- 17 Kasım 2016
- 8.474
- En iyi cevaplar
- 1
- 28.696
- 548
- 42
- Konu Sahibi Bihterinpekisi
-
Bpyle boyle ogreniyoruz iste.ortak arkadaşlarınız ya da faceten data çekiyorsa (eski arkadaşlığınızdan dolayı) onun keşfetine düşmüşsünüzdür, oradan bakmıştır... bir de hey Allahım ya hiç bir şeyi bilmiyoruz ama hikayeden de geri kalmıyoruz... bilmediğiniz platformları ne diye böyle geniş içerikli kullanırsınız?? Bir şeyiniz de eksik kalsın ya offff bugün @mat_ruj konusunda ona yüklenenler bana darladı dünyayı sanırım... boş kadınlardan da boş zihinlerden de gına geldi.... offffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff...
Biraz daha detaylı bilgi verin de öğrenelim o zaman. Ama benim gibi cahillerin de anlayabileceği terimler kullanırsanız daha iyi olur tabi. Sonuçta herkes sizin gibi donanımlı ve sosyal medya uzmanı değil
Yok. Cahili kotu anlamda demedim. Karsimda olsaniz ses tonumdan anlardiniz kotu anlamda demedigimi. Esim bana teknoloji cahili derde o yuzden : )Ederim tabii ki, kusura bakmayın alelacele yazdıysam... Şöyle açıklamaya çalışayım; Instagram ilk başta açıldığında üyelikle ilgili verdiğimiz bilgiler sadece o yapının (mesela havuz gibi düşünün) havuzunda toplanıyordu. Sonra FB Insta'yı satın alınca (Facebook'ta da bir havuz var gibi düşünün) o ki havuzun arasından çıkan ve başka bir havuza akan bir musluk açtı gibi düşünün... İşte o ortak havuz bize gösterdiği, önerdiği şeyleri etkiliyor. Hatta bu ortak havuza o hesaplara girili durumdayken browserda (yani sitelere girdiğimiz sayfalar) arama motorlarından arattığımız datalar da dahil ediliyor. (arama motorları da Google, Yandex vb) O nedenle mesela atıyorum süt mü arattınız netten, arka planda da bu hesaplar mı açık, ya da mobil cihazdasınız (tablet ya da telefon gibi) ve uygulamaları yüklerken verdiğiniz izinler doğrultusunda sizing süt arattırdığınızın datasını çekip, reklam olarak -bırakın sütü- anne olma ihtimaliniz / ev hanımı olma ihtimaliniz gibi değerler ölçümlenip (database analiz kısmı) temizlik gereci ya da bebek kıyafeti reklamı çıkabiliyor hesaplarınızda... Umarım açıklayıcı olmuştur, ben cahil demedim bu arada... Bu konuda bilginiz yok sanırım dedim... Onu da belirteyim, saldırma pozisyonuna dönmesin olay...
Dedigim gibi sosyal medyayla isim olmuyo arada takiliyorum. O yuzden.Ederim tabii ki, kusura bakmayın alelacele yazdıysam... Şöyle açıklamaya çalışayım; Instagram ilk başta açıldığında üyelikle ilgili verdiğimiz bilgiler sadece o yapının (mesela havuz gibi düşünün) havuzunda toplanıyordu. Sonra FB Insta'yı satın alınca (Facebook'ta da bir havuz var gibi düşünün) o ki havuzun arasından çıkan ve başka bir havuza akan bir musluk açtı gibi düşünün... İşte o ortak havuz bize gösterdiği, önerdiği şeyleri etkiliyor. Hatta bu ortak havuza o hesaplara girili durumdayken browserda (yani sitelere girdiğimiz sayfalar) arama motorlarından arattığımız datalar da dahil ediliyor. (arama motorları da Google, Yandex vb) O nedenle mesela atıyorum süt mü arattınız netten, arka planda da bu hesaplar mı açık, ya da mobil cihazdasınız (tablet ya da telefon gibi) ve uygulamaları yüklerken verdiğiniz izinler doğrultusunda sizing süt arattırdığınızın datasını çekip, reklam olarak -bırakın sütü- anne olma ihtimaliniz / ev hanımı olma ihtimaliniz gibi değerler ölçümlenip (database analiz kısmı) temizlik gereci ya da bebek kıyafeti reklamı çıkabiliyor hesaplarınızda... Umarım açıklayıcı olmuştur, ben cahil demedim bu arada... Bu konuda bilginiz yok sanırım dedim... Onu da belirteyim, saldırma pozisyonuna dönmesin olay...
