Akşam yemeği tartışması

Ailenize herşeyi anlatmayın zaten. Gerek yok yani. Annem hiç bir tartışmamızı bilmiyordur mesala 4 yıllık evliyim. Kalan yemek illaki ısıtılır. Yemekler ziyan olsun istemedim diyebilirdiniz. Ama erkeklerin de kalan yemek geldi diye tavır yapmasını anlamıyorum. Lokanta değil ki hergün farklı yemek çıksın...

Merhaba hanımlar ikinci çocuğuma hamileyim ve hamileliğin başındayım.Dolayisiyla bulantı iştahsızlık baş dönmesi gibi durumlarım var.Bugun akşam yemeğinde bir önceki günden kalan yemekleri ısıttım ve hadi yemeğe dedim.Esim dünkü yemege desene dedi bende sert bi tavırla beğenmeyen yemez dedim. Sonrasında kalkıp yatak odasına gitti.Bu şekilde küçük şeyler hep büyük krizlere dönüşüyor.Olay büyüdü ve o kadar çok ağladım ki...Ailemle paylaşsam araları daha soğuk oluyor ve haliyle her insan çocuğu mutsuzken huzursuz olur.Size anlatmak istedim bu durumda ne yapmalıyım?

Çok anlayışsız bi eşin varmış.
Ben günlerdir yemeği bırak evde parmağımı oynatamıyorum. Bu çok normal. Eşin de kalkıp kendi bi kap yemek pişiriverecek yani o kadar da değil.

Benim de eşim işe gidiyor ve ben izinliyim şu sıra
Adam sabah kalkıp tostumu yapıp getiriyor sonra hazırlanıp işe gidiyor.
Bu sırada ben hala yatıyorum.
Sonra akşamüstü geliyor ortalığı toplayıp kalan bulaşık vs halledip yemeği yapıyor.
Yemekten sonra beni biraz yürüyüşe çıkarıyor. Sonra gelip yine yatıyorum.
Evi de süpürüyor, çöpü de atıyor vs vs.

Hadi benimki abartı.
Ama adamlar da yapabiliyolar yani
Evet çok güzel yapamıyor, uyduruk oluyo işler biraz ama oluyor sonuçta.
Ne demek dünkü yemek falan!
Eline sağlık karıcım bu halinle uğraşıyosun demesi lazımken!

Neden yemek yapmak zorunda olasınız ki her daim?
Çalışırken de bakıyorum kadın işten gelip mutfağa giderken adam hemen salona yayılıyo?
Pardon da böyle bişey olamaz!

Bu tür adamlar yarın bi gün elden ayaktan düşerseniz size de bakmaz başka hanım hayallerine kapılır.

Not: konuyu okumadan önce eşime msj attım yemek yapacak halim yok dışarıdan alalım diye tamam canım dedi. Yani biraz anlayış ya, yıllarca senin işini yapmış önüne yemeğini koymuş kadın bi gün yapamayınca ne yani???

ben adamdan hırsımı alamadım
Bi de çocuğu aldır demiş
Hamile kadına söylenecek şey mi bu ya!

Neyse ben gidiyorum bu konudan, yoksa sinir krizi geçiricem
Kimse kendini ezdirmesin, dert tasa çekmeye mi geldiniz dünyaya, bu kadar cefakar olmayın. Adam açlık, yokluk görmemiş dünden kalan ev yemeğini beğenmiyo paşa. Kalk iki yumurta kır, bi ekmek arası yap ye o zaman tembel adam.

Tamam şimdi sakinim

Konu sahibi de kusuruma bakmasın sert çıktıysam kocasına. Yaşamadan önce bilmiyodum bu hamilelik denen süreç hiç öyle dışarıdan görüldüğü gibi değilmiş. İçinde bambaşka şeyler yaşanıyomuş resmen insanın. Hamile karılarına tüm erkeklerin ultra empati kurarak davranması lazım.

Sonra akşamüstü geliyor ortalığı toplayıp kalan bulaşık vs halledip yemeği yapıyor.

Hadi benimki abartı.

Çalışırken de bakıyorum kadın işten gelip mutfağa giderken adam hemen salona yayılıyo?

Bu tür adamlar yarın bi gün elden ayaktan düşerseniz size de bakmaz başka hanım hayallerine kapılır.

Not: konuyu okumadan önce eşime msj attım yemek yapacak halim yok dışarıdan alalım diye tamam canım dedi. Yani biraz anlayış ya, yıllarca senin işini yapmış önüne yemeğini koymuş kadın bi gün yapamayınca ne yani???
Eşiniz iyi hoş yardım ediyor belli ki merhametli biri fakat sizde bayağı bayağı tembelsiniz sizin gibi hamile ne duydum ne gördüm.Yürüyüşe hal var iki yumurta kırmaya, bir çorba pişirmeye yok.
Sizinki de yıllarca sürecek gibi..

birde bebek doğunca vay kocanın haline..

