- 15 Haziran 2016
- 7.901
- En iyi cevaplar
- 1
- 21.036
- 348
- 39
Rahmetli babaannem insanın canının isteyipte iştahla yediği ilaç olur şifa olur derdiTesekkur ederiim :) haftalardir istahsizdim bu hafta bir acildi pir acildi :)
Amin hepimizin insallah. SagolunEn sevdiğim menü afiyet olsun Allah bereketinizi arttırsın
Bizim evde ayran, yoğurt ve peynir gibi ürünleri sadece eşim tüketiyor. Ben ve oğlum malesef ağzımıza sürmüyoruz.
O yüzden eşime yoğurt veya ayran olsa sa bize alternatif bir mesrubat, kola vs oluyor illa
Dondurmali servis yapabilirsin ya da icine koyabilirsin tatlisini keser aslindaSütlü kabak çorbası
Taze fasulye
Bulgur pilavı
Cacık
Bir de dün irmik helvası kavurmuştum eşim iş yerine götürsün diye amaaa o kadar şekerli oldu ki yollmadım. Bugün onun altına bisküvi tavanı yapıp üstünü de muhallebiye çevirmeyi planlıyorum. Pasta gibi götürür. Başka fikri olan var mı? Çok şekerli helva ile ne yapabilirim
Canım çok sekerli olduysa içine sekerini alacak bişey karıştırabılırsınSütlü kabak çorbası
Taze fasulye
Bulgur pilavı
Cacık
Bir de dün irmik helvası kavurmuştum eşim iş yerine götürsün diye amaaa o kadar şekerli oldu ki yollmadım. Bugün onun altına bisküvi tavanı yapıp üstünü de muhallebiye çevirmeyi planlıyorum. Pasta gibi götürür. Başka fikri olan var mı? Çok şekerli helva ile ne yapabilirim
Üstüne muhallebiyi portakal sosuyla yaparsan hafif eksi tatda o tatlılığı keserSütlü kabak çorbası
Taze fasulye
Bulgur pilavı
Cacık
Taze sogani dogruyosun minik istedigin kadar ustune bir yumurta 2 yk misir unu koyup arkali onlu kizartiyorsun :)Afiyet şifa olsun.
Soğan tavasini nasıl yapıyorsunuz acaba
Ben bu dönüştürme işinde hic iyi degilim. Muhtemelen bende malesef cope giderdi.Sütlü kabak çorbası
Taze fasulye
Bulgur pilavı
Cacık
Kesinlikle katiliyorum bu soze :) ne guzel yazmissinuzRahmetli babaannem insanın canının isteyipte iştahla yediği ilaç olur şifa olur derdi
Ne yaparsanız yapın niyet önemli, bebeğinize kendinize şifa niyetiyle afiyetle yiyin
Siz de ona küçük sürprizler yapın, yemeği dışarıdan söyleyin böyle anlarda5'te çıkıyorum 6:30'da evde olurum diyen eşim sağ olsun 5'te evde olunca...
Salçalı mercimek çorbası
Fırında çıtır patates
Dondurmali servis yapabilirsin ya da icine koyabilirsin tatlisini keser aslinda
Canım çok sekerli olduysa içine sekerini alacak bişey karıştırabılırsın
Olgunlaşmamış muzla (yani yumusak ama sekeri az sen anladın benı)karıştırıp top haline getirebılırsin
Sonra üstüne bitter çikolata sosu ve Hindistan cevizine bulayabılırsın
Üstüne muhallebiyi portakal sosuyla yaparsan hafif eksi tatda o tatlılığı keser
Kaseye önce irmik helvası sonra portakal soslu muhallebi
Ben de açım galiba ya
Ay ben okudum da yazmamamışımBen bu dönüştürme işinde hic iyi degilim. Muhtemelen bende malesef cope giderdi.
Ama muhallehiye dönüştürürseniz ne guzel olur.
Çocuğunuz varsa her cuma pazara gidinBugün bizim evin favori menüsü var. Kışın genelde her cuma pazara gidersem bu menü olur
Tavada sardalya ve hamsi
Mevsim salata
Kola
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?