Alacağımızı istesek mi ?

daisy999

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2009
68
11
88
Bursa
Merhaba arkadaşlar,
öncelikle şunu söyliyeyim; sorulara hemen cevap veremeyebilirim, cepten giremiyorum..
Konuma gelince;
bu yılın başında kızkardeşimin eşine (Ali diyelim ) 12 bin tl kadar (araba alacaktık ) borç vermiştik, geçen ay yüklü miktarda borca battığını söyledi kendisi :( şuan bayağı zor durumdalar , çok üzülüyorum , elimden geldiğince yardımcı da olmaya çalışıyorum kardeşime ama bi yandan da istesem mi diye düşünüyorum. şöyle ki;ellerinde senet var fakat borçlarının yarısını karşılayabiliyo ancak, bu konuda net değil gibi, sanki kardeşim bazı şeyleri net bi şekilde aktarmıyo ya da hergün farklı şeyler çıkıyo , bilemiyorum...benim bildiğim kadarıyla bizim alacağımız diğer bazı alacakların yanında devede kulak , ufak bi meblağ , hani diğerlerine atıyorum yarısını veya biraz fazlasını verip kalan kısmını taksitlendirme yapabilirler...
Bu paranın yarısından çoğu eşimin birkaç yıllık tazminatı idi, kalanını ise üstümüze başımıza almadan, fuzuli harcamadan biriktirmeye çalıştık :( Hatta bi keresinde kızım, marketten bisküvi almamıştı "anne araba için biriktirdiğimiz paraların yanına koyalım " diyerek..:( ...... Ama onlar, 1 - 2 seneye ev değiştirdiler, her seferinde daha lüks evler, her eve yeni eşyalar, hergün dışarda yemeler, senede bazen 2 kez tatil vs. vs.... tamam o zamanlar belki bu duruma geleceklerini bilmiyolardı diyebilirsiniz ama son 2 senedir falan Aliyle ne zaman sohbet ortamı olsa," en iyisini siz yaptınız, bütçenize göre ev aldınız, borcunuz yok ne güzel " diyodu, demekki 2 senedir, borçlarla,kredilerle ilgili sıkıntıları vardı.. Madem sıkıntılıydın neden yakın zamanda ,aylık 3.500 kredisi , aylık 300 aidatı olan bi eve taşınırsın ?( şuan sattılar evi, ancak ev kendi kredisini kapatıyo ) böyle düşününce kızıyorum , kesin istemeliyim diyorum... Ama kardeşimi 2 çocukla o üzgün halini görünce , "ne biçim ablayım? " diyorum..
Siz olsanız ne yapardınız? Yazım ve anlatım hatalarım var ise affola ....
Yorumlar için şimdiden teşekkürler...

Şuan istemeniz hoş olmaz. Keşke zamanında yok deseydiniz böyle hissediyorduysanız. Durumlarının kötü olduğunh bile bile istemek hiç yakışık almaz sizin kardeşiniz o, ki veremeyeceklerini biliyorsunuz napıcaksınız eve haciz mi getirteceksiniz?

Olmayan şeyi istemenin bir manası yok, geçen ay yüklü bir borca battıklarını söylemişler. Zaten size, üstü kapalı "Borcunu ödeyemem, durumum yok" demiş küçük enişte. Bırak biraz toparlasınlar, bir süre takipte kalın. Bir şeyler almaktan-satmaktan vb. bahsedilip konu açılacak olursa, laf üstünden sorarsınız 12 binin akıbetini.

Bir daha da borç vermeden önce (kardeşiniz bile olsa) geri ödeme tarihinin altını çizerek verin.
Sonra insan kendi parasının dilencisi oluyor işte.

Umarım maddi sıkıntılarından bir an evvel kurtulurlar, siz de mağdur olmazsınız.

Bence unutun o parayı
Kendiniz için de yeniden biriktirmeye başlayın. Arabanızı onunla alın.

Eğer bu durumun içinde hala yeni bir şey alırlarsa ya da hala lüks yaşamaya devam ederlerse bence o zaman istemelisiniz

Biraz daha zaman gecsin öyle isteyin bence. çünkü isterken kötü olursun verirken iyisindir

bu durumda istemeyin bence. ama siz yine de çok ümitlenmeyin. durumlarını düzeltseler de ilk planda olmayabilirsiniz. siz yakın olduğunuz için borç konusunda daha rahat davranabilirler. genelde böyle oluyor.

Bu durumda tabiki istemeyin, batan gemiden mal kaçırır gibi, keşke baştan vermeseymişsiniz... Borç verilen paranın geri dönüşü yok benim gözümde..

