Akşama Ne Yemek Var ?

canım senin zevkine kalmış..istersen enlemesine yarıdan bölerekte koyabilirsin kekleri..o zaman atıyorum 5 topkek kullanacaksan zeminde 10 adet topkek oluyor..ama canın istersede iri iri parçala..öylede güzel emin ol...keşkülle denedim ama onu evde kendi yaptığım artan kakaolu sade kekimle yapmıştım çokta güzel oldu..üzerinede dövülmüş fındıkk üff üff yemede yanında yat::)

slm kızlar dün elossanın topkekli pudingini yaptım hoş oldu hem kolay hemde pasta havasında yedik vallaa ben tümden kaseye koydum üzerinede sıcak pudingi döktümm

afiyet olsun canım evet aynen pasta havasında oluyor hem kolay hem lezzetli...üzerini veya içini istediğin gibi zenginleştirebilirsin

çok teşekkürler, bir şey takıldı sadece aklıma 10 derken 5 topkeki 2 ye mi keserek 10 yoksa altı doldurmayacağı için mi? Gerçi çok büyük borcama yapmayacağız 8 kişi falan olacak sanırım.

çok teşekkürler, bir şey takıldı sadece aklıma 10 derken 5 topkeki 2 ye mi keserek 10 yoksa altı doldurmayacağı için mi? Gerçi çok büyük borcama yapmayacağız 8 kişi falan olacak sanırım.

canım ben 10 sayısını örnek verdim..kullanacağın tepsiye göre değişir..yani tüm halde topkek kullanmayabilirsinde..mesela ben marketlerde satılan baton keklerle de yapıyorum..1 paket kullandımmı tam yetiyor eşimle bana..dilim dilim kesiyorum borcama yerleştiriyorum üzerinede sütlü tatlımı döküp üzerini ister süslüyorum istersemde süslemeden yiyorum..
ama genelde illaki bişiler serpiştiririm,hiç bişi yoksa alta kullandığım kekten bikaç dilim ayırıp onu robottan geçip üzerine döküyorum:)

bu akşamki yemeğimiz fırında beşamel soslu peynirli makarna...(beşamel sosu kendim yapıyorum ben)
çok kolayy ççookkta lezzetli..
köfte tavuk yanında harika olur..ama tek başınada tüketebilirsiniz hanımlar..
yanına kornişon turşu,bol yeşillikli salata,kavun v.s. harika arkadaş olur..çorbaya gerek duymadım ben...işimede gelmedi hani...:)
Resimler bana aittir!.

neyse bol bol almış annem zaten kekleri de, biz üzeri jöleli yapardık keşkülü harika olurdu ama görünce burada topkekli değişiklik olsun dedik. onu da tavsiye ederim çilekli-ahududulu dr oetker jöleyle

tekrar teşekkürler farklı ve pratik fikir için hoş benim şekerim olduğu için ucundan azıcık yiyeceğim ama ne yapayım

canım rica ederim..zararı olucanı sanmıyorum sütlü bir tatlı olduğundan..
şimdiden afiyet bal şeker olsun:)

Elossa, canım topik aç kendine
yazık arka sayfalarda kalıyo caanım tariflerin
kendi topiğinden takipleyelim seni, yazık olmasın tariflere :26:
çoğunu yapmayı planlıyorum çünkü

Elossa, canım topik aç kendine
yazık arka sayfalarda kalıyo caanım tariflerin
kendi topiğinden takipleyelim seni, yazık olmasın tariflere :26:
çoğunu yapmayı planlıyorum çünkü

haklısın canım,ben herşeyi bi başlıkta toparlıyım böyle olmıcak valla:)

maalesef pilav, patates bile yiyemiyorum ben yemek konuları ayrı bir sorun bu yüzden

anladım canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine e mi...

elossa makrnayı yaparken tepsiye makarnayı dizdikten sonra mı ekliyon yoksa sosun içine mi atıp karıştırıyon

elossa makrnayı yaparken tepsiye makarnayı dizdikten sonra mı ekliyon yoksa sosun içine mi atıp karıştırıyon

canım makarnayı iyice haşlıyorsun,ardından süzmeye alıyorsun..o süzülürken beşamel sosu hazırlıyorsun..150-200 gr kadar tereyağ veya margarini eritip 2 yemek kaşığı unu kavuruyorsun..ardından bu karışıma 2 bardak süt ekleyip blendrdan geçiyorsun pürüzsüz oluyor..sonra bu sosa 3 yumurta ve 2 yemek kaşığı yoğurt ekledim ben birazda tuz ve tekrar çırptım..sonra makarnanın yarısını borcama döktüm üzerine peynirleri ekledim resimdeki gibi,peynirlerin üzerine hazırladığım bu sosun yarısını döktüm ve üzerine makarnanın kalan yarısını ekledim..onun üzerine sosun kalan yarısınıda ekledikten sonra verdim fırına..200 derece ısıda 30 dk da hazırdı..afiyet olsun..:)

dun
papatesli pide (2 yufka arasına ocakta pıstı)

patates salatası bu aksam acım

Tereyagında kızarmıs palamut
Yesıl salata

Misur ekmeği
Icecek tercıhe gore

Kızlar karadenızlı olan ve bana gercek mısır ekmegı tarıfı verebılcek bırı var mı
Esım hıc gıtmesede of lu kalbıne gıden yolu işgal edım istıyorum

Tatlım kendi yaptığım tariftir.

3 Su bardağı mısır unu

2 Su bardağı civarı su
1 Paket kabartma tozu

Tuz

Hepsini karıştırıp yağlanmış fırın tepsisine koyuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…