zeynep merhaba arkadaşım msj şimdi gördüm.cevaplıyıyım hemen.ben ilk kez denedim aksam yaptım gayette ilk denemem göre güzel ve leziz oldu smegol vermiş sağolsun arkadasımız yalnız ben ayrı yöntemle yaptım benımkıde şu şekilde canım;
1.Yeşil mercimekleri yaklaşık 20 dakika bol suda haşlayın. Haşlanan mercimekleri süzün. Kenara ayırın.
(ben haşlamadım sıcak suda 1 2 saat beklettim canım)
2.Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğranacak
3.Derin bir tencereye yağları ekleyip eritin. Eriyen yağa soğan ve sarımsağı ekleyin. Pembeleşip yumuşayıncaya kadar kavurulacak
4.Salçayıda ilave edip bir iki kere karıştırın. kaynar suyu yavaş yavaş ilave edin. su bıraz kaynayınca Mercimekleri ekleyin. mercimeklere şöle bi bak yumusamıs oluyor canım sıcak suda bır tasım kaynayınca son olarak ,erişteleri ilave edin. eriştelerı sona saklıyosun hemen yumusuyor zaten.
nanede güzel yakısıyor her corbaya oldugu gibi canım naneyide ekleyip bir taşım kaynat afiyet olsun.
emınım senınkıde güzel olacak ister bu yontemle istersen smeagol yontemle yap canım 2 yapısımda belkıde smeagol yaparım .afiyet olsun
bu akşam bizde
*kıymalı şehriye çorbası
*fırında çipura
*bol yeşillik salata
*patates haşlaması balığın yanına
sonrada meyve yeriz
-tavuk ciğer sote
-zeytinyağlı taze fasulye
-kabuklu esmer pirinç pilavı
geçtiğimiz günlerde öğrendiğime göre, balık yemeden önce haşlanmış patates yenmesi, boğaza kılçık takılmasını önlermiş. özellikle çocuklu ailelere de çok tavsiye edilen bir yöntemmiş. bilmiyorum sizin mönüde de bu amaçla mı vardı ama paylaşmak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?