Aktif instagram kullananlar bakabilir mi?

Bpyle boyle ogreniyoruz iste.

Biraz daha detaylı bilgi verin de öğrenelim o zaman. Ama benim gibi cahillerin de anlayabileceği terimler kullanırsanız daha iyi olur tabi. Sonuçta herkes sizin gibi donanımlı ve sosyal medya uzmanı değil

Ederim tabii ki, kusura bakmayın alelacele yazdıysam... Şöyle açıklamaya çalışayım; Instagram ilk başta açıldığında üyelikle ilgili verdiğimiz bilgiler sadece o yapının (mesela havuz gibi düşünün) havuzunda toplanıyordu. Sonra FB Insta'yı satın alınca (Facebook'ta da bir havuz var gibi düşünün) o ki havuzun arasından çıkan ve başka bir havuza akan bir musluk açtı gibi düşünün... İşte o ortak havuz bize gösterdiği, önerdiği şeyleri etkiliyor. Hatta bu ortak havuza o hesaplara girili durumdayken browserda (yani sitelere girdiğimiz sayfalar) arama motorlarından arattığımız datalar da dahil ediliyor. (arama motorları da Google, Yandex vb) O nedenle mesela atıyorum süt mü arattınız netten, arka planda da bu hesaplar mı açık, ya da mobil cihazdasınız (tablet ya da telefon gibi) ve uygulamaları yüklerken verdiğiniz izinler doğrultusunda sizing süt arattırdığınızın datasını çekip, reklam olarak -bırakın sütü- anne olma ihtimaliniz / ev hanımı olma ihtimaliniz gibi değerler ölçümlenip (database analiz kısmı) temizlik gereci ya da bebek kıyafeti reklamı çıkabiliyor hesaplarınızda... Umarım açıklayıcı olmuştur, ben cahil demedim bu arada... Bu konuda bilginiz yok sanırım dedim... Onu da belirteyim, saldırma pozisyonuna dönmesin olay...

Yok. Cahili kotu anlamda demedim. Karsimda olsaniz ses tonumdan anlardiniz kotu anlamda demedigimi. Esim bana teknoloji cahili derde o yuzden : )

Dedigim gibi sosyal medyayla isim olmuyo arada takiliyorum. O yuzden.

Uzman değilim de az çok bilgim var. Dediğiniz şeyin farkındayım ama ben özellikle Instagram ve facebookum arasında bağlantı kurmadığım için o ihtimali göz ardı etmişim. Dediğiniz gibi öyle bir ihtimal de var.
Reklam konusuna hiç girmeyelim zaten. Almak istediğin bir şeye bak mesela internetten. Bir kere bile baksan sürekli reklamı çıkıyor. İnsanın gözüne gözüne sokuyorlar resmen :)

Ortak takipciler varsa adamn kesftine de dusmus olabilirsn. Hesabinizi gizli yapin rahatsiz oluyorsaniz

Ortak takipçide kimsenin hikayesi bir benim keşfetime düşmüyor herhalde. Hep ünlülerin, onaylı hesapların hikayeleri çıkıyor orada.
Sayfanıza girip bakmıştır.

Facebookta eski arkadasinsa seni arada sırada kontrol ediyor demek ki
Profilini gizlersen seni takip etmeyen biri hikyeni göremez . Hatta takipçilerinden kimlerin görebileceğini de ayarlayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…