AL İŞTE YİNE AYNI DAMGA

Süpersin valla. İnsanlar ezilip büzüleceğine böyle olabilse keşke. Ben de görümceme kitaplarımı ödünç vermekten hoşlanmıyorum dedim neler neler oldu :KK70::KK70::KK71: ama ardından da sana da aynı kitaptan sipariş vereyim hemen internetten dedim. Burası hiç fark edilmedi.
İstemeyebilirim, vermeyebilirim, yapmayabilirim. Zorunda mıyım kardeşim ya! İnsanlar HEP bir beklenti içinde ama hep. Başkasından bekleyeceğine kendin yap.

evet böyle yprumlanıyor

ama bencillik aslında bu değildir ki
ben kimsenin hakkını gasp edip kendim için kullanmıyorum

aksine burda zamanı çalınmak istenen benim

bir gün önce ben o kadar ağır bir tempo ile çalışıp daha fazlasını bitirmiş ve özveri göstermişken
dün benim dinlenme zamanımıa göz dikilmesi bencillik değilmidir

ve ben bu hakkımı korumak için yalan söylemek zorunda mı bırakılmalıyım
???????????

evet gereçkten istemiyorum yardımcı olmak
çünki zaten pay edilmiş bir iş bölümüydü
özveri ile çalışan herkes te kendi payını yapabilir

ben sıkıla sıkıla öfleye pöfleye çalışıp daha büyük kısmını halletmişken
istirahat etme zamanımı niçin
paylaşıyım ?
bunu paylaşmamak için niçin yalan söyliyim

ve en önemlisi arkadaşım
bunu istemediğim için bencillikle niçin suçlanıyım
tamam haklısın.üzerine düşeni yapmışsın zorlanmışsın.
bu sebeple de arkadaşının isteğini geri çevirmişsin kendisi yapsın diye.
peki genelde iş arkadaşlarınla diyologunn hep böyle mi.
sen onlardan yardım istediğinde sana yardım etmeyi canım istemiyor dese bozulurmusun bozulmazmısın?
gerçekten merak ettim;:))
bana dense ben acayip bozulurum ve de yazarım bir kenara.
daha önce de yazmıştım basit bir bahane ile sorunu halletmek var iken açık olucam dobra olucam diye pat pat söylemek niye.
bence dobralığın da bir yeri var.önemli olan doğru zamanda doğru olaylarda tepkini ortaya koyabilmek diye düşünüyorum

tamam haklısın.üzerine düşeni yapmışsın zorlanmışsın.
bu sebeple de arkadaşının isteğini geri çevirmişsin kendisi yapsın diye.
peki genelde iş arkadaşlarınla diyologunn hep böyle mi.
sen onlardan yardım istediğinde sana yardım etmeyi canım istemiyor dese bozulurmusun bozulmazmısın?
gerçekten merak ettim;:))
bana dense ben acayip bozulurum ve de yazarım bir kenara.
daha önce de yazmıştım basit bir bahane ile sorunu halletmek var iken açık olucam dobra olucam diye pat pat söylemek niye.
bence dobralığın da bir yeri var.önemli olan doğru zamanda doğru olaylarda tepkini ortaya koyabilmek diye düşünüyorum

bilmediğim bir konu varsa
yardım edilmesini isterim
ama amacım öğrenmek ve kendi başıma halledebilmektir

onun dışında
yardım isteme taraftarı değilim
aynı parayı alıyorken
herkesin vazifesi belli iken
daha az çalışmak adına
başkasını daha fazla çalıştırmak istemem

aynı parayı alıyorken
herkesin vazifesi belli iken
daha az çalışmak adına
başkasını daha fazla çalıştırmak istemem

Ben hiçbir zaman bu şekilde düşünemedim, belki de fazla hümanist olduğumdan. Siz böyle mutluysanız böyle devam edin kimse sizi yargılayamaz elbette :)

Ben hiçbir zaman bu şekilde düşünemedim, belki de fazla hümanist olduğumdan. Siz böyle mutluysanız böyle devam edin kimse sizi yargılayamaz elbette :)

Aynen,
Aksine yardim ettigimde mutlu oluyorum,
Acaba aklinda ne vardi da bir onceki gun konsantre olup yapamadi o kadin... daha cok bunlari dusunurum.
Tembelliktense veya bu durumu aliskanlik haline getirdiyse uyaririm. Ancak sıkışan birini de, goz gore gore sirf keyif yapacagim diye umursamamazlik yapamam.

