Akşama Ne Yemek Var ?

öglen komşumun getirdiği kolbböregi irmik helvaı

akşamda kahvalltı yaptık bide benim yaptıgım mozaik pasta

bir tabak kuru fasülye yedim yanında da cacık oh mis

yorgun savaşçı semizotu çorbasını profilime ekledim canım bakabilirsin,umarım dener ve fikrini burdan paylaşırsın

Semiz otunun çorbası da mı var? Aynı brokoli gibi... Ben hep zeytinyağlı yemeğini yapıyorum semizotunun ekşi ekşi bayılıyorum tadına... Çorbası nasıl olur acaba? Benim eşimin pek çorba ile arası olmadığı için farklı çorba tatları denemiyorum.

ayyy sabah sabah bile canım çektiiiiiii, biz bide patlıcanı çok seven bir aileyiz...

Ay evet yaa insanın sabah sabah canı karnıyarık, pirinç pilavı ve yanına bol sarımsaklı cacık çeker mi? Offf kahvaltı falan yapasım kalmadı benim

tavuklu pilav
zeytinyağlı baklava (bol dereotlu ve sarımsakli yoğurtlu tabii ki)

ağzımın tadı yerine geldi valla

Allah iyiliğini versin canım senin e miii :86:

zeytinyağlı,bol dereotlu ve sarımsaklı yoğurtlu 'baklava'
baklanı seviim senin
ben de pişircem bana ne

öpüyorum çokk

Son düzenleme:
bende fırında köfte patates pişiricem..
sütlaç da yapıcam yanına..
azzz soraaa

Malzemeler: 3 su bardağı ince bulgur, 2 su bardağı su, 2 adet yumurta, 1 su bardağı un, 1'er tatlı kaşığı tuz, pulbiber, 1 çay kaşığı karabiber, Sarımsaklı yoğurt
Sos için: 1 çorba kaşığı salça, 1/2 su bardağı sıvıyağ, Yarım su bardağı su, Yarım limon

Yapılışı:
Bulguru, 2 su bardağı sıcak suda 10 dakika bekletip, yumurtaları katın ve yoğurun. Bulgur özleşince unu ve baharatları da katıp bir süre daha yoğurun. Elde edilen bu karışımdan misketten biraz daha büyük toplar yapıp, ortalarına parmak ucu ile bastırarak çukurlaşünn. Köfteleri tuzlu suda haşlayın. Salça, yağ, yarım limon ve yarım bardak suyu kavurup, köftelere ekleyin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
Not Kıyılmış maydanoz da, aroması ve görüntüsüyle köfteye çok yakışacaktır.
Afiyet olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…