Akşam yemeği tartışması

Tatlı dil sadece kadında olması gereken bir meziyet sanırım.. “dünden kalan yemeğe yani..” diyen adam da tatlı dilli olabilirdi halbuki. Bence hak ettiği cevabı almış.

Beğenmeyen yemesin. Bu kadar basit.

Fazla alıngan davrandığınızı düşünüyorum.belki de çalışmaktan bunaldı ister istemez insan yansıtıyor sorun edecek birşey yok relax :KK54:

Herkes sorun edecek birşey yok demiş ama konu sahibinin eşi böyle olacaksa çocuğu aldır demiş...
Zıkkımın pekini yesin insan eşine bunu söyler mi hemde taşıdığı kendi evladı erkek alttan alsaydı arkadaş da öyle demezdi.
Neyse hiç kafana takma kuzum minigi strese sokma.

Bizde de tam tersi ben ertesi gün aynı yemeği yiyemem. Yemek seçerim mecburen. Bakliyat yiyemiyorum çok. En fazla 1 kaşık. Ama eşim ayırt etmez 3 gün bile olsa aynı yemeği aynı keyifle yer. Dünyada kıtlık ya da savaş olsa, ya da walking dead gibi zombi istilası olsa sen kesin açlıktan ölürsün der dalga geçer.

Çocuğu aldır demesi cidden olmamış, başka sorunlarınız da var gibi geldi. Üzüldüm...

Merhaba hanımlar ikinci çocuğuma hamileyim ve hamileliğin başındayım.Dolayisiyla bulantı iştahsızlık baş dönmesi gibi durumlarım var.Bugun akşam yemeğinde bir önceki günden kalan yemekleri ısıttım ve hadi yemeğe dedim.Esim dünkü yemege desene dedi bende sert bi tavırla beğenmeyen yemez dedim. Sonrasında kalkıp yatak odasına gitti.Bu şekilde küçük şeyler hep büyük krizlere dönüşüyor.Olay büyüdü ve o kadar çok ağladım ki...Ailemle paylaşsam araları daha soğuk oluyor ve haliyle her insan çocuğu mutsuzken huzursuz olur.Size anlatmak istedim bu durumda ne yapmalıyım?
Bosver yemezse yemesin. Zamanla alisir insan. Ne kadr ayip ya onu yardm edip hazirlamasi gerekrken! Iste adam dedgn kadinina deger vercek. Sizinki eger hep boyleyse Allah yardimciniz olsun

Merhaba hanımlar ikinci çocuğuma hamileyim ve hamileliğin başındayım.Dolayisiyla bulantı iştahsızlık baş dönmesi gibi durumlarım var.Bugun akşam yemeğinde bir önceki günden kalan yemekleri ısıttım ve hadi yemeğe dedim.Esim dünkü yemege desene dedi bende sert bi tavırla beğenmeyen yemez dedim. Sonrasında kalkıp yatak odasına gitti.Bu şekilde küçük şeyler hep büyük krizlere dönüşüyor.Olay büyüdü ve o kadar çok ağladım ki...Ailemle paylaşsam araları daha soğuk oluyor ve haliyle her insan çocuğu mutsuzken huzursuz olur.Size anlatmak istedim bu durumda ne yapmalıyım?
hamileliğinizin sıkıntılarını tahmin edemeyecek , millet bir kuru ekmeği bulamazken kurduğunuz sofraya burun bükecek şükürsüz bir adama ikinci çocuk kaza ile oldu sanırım.

Cok sever cok değer verir ama bazı konularda çok gaddar.Ne harcamama karışır ne de 5dk boş vaktini disarida harcar bizim icin gece gündüz çalışıyor diyebilirim ama böyle olacaksa git aldır bebeği dedi.Birden kolayca en acımasız cümleyi kurabiliyor sinirlenince

tek başına mı yaptın bebeği ne gerzek bi adam bu sinirlerim zıpladı

keşke anası onu aldırsaymış dünya bu kadar bencil ve acımasız bir insandan kurtulmuş olurdu

sen niye bu adama ikinci kez çocuk yapıyorsun konu sahibi,hani akılla hangi cesaretle?

Beğenmeyen yemez derseniz o da odaya gider ne yapacak o sözünüze sofraya mı oturacak olabilir dünün yemeğini yenek istememiş olabilir sende durumunu anlatıp bu sefer böyle oldu durumumu biliyorsun derdin. Ayrıca aileme anlatsam ne demek? çocuk musunuz siz? evde her lan biten gidip aileye anlatılır mı. Yok ben yemek yapmadım da eşim de yemedi de odaya gitti diye çok saçma evinizde olan evinizde kalsın ailesinize yansıtmayın şikayet etmeyin sizin aranız düzelir ama onların içinde kalır gönlünü alabilirdiniz.