Ellerinde şuan senetler varmış, o yüzden konuyu açtım...Hiç bir şey olmasa tabiki konuyu bile açmazdım şu aşamada. Ama dediğim gibi diğer borçlarının yanında ufak kalıyo, çok bi şey kapatmıcak o miktar en azından bizi aradan çıkarırlar diye düşündük, diğerleri 50.000-80.000 gibi rakamlar...Senetler Ali nin ablasındaymış , hatta onun da alacağı olduğu için bi kısmına el koymuş sanırım :( ki bu kişi geliri yüksek olan bi insan ...
Çok zor bi durum ...Bir çok kişiyi zor durumda bıraktı , en başta kardeşimi ve çocukları :(

Merhaba arkadaşlar,
öncelikle şunu söyliyeyim; sorulara hemen cevap veremeyebilirim, cepten giremiyorum..
Konuma gelince;
bu yılın başında kızkardeşimin eşine (Ali diyelim ) 12 bin tl kadar (araba alacaktık ) borç vermiştik, geçen ay yüklü miktarda borca battığını söyledi kendisi :KK43: şuan bayağı zor durumdalar , çok üzülüyorum , elimden geldiğince yardımcı da olmaya çalışıyorum kardeşime ama bi yandan da istesem mi diye düşünüyorum. şöyle ki;ellerinde senet var fakat borçlarının yarısını karşılayabiliyo ancak, bu konuda net değil gibi, sanki kardeşim bazı şeyleri net bi şekilde aktarmıyo ya da hergün farklı şeyler çıkıyo , bilemiyorum...benim bildiğim kadarıyla bizim alacağımız diğer bazı alacakların yanında devede kulak , ufak bi meblağ , hani diğerlerine atıyorum yarısını veya biraz fazlasını verip kalan kısmını taksitlendirme yapabilirler...
Bu paranın yarısından çoğu eşimin birkaç yıllık tazminatı idi, kalanını ise üstümüze başımıza almadan, fuzuli harcamadan biriktirmeye çalıştık :KK43: Hatta bi keresinde kızım, marketten bisküvi almamıştı "anne araba için biriktirdiğimiz paraların yanına koyalım " diyerek..:KK43: ...... Ama onlar, 1 - 2 seneye ev değiştirdiler, her seferinde daha lüks evler, her eve yeni eşyalar, hergün dışarda yemeler, senede bazen 2 kez tatil vs. vs.... tamam o zamanlar belki bu duruma geleceklerini bilmiyolardı diyebilirsiniz ama son 2 senedir falan Aliyle ne zaman sohbet ortamı olsa," en iyisini siz yaptınız, bütçenize göre ev aldınız, borcunuz yok ne güzel " diyodu, demekki 2 senedir, borçlarla,kredilerle ilgili sıkıntıları vardı.. Madem sıkıntılıydın neden yakın zamanda ,aylık 3.500 kredisi , aylık 300 aidatı olan bi eve taşınırsın ?( şuan sattılar evi, ancak ev kendi kredisini kapatıyo ) böyle düşününce kızıyorum , kesin istemeliyim diyorum... Ama kardeşimi 2 çocukla o üzgün halini görünce , "ne biçim ablayım? " diyorum..
Siz olsanız ne yapardınız? Yazım ve anlatım hatalarım var ise affola ....
Yorumlar için şimdiden teşekkürler...
iş mi batırdılar noldu.?
borçları niye çok.?
istesen verebilecekler mi sence.
siz hemen araba alacaksanız iste .
ama biraz toparlanmalarını bekle.
bir de durumlarının gidişatına bak.
kardeşine de biraz bahsetsen iyi olur.
hemen olmasa da araba alma niyetinizin olduğunu ve o paraya ihtiyacınız olduğunu.
hiç bahsetmiyorlar mı şu zaman öderiz vs. diye?

Şuan istemeniz hoş olmaz. Keşke zamanında yok deseydiniz böyle hissediyorduysanız. Durumlarının kötü olduğunh bile bile istemek hiç yakışık almaz sizin kardeşiniz o, ki veremeyeceklerini biliyorsunuz napıcaksınız eve haciz mi getirteceksiniz?
Eşim dinlemedi beni, işleri görülsün geçici bi durumdur , atlatır dedi. Zaten doğumundan bir gün önce haciz gelmiş evlerine :( ama halletmişler onu..

zor bir durum Allah yardımcınız olsun ama şuan isterseniz düşman olursunuz kardeşinizin gözünde,biraz bekleyip lüks harcamaları devam ederse dillendirirsiniz.

