- 23 Aralık 2009
- 5.907
- 2.250
- 248
karnıbaharı yarına sakla bide salata yaparsın... levreği, folyoya sarıp zeytinyağı ile dilim limon soğan ve defne ile 25 dakika fırında pişiriyorum ben. bence daha kolay :))
yumurta giriyormuş yahu :44: ama kokmuyortarifi bulunca bekliyorummmm
yumurta giriyormuş yahu :44: ama kokmuyor
300 gr kıyma
Galeta Unu
1 adet Yumurta
Köfte Harcı (ben kimyon, köftebaharı, kırmızı biber, karabiber, tuz koyuyorum hazır harç kullanmıyorum)
Marul Yaprakları
Domates
Kornişon Turşu
hazır garnitür, küp doğranmış turşu ve mayonez karışımından yapılmış rus salatası
Mayonez ve Ketçap
YAPILIŞI:
Köfte malzemeleri yoğrulur. 1 Saat kadar dinlendirilir. Daha sonra ekmek büyüklüğünde köfteler hazırlanıp yağlı kağıt serilmiş tepside pişirilir (ben eskiden hamburger köftesini hazır alırdım onların plastik kutuları duruyor onun ağzıyla kesiyorum köfteleri böylece tam boyut oluyor). Piştikten sonra ekmekler ikiye bölünür ve tost makinasında üzerine çok az tereyağı sürülerek ısıtılır. Aldığı kadar malzeme doldurulur yanında fırında "kızartılmış" patatesle göbek şişene kadar yenir
bu akşam yapıcam korkarımanlatırken canım çekti
şimdilik 3 kesemiz var canım, ileride zaman ne gösterecek bilmiyorum... sağolasın, sağlıklı olsunlar te dileğim bu.
bu tercih meselesi tabi ama ne olursa olsun ben yumurta kokusunu hemen alıyorum bide üstüne hamilelikte kokusundan iyice tiksindim o yüzden kullanamıyorum
oyy oyy ne güzel üçüde sağlıklı olur inşllah
eylül annesi olucaksın galiba
ewet canım ama 3üzlerle eylüle kadar dayanabilir miyim bilemiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?