Böyle olacaksa aldır diyen bir adama tatlı dilli olmaya hiç gerek yok bence.
Önce o biraz düşünceli olsun.

Eşiniz iyi hoş yardım ediyor belli ki merhametli biri fakat sizde bayağı bayağı tembelsiniz sizin gibi hamile ne duydum ne gördüm.Yürüyüşe hal var iki yumurta kırmaya, bir çorba pişirmeye yok.
Sizinki de yıllarca sürecek gibi..

birde bebek doğunca vay kocanın haline..

Evet biraz tembelim o ayrı :)
Ama aynı zamanda sabah 6.30 da kusma mesaim başlıyor gece 22 de son kusmamı yaşayıp uyuyorum. Aradaki tüm zamanlarda da bulantıdan yerimden kalkamaz haldeyim. 1 haftada 2 kilo verdim :(
Yürüyüşe 15 dk çıkıyoruz evin bahçesinde yürüyoruz eşimin zorlamasıyla
Yürümeyince de bağırsaklarım çalışmadığından gaz sancısı :)

2 haftadır böyleyim, ne kadar sürer bilmiyorum insanlıktan çıktım

Evet biraz tembelim o ayrı :)
Ama aynı zamanda sabah 6.30 da kusma mesaim başlıyor gece 22 de son kusmamı yaşayıp uyuyorum. Aradaki tüm zamanlarda da bulantıdan yerimden kalkamaz haldeyim. 1 haftada 2 kilo verdim :KK43:
Yürüyüşe 15 dk çıkıyoruz evin bahçesinde yürüyoruz eşimin zorlamasıyla
Yürümeyince de bağırsaklarım çalışmadığından gaz sancısı :)

2 haftadır böyleyim, ne kadar sürer bilmiyorum insanlıktan çıktım
Sizi anlıyorum aynı şekilde hamilelik yaşadım.
Fakat bütün gün yorgun argın işte çalışıp bir dediğimi iki etmeyen adama elimden geldiğince bir çeşitte olsa yemek yaptım.Yani bu bir lütuf değil eşim evinde yapılmış , temiz bir yemek yesin diye, evli olduğunu bir düzenimiz olduğunu anlasın diye..
Tabi yeri geldi o yemeği 2 gün değil 3 gün yedik.

Sizi anlıyorum aynı şekilde hamilelik yaşadım.
Fakat bütün gün yorgun argın işte çalışıp bir dediğimi iki etmeyen adama elimden geldiğince bir çeşitte olsa yemek yaptım.Yani bu bir lütuf değil eşim evinde yapılmış , temiz bir yemek yesin diye, evli olduğunu bir düzenimiz olduğunu anlasın diye..
Tabi yeri geldi o yemeği 2 gün değil 3 gün yedik.

Tabi ben belirtmemişim normalde yemeklerin %75 ini zaten eşim yapıyordu ikimiz de çalışırken ;) evdeki iş bölümümüz böyle. Şimdi oran arttı nerdeyse hep o yapıyor 2-3 haftadır :)
Ev yemeği gibisi yok, bence de evde yemek pişmeli. Ama kim müsait ise o yapabilir. O konuda kadın ya da erkek diye bi ayrım yok benim için.

Şu hale bak. Tatlı dille konuşacakmış kadın. Kadın zaten hamile çektiği sıkıntı ona yeterken bir de laf sokulmasına cici cici cevap verecek. bu erkekler grip olunca nasıl oluyor bir düşünün. Ölüm döşeğinde zanneder insan görse. Peki bu adam eşinin halini görmüyor mu? Tüm bu rahatsızlıklardan bihaber mi? Herşeyi farkında ama merhamet yok yapacak o yemeği diye düşünüyor. Kendi beslenmekten aciz çünkü.

Üstelik böyle olacaksa bebeği aldır ne demek. Bunu kimse anlamadı mı? Bu nasıl bir cümledir? Böyle diyen adama nasıl güzel güzel konuşulur? Demek ki Allah korusun bu kadın hasta olsa yaşlanınca yatalak olsa adam evden atacak onu. Nasıl iğrenç bir düşünce bu.

Türkiye de ki kadınlara acıyorum. Kendimize acıyorum gerçekten. Her durumda ama her durumda hizmet etmesi gereken biziz. kadınlarda böyle düşünüyor.

Erkekler gerçekten bizden üstünler. Daha değerliler. Kesinlikle bu doğru. Adamlar kendilerine değer veriyor canlarının kıymetini biliyor. Hiçbir erkek bir kadına böyle köle olmaz. Hiçbir erkek çalışsın yada çalışmasın evin ve çocukların tüm yükünü yüklenmez. Yazık gerçekten.

