• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akşama yemekli misafir var ama yemek yok...

Cizi22

Guru
Kayıtlı Üye
3 Mart 2014
2.293
3.533
358
Kızlar merhaba, bu akşam eşimin arkadaşı gelecek yemeğe.
Ben misafirlerime değer veririm her zaman süper hizmet ederim tatlılar mezeler çeşit çeşit yemekler...
Ay bu sefer bir şey oldu resmen, lazanya yaparım akşama deyip malzemesini alıp eve koydum ama kesinlikle bir şey pişirmedim.
Hızlı bir meze ve tatlı tavsiyesine ihtiyacım var.
6 dan önce de evde olamam ama evde temizlik yardımcım var eve gittiğimde temizlik düzen derdim yok.
Fikir verin lütfen.

Meze olarak tavuk salatsı oneririm cok guzell oluyor. Tatlı olarkta sütlaç :)

Ben misafirlerime değer veririm her zaman süper hizmet ederim tatlılar mezeler çeşit çeşit yemekler...
Ay bu sefer bir şey oldu resmen, lazanya yaparım akşama deyip malzemesini alıp eve koydum ama kesinlikle bir şey pişirmedim.
6 dan önce de evde olamam ama evde temizlik yardımcım var eve gittiğimde temizlik düzen derdim yok.
Fikir verin lütfen.
Canım kek kalıbın varsa 2 paket kremşanti alıp iyice çırp içine herhangi bir bizküviden fazla minik olmicak şekilde kır(oreo kırıyorum ben) karıştır.Kek kalıbının içine jelatini genişçe kesip koy karışımı içine döküp üzerini düzelt ve jelatinden kapat dolapda beklet yenilceği zaman çıkart çok hoş oluyor

Havuc ve kabagi rendeleyip zeytinyaginda pisirin. Sarimsakli yogurtla karistirin super oluyor. Tatli olarak da en hizlisi kakaolu pastaban alip tiramisu yapmak veya misirgevrekli bir tatli var o da cok hizli oluyor.

Fikir verin lütfen.

soğanlı mısırlı patates salatası,
sodalı peynirli börek,
havuç salatası,
fırında mantar sote

kafana yatarsa tarifleri yazarım zaten isimleriyle müsemma :)

Tatli olarak revane cok cabuk ve kolay oluyor. Ilk önce serbetini pisirin, sonra da revaneyi hazirlayip firina koyun, yenesiye kadar ceker suyunu.

Meze olarakda evde neler var? Ona göre fikir verim.

Tatlıyı hazır alabilirsiniz.
Meze olarak avokadolu tarifler çok çabuk hazırlanıyor ve gayet de lezzetli oluyor, değerlendirebilirsiniz.
Peynir tabağı hazırlayabilirsiniz, şık durur. (İçeceğinizle uyumluysa)
Mısırlı-garnitürlü makarna yoğurtlaması yapar, üzerine kırmızı biber kızdırıp süsleyebilirsiniz.

Lazanya cok ugrasli degil mi? Tek tek kiymayi diz, sosunu dök paletleri yerlestir?! Bence onunla ugrasacaginiza baska daha pratik bi yemek yapabilirsiniz.

en kolay meze - kereviz rendesi -yarım limon- yogurt-tuz-mayonez - en son ceviz kat içine
patates salatasını da seven olur ama otları yıkamak zor gelebilir. maydonoz-nane-taze sogan-limon-yag
dolmalık kabak rendele ( çekirdekli iç kısımlarını rendeleme ) yogurt-ceviz
hunus - nohut unu ( belki bulman zor olabilir ) tahin tuz limon üzerine yag gezdir.
tatlıyı hazır al.

Lazanya yerine soslu makarna mı yapsam
Hemen tarhana çorba
soslu makarna
Havuç kabak rendesi üzerine sarımsaklı yoğurt
Ve evet, hızlı bir tiramisu. Misafirim 7 gibi gelecek eşimin arkadaşı ve bekar bence sorun olmaz onlar otururken ben hazırlarım elim hızlıdır. Bir de hazır bitmiş barbunya alıp koyarım masaya... ne dersiniz?
Çok teşekkür ederim hepiniz çok incesiniz hızlı cevap verdiniz bana

Tatlıyı dışardan söyleyin,mayonezli arpa şehriye salatası yapabilirsiniz,çok kolay ve lezzetli.

