Su kısmı bilmiyordum,çok teşekkür ederim. Kesinlikle buyugunun 8de 8bucukta uyudugu donem zihinsel acıdan çok farklıydı. Buna çok dikkat edeceğim.Kuzum 15 er dakika erkene çek uykularını. Akşam 9u geçmesin ki sana ve eşine zaman kalsin. Biçok şeyden taviz vermisimdir ama uykudan hiç taviz vermedim. Çocukları yatağa atica koşarak uzaklaşıyorum ordan. Söyle söyleyeyim bir çocuk akşam 9 u geçtikten sonra hala uyumamışsa uyku enerjisi ile doluyor. Yani aslında yorgun ama vücut uyanık kalacağını anlayınca enerjisini artırıyor. Anneler sanıyor ki hiç uykusu yok cin gibi. Bak sen 1 hafta alıştır saat 8-8 buçuğa. Ne kadar kolay olacak uyumaları. Benimkiler de 6 yaş ve 7 buçuk ay. Minik 7-7:30, büyük olanı da 8 de yatakta. Tabi ki yarim saat 1 saat, misafir varsa hatta daha da uzayabiliyor duruma gore. Aman diyorum kuzum. Hem kendine hem onlara büyük bir iyilik yap ve maksimum 15 gün içinde kademe kademe erken saatte uyku moduna geçin. Inan çocukların bagisikligina bile büyük faydası oluyor.
Gece lambası ve uyku arkadaşını denediniz mi?Ama kışın genelde evdeydik,o zaman da aynı durum vardi malesef. Büyüğü ilgi konusunda aşırının da asirisini istiyor haklisin.Korkmasi normal mi peki? Bir yerde 6 yaş civarı çocuklarda korkuların olabileceğini okudum ama gerçekten yıprandık artık,uykuya bir türlü tek dalamiyor
Ay nedense çok tatlı ve gerçek olamayacak kadar komik bir hayal gibi geldi banaAmin. Insanı yaş almak değil çocuklar yaslandiriyor bunu çok net anladım artık.
Peki iyi geceler diyip kendi kendine odasına giden çocuk hiç yok mu ya,keşke yazsa birileri.
sorun su ki yeni nesil kurtlu doguyor...benim bir tabe ama yetipte artıyor evin altını üstüne getiriyor günde 2,3 kere disari çıkıyoruz yok yetmiyor atamıyor enerjisini daha da uyumadık buna rağmen yarin erkenden uyanacak .Çünkü biliyorum ki bu cadalozlari yine uyutamayacağım. Yine kendimi deşarj etmek icin cok az vakit bulabilecegim, sevdiğim şeyleri yapıp tüm günün yorgunluğunu atmak için geç uyuyup sabahın köründe tekrar uyanacagim. Bu aralar hiç olmadığım kadar yorgunum yaa,annelik ağır geliyor evdeki sorumluluk da oyle.Belki depresyondayım...
Konuya dönersem, 6bucuk yaş ve 2bucuk yaş kızlarımı uyuturken çok zorlaniyorum.Onceleri akşam 8bucukta uyurlardı,küçüğü öğlen uyurdu. Şimdilerde sabahın 7sinde 8inde kalkıp akşam en erken 10da 11de uyuyorlar,o da binbir zorlukla. Kendi kendilerine uyumayı çoktan öğrenmeleri gerekirdi ama büyüğü soyut kavramlardan korkuyor,küçüğü de bir türlü alismiyor.Dis yıkama,pijama giyme faslı için sürekli dürtmem gerekiyor.Dus almak,kitap okumak,masal anlatmak uykuya geçişi kolaylastirmadigi gibi süreci de uzatıyor. Tam 1 saattir odalarında oturup uyusunlar diye bekliyorum,en son sinirlenip odama geldim.Buyugu kendi kendine dalmis,küçüğü yanima geldi burada bayıldı.
Gündüz de çok yoruluyorlar,kreş var,parkta bahçedeyiz akşama kadar,eve arkadaş da getiriyorlar bazen yani ben anlamıyorum sorun neredeLütfen bana yol gösterin,tukendigimi hissediyorum
Gece lambası var. Küçüğün uyku arkadaşı var,büyüğün yok. Geçen sene veya ondan onceki sene bir olay yaşamıştık,korkunc birisi perdeyi aralayıp ona bakmış geri kapatmış canavarmış. Biz de onu sakinleştirip canavarların olmadığını,gördüğü şeyin ağacın gölgesi olduğunu belki rüzgardan perdenin sallandığını,bunu da yanlış anlayabilecegini söyledik. Belki de ruya gordun dua okuyalim uyuyalim diyorduk.Biliyor musun ben de gece korkardım annem ışık açınca hiç korkmazdım,sana da acayim mi diye yatistiriyorum. O olayı bayadır söylemiyor ama izi var hala.Gece lambası ve uyku arkadaşını denediniz mi?
