Aksam 9 olunca icime okuz oturuyor

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Çünkü biliyorum ki bu cadalozlari yine uyutamayacağım. Yine kendimi deşarj etmek icin cok az vakit bulabilecegim, sevdiğim şeyleri yapıp tüm günün yorgunluğunu atmak için geç uyuyup sabahın köründe tekrar uyanacagim. Bu aralar hiç olmadığım kadar yorgunum yaa,annelik ağır geliyor evdeki sorumluluk da oyle.Belki depresyondayım...

Konuya dönersem, 6bucuk yaş ve 2bucuk yaş kızlarımı uyuturken çok zorlaniyorum.Onceleri akşam 8bucukta uyurlardı,küçüğü öğlen uyurdu. Şimdilerde sabahın 7sinde 8inde kalkıp akşam en erken 10da 11de uyuyorlar,o da binbir zorlukla. Kendi kendilerine uyumayı çoktan öğrenmeleri gerekirdi ama büyüğü soyut kavramlardan korkuyor,küçüğü de bir türlü alismiyor.Dis yıkama,pijama giyme faslı için sürekli dürtmem gerekiyor.Dus almak,kitap okumak,masal anlatmak uykuya geçişi kolaylastirmadigi gibi süreci de uzatıyor. Tam 1 saattir odalarında oturup uyusunlar diye bekliyorum,en son sinirlenip odama geldim.Buyugu kendi kendine dalmis,küçüğü yanima geldi burada bayıldı.
Gündüz de çok yoruluyorlar,kreş var,parkta bahçedeyiz akşama kadar,eve arkadaş da getiriyorlar bazen yani ben anlamıyorum sorun nerede Lütfen bana yol gösterin,tukendigimi hissediyorum

Allah kolaylık versin. Benim ki 1 buçuk yaşında. 20 dakika önce artık dayanamayıp götürüp koydum beşiğe. Sirtim ve kalcam çok ağrıyor

Birebir aynı durumdayım. Aynı yaşlarda iki çocuğum var. Büyük olan uyudu. Küçüğü hala uyumadı. Uyusun diye bekliyorum. Sabah kalkıp işe gideceğim. Yorgımluktan bittim.

Ay 10 günlük bebeğim var, benimki de mi böyle olacak acaba ? Şimdiden uyku eğitimi filan bakıyorum -okuyorum .. ama sanırım bu işler her zaman öyle kitapta yazdığı gibi olmuyor
Berlin kuzum Allah uzun ömür versin, geçen aklıma geldin dedim bu kız bebişini almıştır kucağına.
Yatağında yatsın hiç yerini değiştirme kendi halinde uyusun derler yolun başında sıkı tut işi.

Ay 10 günlük bebeğim var, benimki de mi böyle olacak acaba ? Şimdiden uyku eğitimi filan bakıyorum -okuyorum .. ama sanırım bu işler her zaman öyle kitapta yazdığı gibi olmuyor
Inşallah benimkiler gibi olmaz

Uykuyu sevmeyen çocuğu alıştıramıyorsun. Ne yöntemler denedim, kitaplardan bilgi edindim, cevremden tavsiye aldım. Gece ışıkları kapatıp hep birlikte uykuya geçmeyi denedim, biz sızıp kaliyorduk. Allah kolaylık versin.

Acaba çok yoruldukları için uyuyamıyor olabilirler mi?
Birde büyük küçüğü kıskandığı için uykudan önce daha fazla ilgi istiyor olabilir.
Allah kolaylık versin. Yıllardır uyku konusunda çektiğim için çok iyi anlıyorum.
Bu günlerde geçecek.

Amin. Insanı yaş almak değil çocuklar yaslandiriyor bunu çok net anladım artık.
Peki iyi geceler diyip kendi kendine odasına giden çocuk hiç yok mu ya,keşke yazsa birileri.

Canımm çok teşekkür ederim ❤❤
Miniğim çok küçük ya , şimdi benim de hoşuma gidiyor koynuma alıyorum uyuyor , çok büyük yanlıştayım biliyorum Ama genelde yatağında uyuyor . Uyuduktan sonra yatağına yatırıyorum . Fakat önce göğsüme yatırıyorum , onun da çok hoşuna gidiyor , benimde

Peki iyi geceler diyip kendi kendine odasına giden çocuk hiç yok mu ya,keşke yazsa birileri.
Büyük kızım öyle. Uyku saati gelince gider yatar. Ama küçük tam tersi. Eşim şu an işte. Ben yatak odasındayım. Küçük oğlum ise salonda baba diye ağlıyor. Ne zaman susacak bilmiyorum. Nasıl susacak bilmiyorum. Almaya gidiyorum daha fazla bağırıyor. Kısor döngüye girdik. Ağlayacağım sanırım...

