Aksam 9 olunca icime okuz oturuyor

Kucugun ogle uykusuna devam edin oglen uyumayinca akşam da uyymuyorlar kendi cocuklarimdan biliyorum
Ah keşke uyusa,o ogle uykusu bana senelik izne cikip tatil yapmisim gibi bir enerji yukluyordu cunku cok hareketli. Disari cikmissak arabadaysak azicik uyuyor sadece. Memede uyumaya alişan çocuğu memeden kesince öğle uykusu da çöp oldu

Sırf bu yüzden memeyi bıraktırmadım iş döneminde. Okul tatil olsun öyle deneyeceğim. Benimki de 2,5 yaş ve asla memesiz uyumuyor.
Bir kötü haber de vereyim, büyük 8,5 yaşında. Dönem dönem kendi gitti yatağında yattı ama her daim bir geriye gidiş oldu. Uykuyu hiçbir zaman sevmedi. 9.30 da yatağa götürdüğüm çocuk 11 de aklıma bir şey takıldı diyerek çıkıp geliyor.
Şu an ikisini de yanıma alıp yatırıyorum gece, sonra yerlerine koyuyoruz. Eşimin beli kırılacak bir gün koca kızı taşımaktan.
Ha küçük de asla yatağında devam etmiyor geceye, bir şekilde yanıma geliyor tekrar.

Eşimin ablasının çocukları da böyle uykusuz. Küçüğü, benim büyük kızla yaşıt. 3,5 yaşındalar. Bizimki hâlâ fosur fosur öğle uykusu uyur, ama o yavru 3 yaşına gelmeden bıraktı öğlen uyumayı. Bayağı iyi de bir doktorları var. Zorlamayın, demek ki yapısı bu, her yetişkin insanın uyku ihtiyacı aynı mı, çocuklar için de böyle, demiş. Çok zor ama... Benimkiler Allah'a şükür uykuyu seviyorlar. Yarım saat geç yatsalar son atımlık barutum bitmiş gibi hissediyorum. Sizin halinizi düşünemiyorum. Allah kolaylık versin.

Bilmez miyim bi de bana sor bizimkiler 3 yasini gecti gecen kaldirdim ogle uykusunu saat 5 de 6 da bayildilar uykusuuzluktan 10 gibi çıldırıyorlardi dedim olmaayacak yine döndüm 12.5 1 de basliyorum oglen 2 ye kadar ugrasiyorum uyutmaya uyuyorlar şükür 4 de kalksalar da aksam 10 gibi de uyuyorlar yani oglen uyumayinca saniyoruz ki daha guzel uyur gece aksine mizildaniyorlar deliksiz uyumuyorlar yani ayran yogurt vs yedirip uyutmaya calisin zorlayin bence hem kendiniz icin hem onun icin

Allah kolaylık versin. Benim ki 1 buçuk yaşında. 20 dakika önce artık dayanamayıp götürüp koydum beşiğe. Sirtim ve kalcam çok ağrıyor
Özel çocuk doktorlarina gidin bence orda size uyku eğitimi veriliyor ben öyle yaptım oğlum 6 aylık ve maşallah şeytan kulağına kurşun diyeyim kırkı çıktıktan sonra uyku saatleri değişmedi hala ayni

Ruyamda ayni seyi ben de gordum kucukken. Ve hala korkuyorum geceleri pencereye bakmaktan yalniz yatiyorsam mutlaka gece lambasini yakarim.
Benim cocuklarim da cok korkuyor ama korku benim icin kirmizi alan, asla korktuklari zaman egitime falan tabii tutmam. Direkt gider sarilirim.

Uyku sevmeyen çocuk çok zor benim kızımda öyle 8 yaşında uyumayı hiç sevmez. Oldum olası zor uyuturum. Geçen gün eeg çekimi vardı dediler sabah 4 te uyandırın. Burada uyuması lazım. Gece 10 da uyudu, 4 te uyandırdım. Gittik hastaneye ne uyuması cin gibiydi tırıs tırıs geri döndük akşam saat 9.30 da uyudu düşünün. Allah kolaylık versin sizede.

