Merhaba arkadaşlar,
öncelikle şunu söyliyeyim; sorulara hemen cevap veremeyebilirim, cepten giremiyorum..
Konuma gelince;
bu yılın başında kızkardeşimin eşine (Ali diyelim ) 12 bin tl kadar (araba alacaktık ) borç vermiştik, geçen ay yüklü miktarda borca battığını söyledi kendisi
şuan bayağı zor durumdalar , çok üzülüyorum , elimden geldiğince yardımcı da olmaya çalışıyorum kardeşime ama bi yandan da istesem mi diye düşünüyorum. şöyle ki;ellerinde senet var fakat borçlarının yarısını karşılayabiliyo ancak, bu konuda net değil gibi, sanki kardeşim bazı şeyleri net bi şekilde aktarmıyo ya da hergün farklı şeyler çıkıyo , bilemiyorum...benim bildiğim kadarıyla bizim alacağımız diğer bazı alacakların yanında devede kulak , ufak bi meblağ , hani diğerlerine atıyorum yarısını veya biraz fazlasını verip kalan kısmını taksitlendirme yapabilirler...
Bu paranın yarısından çoğu eşimin birkaç yıllık tazminatı idi, kalanını ise üstümüze başımıza almadan, fuzuli harcamadan biriktirmeye çalıştık
Hatta bi keresinde kızım, marketten bisküvi almamıştı "anne araba için biriktirdiğimiz paraların yanına koyalım " diyerek..
...... Ama onlar, 1 - 2 seneye ev değiştirdiler, her seferinde daha lüks evler, her eve yeni eşyalar, hergün dışarda yemeler, senede bazen 2 kez tatil vs. vs.... tamam o zamanlar belki bu duruma geleceklerini bilmiyolardı diyebilirsiniz ama son 2 senedir falan Aliyle ne zaman sohbet ortamı olsa," en iyisini siz yaptınız, bütçenize göre ev aldınız, borcunuz yok ne güzel " diyodu, demekki 2 senedir, borçlarla,kredilerle ilgili sıkıntıları vardı.. Madem sıkıntılıydın neden yakın zamanda ,aylık 3.500 kredisi , aylık 300 aidatı olan bi eve taşınırsın ?( şuan sattılar evi, ancak ev kendi kredisini kapatıyo ) böyle düşününce kızıyorum , kesin istemeliyim diyorum... Ama kardeşimi 2 çocukla o üzgün halini görünce , "ne biçim ablayım? " diyorum..
Siz olsanız ne yapardınız? Yazım ve anlatım hatalarım var ise affola ....
Yorumlar için şimdiden teşekkürler...
öncelikle şunu söyliyeyim; sorulara hemen cevap veremeyebilirim, cepten giremiyorum..
Konuma gelince;
bu yılın başında kızkardeşimin eşine (Ali diyelim ) 12 bin tl kadar (araba alacaktık ) borç vermiştik, geçen ay yüklü miktarda borca battığını söyledi kendisi

Bu paranın yarısından çoğu eşimin birkaç yıllık tazminatı idi, kalanını ise üstümüze başımıza almadan, fuzuli harcamadan biriktirmeye çalıştık

Siz olsanız ne yapardınız? Yazım ve anlatım hatalarım var ise affola ....
Yorumlar için şimdiden teşekkürler...