Akşama Ne Yemek Var ?

canım çok basit aslında,ben geniş teflon tencerede yapıyorum daha rahat hareket edebileyim diye..
yarısına yakın su koyup kaynatıyorum içerisinede tuz atıyorum
sonra bir kepçenin içine ne kadar yumurta kullanıcaksam tek tek kırıp dağılmadan kaynayan suya bırakıyorum..ben genelde 6 adet kullanıyorum yetiyor kocişle..
zaten pişenlerin üzerini beyaz tabaka kaplıyor öylelikle piştiğini anlıyorsun ve sarısı kayısı rengini kıvamını alıyor...onları hemen delikli kepçe ile suyunu süzerek servis tabağına alıyorum..hiç sulu olmuyor..
ayrı bir kapta sarmısaklı yoğun bir yoğurt yapıyorum ve yumurtaların üzeine döküp onun üzerinede teryağ eritip kırmızı biberi ekleyip yoğurdun üzerine gezdiriyorum..şimdiye kadar hiç sulu olmadı
Bak ben nerde hata yaptığımı gördüm :9: Ben o suyu süzmeden direk sarımsaklı yoğurt koymuştum ve hiç hoşuma gitmemişti :37:
Senin yaptığın gibi deneyeyim. Eşim yumurtanın her haline bayılıyor

Bak ben nerde hata yaptığımı gördüm :9: Ben o suyu süzmeden direk sarımsaklı yoğurt koymuştum ve hiç hoşuma gitmemişti :37:
Senin yaptığın gibi deneyeyim. Eşim yumurtanın her haline bayılıyor

ehehhe çok sevindim yardımcı olduysam:))
yumurta sevmeyen erkek görmedim bende,benimkide bayılır haftasonu kahvaltılarında şekilden şekile sokarız :))
benim usulden yap bi defa bayılacaksınız eminim:)

karnıyarık-nohutlu pirinç pilavı-dünden kıymalı bamya-cacık-kola :125:

ay bugun kahvalti yapasim var :56:

dunden kalma azicik pilav var.

onun yanina en iyisi soyle guzelce sahanda yumurta gider...ya da peynirli omlet :56:

bide karpuzz :56::56:

Fellah köftesi yaptım az önce ve aklıma geldi fotolarını çektim:)
geçen gün arkadaşlarıma yapmıştım zaten ama bu akşam arkadaşıma yemekte misafir varmış rica etti kıyamadım sıvadım kolları
birazdan almaya gelicek afiyet şeker olur inşlh....

$Tufan-0139.webp $Tufan-0140.webp $Tufan-0141.webp $Tufan-0142.webp $Tufan-0143.webp $Tufan-0144.webp $Tufan-0145.webp $Tufan-0146.webp $Tufan-0148.webp

Fellah köftesi yaptım az önce ve aklıma geldi fotolarını çektim:)
geçen gün arkadaşlarıma yapmıştım zaten ama bu akşam arkadaşıma yemekte misafir varmış rica etti kıyamadım sıvadım kolları
birazdan almaya gelicek afiyet şeker olur inşlh....

Eki Görüntüle 503737 Eki Görüntüle 503738 Eki Görüntüle 503739 Eki Görüntüle 503740 Eki Görüntüle 503741 Eki Görüntüle 503743 Eki Görüntüle 503744 Eki Görüntüle 503745 Eki Görüntüle 503746

Offff çok güzel gözüküyor yaa bize de yolla :17:

Canım çekti :56:

Akşama şöyle ekşili zeytinyağlı bamya yemeği,

Pirinç pilavı,

Közlenmiş patlıcan salatası var :16:

Son düzenleme:
Ayy canım benim demen yeterli, ben uğraşır yaparım, hem benim de elim alışsa iyi olacak :9:

canım bikaç kez yapınca alışıyorsun zaten,benim sabit ölçüm var sürekli aynı ölçüleri kullanıyorum kesinlikle ne çatlıyor ne dağılıyor aynı oluyor
sadece kişi sayısı artarsa X2 ölçü kullanıyorum

canım bikaç kez yapınca alışıyorsun zaten,benim sabit ölçüm var sürekli aynı ölçüleri kullanıyorum kesinlikle ne çatlıyor ne dağılıyor aynı oluyor
sadece kişi sayısı artarsa X2 ölçü kullanıyorum

Hımmm çok güzelmiş :16: Elin boş olunca ölçüleri özel mesaj yazar mısın bana canım? Ölçü tutması önemli çünkü... :26:

Back
X