Eki Görüntüle 503737
Eki Görüntüle 503738
Eki Görüntüle 503739
Eki Görüntüle 503740
Eki Görüntüle 503741
Eki Görüntüle 503743
Eki Görüntüle 503744
Eki Görüntüle 503745
Eki Görüntüle 503746
Tarifi vereyim yapmak isteyenlere;
yarım kg ince köftelik bulgur
1 su bardağı irmik kapaklı hava almayan bir kapta üzerine 2,5 su bardağı kaynar su dökülerek bekletilir(yaklaşık yarım saat)
sonra bu karışıma 2 yumurta,1 tatlı kaşığı kimyon,1 yemek kaşığı tuz,1 yemek kaşığı pul biber,1 yemek kaşığı kırmızı toz biber,1 tatlı kaşığı nane,1 tatlı kaşığı karabiber,1 çay bardağı un,1 ymek kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı biber salçası eklenerek iyice yoğrulur..
ben yoğurma işini robotta yapıyorum daha özleşiyor malzemeler,krem gibi oluyor..
sonra bir tencereye yarısına kadar su doldurup suyu kaynatıyorum,bu arada köfteleri avuç içlerimi ıslata ıslata şekillendirip ortasına parmağımla bastırıyorum ve zeminine un serptiğim bir tepsiye koyuyorum..
kaynamakta olan suya göz kararı köftelerden 10-15 tane koyup su süzeyine kadar çıkmasını bekliyorum..yaklaşık 10 dk sürüyor pişmeleri..su yüzeyine çıkan köfteleri delikli bir kepçe ile servis yapacağım tabağıma alıyorum..bu işlem harç bitene kadar sürüyor.
öte yandan rondoya kabukları soyulmuş 5-6 adet domates ve 3-4 diş sarmısağı ekleyip rondodan geçiriyorum püre haline geliyor..püreyi sos tencereme alıp üzerine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip pişiriyorum..içerisine 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip pişiriyorum..
diğer yandan 1 büyük kase yoğurda 3-4 diş sarmısak ekleyip karıştırıyorum..ve sırasıyla köftelerin üzerine önce domates sosumu,sonra sarmısaklı yoğurdumu en son ise maydanozumu ekleyip soframa sunuyorum:)
yoğurtsuz sadece domates sosluda yapılıyor ama ben genelde yoğurtlu yapıyorum,arkadaşımda öyle istediği için ona da öyle yaptım..
Afiyet olsun..