Akşama Ne Yemek Var ?

yayla çorbası...

mercimekli köfte

salata...

ayran....

turşu...

bugün bunlar yeter...

bu erkekler neden patates kavurması sevmezler benim kocam da sevmez ama ben bayılırım

herkese selamlar...
bakınırken gördüm bu topiği bazen ne pişirsem demekten bişi pişirmeden aç kalıyorum malum çalışınca üşeniyorum..ama burda bir çok fikir olabiliyormuş şu anda çok açım ve burnuma çok güzel yemek kokuları geliyo iş yerinde olduğum halde...
bende patates kavurmasına bayılırım ayrıca mercimek köftesine doğru diyosun erkekler pek sevmiyo gibi...ama benim eşim birazda komşunun yemeğini beğenen türden kaynanam sağolsun etliye sütlüye dokunmamış...eşim pek hazırcı o yüzden ne pişirsem tek yemek zorunda kalıyorum malesef...
neysee bundan sonra burdan takılıp kendime göre bişiler bulurum....

fırında sebzeli tavuk
pilav
kızlar yarın arkadaşlarım gelicek.fasulye pilakiyi nasıl yapıyorsunuz.yani marketten aldım hazırını salata yapıcam ama içine ne koyuyorsunuz?ben soğan ve maydonoz konulyor die biliyorum.üstünede zytinyağı limon sosu dökülüo .başka nasıl olur bilmiyorum.ilk defa yapıcam

Son düzenleme:

Canım senin söylediğin tarif piyazın tarifi fasulye pilaki benim bildiğim aynı barbunya pilaki gibi oluyor. Barbunya yerine haşlanmış fasulye koyuyorsun o kadar diğer malzemeler aynı şimdi ben sana benim yaptığım piyazın tarifini veriyim 1 su bardağı kuru fasulye 1 tane orta boy kuru soğan 2 tane sivri biber1 tane haşlanmış yumurta istersen koymayabilirsin,yarım demet maydanoz 1 tane domates sirke, limon suyu zeytinyağı tuz. Geceden fasulyeyi suya koyup sabah haşlıyorum soğanı yarım ay şeklinde doğruyorum diğer malzemeleride minik minik doğrayıp fasulyeye ekliyorum sirke zeytinyağı limon suyunu karıştırıp üzerine döküp karıştırıyorum yumurtayı dörte bölüp koyuyorum zeytinle süsleyiveriyorum işte budur pilakiNot bazen 1 su bardağı sirkeyi fasulyenin üstüne döküp bir müddet bekletip sonradan sirkeyi dökerek yaptığımda oluyor ama ben sana verdiğim tarifi daha çok seviyorum.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

teşekkür ederim canım bende böyle yapıyım en iyisi

Süper bir menü bayılırım kara şimşekle patates kavurmasına malesef oğluşumla kocam yemediği için bende bu lezzetten mahrum kalıyorum...

bu erkekler neden patates kavurması sevmezler benim kocam da sevmez ama ben bayılırım

Benim eşim de pek sevmez ama ben ve küçük adamlar çok severiz.Hele de yanında çay da olursa mmm, süper.. Canım madem sevmiyorlar,siz de 2-3 patatesten kendinize göre yapın ne olacak?Bir tavsiyede bulunayım bu arada;haşlamadan çiğden yapın,biraz sivri ya da çarliston ,biraz domates te doğrayın.O zaman salçaya da gerek olmaz.Patatesleri de mümkün olduğunca ince doğrayın ve kısık ateşte arada hoplatarak pişirin.Bir de böyle deneyin..

Mercimek çorbası (Dünden)
Maklube (Dünden)
Patlıcan musakka (Eşime ben patlıcan yemem)
Mantarlı börek (Bu da bana eşim mantarı pek sevmez ama yiyecektir :))
Salata
Puding

bugün nöbetçiyim yarına da misafir var.eşim çiğ köfte yapacak çorba salata yapacm.rulo patada yaparım ama başka ne yemek yapacam bilemiyorumm yardım lütfen

ne beceriklisiniz yaa maşallah
bigün olsun böyle çeşit çeşit yemek yapmadım
zavallı eşim hergün çorba yiyo yada makarna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…