Aksam 9 olunca icime okuz oturuyor

Su kısmı bilmiyordum,çok teşekkür ederim. Kesinlikle buyugunun 8de 8bucukta uyudugu donem zihinsel acıdan çok farklıydı. Buna çok dikkat edeceğim.

Gece lambası ve uyku arkadaşını denediniz mi?
İzlediklerinden veya duyduklarından etkileniyor olabilir ama bu konudaki hassasiyetinizi kullanıyor da olabilir.
Biliyorum çok yoruluyorsunuz ama gözlemlemeye çalışın. Gerekirse pedagog yardımı alın. Gerçekten korktuğu şeyler varsa bilirsiniz.
Ama bana sizinle daha çok birarada kalmak için söylüyor gibi geldi.
Benim kızım da buaralar kardeşi gibi yedirmemi istiyor

Uykuyu sevmeyen çocuğa ne yaparsan yap uyumuyor iki oglum var büyüğü doğduğu andan itibaren uykuyla mücadele icindeydi 13 yasinda hala cok uyumaz kücüğüm 6 yasinda o da tam.tersi uykucu ve gercekten bebekken zorlandigimi bilmem yatagina koyardim kendi kendine uyurdu oyle egitim falanda bilmem kendiliginden oldu yani bir kere salladigimi uyumuyo diye sizlandigimi hatirlamam demem o ki öyle gidiyor acaba her aksam ayni saatte yataklarinda olmalarini saglasaniz faydasi olur mu

Bende suan 19 aylik oglumu salliyorum:) bir tanesi zor iki tanesi daha zordur eminim 6.5 yasinda olanin uyku konusunda zorluk cikartmamasi lazim aslinda ama 2.5 yasindaki kardesinden etkileniyor olabilir mi o uyumayinca oda istemiyordur belkide

sorun su ki yeni nesil kurtlu doguyor...benim bir tabe ama yetipte artıyor evin altını üstüne getiriyor günde 2,3 kere disari çıkıyoruz yok yetmiyor atamıyor enerjisini daha da uyumadık buna rağmen yarin erkenden uyanacak .
.Bende hergun çok yorgun ve sinirliyim

Gece lambası var. Küçüğün uyku arkadaşı var,büyüğün yok. Geçen sene veya ondan onceki sene bir olay yaşamıştık,korkunc birisi perdeyi aralayıp ona bakmış geri kapatmış canavarmış. Biz de onu sakinleştirip canavarların olmadığını,gördüğü şeyin ağacın gölgesi olduğunu belki rüzgardan perdenin sallandığını,bunu da yanlış anlayabilecegini söyledik. Belki de ruya gordun dua okuyalim uyuyalim diyorduk.Biliyor musun ben de gece korkardım annem ışık açınca hiç korkmazdım,sana da acayim mi diye yatistiriyorum. O olayı bayadır söylemiyor ama izi var hala.

bizde de aynı dert var maalesef.
3 yaşındaki büyük kızım kendi kendine asla uyumuyor, ya ben ayakta sallıyorum ya da babası oturup kucağında hafif sallayarak masal anlatıyor. artık kendi kendine uyuyacak yaşa gelmedi mi sizce?
küçük (1.5 yaş) de ya hamakta sallanacak ya da ben ayakta sallıyorum. bu ara da hamağımız bozuldu malesef.
ben de dört gözle kendi kendilerine uyuyacakları günü bekliyorum.

Benimki de kaçta yatarsa yatsın sabah 6.10 da ayakta.. Gece de en az4 kere uyanıyor.. 2.5yaşında..parkda yorulur, banyo yaparsa rahat uyur derler ya benimki tam tersi terminatör oluyor. Güya ayrı odası yatağı var. Sızdıkdan en fazla 2 saat sonra uyanıp beni yanında istiyor ama yanına uzanmamı istemiyor, odadan cıkmamıda istemiyor anında anneee der.. Ayak ucunda oturup bekliyorum bazen orda sızıyorum

Canim bende tek cocuk var 32 aylik . Ama okadar.tuketiyorki beni inadi uyumamasi yememesi ve de gercekten bende gece o uyiyunca 1 saatte olsa oturup kafami saknligi djnlemek desarj olmak istiyorum sevdgm seyleri yapmak istiyorum heralde artik ozgur degiliz ya ondan da.bunaliyoruz rahat bir wc ye.bile giremiyorum . Istedgm saatte yatmak kalkmak bile lukse giriyor 3.yildir yok boyle bisey. Velhasil vucutta beyinde ruh da yorgun