Ufacık bi tartışma olmuş neden bunu ailenizle paylaşacaksınız ki

ikinizin de uslubunda sıkıntı var. sen kendi halini açıklayabilirdin, direkt beğenmeyen yemez demen saçma olmuş. ayrıca bunda aileye anlatılacak bi mesele yok.

bizler bazen sert üslupla konuşabiliyoruz
erkekler de bazen çocuk gibi alınıp küsebiliyorlar
ve bazen ufacık şeyler büyük meseleler haline gelebiliyor
karşılıklı anlayış çok önemli.

Beğenmeyen yemez demek yerine bugün kendimi çok iyi hissetmediğim için yemek yapamadım bugünlük böyle olsun deseydiniz keşke.

Eşinizle neden çok resmisiniz ?
Hormonlarınız baş göstermiş biraz duygusal biraz alıngan.
FAKAt bana göre adam bir şey dememiş.
Mesela şöyle bir giriş yapsaydınız daha ılımlıca : Ya canım halim yok biliyorsun, hamileyim bugün idare edelim aşkım, yarın yapabilirsem nasipse güzel bir yemek yaparım gibi....

Cok sever cok değer verir ama bazı konularda çok gaddar.Ne harcamama karışır ne de 5dk boş vaktini disarida harcar bizim icin gece gündüz çalışıyor diyebilirim ama böyle olacaksa git aldır bebeği dedi.Birden kolayca en acımasız cümleyi kurabiliyor sinirlenince

Siz de bazı yemekleri bolca pişirip dondurucuya atın, döndüre döndüre yersiniz... Yani mesela bir gün bir yemek yendiyse kalanı hop dondurucuya atın, ertesi akşam başka yemek yediniz mesela, daha evvel dondurucuya attığınızı çıkarın bir sonaki günde onu yersiniz. Çözüm yaratın bence... Şu an hamişsiniz diye alıngan olmuşsunuzdur muhtemelen :KK200:

Şu hale bak. Tatlı dille konuşacakmış kadın. Kadın zaten hamile çektiği sıkıntı ona yeterken bir de laf sokulmasına cici cici cevap verecek. bu erkekler grip olunca nasıl oluyor bir düşünün. Ölüm döşeğinde zanneder insan görse. Peki bu adam eşinin halini görmüyor mu? Tüm bu rahatsızlıklardan bihaber mi? Herşeyi farkında ama merhamet yok yapacak o yemeği diye düşünüyor. Kendi beslenmekten aciz çünkü.

Üstelik böyle olacaksa bebeği aldır ne demek. Bunu kimse anlamadı mı? Bu nasıl bir cümledir? Böyle diyen adama nasıl güzel güzel konuşulur? Demek ki Allah korusun bu kadın hasta olsa yaşlanınca yatalak olsa adam evden atacak onu. Nasıl iğrenç bir düşünce bu.

Türkiye de ki kadınlara acıyorum. Kendimize acıyorum gerçekten. Her durumda ama her durumda hizmet etmesi gereken biziz. kadınlarda böyle düşünüyor.

Erkekler gerçekten bizden üstünler. Daha değerliler. Kesinlikle bu doğru. Adamlar kendilerine değer veriyor canlarının kıymetini biliyor. Hiçbir erkek bir kadına böyle köle olmaz. Hiçbir erkek çalışsın yada çalışmasın evin ve çocukların tüm yükünü yüklenmez. Yazık gerçekten.

Konu sahibi sizin hiç suçunuz yok. Eşiniz çok bencil ve merhametsiz davranmış. Hele bebeği aldır cümlesi. Konuşmayın eşinizle. Yaptığı hatayı anlayabilme ihtimali vardır belki. Bebeğinizİ sağlıkla kucağınıza alın. Bu adamı da sırtınızdan indirin

hamilesin hassasın olabilir böyle şeyler...bazen küçük saçma şeyler insana dert oluyor haklısın...allah sağsalim kucağına almak nasip etsin bebeğini...

Valla ben tatlı dil olayını kabul etmiyorum. Adam öküzlük yapmış gereken cevabı da almış.
Ek olarak aldır demeye dili varan bi adamın çocuğunu aldırırdım! Kimse taşlamasın, o sabinin günahı ne?
+1
Konu sahibi eğer burada,eşim böyle dedi ama cevap veremedim,şimdi ağlıyorum deseydi,"o tencereyi kafasına geçiremedin mi,kadınlar dik durmalı,layığınca cevabını verseydin şimdi ezik gibi ağlamazdın" yorumları havada uçuşurdu,geçen de böyle hakettiği cevabı verdim diyen birine,dil de pabuç kadar maşallah dendi,çifte standart heryerde var bariz...

Back
X