Bir krem şantiye haylayf bisküviyi kırıyorsun içine muz iç fındık ya da ceviz bir de danla çikolata karıstırıp cup lara koydum mu dolapta azcık soğusun enfes oluyor yumyummm :kk77:

Lazanya yerine soslu makarna mı yapsam
Hemen tarhana çorba
soslu makarna
Havuç kabak rendesi üzerine sarımsaklı yoğurt
Ve evet, hızlı bir tiramisu. Misafirim 7 gibi gelecek eşimin arkadaşı ve bekar bence sorun olmaz onlar otururken ben hazırlarım elim hızlıdır. Bir de hazır bitmiş barbunya alıp koyarım masaya... ne dersiniz?
Çok teşekkür ederim hepiniz çok incesiniz hızlı cevap verdiniz bana
Bekar birini evinize çağırıp makarna yapmayın ya inanın makarnanın her türlüsünü haftanın bir kaç gününde tüketiyoruz :KK70::KK70:

Fırına tepsi köfte yapın harcı karıştır yay tepsiye

Bir diğer tepsiye de patatesi doğra yağla baharatla

Onlar fırında pişerken yeşil mercimek at haşla soğan maydanoz doğra oldu salata yağ limon unutma tabii

Tatlı da 1-2-3-4 irmik tatlısı yap hem çabuk hem hoş hem de az malzeme yeter

Yoğurtlu havuç vs de olur tabii

Bir de evde yeşillik vs ne varsa onlardan da koyarsın yeter

Son düzenleme:
Fırına tepsi köfte yapın harcı karıştır yay tepsiye

Bir diğer tepsiyse de patatesi doğra yağla baharatla

Onlar fırında pişerken yeşil mercimek at haşla soğan maydanoz doğra oldu salata yağ limon unutma tabii

Tatlı da 1-2-3-4 irmik tatlısı yap hem çabuk hem hoş hem de az malzeme yeter

Yoğurtlu havuç vs de olur tabii

Bir de evde yeşillik vs ne varsa onlardan da koyarsın yeter
Bence bu menu guzel hem kolay.Makarna bence de yapma

Öğrenci evinde yediğim makarnalar, pattis kızartmaları ve menemenler geldi aklıma. :KK70:
İlk işe atandığım zaman 3 kız aynı evde kalıyoruz yemek bilmediğimiz için ve geçte işten çıktığımız için haftanın her günü farklı türde makarna yapıyoruz iş yerinde bir abla bizi yemeğe çağırdı haftalar sonra anne yemeği yiyeceğiz diye gittik kıymalı makarna, şehriye çorbası, salata , cacık tatlıda şekerpareydi hayal kırıklığımı anlatamam:110: :KK70:İşte ben o gün yemek öğrenmeye başladım :KK70: Çok şükür şimdi tayinim çıktıda anne yemeklerini bol bol tüketiyorum.

İlk işe atandığım zaman 3 kız aynı evde kalıyoruz yemek bilmediğimiz için ve geçte işten çıktığımız için haftanın her günü farklı türde makarna yapıyoruz iş yerinde bir abla bizi yemeğe çağırdı haftalar sonra anne yemeği yiyeceğiz diye gittik kıymalı makarna, şehriye çorbası, salata , cacık tatlıda şekerpareydi hayal kırıklığımı anlatamam:110: :KK70:İşte ben o gün yemek öğrenmeye başladım :KK70: Çok şükür şimdi tayinim çıktıda anne yemeklerini bol bol tüketiyorum.

Öğrenciliğimde bir hazır mantı deneyimi yaşamıştım, unutamam. Bir güzel tuzladım, kaynattım, ohh yağını erittim döktüm, yoğurtladım... İlk çatalı ağzıma götürüp tadını aldığımda, bir insan bir mantıdan ancak o kadar tiksinebilirdi herhalde :D

Gün gelip aynı hisleri eşime ve çocuklarıma da yaşatmamak için, en azından çevremdeki insanların mide sağlığını önemsediğimden yemek yapmayı öğrendim :D

Back
X