Gündüz olsaydı gerçek olma ihtimali var diyebilirdim. Ama gece dediğiniz gibi olmuştur büyük ihtimalle. Belki de gördüğü bireyden etkilenmiştir.
Çocukların hayal dünyasının sınırı yok. Koridorun lambasını açık bırakıp kapısı açık uyutmayı deneseniz bir süre?
Yanında uyumanızı istiyor mu?
Benim kızım birkaç aydır ayısıyla uyuyor

Valla Allah kadınları çile ceksinler diye yaratmış.çok zor günlerden geçiyorum psikolojim hic iyi değil 2 çocuğum var ve esim karşım da film izliyor ancak.siz bir de çalışıyorsunuz Allah kolaylık versin.biz depresyona girmeyelim de kim girsin ki

Ya siz gibi annelere çok imreniyorum. Oğlum 9 aylık. Gece 11 i buluyor uykumuz. Nasıl düzen kuracağız bilmiyorum. Ben 5 de işten geliyorum ya yeni uyanmış oluyor; ya da 1 saat kadar önce. Emzirp az ilgilendim dedim mi uykusu geliyor uyutsan bir türlü uyutmasam bir türlü o vakitte. Bu akşam 17.30 dan 19.30 a kadar uyudu. Uyandı hoop gece uykusuna geçmemiş 1 saat mücadele sonunda 23 de başladı.

Anam şu an 10 yaşında olan küçük kız kardeşime rutin belirlemişti. Her akşam belli bir saatte ki genelde en fazla yarım saat fark olurdu, ılık bir banyo ya da duş aldırır, ılık süt içirir sonra da zaman yeterliyse bebe yağı ile hafif bir vücut ovar sonra da doğru yatağa götürür ve odayı terk ederdi. Kardeşim aglasa da bir müddet oralı olmazdi ki kardeşim çoğu zaman ağlamaktan bitap düşüp olduğu yerde uyuyordu ama banyoyu, yağı sütü verirken suratinda mimik olmaz, oynayıp kikirdamazdi çocukla. Çocukta yüz bulamadığı için sanırım gayet sakin duruyordu.. belki işe yarar diye yazmak istedim. Allah kolaylık versin ha bir de çevremde gördüğüm kadarıyla müzikte ise yarıyor. Uyku saatlerinde hep aynı müzik çalan bir arkadaşım var. Çocuk o kadar alışmış ki o müziği duyunca otomatik uyku moduna geçiyor. Klasik müzik sanırım piyano vs var muzikte. Hafif, yumuşak bir ton... Alıştırilabilirler belki sizinkiler de.. arkadaşımın çocuğunda mucize gibi ise yarıyor

Uyku saati geçtiği anda ekstra enerji gelir çocuklara

Mesela yatsın uyur sonra denir de benimki küçücükken eğer hemen dalmazsa yatakta yatar dinlenir ve bir daha uyuyamazdı

Saatini geçirmeden dikkat dağıtıcı bir şey olmadan uyumalı

Mesela kitap okuyun ana bittiği anda tekrar başka vs günü bir seçenek yok ya da bu 365 güne bir öykü vs var ya onun gibi öbürü yarın

Bir de bence babaları uyutsun daha kolay olabilir

Oğlumu yıllarca eşim uyuttu hala bile eşim evde yoksa ben yatmadan babam gelmeyecek mi der arada

Saati geçirmeyin

bizim anaokulunda saat kolunu iki yaba açınca yatılacak diye öğretmişlerdi hala da o geçerli

Bence küçük de yatıp uyuyabilir artık bir arada yatıyorlarsa bu da etkili olur biri döner biri burnunu çeker birbirlerini de uyutmaz

Eğer imkan varsa seneye odaları ayırın zira abla okullu olacak onun düzeninin Bebek tarafından bölünmemesi lazım

Cok fazla duyarli yani herseyden etkilenebilen bir kiz,bu konunun nedenini cozemiyorum. Odalarımız çarpraz ve cok yakin,ikimizde uyurken birbirimizi gorebiliyoruz hatta ikide bir gidip üstlerini örterim 5 adımda yanlarındayım. Önceleri illa beraber uyuma veya temas istiyordu,zar zor yatağın yanında oturup bekleme pozisyonuna getirebildim. Acaba pedagog görmeli mi?

Canım daha erken yatırmayı düşünsen bazen çocuklar aşırı yorgunluktanda uykuya dalamiyor. Birde ikisini aynı odada uyutma ayrı ayrı odalara yatır ve yanlarından çık bazen birbirlerinden rahatsız olup uyuyamıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…