- Konu Sahibi tourmaline
-
Hafta sonu tüm haftalık yemek yapmak değil de, örneğin pazar günü akşam 2 gün yetecek şekilde, kuru fasulye, tavuklu bezelye ya da patlıcanlı güveç gibi bir tencere yemeği yapıyorum. Pazartesi işten gelince yanına sadece pilav yapmak kalıyor. 2 gün öyle geçiyor zaten:) Bezelyeli tavukta dondurulmuş garnitürlerden kullanıyorum o yüzden çabuk pişiyor, işten geldiğimde de yapabiliyorum mesela hafta içi yapınca o da iki gün gidiyor. Yani yemek zevkinizi bilemem ama lezzetli tencere yemekleri yapınca hafta içini kurtarıyor. Zaten diğer yaptıklarımı da saymışsın, tavuk patates köfte makarna çok yaparım.Şimdi aklıma tarif gelmedi ama daha sonra paylaşıcam:)
Bende genelde 2-3gun gidecek yemek yapiyorum bazende pisirdigim yemegin bir kismini buzluga kaldiriyorum isten eve geldigimde veya ani gelisen misafirliklerde iyi oluyor... Buzluktan cikarip buzunu cozduruyorum mikrodalgada sonrada tencerede bir tasim kaynatiyorum oldu bitti hemde taptazebelki arkadaslar boyle birseyden bahsetmistir
Mesela pisirdigim kurufasulyenin bir kismini dondurma kabina koyuyorum soguduktan sonra buzlugaa yaptigim kizartmanin bir kismini kucuk aliminyum tepsilere koyuyorum uzerine de domates sosu yallah buzluga cikarip firinda isitiyorum... Bunun gibi birsuru sey... Mesela karnibahari cig koyuyorum haslamaya bile gerek kalmiyor direk kizartiyorum yumurtaya bulayip... Kisaca aklina gelecek herseyi...
Canim benim derindondurucumda herzaman dogranmis sebzelerim olur. Bu sebzeleri mesela tavukgogusunle karistirir firina veririm. yaninada pilav salata ohh yarim 15 dakikami almaz onu firina verip pilavi yapma. yarim saattede pisiyor zaten.
Mesela sebzeli/ tavukgoguslu spagetti yaparim.
Birde ben pazar gunu butun haftanin yemek planini yaparim. O gun ne yemek yapicaksam, etse eti cikaririm dogranicaklari dograr kaplara koyar buzdolabina koyarim. Eve gelir gelmez hemen sipsak dogramaya gerek yok pisirmele ugrasiyorum.
Sebzeli tavuklu pilav yaparim. Daha cok aklima gelirse yazarim canim
canım yazarsan aklına geldikçe çok memnun olurum..
hangi sebzeleri doğrayıp buzluğa atıyosun ? tadı değişiyor mu pişince?
Merhaba canim, Oncelikle bayramin mubarek olsun.
Walla herseyi atiyorum ben canim. Kirmizi sari biber, brokolli, fasulye, havuc, bezelye, kozlenmis patlican, barbunya Ama atmadan once 1 2 dakika suda hasliyorum. Ozaman sebzeler cozuldugu zaman boyle sulu sulu vicik vicik olmaz. Dondurucuya atmadan once Soklama cok onemli.
Bu aralar tavuk gogusunu cok kucuk degil normal bir boyutta dograyip, sogan, biber sira sira ( turkcesi ne bilmiyorum ama kurdanin daha uzunu) dizip paketleyip dondurucuya atiyorum. Grill yada tost makinasinda pisiriyorum. Az yagli tavada da olabilir. Gene ayni islemi kiymada yapiyorum kucuk kofte halinde dizip paketliyorum. Adana sis yapip paketliyorum.
Kiymada kofte yada adana sis yapmissam, dondurucuya atmadan once firinda sokluyorum. Yani cok cok hafif pisiriyorum oyle koyuyorum. Cig koymak iyi degilmis.
Simdi haftanin 6 gunu calisiyorum mecbur boyle yapmak zorundayim. Sabahtan cogu seyleri yaparsan rahatsin yoksa isten gel, ne yapacagini dusun, malzemeleri hazirla cok zor oluyor.
Kızlar birde sulu yemeği fazla yapıp veya artan yemekleri kaynar halde kavanoza koyup ters çevirip soğuduktan sonra buzdolabında saklayanlar varmış. Birkaç hafta da durabiliyormuş dolapta konserve olduğu için. Pişmiş olduğu için kavanozdan çıkarıp ısıtmak yeterli oluyormuş. Yapanınız veya duymuş olanınız varmı. Birkaç konuya yazdım ama cevap alamadım. Mercimek çorbası ve kuru fasülye denedim ama daha birkaç gün oldu 1 haftayı geçsin açıp deneyeceğim bakayım tadı nasıl. Sonucu yazarım sizede.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?