Peki siz eğitim aldınız mı?
Korkutmak Gibi olmasın ama baştan uyuyan çocuk buyudukce uyumamaya başlıyor. Çok çok nadir olur sürekli aynı devam etmesi

Yanlış olur mu ne demek yanlıştayım.
En doğrusunu yapıyorsun.
Annesi o daha çok küçük koynunda uyuycak,koynunda büyüycek.
Anne kokusuyla uyumak onun tek güven kaynağı.
İki kızımı da 6 aylık olana kadar bildiğin koynumda göğsümün üstünde yatırdım.
Şuan 9 ve 4 yaşındalar.
Kendi yataklarında kendi başlarına uyurlar ama hala koynumda uyumaya bayılırlar.
Büyük kızım hep der ki ;anne koynuna yatıp kokunu içime çekince kendimi cennette hissediyorum.

Ay 10 günlük bebeğim var, benimki de mi böyle olacak acaba ? Şimdiden uyku eğitimi filan bakıyorum -okuyorum .. ama sanırım bu işler her zaman öyle kitapta yazdığı gibi olmuyor
"Uykusuz anne kalmasın" kitabını okumanızı öneririm.

Uykusuz geceleri gel de bana sor.. Akşam uyutup bi film açayım desem yüz bin kere uyanır. Uyuttuktan sonra yanına yatarsam gece 11 e kadar deliksiz uyur sonra mesai başlar yarım saatte bir emmmee memm memm diye ağlar meme ağzından çıkmayacak asla. Allahım deliksiz 3 saat uykuya hasretim 16 aydır

Valla hep özel doktorlara gittik hiçbirisi uyku eğitimi filan vermedi. Uyku eğitimi için irlandalıanneyi tavsiye edeni oldu sadece. O da malum paralı ve ben kızımın uyku eğitimiyle de uyuyacağına inanmadığım için paramı çöpe atmak istemedim. İsin açığı ben nörologa bile götürdüm uyku için de danıştım bu çocuğun sorunu ne diye ama o da evet uyku eğitimi faydalı oluyor ama ben x in uyku eğitimiyle davranış değiştireceğine ihtimal vermiyorum dedi haline hareketine bakınca. 18 saat bazen 22 saat uyumayan bir bebekti hala devam ediyor uyku sorunu

Ay 10 günlük bebeğim var, benimki de mi böyle olacak acaba ? Şimdiden uyku eğitimi filan bakıyorum -okuyorum .. ama sanırım bu işler her zaman öyle kitapta yazdığı gibi olmuyor

eğitime geç bile kalmışsın desem

uyku eğitimi dogdugu anda başlıyor çünkü ,

lütfen ihmal etme hemen başla

Evde olduğun bir ara dikkat et bakalim kaç saatte yorulup uykusu geliyor. Şu anda maksimum 3- 3,5 saat dayanabiliyor olmalı. Bunun hesabını yapıp ogleden sonra uykusuna ona gore yatır eğer uzun uyursa uyandiriyorum ben. Yani 2 de uyudu ya 4 u geçiyorsa uyandiriyorum böylece akşam 7-7,30 a kadar yorulup o saatlerde uyuyor. Tabi arada bir geri uyandığı oldu uykusunu almış dinlenmiş olarak saat 8,30 civarı. Odadan çıkarmadan ışığı açmadan geri uyuttum. 1 saati bulduğu, geçtiği de oldu ama daha küçük oldukları için vücut saatlerini alıştır mak çok kolay. Biraz sabredip disiplinli bir şekilde saatlerini oturdukça sen rahat edersin canim. Sonrası hastalıkları bile allahin izniyle daha kolay geçiyor. Hem uyumaya alışmış hem de uykusunu doğru saatlerde ve yeterince aldığı için vücut direnci iyi durumda oluyor çocuklar. Anne baba da zombi gibi gezmiyor. Bizimki uyumuyor demeyin arkadaşım kural koyucu biziz. Kural net olunca inan 2 aylik olan bile mesajı tam alıp uyuyor kurallara.

