Hoşgeldiniz şansıniza 2 gündür hava kapalıBugün Mersin'e geldik . Kayınvalidemin menüsünü paylasayim :)
Mercimek çorbası
Patlıcan kebabi
Pirinc pilavi
Salata
Geçmiş olsun canımÇok incesiniz çok teşekkür ediyorum
Normalde pazilari birkac saniye kaynar suya sokup çıkarıyordum. Bu sefer fazla tutmustum.Aslında pazıyı haşlamanıza hiç gerek yok
Üzerine kaynar su döküp iki dk bekleyip süzmeniz yeterli oluyor rengi de yemyeşil kalıyor
Afiyet olsun
Teşekkür ederim sizi iftar menülerinden tanıyorum değil miGeçmiş olsun canım
Pazıları doğrayıp, minicik küp patates doğrayıp bir kat patatesli pazı bir kat dolma içi yayvan tencereye döşeyip üzerine domates dilimleri koyup çok az suyla pilav pişirir gibi kısık ateşte pişirip üzerine sarmısaklı yoğurt ve biberli yağ yakabilirsiniz mükemmel oluyor, ilk evlendiğimde eşim pazı sarması istemişti, ben bayağı fokur fokur kaynattım pazılarıNormalde pazilari birkac saniye kaynar suya sokup çıkarıyordum. Bu sefer fazla tutmustum.
Renkleri hala yemyesil ama zor sardim
Tabi o da bir seçenek. Ne güzel dönüştürebilmişsiniz :) Ben o konularda biraz beceriksizimPazıları doğrayıp, minicik küp patates doğrayıp bir kat patatesli pazı bir kat dolma içi yayvan tencereye döşeyip üzerine domates dilimleri koyup çok az suyla pilav pişirir gibi kısık ateşte pişirip üzerine sarmısaklı yoğurt ve biberli yağ yakabilirsiniz mükemmel oluyor, ilk evlendiğimde eşim pazı sarması istemişti, ben bayağı fokur fokur kaynattım pazılarısonuçta tarif ettiğim yemek çıktı ortaya pazı sarmadan daha lezzetli emin olun bir gün denersiniz belki değişiklik olur
EvetTeşekkür ederim sizi iftar menülerinden tanıyorum değil mi
HoşbuldukHoşgeldiniz şansıniza 2 gündür hava kapalıbugün de yagmur yağdı biraz rüzgarda vardı ama soğuk değildi .
Bana revani tarifi verir misiniz yaBugünkü menü :
Mercimek çorbası ( dünden )
Patates musakka
Pirinç pilavı ( dünden )
Revani
Hiçbirini ben yapmadım o ayrı :)
Bu haftayı yağmurlu gösteriyor hava durumu salı hariç tabi buranın havasina güven olmaz yağmurlu der güneşli olur güneşli der yağmur yağarHoşbuldukAy evet cidden bugün de güzel yağmur yağdı :) Sanırım ben getirdim Yine de sahilde yürüdük uzun uzun . Yarına ısınır belki ben mayomu bile almıştım güneşlenmek için ama bakalım
Revaniyi eltim yapıp getirmiş . Ama ben kendim yaparsam da internetten bakıyorum. Sütle yapıyorum ekstra olarak haşhaş ekliyorum .Her seferinde de oluyor . Siz nasıl yapiyorsunuz ?Bana revani tarifi verir misiniz ya
Bu haftayı yağmurlu gösteriyor hava durumu salı hariç tabi buranın havasina güven olmaz yağmurlu der güneşli olur güneşli der yağmur yağar
[/QUOTE
Şansa artık ne diyim bilemedimDönerken şunu al bunu al dediginiz birşey varsa sizi dinlerim :) Zeytin bulursak zeytin alıp kurucam . Bir tane fırın varmış ekşi mayalı üretim yapan onlardan da un almayı düşünüyorum kendi degirmenleri olduğu için . Türk kahvesi alcam Arabagdan başka da aklıma gelmiyor şimdilik :)
Mut zeytinyağı bulabilir miyiz bilmiyorumS sunsea zeytin alırsanız sarı ulak cinsi ondan alın daha lezzetli ve yağlı oluyor özellikle mut zeytini, zeytinyağı alın derim ama bu yıl olmaz daha bence zeytin sezonu yeni başladı.
Cezerye,kerebic alın derim .Hatta bol bol turşuluk malzeme alındaha lezzetli olur.
Bulabilirseniz tereyağ alın köy yapımı sutculerde bulunur genellikle.
Cevizin de tam mevsimi şuan yeni mahsul 60 liraydi tabi biraz yastı ama tepsiye döküp kurur ceviz alabilirsiniz.
Anamur muzu,Silifke çileği eğer bulabilirseniz, meyve de alabilirsiniz mandalina çıktı burada ,limon bunlarda olur
İnternetten bakıyorum tutmuyor bir dahakine başka tarif deniyorum olmuyor bir dahakine başka tarif yine tutmuyor….eşiminde en sevdiği tatlı adama 12yıldır kıvamında bir revani yediremedim yaRevaniyi eltim yapıp getirmiş . Ama ben kendim yaparsam da internetten bakıyorum. Sütle yapıyorum ekstra olarak haşhaş ekliyorum .Her seferinde de oluyor . Siz nasıl yapiyorsunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?