İzlediklerinden veya duyduklarından etkileniyor olabilir ama bu konudaki hassasiyetinizi kullanıyor da olabilir.
Biliyorum çok yoruluyorsunuz ama gözlemlemeye çalışın. Gerekirse pedagog yardımı alın. Gerçekten korktuğu şeyler varsa bilirsiniz.
Ama bana sizinle daha çok birarada kalmak için söylüyor gibi geldi.
Benim kızım da buaralar kardeşi gibi yedirmemi istiyor
Gündüz olsaydı gerçek olma ihtimali var diyebilirdim. Ama gece dediğiniz gibi olmuştur büyük ihtimalle. Belki de gördüğü bireyden etkilenmiştir.Gece lambası var. Küçüğün uyku arkadaşı var,büyüğün yok. Geçen sene veya ondan onceki sene bir olay yaşamıştık,korkunc birisi perdeyi aralayıp ona bakmış geri kapatmış canavarmış. Biz de onu sakinleştirip canavarların olmadığını,gördüğü şeyin ağacın gölgesi olduğunu belki rüzgardan perdenin sallandığını,bunu da yanlış anlayabilecegini söyledik. Belki de ruya gordun dua okuyalim uyuyalim diyorduk.Biliyor musun ben de gece korkardım annem ışık açınca hiç korkmazdım,sana da acayim mi diye yatistiriyorum. O olayı bayadır söylemiyor ama izi var hala.
Ya siz gibi annelere çok imreniyorum. Oğlum 9 aylık. Gece 11 i buluyor uykumuz. Nasıl düzen kuracağız bilmiyorum. Ben 5 de işten geliyorum ya yeni uyanmış oluyor; ya da 1 saat kadar önce. Emzirp az ilgilendim dedim mi uykusu geliyor uyutsan bir türlü uyutmasam bir türlü o vakitte. Bu akşam 17.30 dan 19.30 a kadar uyudu. Uyandı hoop gece uykusuna geçmemiş 1 saat mücadele sonunda 23 de başladı.Kuzum 15 er dakika erkene çek uykularını. Akşam 9u geçmesin ki sana ve eşine zaman kalsin. Biçok şeyden taviz vermisimdir ama uykudan hiç taviz vermedim. Çocukları yatağa atica koşarak uzaklaşıyorum ordan. Söyle söyleyeyim bir çocuk akşam 9 u geçtikten sonra hala uyumamışsa uyku enerjisi ile doluyor. Yani aslında yorgun ama vücut uyanık kalacağını anlayınca enerjisini artırıyor. Anneler sanıyor ki hiç uykusu yok cin gibi. Bak sen 1 hafta alıştır saat 8-8 buçuğa. Ne kadar kolay olacak uyumaları. Benimkiler de 6 yaş ve 7 buçuk ay. Minik 7-7:30, büyük olanı da 8 de yatakta. Tabi ki yarim saat 1 saat, misafir varsa hatta daha da uzayabiliyor duruma gore. Aman diyorum kuzum. Hem kendine hem onlara büyük bir iyilik yap ve maksimum 15 gün içinde kademe kademe erken saatte uyku moduna geçin. Inan çocukların bagisikligina bile büyük faydası oluyor.
Cok fazla duyarli yani herseyden etkilenebilen bir kiz,bu konunun nedenini cozemiyorum. Odalarımız çarpraz ve cok yakin,ikimizde uyurken birbirimizi gorebiliyoruz hatta ikide bir gidip üstlerini örterim 5 adımda yanlarındayım. Önceleri illa beraber uyuma veya temas istiyordu,zar zor yatağın yanında oturup bekleme pozisyonuna getirebildim. Acaba pedagog görmeli mi?Gündüz olsaydı gerçek olma ihtimali var diyebilirdim. Ama gece dediğiniz gibi olmuştur büyük ihtimalle. Belki de gördüğü bireyden etkilenmiştir.
Çocukların hayal dünyasının sınırı yok. Koridorun lambasını açık bırakıp kapısı açık uyutmayı deneseniz bir süre?
Yanında uyumanızı istiyor mu?
Benim kızım birkaç aydır ayısıyla uyuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?