• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Al Al

işte daha ufak olunca daha bir yorucu oluyor .. yada ben yaşlıyım gözlerim seçemiyor artık :)) ondan da olabilir..
büyütürek okumaya çalışınca sayfayı sürekli sağa sola kaydırmak zorunda kaldım.. sonra kitap candır dedim attım kenara:)

Kitabın kokusu yeter zaten. Ama işte hem masraf hem depolama alanı sıkıntısı başka yollar aratıyor. Ki ben sabahseven gibi koleksiyoncu değilim pek. Çok sevdiğim benim için önemli olan kitapları tutarım gerisini yılda bir falan ayıklayıp lise kütüphanesine bağışlarım. Buna rağmen kitaplıklara sığamıyoruz. Bir çözüm şart.

Klasikler ve eski basimlar icin kutuphaneyi kullaniyorum. Kitap kutulamak ve temizlemekten yoruldum acikcasi. Raflarda bir kez okunup beklemesinden de rahatsizlik duyuyorum. Bu nedenle bir cogunu ihtiyaci olanlara verdim yada takas yaptim. Fakat gunceller icin hala bir cözüm bulamadim. Almak istemiyorum. Okumayinca da aklimda kaliyor. Hem yer problemi hemde maddi anlamda zorluyor kitap konusu. E-kitap fikrine ise hala sicak bakamiyorum.

Babamın evinde binlerce kitap vardır.
Her türlü içerikte yayıma ulaşırsınız, bana hiç de garip gelmedi bu durum.
İnsanın kendine yaptığı yatırımın maddi bedeli olmaz, aynen devam.

Bende bayılırım kitap okumaya. Büyük bir kütüphanem var. Ve kitaba verdiğim paraya acımıyorum. Bu çok güzel bir alışkanlık o yüzden birşey diyemeyeceğim. Hatta tam tersi şanslısınız zira ben şu sıralar kitap özetlerinden,tezden ve finallerden fırsat bulup kitap kapağı açamıyorum.

Yakında gözlerimi bozacağım ondan korkuyorum

Klasikler ve eski basimlar icin kutuphaneyi kullaniyorum. Kitap kutulamak ve temizlemekten yoruldum acikcasi. Raflarda bir kez okunup beklemesinden de rahatsizlik duyuyorum. Bu nedenle bir cogunu ihtiyaci olanlara verdim yada takas yaptim. Fakat gunceller icin hala bir cözüm bulamadim. Almak istemiyorum. Okumayinca da aklimda kaliyor. Hem yer problemi hemde maddi anlamda zorluyor kitap konusu. E-kitap fikrine ise hala sicak bakamiyorum.

Ben hem okuyorum hem koleksiyon yapıyorum arkamda güzel bir miras bırakmak için

Ne tarz kitaplar? Mesela hangi yazarlar?

Teorik bilgi içermeyen , sürekli faydalanamayacağım kitapları pek alasım gelmiyor.

Turkiye'de insanlar fazla kitap okumuyor maalesef.. siz okuyun, bende cok kitap okudum, ama simdi icten gucten zamanim yok.. once elinizdeki kitaplari bitirin bence.. birde bazi kitaplar hic dikkatimi cekmez benim, kitabin icerigine bagli..

Kızlar ben kitaplara fazlasıyla düşkünüm özellikle romanlara. Bir sürü kitabım var bir sene içerisinde 70'den fazla kitap okudum ama halen gözüm yeni çıkan kitaplarda ki daha 24 e yakın okunacak kitabım var. Ama cebime 5 kuruş para geçmesin hemen kitap alayım. Çalışmıyorum da üstelik. Önümüzde fuar var para biriktireyim dedim o bile cebimi dürtüklüyor adeta :KK70: kitap al fuar yakın yeniden biriktirirsin diye. Ben bu sevdamın önüne nasıl geçebilirim fikri olan var mı ?

