Akşama Ne Yemek Var ?

kendıme bolu uslu patates corbası ve katmer hazırladım

ama telefon geldı ıftara davetlıyım bakalım neler olucak :)

bence menün gayet güzel ne eksik ne fazla

sagol canım gectı ınsallah.aman yok bea bendeki kocanın bogazı senınkındede olsa emın ol herbıseyı ogrenırsın hemen.kaldıkı ben yemek yapmakdan nefret eden biriydim.hergun ne yapsam dıye dusunurum esım bısey begenmez.ama artık haftalık monu lıstesı hazırlayıp o gun ne varsa onu yapıyorum :)) herseyı bılmek zorundada degılsın zatı kaymaklı ekmek kadayıfınıda pastaneden al nolcek ben hıc tavuk gogusu yapmadım keske yardımcı olabılseydım.

yayla çorbası
fırında patates
kociş için hazır tavuklu böreklerden ısıtıcam
pirinç pilavı
içecekler
güllaç ve dondurma

Bugünkü menümüzde;
domatesli şehriye çorbası,
biber dolması,
salata,
yoğurt vardı.

valla üşendim bu akşam yemek yapmaya nasılsa eşim de yanımda değil. oğlumla dışarıda pizza yedik yarına ıspanaklı krep yapıcam yanına da bol yeşillikli bi salata

günaydın hanımlar

bu akşam iftara misafirimiz var 6 kişi gelecek
menumm şöyle olacak inşallah
çorba(tarhana)
zeytinyağlı taze fasulye
islim kebabı
pilav
börek(galeta unlu sarıyer böreği diede geçio ismi =)
yaprak sarma
göbek salata mısırlı
etimek tatlısı
eğer halim kalırsa amerikan salatası
meşrubatlar

ve Türk Kahvesi

yaa etimek tatlısını nasıl yapıyorsunuzz?

ben tarıfmı vereyım gerçkten çok hafıf ve çok lezzetli olyyor tavsıye ederım

karyağdı tatlısıı
1paket tuzsuz etimek tepsiye diz

tencereye 2 bardak şeker koy ve kısık ateşte erit şekerler eriyince içine 2 subardağı sıcak su ekle kaynat ve etimeklerin üzerine dök

tekrar tencereye 1 lt sütü boşalt 5 yemek kaşığı pirinç unu,2 kahve fincanı şeker,1 paket vanılya kaynat kıvamı olduğunda etimeklerin üzerine dök. muhallebiisi soğuduğunda

1 su bardağı sütle 1 paket kremşantiyi yapıp tatlının üzerine ser ve bolbol hindistan ceviznı tatlının heryerıne dök.

cok saol canm yarın yapcam bu tarifii...kolaymış ve de güzel olur inş..

ellerine sağlık canım çok güzel anlatmışsın.. evde pirinç unu olmadığı zamanlar normal nişastada koyuyorum ben...

buakşam karışık kızartma (patates, kabak, patlıcan biber)
üzerine sarımsaklı domates sosta yaptım ama kendime sarımsak lı yoğurtla yemek için ayırdım
pirinç pilavı
ee yeter
yanına kolada var kociş isterse içsin

9aylık kızıma da akşamdan kavonoza koyduğu kıymalı arpa şehriyeli domates çorbası var doğrayıp yedircem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…