinizı söyleyin sonra diğer anneler söylesin nasıl yola gelirler

Çocuğu sıkıştırdım bir daha yaparsan seni mahvederim gibisinden birşeyler söyledim oda annesine söylemiş annesi de tüm sınıfın velilerin olduğu watsapp grubuna benim tehdit ettiğimi basit bir insan olduğumu falan yazdı hakaret etti bende resimleri yolladım, bende onun üstüne gittim ,gerekenleri söyledim .derdin varsa idare orda dedim .sonra arkama tüm veliler dökülmeye başladı ,bıktık artık bu çocuktan diye bir çoğu şikayetlerini söyledi ,anne bir daha birşey yazmadı !aklınca beni grupta küçük düşürmek istedi ama kanlı resimleri görünce ve tüm velilerden şikayet gelince haksız olduğu ile yüzleşmiştir herhalde :@ ..

Back
X