Allahtan sigaram yok bir de ona para vermekle uğraşırdım. Ama içim dahi acımıyor kitaba verdiğim paraya. Üstüne üstelik birde sosyal medyalarda ki yarışmalara da katılıyorum oradan da kitap kazanıyorum ama yine de illa ki gördüğüm kitabı alacağım. Her çarşıya çıktığımda en az 1 tane kitap almazsam kendimi eksik hissediyorum.
Sevdanızın önüne geçmeyin. Arkadaş grubu oluşturun 10-15 kişilik herkes bir kitap alsın dönüşümlü okuyun.

2. El kitap satan yerlerden de çok uygun fiyatlara alabilirsiniz.

Ne tatlı bi alışkanlıkmış keşke bendede olsa :( hiç kitap okuma alışkanlıgım yok kapagı açıorum 1 sayfa okuyorum uykum gelio bana bi çözüm bulun asıl siz ;)

Kitap seven birisi kütüphaneden gidip kitap okumaz, bilirim.
Sahhaflardan alirim ben genel olarak.
Yine de cebinizi düşünmeniz gerek..

Neredesin ankara ise adnan ötükenden kitap ödünç al oku geri ver sonra tekrar al ..denesene çok iyi bence orası bu konuda:)
İlla kütüphanende durmasın yahu:p

Butcenizi daha iyi ayarlayarak devam edin aliskanliginiza tabiki. (Bende böyleyim. Şikayetçi değilim.)

Mesela kota koyun kendinize , haftada ya da 15 günde bir kitap şeklinde.

Ikinci el tertemiz kitaplar var , buna yonelebilirsiniz.

Kızlar ben kitaplara fazlasıyla düşkünüm özellikle romanlara. Bir sürü kitabım var bir sene içerisinde 70'den fazla kitap okudum ama halen gözüm yeni çıkan kitaplarda ki daha 24 e yakın okunacak kitabım var. Ama cebime 5 kuruş para geçmesin hemen kitap alayım. Çalışmıyorum da üstelik. Önümüzde fuar var para biriktireyim dedim o bile cebimi dürtüklüyor adeta :KK70: kitap al fuar yakın yeniden biriktirirsin diye. Ben bu sevdamın önüne nasıl geçebilirim fikri olan var mı ?

Allahtan sigaram yok bir de ona para vermekle uğraşırdım. Ama içim dahi acımıyor kitaba verdiğim paraya. Üstüne üstelik birde sosyal medyalarda ki yarışmalara da katılıyorum oradan da kitap kazanıyorum ama yine de illa ki gördüğüm kitabı alacağım. Her çarşıya çıktığımda en az 1 tane kitap almazsam kendimi eksik hissediyorum.
Aileniz ne diyor bu duruma onlar versin para

Akşam haberlerinde dinledim ama o kısmı açıklamadılar bende anlamamıştım . Ben dışında dikkati çeken birini görünce anlamış mı diye sormak istedim . Öğrendikten sonra beni de aydınlatırsanız sevinirim :)

Özel mesaj atacaktım ama belki başka merak edenler de okur diye burdan yazayım dedim. Yurtdışı sipariş sınırlamasında ülkeye giriş tarihi geçerliymiş.

Vazgecmeyin zaten harcayin ileride coluk cocuga karistiginizda kitaplari sadece koklayip kitapliga birakmak zorunda kalicaksiniz zaten. Bende oyleydim oglumdan once yeni cikam tum kitaplari alirdim 2dk bosluk bulsam hemen okurdum bikac satirda olsa okurdum. Okudukca tum stresim yorgunlugum gecerdi. Uyumadan once muhakkak okur huzur icinde uyurdum. Simdi uyku oncesi o kadar cok rutinim vardi oglumla onlardan sonra yorgunluktan nasil uyudugumu bilmiyorum. Simdi ki zamanlari iyi degerlendir. Sadece roman okuyorsan sana tavsiyem tarih edebiyat biyografi kitaplarida oku genel kulturunde gelismis olur

Ne tarz kitaplar? Mesela hangi yazarlar?

