Akşama Ne Yemek Var ?

mercimek çorbası
fırında çupra (çipura)
piyaz
havuç salatası
marul salatası
pırasalı tava böreği
aşure

misaifirimşz vardı yemeğe

Patlıcan ve patatesleri kızarttım bi tabağa dizdim üzerine domatesle kavrulmuş eti yaydım.
Biber kızarttım. Pilav ve salata yaptım yedik

Domatesli şehriye çorbası
Fırında dana incik
Yoğurtlu karnabahar salatası
Pirinç pilavı..

akşama;
-pırasa kavurma yumurtalı
-önüne çorba ya da öğlenden kalan pilav olabilir.

yumurtalı pırasa kavurması (ilk defa denedik) yanına patates haşlaması harika oldu, harikaaa

hmm, italyanlar hep öyle sos içinde pişirirmiş makarnayı, nasıl oldu peki acilen yorum bekliyorum umarım çok güzel olmuştur da bir yemek daha kazanırız!

öyle üşeniyorum ki;hazır yicez bu akşam sanırım..
Allahtan eşim ne olsa seviyor ve yiyor;bu konuda ters bir kişiyle evlenmediğim için çok şanslı hissediyorum kendimi

kesinlikle öyle hissetmelisin, yemek seçen insan çok zor, hele ki erkekse! malum kadınlara kalıyor genelde yemek olayı :84:

Kuru Köfte
Rus Salatası
Mevsim Salata
Ayran vardı bu akşam yemekte, biraz geç yedik ama güzeldi ohhh afiyet olsun hepinize de

-hiç denemeyelim ben mücveri de pek sevmem yağlı gelir genelde, karnabaharı üzerine sosla fırında devam o zaman

her tür mücveri fırında tepsiye yayarak pişirirseniz yağ sorununuz ortadan kalkar hemen her sebzeyle mücver denemişliğim var hatta karma mücver bile yapmışlığım var (patlıcan, lahana, karnıbahar, kabak, patates birarada bile denedim) sebze seviyorsanız hepsinde sonuç son derece başarılı işin sırrı mücveri çok kalın dökmemekte, çok ince olursa peksimet kıvamında oluyor ona da dikkat etmek gerek.. yani doğru kalınlıkta (maksimum 3-4 cm gibi) 170-180 derece fırında pişirirseniz siz de mücver sever olabilirsiniz

etli nohut
başamel soslu karnıbahar (dünden)
yoğurtlu sarımsaklı mor lahana salatası
tv karşısında da kestane kebap

:44::44::44:
ne yapsak, ne yapsak, dondurucudaki haşlanmış karnabaharları fırına mı soksak?:44:

haklısın yağda sevmeyen ama fırında seven bir arkadaşım var.

fırında da yaptı annem zamanında çok ama cık yıldızım barışmadı kabak mücverini taze pişmiş ılıkken severim aslında ama sonradan soğuyunca ve sonraki güne kalınca soğukken çok yağlı bir tat veriyor. az kişi olunca da 6-7 parça mücver için tava bulaştırdığına değmiyor. :78:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…