Sıkca hayir diyen ve arkadaslarimi kaybetmek pahasina dogru bildigim seyi soylemekten cekinmeyen biriyim,
ancak yardimlasmak paylasmak... bunlar insan iliskilerinin bir parcasi bence, obur turlu gunluk zoraki iliskiler kurmak cok daha samimiyetsiz geliyor bana.
Hem is dagilimi esit olsa da herkesin kapasitesi ve dayanabilme gucu bir degil ki...
Oldum olasi not saklayan insanlari da sevmezdim.
Paylasmama hakkina sahip oldugnu bilmek ile tercihlerinden oturu o insanla duygusal bag kurmayi istememek farkli seyler sonucta.

çokta haklısınız ben genelde insanları ret edemem, bu yüzden sonradan kendimi hep salak gibi hissederim, borç verdiğim parayı alamadığımda özellikle:KK62:

İşyerinde net olmak kadar hoş bir şey yoktur. Bence tavrınız gayet doğru neden durduk yere yalan söyleyesiniz ki?

İşine yardım edeceğim diyerek savsaklansam daha çok üzülürdüm. Ayrıca iş paylaşımında elini taşın altına bir kere koyduğunda senin görevin haline geliyor. 99 kere yapıp 1 kere yapmasan hiç yapmamış gibi surat çekiyorsun. En başından net olursan işin rahat olur.

Aslinda herkes böyle olsa bari bidaha dadanmazlar... Ih mih yapip rededince bidakine yine geliyorlar ama sizin gibi net söyleyince bidaha cesaret edemezler... Bosverin dogruyu söylemek kötü degil yani siz kötü bisey yapmiyorsunuz neyse onu diyorsunuz, ne düsünürseler düsünsünler... Yardimlasma kullanilmadikca güzeldir...:ssz:

KONU ÖZETİ ŞÖYLE

istediğim yada istemediğim şeyler için genelde bahane aramayan bir insnaım
hissettiklerimi söylerim
neden niçin e bağlamam

örn :
biryerlerde çay içelim alışveriş yapalım

yaa canım saol ama başka zaman canım istemiyor

yada :
ay sonuna kadar biraz borç verebilrmisin

karşımdaki insanda meslektaşım
yeni prim aldığımı da biliyor
yalan mı söylemek zorundayım
yaaa o paranın gidecek yeri var filan gibi.

bense diyorumki
canım kusura bakma
ben gerçekten borç alacak ilişkilerinde gerliliyorum
yani akrabalarım dışında
hiç böyle bir ilişki içine girmek taraftarı değilim

BU ÖRNEKLER ÇOĞALTILABİLİR

ama bugün ki olayda
pek te haz etmediğim bir iş arkadaşımın yardım isteğini reddettim

işin yoksa sende listenin sonundan başlarmısın zor yetiştircem

-
aslında işim yok ama
dün kendimle ilgili olan kısmını resmen çok sıkılarak yaptım
bitince de şöyle bir
ohhhh çektim hatta
şuan gerçekten birdaha listelere gömülmek istemiyorum

işte bu nedenle
HOŞGÖRÜSÜZ VE ANLAYIŞSIZ
oluveriyorum
hatta kimi zaman
KENDİNİ BEĞENMİŞ bile diyen oluyor

aslında DOBRA ve DÜRÜST olmanın
halk dilinde verilen tepkisinin
yargılarımıdır bunlar

YANİ YARDIM ETMEK İSTEMİYORSANIZ BİR İNSANA
BUNU SÖYLEMEK NİÇİN BİZLERİ
HOŞGÖRÜSÜZ YAPSIN Kİ
?????????????????????????

insanların işi gücü politika olmuş..
oyüzden 10. köyden de kovulmaya hazır olun...