Kızım uyumaktan nefret ederdi.
Işık kapanınca ağlardı. Hatta çekinirdim ışıği kapatmaya ağlayacak diye.
Gece yarısı arabaya atıp 2 saat gezdiğimi bilirim uyusun diye. Gündüz saatlerce parkta oynatıp arabaya bindirip yine gezdirir uyutur,kucaklar eve getirirdim,yatağına koyardım sanki 10 dakika uyumamış saatlerce uyumuş gibi uyanıverirdi,kucağımda tasıdığım da yanıma kalırdı. Delirecek gibi olurdum.
Şu an 6.5 yaşında ve saati gelince gidip odasına uyur. Bu sene rahatladım kızımdan yana ,tam deliksiz uyuyabileceğim ama şimdi de minik 9.5 aylık,onun sayesinde uykusuz geziyorum.
Akşam parka götürdüm yemekten sonra 1 saat,zoraki uyuttum oğlumu, başa döndüm yani.
Kendini korkutma hic uyumaz diye ki benim kızım kadar uyku konusunda bebeklikten itibaren sorunlu bir çocuk bile uyuyorsa,seninkiler de uyur.
Aynı odada kaliyorlarsa mümkünse odalarını ayır derim. Biri uyumuyorsa ötekini de uyandırır.
Kolaylıklar dilerim

Peki odasına gidince seni de istiyor mu yoksa tek mi dalıyor? Benim 6bucuk yaşında olan kardeşini yukari anneme yollasam ve yataginin yanina oturup beklesem 10dkda uyuyor ama hem bu sartlar hergun mümkün değil hem de korkuları hiç mi geçmeyecek diye endişeliyim. Allahtan sabaha kadar uyanmıyorlar, zugurt tesellesi gibi oldu da neyse

Dün akşam istedi,götürdüm yatağına yattı,öptüm iyi geceler diledim,çıktım ama her zaman tutturmaz sende gel diye. Bu ara kıskançlık damarı kabardı ondan.
Alıştı inan.
Sende saat tut,ben 8 gibi uyarmaya başlıyorum,sütünü ic,dişini fırçala vs diye. Ve ne kadar zamanı kaldığını söylüyorum. Son yarım saat vb sekilde. O sürede ne yapmak istiyorsa yapıyor,oyun vs. Sonra hadi yatağa faslı ve inan ikinci kez söylemiyorum.
Sende durum farklı. Bence ikisini aynı saatte uyutmaya kalkma. Birini uyut sonra diğerini. Saatleri öyle ayarla. 10 dakikada uyuyorsa güzel bence. Daha az yorulursun.
Biri uyuyunca diğerinin oyun hayali biter ,oda direnmez diye düşünüyorum

Benim kizda 6.5 yasinda uykusu gelince bazen resmen azip kuduruyor gurultuden evden kacasi geliyor insanin hemen sutunu isitip isiklari sondurup beraber yatiyoruz sutu bitince uykuya dalmis oluyor hala uyumadiysa sirtini filan kasiyorum uyuyor zilli.bizde bu aralar gece 12 den once uyuyoruz.baba isten gec geliyor babasini bekliyor buda cok sikinti.
Bir duzen yok bizdede.

ceyz babaları nerede

yani küçüğü annene göndermeyeceksin, onu babası eyleyecek, sen büyüğü uyutacaksın sonra da sıra küçüğe gelecek

ya da tam tersi önce küçüğü uyutacaksın, o arada babası büyüğe kitap okuyacak sonra o da gelecek onu öpüp okşayıp onu da uyutacaksın

biz yatağının yanında oturmayı 4 yaşında falan bırakmıştık galiba özel korkuları varsa otur 10 dakika rahatlasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…