Uzman değilim de az çok bilgim var. Dediğiniz şeyin farkındayım ama ben özellikle Instagram ve facebookum arasında bağlantı kurmadığım için o ihtimali göz ardı etmişim. Dediğiniz gibi öyle bir ihtimal de var.Ederim tabii ki, kusura bakmayın alelacele yazdıysam... Şöyle açıklamaya çalışayım; Instagram ilk başta açıldığında üyelikle ilgili verdiğimiz bilgiler sadece o yapının (mesela havuz gibi düşünün) havuzunda toplanıyordu. Sonra FB Insta'yı satın alınca (Facebook'ta da bir havuz var gibi düşünün) o ki havuzun arasından çıkan ve başka bir havuza akan bir musluk açtı gibi düşünün... İşte o ortak havuz bize gösterdiği, önerdiği şeyleri etkiliyor. Hatta bu ortak havuza o hesaplara girili durumdayken browserda (yani sitelere girdiğimiz sayfalar) arama motorlarından arattığımız datalar da dahil ediliyor. (arama motorları da Google, Yandex vb) O nedenle mesela atıyorum süt mü arattınız netten, arka planda da bu hesaplar mı açık, ya da mobil cihazdasınız (tablet ya da telefon gibi) ve uygulamaları yüklerken verdiğiniz izinler doğrultusunda sizing süt arattırdığınızın datasını çekip, reklam olarak -bırakın sütü- anne olma ihtimaliniz / ev hanımı olma ihtimaliniz gibi değerler ölçümlenip (database analiz kısmı) temizlik gereci ya da bebek kıyafeti reklamı çıkabiliyor hesaplarınızda... Umarım açıklayıcı olmuştur, ben cahil demedim bu arada... Bu konuda bilginiz yok sanırım dedim... Onu da belirteyim, saldırma pozisyonuna dönmesin olay...
Ortak takipciler varsa adamn kesftine de dusmus olabilirsn. Hesabinizi gizli yapin rahatsiz oluyorsanizMerhabalar.
Instagram hesabim var ancak aktif kullanmiyorum. Tv izleyemedigim icin dizi yorumlari vb. Okuyup geciyorum. Beni takip edenler takip ettiklerim falan ilgilenmiyorum cok. Bildigim bir mecra degil yani. Konuma gelecek olursak,
Aksam arkadasim gosterdi hikaye kismina kizimin kreste cekilen resmini koydum. Bu resmi takip etmedigim, beni de takip etmeyen birisi gormus. Bu adam eskiden faceten arkadasimdi arkadasliktan cikarmistim. Face veya instagramdan ortak arkadaslarimizdan hikaye koydugumu gormus olabilir mi yoksa ismime ozel arama mi yaptirmasi gerekiyor? Benim icin cok onemli.
Benimde cikmiyor aslinda.Ortak takipçide kimsenin hikayesi bir benim keşfetime düşmüyor herhalde. Hep ünlülerin, onaylı hesapların hikayeleri çıkıyor orada.
Sayfanıza girip bakmıştır.
Valla hep çok takipçili sayfaların hikayeleri çıkıyor keşfette.Benimde cikmiyor aslinda.
Kesfet arama buyutecine basinca cikan kisim oluyor degil mi?Valla hep çok takipçili sayfaların hikayeleri çıkıyor keşfette.
Evet alttan 2. simge. Oradakiler genelde sizin beğendiklerinize, takip ettiklerinize göre Instagram'ın size gösterdiği gönderiler.Kesfet arama buyutecine basinca cikan kisim oluyor degil mi?
Onerilenkerden buldu muhtemelen. Tesekkurler.Evet alttan 2. simge. Oradakiler genelde sizin beğendiklerinize, takip ettiklerinize göre Instagram'ın size gösterdiği gönderiler.
Facebookta eski arkadasinsa seni arada sırada kontrol ediyor demek kiMerhabalar.
Instagram hesabim var ancak aktif kullanmiyorum. Tv izleyemedigim icin dizi yorumlari vb. Okuyup geciyorum. Beni takip edenler takip ettiklerim falan ilgilenmiyorum cok. Bildigim bir mecra degil yani. Konuma gelecek olursak,
Aksam arkadasim gosterdi hikaye kismina kizimin kreste cekilen resmini koydum. Bu resmi takip etmedigim, beni de takip etmeyen birisi gormus. Bu adam eskiden faceten arkadasimdi arkadasliktan cikarmistim. Face veya instagramdan ortak arkadaslarimizdan hikaye koydugumu gormus olabilir mi yoksa ismime ozel arama mi yaptirmasi gerekiyor? Benim icin cok onemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?