Konu sahibi sizin hiç suçunuz yok. Eşiniz çok bencil ve merhametsiz davranmış. Hele bebeği aldır cümlesi. Konuşmayın eşinizle. Yaptığı hatayı anlayabilme ihtimali vardır belki. Bebeğinizİ sağlıkla kucağınıza alın. Bu adamı da sırtınızdan indirin[/QUOT

Çok çok doğru yazmissiniz. Hepsi tam söylemek istediklerim.

ilk hamileliğiniz mi ? ve riskli falan mı ? merak ettim de ...

Hadi benimki abartı.

Tabi ben belirtmemişim normalde yemeklerin %75 ini zaten eşim yapıyordu ikimiz de çalışırken :KK66: evdeki iş bölümümüz böyle. Şimdi oran arttı nerdeyse hep o yapıyor 2-3 haftadır :)
Ev yemeği gibisi yok, bence de evde yemek pişmeli. Ama kim müsait ise o yapabilir. O konuda kadın ya da erkek diye bi ayrım yok benim için.
Tabi ki bana göre de kadın erkek ayırımı olmamalı ..Ama o çalışıyor siz tüm gün evdesiniz :KK51:Bir çorba yapmak bu kadar zor olmamalı ya da Kadın erkek eşitliği düşünülerek boş verilmemeli:KK66:
Ben yarım gün çalışıyorum yemeği ben yaparım.Eşim gelir afiyetle yer.

ben adamdan hırsımı alamadım
Bi de çocuğu aldır demiş
Hamile kadına söylenecek şey mi bu ya!

Neyse ben gidiyorum bu konudan, yoksa sinir krizi geçiricem
Kimse kendini ezdirmesin, dert tasa çekmeye mi geldiniz dünyaya, bu kadar cefakar olmayın. Adam açlık, yokluk görmemiş dünden kalan ev yemeğini beğenmiyo paşa. Kalk iki yumurta kır, bi ekmek arası yap ye o zaman tembel adam.

Tamam şimdi sakinim

Konu sahibi de kusuruma bakmasın sert çıktıysam kocasına. Yaşamadan önce bilmiyodum bu hamilelik denen süreç hiç öyle dışarıdan görüldüğü gibi değilmiş. İçinde bambaşka şeyler yaşanıyomuş resmen insanın. Hamile karılarına tüm erkeklerin ultra empati kurarak davranması lazım.
Canım konu sahibinin kocasına denicek çok şey var ama kocası okumayacak yazılanları gene bu kızcağız okuyacak ve hamile haliyle uzulecek:KK43: ondan çoğu kişi boşver ,bunu mu dert ettin şeklinde yazıyor.Su sıkıntılı günleri bir atlatsinlar eminim konu sahibi dersini verir esine:sinirli:

Tabi ki bana göre de kadın erkek ayırımı olmamalı ..Ama o çalışıyor siz tüm gün evdesiniz :KK51:Bir çorba yapmak bu kadar zor olmamalı ya da Kadın erkek eşitliği düşünülerek boş verilmemeli:KK66:
Ben yarım gün çalışıyorum yemeği ben yaparım.Eşim gelir afiyetle yer.

Biz aynı çalışıyoruz. O 8-5 ben 9-6
Ben gelene kadar yapıyodu işte. Ben de toplama, bulaşık işlerini hallediyordum.
Ben sadece bi kaç haftadır evdeyim
Onda da yapıyordum zaten o kadar da değilim :) salatayı falan o yapıyordu. Sonra düzenimiz şaştı.
Neyse bugün ilaca başlıyorum belki bulantılar geçince kendime gelirim

kendinizi hizmetçi yapmaya bu kadar alıştırırsanız elin oğlu hamile halinizle sizden yemek bekler böyle. anlayış da göstermez.

hayırlı ve sağlıklı doğumlar dilerim, sıkıntılı ise evet cok zor ve dikkat gerektirir, ama aksi halde ( yani sıkıntısız hamileliklerde ) doktorlar şunu der; hasta değil hamilesiniz, yani abartmayın :KK70::KK70:

Ben nazlıyım heralde :KK70:
İlk evet
Önce düşük riski dediler iğne vs bişeyler oldu ama sonra bi sorun kalmadı
Hamilelik pek bana göre değilmiş galiba :)
Maşallah tüm semptomları gösteriyorum :KK70:

Hadi benimki abartı.

Böyle erkekler duydukça seviniyorum. Allah her daim mutlu etsin sizi

Oylelerini analari oyle alistiriyo ondan... Herşey ayağına gidiyor hergün ayrı yemek yapılıyor...
Ben analarının evinde öyle hergün yemek piştiğini bile sanmıyorum.
Analarının bile yapmadığını eşlerinden bekliyorlar.
Ne analar gördüm ben bi çorba dahi kaynatamıyor.

Back
X