Akşama Ne Yemek Var ?

kızlar yaa, kremalı patatesten o kadar bahsedilmiş ki bugün, canım nasıl çekti anlatamam, hiç de yemedim şu ana kadar. peki pişince böyle süt kokusu falan kalıyor mu, ben normalde sütü burnumu kapatarak içerim de, yani eğer kokuyorsa hiç denemiyeyim :44:

yumurtalı ıspanak
yeşil mercimek çorbası
turşu
yemyeşiliz bugün

canım hayır bana göre kokmuyor,süt ve ürünlerini çok sevdiğimizdende kokmayabilir belki bilemiciimm
ama inanılmaz lezzetli oluyor kesinlikle denemelisin

bende çok sık yaparım koku bencede yok ama ben pişmeden önce patatesle kremayı karıştırıken 1 çay kaşıgı kadarda kara biber atıyorum çok yakışıyo..bence denemelisiniz

dün akşam

sucuklu kasarlı spagetti

xxderin'nın cıtır tavuk tarıfını denedım guzel oldu ama bıraz tavuıkg oguslerım buyuk kesılmıstı kesmedım bende
sosu fılan cok guzel olduu

kilis usuli kaşık salatası yaptım yanlarına

ve ayranla yedikk

sonrada colayla mısır fılan patlattım

bu akşam mısaflırlerım var patatesli börek ve patates salatası yapmayı dusunuyorum annem annemın dunuru ve abımın esı gelecek yabancı degıller

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün kremadan çok bahsedildi.Dün hemen mantar aldım ama istiridye mantarı bulamadım.Satan adama sordum bunu zor buluyoruz onu nerden bulcaz dedi adam
Kızlar bugün kremalı mantar yapacağım yanında en iyi ne gider??Bana kalsa tek onu yer oturur yerim ama eşim kremayı sevmez belki yemeyebilir,onun yanında ekstra birşeyler yapmam lazım en çok ne yakışır??

canim bende bugun mantar yapicam. ben söyle yapicam. mantar ve kiyma. kiymayi soganla kavurucam. iste baharatlar falan..sonra ayri bi tavada mantari tuzla biraz da sarimsakla kizart. sonra kiymaya ver.kremaya biraz domates püresi kat yaklasik yari krema yari püre öyle yapabilirsin. böylece fazla krema tadi almaz esin (benimkide sevmiyo malesef bu lezzet nasl sevilmez anlamiyorum)
yanina ben makarna yapicam. corba salata yeter valla bugun

yada mantarla patatesi borcama koyup üzerine domates-krema püresi ekleyip kasarla öyle koy

bugun lahana sarmasi planliyordum ama dunki yemekler bitmedi gene
az corba ve biraz da mercimek yemegim kaldi, onlarin yanina az miktar bisey yapip sarmayi yarina birakicam sanirim..
fakat bu yapacagim az miktar sey ne onu bilmiyorum henuz, belki makarna, belki de dunun yildizi kremali patates olur, gorucez :)

Dün akşam:

Lahmacun
Yeşil salata, soğan
Ayran (Eşime)
Gazoz (Bana)

Dün okuldan geç çıktım biraz pestilim çıktığından dışarıdan lahmacun söyledik...

Bu akşam:

Etli bezelye
Pirinç pilavı
Salata
Antep fıstığı parçalı çikolatalı puding

çok yorgun hissediyorum bu aralar kendimi :106:
akşam sucuklu yumurta yapıcam
çay, peynir
zeytinli salata
kaymak+pekmez
böyle geçsin bu akşam

kızlar ben deudn tavuk yaptım dedımya bıraz fazla kızartım mesela tavuk ne kadar surede pıser galate unluydu dısı baya kızardı karardı ama tadı guzeldı ıcı pıstımı pısmedımı tedırgın oluyorumda et yemeklerınde

kızartma işleminden önce ben mutlaka biraz haşlıyorum tavuğu (göğüs hariç)
öyle yapınca içi çiğ mi pişmiş mi tedirginliği yaşamıyorum.
dışı çıtır olunca hazırdır

bu akşam mönümde :

yayla çorbası
kabak ograten
buhara pilavı

tatlı olarak :
istek üzerine revani

sebzeli dana güveç-akdeniz salatası-ayran kola bulantılarım çok fena arttı bunlarla geçiştiricem artık akşamı

kızartma işleminden önce ben mutlaka biraz haşlıyorum tavuğu (göğüs hariç)
öyle yapınca içi çiğ mi pişmiş mi tedirginliği yaşamıyorum.
dışı çıtır olunca hazırdır

gogusten yaptım mesela dun
o sebebten epey bı kızarttım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…