iş mi batırdılar noldu.?
borçları niye çok.?
istesen verebilecekler mi sence.
siz hemen araba alacaksanız iste .
ama biraz toparlanmalarını bekle.
bir de durumlarının gidişatına bak.
kardeşine de biraz bahsetsen iyi olur.
hemen olmasa da araba alma niyetinizin olduğunu ve o paraya ihtiyacınız olduğunu.
hiç bahsetmiyorlar mı şu zaman öderiz vs. diye?
Aslında düzenli bi işi vardı ama lüks yaşama sevdası ve para hırsından araba alıp satmaya başladı, tekin olmayan insanlarla çalışmış , tüm borçlarını geçen aya ve bu aya ötelemiş uzun zamandır, o da patladı ..
bizim zaten 8-10.000 lık bi aracımız vardı onu satmıştık, ( üzerine biraz biriktirip ,5-6 aya daha iyi bi şey alırız diye düşündük ) onu aldı, üstüne biraz biriktirdik , onu da aldı , en son bayramda banka kartımızı vermiştik ihtiyaçları var diye " dedik ki bize 250 tl bırak " gerisini çekebilirsin, 2 gün sonra kart onda olduğundan onu da çekmiş, eşimin maaşı bayram nedeniyle erken yatmasa biz de başkasından almak zorunda kalacaktık

Aslında düzenli bi işi vardı ama lüks yaşama sevdası ve para hırsından araba alıp satmaya başladı, tekin olmayan insanlarla çalışmış , tüm borçlarını geçen aya ve bu aya ötelemiş uzun zamandır, o da patladı ..
bizim zaten 8-10.000 lık bi aracımız vardı onu satmıştık, ( üzerine biraz biriktirip ,5-6 aya daha iyi bi şey alırız diye düşündük ) onu aldı, üstüne biraz biriktirdik , onu da aldı , en son bayramda banka kartımızı vermiştik ihtiyaçları var diye " dedik ki bize 250 tl bırak " gerisini çekebilirsin, 2 gün sonra kart onda olduğundan onu da çekmiş, eşimin maaşı bayram nedeniyle erken yatmasa biz de başkasından almak zorunda kalacaktık
oo o kendisi suçluymuş ki.
bilmediği işlere dalmış batırmış.
bir daha borç filan vermeyin.
uygun ortam oluştuğu anda da alacağınuızı isteyin.
bunda ayıp bişey yok.
yani ödeyebilir durumda olduğunda isteyebilirsiniz pekala.
hibe edecek değilsiniz ya.
çalışssınlar ödesinler.

bu durumda istemeyin bence. ama siz yine de çok ümitlenmeyin. durumlarını düzeltseler de ilk planda olmayabilirsiniz. siz yakın olduğunuz için borç konusunda daha rahat davranabilirler. genelde böyle oluyor.
Öyle düşünüyorum ben de ama yüzyüze bakmak zorunda oldukları kişileri ilk plana alırlar belki diyorum bi yandan ..

kusura bakmayın da siz fena alıştırmışsınız.
bu tipler böyle.
verdikçe isterler ama hiç geri vermezler.
en başta vermeyecektiniz.
benim eniştelerimde ne yazık ki böyle tipler. hatta biri benden evlenmeden evvel nişanda takılan bileziğimi istemişti. geri yaparım düğüne kadar diye. vermedim. iyi ki de vermemişim. yapamayacaktı çünkü. iş bulamadı yada tutunamadı.
artık vermeyi bir şekilde kesmelisiniz.

Kardeşinize cok uzuldum ihtiyacınız cok acil degilse istemeyin su an. Veremez mahcup olur ve zaten dardaymıs iyice sıkıntıya girmesinler.

Öte yandan cook da haklısınız. En nefret ettiğim insan tipi borçla harçla lüksünden taviz vermeyenler sanırım.

kusura bakmayın da siz fena alıştırmışsınız.
bu tipler böyle.
verdikçe isterler ama hiç geri vermezler.
en başta vermeyecektiniz.
benim eniştelerimde ne yazık ki böyle tipler. hatta biri benden evlenmeden evvel nişanda takılan bileziğimi istemişti. geri yaparım düğüne kadar diye. vermedim. iyi ki de vermemişim. yapamayacaktı çünkü. iş bulamadı yada tutunamadı.
artık vermeyi bir şekilde kesmelisiniz.
maalesef..yok bundan sonra sadece kardeşime ve çocuklara yardım ederim , zaten benim üzülme nedenim onlar, ama kardeşime de kızıyorum , insan hiç mi anlamaz , dur , ne yapıyosun ? demez....

Back
X