- Konu Sahibi Oyledeguzel
-
ben de artık aramıyorum çünkü, arayıp izin istesem vermeyecek, haber versem bir sürü moralimi bozacak
o yüzden gidiyorum arayınca açıyorum söylüyorum.
mesela dün akşam "yarın işim var iş yerinde geç gelicem" dedim ona bile bir sürü laf etti
bir de gün içinde arayıp izin al beni bi yerlere götür diye arıyor.
sanki burası babamın çiftliği
Araban varsa bence problem yok.
Sahsen arabasiz olsan ve o saatte yanliz basina gelecek olsan bana da dert olurdu.
Yetiskin bir insansin, bence 11 normal bir saat is cikisi bir yere gideceksen.
Anne , sen çalışma yaşamını ne sanıyorsun diye sormak lazım.
buradan şunu anlıyorum ama doğru ama yanlış annen ona vakit ayırmıyorsun, onunla gezmiyorsun diye
sana annelik vasfını kullanıp kızabiliyor da olabilir.olası örneklerini gördüm.anne de olsa bana sürekli harcama yapsın,beni
gezdirsin isteyebiliyorlar.aksi olunca da tavırları genelde bu şekilde olabiliyor.
yoksa çok çok düşünen insan mesai saatlerinde arayıp, gezdir beni demez.
bir de bana bi arkadaşım var evli barklı kocasıyla gezen onu örnek veriyo te allam
Anlıyorum ailenizin nasıl olduğunu, bu tarz aileleri olan arkadaşlarım var çünkü.
Çok yakın olduğunuz, aklı başında, ailesi de bu konularda rahat davranan bir arkadaşınız var mı? Belki onlarla annenizin muhabbet etmesini sağlarsanız biraz rahatlatabilirsiniz. Bak ailesi rahat olmasına rağmen kız ne kadar oturaklı diye düşünebilir. Ama tabi bi kerede olacak iş değil.
Psikolojik yapısından dolayı, insan her düşünceye adapte olabilir. Sonuçta aileniz de yetiştiği/gördüğü ortam gereği bu şekilde düşünüyor. Tabularını insan psikolojisini kullanarak yıkabilirsiniz. Büyüdükçe insanların düşünceleri değişmez deniyor ya ben buna inanmıyorum, her düşünce değiştirilebilirdir bence.
Bilemiyorum sadece artık tepkilerinden dolayı ben kendimin anormal olduğunu düşünmeye başlamıştım ciddi ciddi.
Hafta içi hergün mü geç geliyorsunuz? 1-2 gün olur bence, ama her gece 11 yapıyorsunuz, merak etmekte haklı.
Malesef binbir türlü insan var ortalıkta; benim kızım olsa ben de merak ederdim.
17:00 ıcten cıkıyorum servısle
17:50-18:10 arasında mutlaka eve gırmıs oluyorum cocugumuda alıp gercı o hazır oluyor onu alıp yola devam edıyorum
Akşamları saat kaçta eve gidiyorsunuz merak etmemin sebebi şu;
Annem sürekli bu konuda üstüme geliyor ama, benim kendi aracım var ve en geç saat 11 de evde olurum.
Hafta sonu sadece pazar günüm var ve öğlene kadar genelde dinleniyorum veya işlerimi hallediyorum.
Erkek arkadaşım ile veya kız arkadaşlarım ile hafta içi görüşmek zorunda kalıyorum çünkü, cumartesileri de tam gün çalışıyorum.
Tabi bu çok aşırı değil hafta iki gün falan diğer günler evde olurum.
Bazen o hafta hiç çıkmam bazen 3 gün olur ama ortalama olarak iki gündür.
Bazen mesaiye de kalıyorum sadece gezme değil ama, annem bunu anlamıyor ve sürekli üstüme geliyor.
Bir de ben bu işe girerken cumartesi olduğu için sıcak bakmamıştım annem aşırı ısrar etmişti girmem için yakın diye şimdi ise resmen oun bozanlık yapıyor.
O zaman demiştim çalışma saatleri çok kötü sosyal yaşamım yok olucak demiştim "git gez kızım biz bişe demeyiz" diyen kadın sürekli tartışlıyor şimdi.
Siz saat kaçta giriyorsunuz eve ben mi abartıyorum sizce?
Ben 18:00 de çıkıp 20:00 de evde oluyorum be bu aslında beni işten daha çok yoruyor ya neyse...
Anladığım kadarıyla bekarsınız, yaşınızı ve hayat tarzınızı bilmiyorum ama bence anneniz biraz fazla müdahale ediyor gibi, çalışacağınız işe bile onun tesiri altında karar vermişsiniz.
:-S
aşırı kontrolcü,haddinden fazla pimpirikli..
en sevmediğim aile türü ya,
yarın bi gün de evlendiğinizde kendi ayaklarınız üstünde durun-kendinizi ezdirmeyin isterler,ama onlara karşı sindikçe sinin ,her dediklerini yapın isterler
benim de annem öyle maalesef,neyse ki babam rahat bi insan da,olması gerekenin ne olduğunu net bi şekilde görebiliyorum.
Ben 4 sene ailemden uzak yaşadım,otogarda da yattım dünya kadar tura da katıldım...Her akşam bisiklete binerdim 12de anca evde olurdum,arkadaşlarımda kalırdım...
misss gibi bi hayatım vardı
ama mezun olup (kuyruğumu kıstırıp) dönünce bambaşka bi dünyayla karşılaştım.
gündüz gözüyle çıksam bile "nereye?" "kimle?"
sana ne yani nereyeyse nereye.Her yaptığımı söylemem mi lazım,neden beni yalana itiyorsun???
buna çözüm olarak babama rahatsızlığımı ilettim,"yarın bi gün biriyle buluşmaya çıksam ya da arkadaşlarımla içmeye gitsem onu da mı söylicem anneme,neden beni yalana itiyo ki??????" dedim, hak verdi,konuşucam annenle dedi
ama tabii bazı insanlar herşeyi kendi bildikleri için başkasının görüşlerini önemsemiyolar maalesef...
yine de 4 aylık bir mücadele döneminden sonra annemin sınırlarını esnetmeyi başarabildik.
mesela saat 8'de başlayan etkinliklere bilet alıyorum,bişey diyemiyo :)
tabi 8de başlayan etkinliğin bitmesi,yolu da hesaba katmak falan...Öyle zamanlarda 10 buçukta vede oluyorum,ama hiçbi bahanem yoksa 6,7((
hele bi iş bulayım da daha da yukarılara çekicem saati,ya da bi yolunu bulup başka şehre yerleşicem.
yani ya bu deveyi güdücem ya bu diyardan gidicem
bakalım,hayırlısı :))
*bi dokun bin ah işit modunda bir cevap olmuş ama kusura bakma.Çok doluyum bu konuda
bekarken ailemle yasarken en gec 11 de evde olurdum
oda her zaman degil
ama genelde 9 gibi
11 cok nadirdir
ama hic sIkmadilar beni o yuzden cosmadim bende
en son baska sehirde yalniz yasiyordum calisiyordum
hic bu gece orda yok surda olmadim
ailemle nasilsam öyle oldum
benim gördügüm evde baski yasayan kizlar benim gibi yalniz yasadiklari zaman
hatta unv zamaninda ögrenciyken bile
acayip cosuyorlardi
eve ugramiyorlardi
hic öyle olmadim valla
iyikide olmadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?