Aynen,
Aksine yardim ettigimde mutlu oluyorum,
Acaba aklinda ne vardi da bir onceki gun konsantre olup yapamadi o kadin... daha cok bunlari dusunurum.
Tembelliktense veya bu durumu aliskanlik haline getirdiyse uyaririm. Ancak sıkışan birini de, goz gore gore sirf keyif yapacagim diye umursamamazlik yapamam.

Sıkca hayir diyen ve arkadaslarimi kaybetmek pahasina dogru bildigim seyi soylemekten cekinmeyen biriyim,
ancak yardimlasmak paylasmak... bunlar insan iliskilerinin bir parcasi bence, obur turlu gunluk zoraki iliskiler kurmak cok daha samimiyetsiz geliyor bana.
Hem is dagilimi esit olsa da herkesin kapasitesi ve dayanabilme gucu bir degil ki...
Oldum olasi not saklayan insanlari da sevmezdim.
Paylasmama hakkina sahip oldugnu bilmek ile tercihlerinden oturu o insanla duygusal bag kurmayi istememek farkli seyler sonucta.

İşte bu noktada zaten kendisi hoşgörüsüz oluyor bence. Herkes aynı kapasitede olamaz. Senin yapman gereken daha çok iş vardır ama üstesinden gelirsin, bir başkası da daha az işi olmasına rağmen senin kapasitene (hız, zeka her neyse) sahip olmadığı için işini tamamlayamayabilir ya da ruh hali o an buna engel olabilir.

Sanırım asıl sıkıntı kavram kargaşasından kaynaklanıyor. Hoşgörü, yardımseverlik, bencillik, dürüstlük gibi kelimeler herkes için aynı şeyi ifade etmiyormuş demek ki :KK64:

Fazla dobra olmak her daim güzel bir şey değildir bence, bazen lafları eğip bükerek söylemek insan ilişkileri için iyidir.

ay keşke bende senin gibi olabilsem ya. ben kendimi hırpalıyorum yardım etcem diye e sonra yapmadım mı suçlu ben oluyorum. tebrik ederim seni :KK48:

İşte bu noktada zaten kendisi hoşgörüsüz oluyor bence. Herkes aynı kapasitede olamaz. Senin yapman gereken daha çok iş vardır ama üstesinden gelirsin, bir başkası da daha az işi olmasına rağmen senin kapasitene (hız, zeka her neyse) sahip olmadığı için işini tamamlayamayabilir ya da ruh hali o an buna engel olabilir.

Sanırım asıl sıkıntı kavram kargaşasından kaynaklanıyor. Hoşgörü, yardımseverlik, bencillik, dürüstlük gibi kelimeler herkes için aynı şeyi ifade etmiyormuş demek ki :KK64:

Insanlarin bu kadar sahtecilikten yakinmasini da, dost edinmenin zorlugunu da daha iyi anladim desem yeri.

Bazisi kisi kendinden bilir isi durumu, bazisi da bu durumun elestirisinden oturu uzak...

Şu saydigin kavramlari uzun uzun dusunmek gerek aslinda.

konu sahibini tenzih ederek soyluyorum, dobra birisi kaba algilanabilir fakat baska ozellikler de ardindan siralaniyorsa o durumda yapilanin iyi birsey olup olmadigini kazanilan diger nitelikler belirler bence.

haklısın tamamen kavram kargaşası bu

Hayırsız insan olmaktansa HAYIR'lı bir insan olmak iyidir bence. Sen çok az kişinin yapabildiği şeyi yapabilenlerdensin. HAYIR demeyi bilenlerden....

Böyle olunca herkes uzaklaşıyor senden. hic anlamıyorum bu insanları herkes sizin gibi olmak zorunda mi. iyi yapiyosun canım hic bi yanlış yok.devamm mutluysan boyle eger

Back
X