Akşama bize yemeğe misafir geliyormuş bnm haberim yok..

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Evet dediğim gibi. Dün eşim misafir glcek yarın dedi yemeğimi dedim blmym dedi bugün öğlen bir de on kişinin yemeğe geleceğini öğreniyorum akşam. Şaka gibi.. Eşim bunu bna haber vermemiş.. Bugün tatil günüydü eşimin. Hafta boyunca bugünü bekliyorum hep ama bz saatlerdr kavga ediyoruz neden haber vermedin diye. Giyindi gitcekti iki saattr kapıda duruyorum tartışıyoruz. Gidecekmiş annesine akşm kimse gelmiyck bn onlara gidiyorum dedi. Evde hiçbişey yok ymk de yok.. Ve hala kavga ediyoruz..

Evet dediğim gibi. Dün eşim misafir glcek yarın dedi yemeğimi dedim blmym dedi bugün öğlen bir de on kişinin yemeğe geleceğini öğreniyorum akşam. Şaka gibi.. Eşim bunu bna haber vermemiş.. Bugün tatil günüydü eşimin. Hafta boyunca bugünü bekliyorum hep ama bz saatlerdr kavga ediyoruz neden haber vermedin diye. Giyindi gitcekti iki saattr kapıda duruyorum tartışıyoruz. Gidecekmiş annesine akşm kimse gelmiyck bn onlara gidiyorum dedi. Evde hiçbişey yok ymk de yok.. Ve hala kavga ediyoruz..

Böyle şeyler için kavga edilir mi? Akşama daha saatler var. İki saattir kavga edeceğinize ikiniz bir uçtan başlayıp beş çeşit yemek yapmıştınız şimdiye.

Evin hanimina haber verselermis bir zahmet. Ayrica en kotu 1-2 gun onceden haber vermeden emrivaki ile yemege gelenleri kabul etmiyorum kusura bakmasin kimse. Herseyin bir uslubu vardir, ben de kimseye habersiz kahveye bile gitmem illaki arar sorarim musait mi diye, esinizi kirmak istemiyorsaniz hazir biseyler alin. Ayrica gelecek olanlara da bidahakine size haber vermelerini soyleyin

madem haber vermedi eşiniz bi zahmet gidip dışardan bişeyler alsın sizde bi iki aperatif yaparsınız bence kavga etmeyi bırakında hazırlığa başlayın. misafir gittikten sonra sorarsınız hesabını

Hala kavga ediyoruz bütün gün zehir oldu
Neden hala kavga ediyorsunuz yahu eşiniz yapmış bir hata, gelen misafire eşinizi reZil mi etmek niyetindesiniz?

Eşiniz evi süpürüp silsin siz de atın fırına bir tavuklu patates atın düdüklüye bir mercimek bir tencere de şehriyeli pirinç pilavı yaparsınız akşam üstü tamam bitti gitti ... Yeşil salata yoğurt karpuz turşu... Bollaşır sofranız, eşiniz de bir kilo tatlı alır gelir çayın yanına yeter işte.

Büyütecek ne var anlamadım tamam eşiniZ hatalı ama siz de hiç orta yol bulmuyorsunuz

Yahu olur öyle şeyler.
Bugün bana da 7 kişi geliyormuş. Hem de yatılı.
Napayım adamı mı keseyim? Gelene gelme mi desin?
Mercimek çorbası koydum, tavuk sote yapıcam şimdi, pilavı ve salataları akşamüstü yaparım. Tatlıyı ve zeytinyaglı barbunyayı dışarıdan alırız.
Eşim de dip köşe temizlik yapacak gelince.
Olacak bitecek. 1 saatlik iş.
Bu arada 6da da saç baş yapıp düğüne gideceğim. Yani yemek düğün eve dönüp kalış olacak.
Böyle şeylere 2 saat kavga edeceğinize iş bölümü yapsanız keşke.
Bazen çıkıyor böyle ani planlar.

Amaaaaaaaan yemin ediyorum hayatı kendinize eziyet ediyorsunuz. Ya tamam adamın yaptığı doğru değil kimse onu savunamaz zaten ama olan olmuş diye de bişi var. Misafirini ağırlarsın sonrada eşinle konuşursun böyle olduğunda zor durumda kaldığını önceden haberinin olmasının daha doğru olduğunu anlatacaksın. İnsanlar konuşa konuşa ya. Böyle ömür bitmez ki. Hem misafir evin bereketidir. Hey gidi ananem olacaktı ki misafir yüzünden kavga çıkarana neler derdi neler :)

bence simdi misafir geliyo hazirliginizi yapin onlar gittikten sonra kavga edersiniz

Tabi ki haber verilmesi gerekli
Ama misafir berekettir, Allah rızası için kalkıp bir el atar insan
Eşinizle sonra kozları paylaşırsınız
Akşama saaatler var, pratik ama gösterişli bir sürü yemek yapılabilir
En olmadı dışarıdan söylenir ama misafir ağırlanır
Yaptığınız doğru değil

10 kisiye ben 2-3 saat icinde yemek cikaramazdim. Bir misafir geleceginzaman bile 3 gun önceden ne menu hazirlasam diye dusunen biri olarak.
Ama bir sefer esim aksama yemege misafir gelecek dedi. Vakitte vardi 2 kisilerdi zaten sorun olmadi. Ama 10 kişi cok. Ben yetistiremem yemek. Kavga ederdim herhalde.

Back
X