Kuzum 15 er dakika erkene çek uykularını. Akşam 9u geçmesin ki sana ve eşine zaman kalsin. Biçok şeyden taviz vermisimdir ama uykudan hiç taviz vermedim. Çocukları yatağa atica koşarak uzaklaşıyorum ordan. Söyle söyleyeyim bir çocuk akşam 9 u geçtikten sonra hala uyumamışsa uyku enerjisi ile doluyor. Yani aslında yorgun ama vücut uyanık kalacağını anlayınca enerjisini artırıyor. Anneler sanıyor ki hiç uykusu yok cin gibi. Bak sen 1 hafta alıştır saat 8-8 buçuğa. Ne kadar kolay olacak uyumaları. Benimkiler de 6 yaş ve 7 buçuk ay. Minik 7-7:30, büyük olanı da 8 de yatakta. Tabi ki yarim saat 1 saat, misafir varsa hatta daha da uzayabiliyor duruma gore. Aman diyorum kuzum. Hem kendine hem onlara büyük bir iyilik yap ve maksimum 15 gün içinde kademe kademe erken saatte uyku moduna geçin. Inan çocukların bagisikligina bile büyük faydası oluyor.

Ama kışın genelde evdeydik,o zaman da aynı durum vardi malesef. Büyüğü ilgi konusunda aşırının da asirisini istiyor haklisin.Korkmasi normal mi peki? Bir yerde 6 yaş civarı çocuklarda korkuların olabileceğini okudum ama gerçekten yıprandık artık,uykuya bir türlü tek dalamiyor

Yok vallahi gel sarilalim aglasalim beraber.Seni o ladar iyi anlıyorum ki gücüm tükendi ben tükendim artik sabaha uyanmak istemiyorum 1 aydir
Yeni bir şehre tasindim yeni ev eşyalar falan fila umrumda olmadi inanir misin 1 aydir surekli oturup ağlar moddayim çünkü dedigin gibi anne olmak yordu beni artik tükenmiş hissediyorum
Benim de biri 6 biri 2.5 yasinda iki çocuğum var eşim cok yogun calisiyor cevremde bir Allahin kulu yok 7 24 ben bakiyorum küçük olan oğlum tamamen çökertti beni bir an durmuyor asla dinlenmiyor evin ve benim hasatimi cikartip kenara atiyor gece 12 ye kadar ayakta sabah 7 8 gibi kalkip dünyayı bana dar ediyor.
Icini kararttim iyice senin de ama vallahi hic bir çözümüm yok bende düşünüp duruyorum ne olucak böyle diye

Ilk 3 ay koynunda uyumasinda sıkıntı yokmuş, sonra yatağına koyarsın. Uyku eğitimi için erken ama sen bi plan yap tabi.
Onun kendi planları geçerli oluyor genelde inşallah sağlıkla büyür de gerisi hallolur.
Arkadaşın konusunu bölmeyeyim, kaçayım öptüm seni

Bu arada banane kacta uyurlarsa uyusunlar diyemiyorum çünkü sabah okul var ve geç uyumalarınin olumsuz etkilerini görüyorum: (
Bosver iki uc gün gec yatir eve geldiklerinde de uyumalarina sakin izin verme dokuzda yorgunluktan kendileri bayilir sende ugrasmazsin

Ara ara uyku düzenleri bozuluyor ne yazık ki. Kızım 4 yaşına girecek kaç kere kendi kendine uyumayı öğrendi ve sonra kaç kez düşen bozuldu bilmiyorum. Ama yaklaşık 6 aydır kendi yatıyor. Önceleri odasına girip masal anlatır uyumasını beklerdim. Sonra güzellikle kendi kendine uyuması gerektiğini söyledim. Yataktan geldi, odada bağırarak ağladı... Yanıma geldiğinde geri götürdüm tekrar yatırdım ama uzatmadan çıktım odadan. 1 haftada düzene girdi. Annemlere gittiğimizde de kendi yatıyor artık. Bence bir saat belirleyin ve hazırlıklarınızı ona göre yapın. İstediğiniz saatte yatağa girip kendileri yatsınlar. Geri gelirlerse ya da ağlarlarsa konuşup tekrar yatırın. Ama mümkünse konuşmayı da çok uzatmayın. Sivri zekalılar zaman kazanıp uykuyu ertelemeye çalışıyorlar. Sizin de yaklaşık 1 hafta 10 güne düzene girer bence. Ama asla geri adim atmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…