Teorik bilgi içermeyen , sürekli faydalanamayacağım kitapları pek alasım gelmiyor.

belli olmuyor bir gün sabahattin ali okurken diğer gün aşk romanı okuyorum :)

Olmasa da olur diye kamu spotu var ya o geldi aklıma :KK75:

neden

Turkiye'de insanlar fazla kitap okumuyor maalesef.. siz okuyun, bende cok kitap okudum, ama simdi icten gucten zamanim yok.. once elinizdeki kitaplari bitirin bence.. birde bazi kitaplar hic dikkatimi cekmez benim, kitabin icerigine bagli..

elimde kitap olsa da işte aklımdaki kitap mutlaka elime yakın bir yerde olmalı

Sevdanızın önüne geçmeyin. Arkadaş grubu oluşturun 10-15 kişilik herkes bir kitap alsın dönüşümlü okuyun.

2. El kitap satan yerlerden de çok uygun fiyatlara alabilirsiniz.

zaten uygun fiyata alıyorum kitapları ama işte aldıkça alasım geliyor :)

70 ten fazla kitap okumak çok değil. Güzel bir alışkanlık

evet öyle ama gözlerimi bozacağım yakında

Derdiniz bence cok guzel, o yuzden yorum yapmak yerine kitap onerisi alabilir miyim sizden :KK70: ?

ne tür okuyorsun? :)

Ne tatlı bi alışkanlıkmış keşke bendede olsa :KK43: hiç kitap okuma alışkanlıgım yok kapagı açıorum 1 sayfa okuyorum uykum gelio bana bi çözüm bulun asıl siz :KK66:

yatarken okumak yerine gün içinde oku canım basit dili hafif kitaplarla başla sonradan dilini ağırlaştır.

Kitap seven birisi kütüphaneden gidip kitap okumaz, bilirim.
Sahhaflardan alirim ben genel olarak.
Yine de cebinizi düşünmeniz gerek..

uygun fiyata alıyorum zaten

Utandım okuyunca konunu.

:)

Memlekette senden uc bes milyon olsa kalkiniriz valla
Aynen devam et

keşke :)

Neredesin ankara ise adnan ötükenden kitap ödünç al oku geri ver sonra tekrar al ..denesene çok iyi bence orası bu konuda:)
İlla kütüphanende durmasın yahu:p

izmirdeyim :)

Butcenizi daha iyi ayarlayarak devam edin aliskanliginiza tabiki. (Bende böyleyim. Şikayetçi değilim.)

Mesela kota koyun kendinize , haftada ya da 15 günde bir kitap şeklinde.

Ikinci el tertemiz kitaplar var , buna yonelebilirsiniz.

elime aldığım kitap en geç 2 gün içinde bitince mecburen elimin altında kitap tutmak zorundayım :)

Aileniz ne diyor bu duruma onlar versin para

ailem veriyor zaten kitapların parasını :) annem alıştırdı kitap okumaya beni şimdi kafasını dağa taşa vuracak :D kitap almaktan

Vazgecmeyin zaten harcayin ileride coluk cocuga karistiginizda kitaplari sadece koklayip kitapliga birakmak zorunda kalicaksiniz zaten. Bende oyleydim oglumdan once yeni cikam tum kitaplari alirdim 2dk bosluk bulsam hemen okurdum bikac satirda olsa okurdum. Okudukca tum stresim yorgunlugum gecerdi. Uyumadan once muhakkak okur huzur icinde uyurdum. Simdi uyku oncesi o kadar cok rutinim vardi oglumla onlardan sonra yorgunluktan nasil uyudugumu bilmiyorum. Simdi ki zamanlari iyi degerlendir. Sadece roman okuyorsan sana tavsiyem tarih edebiyat biyografi kitaplarida oku genel kulturunde gelismis olur

her tür okuyorum polisiye tarihi edebiyat vs belli olmuyor ruh halime bağlı oluyor :)

Back
X