alan bayanlar kskanyorum!!

burcumm25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2008
118
2
96
Bursa
Evet kıskanıyorum ve bu kadar kıskanc olmamı saglayan ne esım ne ne aılem.calısan bayanlar saglıyor bunu.hıc bı ıse yaramadıgımı dusunuyorum cok gece ruyalarıma bıle gırıyor bu durum benı asosyal depresıf bırı yaptı.Nasıl bas edıcem bılemıyorum.maddı durumum ıyı meslegım var ama calısmama ızın yok.bı bebegım var 6 aylık bazen ıykı calısmıyorum bebegımın o guzel gulucuklerını gorebılıyorum dıyorum ama yınede bu problem benı yıyıp bıtırıyor.nasıl edıcem kızlar bı akıl verın.calısan bayanlar calısmak daha mı ıyı?yoksa ev hanımlıgımı?:bbo:

sen çalışmak istiyorsun, eşin izin vermiyor, hem çalışmamaktan memnunsun çünkü bebeğinin yanındasın. çelişkide kalmışsın bence sen.

2 senedir çalışıyorum, resmen anam ağladı, yaşlandım. Hiç kıskanılacak durumum yok yani kaydirigubbakcemile3 evde sıkılıyorsan üretici olacağın faaliyetlerde bulun. El işin falan iyiyse onlardan yap, blog hazırla nette, ordan sat mesela ne bileyim satmasan bile oyalanırsın. Mesleğinle ilgili evden yapabileceğin birşey olabilir belki bilemiyorum.

Şu an çalışan bir bayan olarak tek hayalim, evlendikten sonra azcık rahata ermek.

34 haftalık hamileyim...

sabah 8 akşam 16:30 çalışıyorum....

çalışmak ekonomik özgürlüğe sahip olmak, kendi ayaklarımın üzerinde durmak çok güzel bişey...

ama şuda varki çalıştığım için hep sıkıntı çekiyorum mesela şu an artık evimde dinlenmek istiyorum ama çalıştığım için bu mümkün değil...

şimdi bebeğim olcak ve bi süre sonra ben ondan ayrılıp işe gitmek zorunda kalacağım...

ona iyi bi gelecek sağlamak için çalışıyorum ama bi yandanda zorluklar var...

Son düzenleme:
yorum yapıyım benım annem çalışıyordu kendı ısını yapıyordu ama bır bankada yada adı tanınmış uluslararası bır fırmada çalışan bır annem olsun cok ısterdım hayatım boyunca bunu bana saglayacak ablam vardı ama hep arkadaşlarımın annelerını kıskandım bu sekılde olan ve evlılık kararı alamamamda kı en buyuk neden evlenecegım ınsanın aılesının bir şirketi olması ve eger ıstersen gelır orada takılırsın evlenınce sonrada çocuk olunca çalışmazsın demesiydi eş adayımın.bana göre çalışan kadın kendı ayaklarının üzerinde hem cocuguyla bırlıkte zaman gecırebılıyor hemde gercekten kendı hayatına kendını kendıne ıspatlamış oluyor.yarın öbür gün eşinden para istemesi yada ne bılım eşim Allah korusun olurda bır yanlışa düşerse ekonomık özgürlüğüm olmalı benım .bence sende azcok bunları düşündüğün için bır ıkılemde kalmışsn ama suda var bebegın daha çok küçük ve onun ılk adımlarını,ilk gülücüklerini görme fırsatın ne zaman olacak bırdaha tüm bunları düşün canım.eğer sonra yıne kendını kötü hissedersen bebeğin biraz büyüyünce eşinin çalışmana ızın vermesını saglayıp çalışabılırsın.

Çalışan bayanları kıskanmanızın nedeni,bir işe yaramadığınızı düşünmekse,
kendinizi boşuna hırpalamayın bence...
ev hanımlığı,çocuk büyütmek dışarıda çalışmaktan daha zor inanın...
ben her zaman söylüyorum,aslında ev hanımlarına da maaş bağlanmalı,ağır işçi onlar...
hayatımın bir dönemi ev hanımıydım,yeni doğum yapmıştım,kızımı 3 yaşına
getirene kadar çalışmadım...kızımın hep yanındaydım,ona öğrettiklerim,
onun bize yaşattıkları hem ev hanımı olarak,hem de anne olarak kendimle gurur duymamı sağladı..
ama bir süre sonra ki,çalışmaya alışmış olan ben,
kızımın kreşe başlamasıyla evde sıkıldım ve işe geri döndüm...
iyiki o zaman kızımın bana ihtiyacı olan dönemde evdeydim,
ve iyiki kendim için ve kızımın geleceği için çalışıyorum...
bunun değerlendirmesi herkese göre değişir,dedim ya,
hiç çalışmamış bir kişiye ev hanımlığı elbette cazip gelir ama
çalışan bir bayanı uzun süre evde tutamazsınız,çocuğu dışında...
sizin 6 aylık kızınız var,kreş yaşına kadar kendiniz bakın,
sonra keşke demezsiniz,onun şimdi size ihtiyacı var annesi...
sevgiler...

Son düzenleme:
bende calismayan bayanlari kiskaniyorum demekki insan bir türlü mutlu olamiyor ve kendinde olmayani istiyor nasil seyseeee

valla çalışan biri olarak her zaman işe giderken aman gitmesem keşke diyorum maddi durumumuz ıyı olsa bebegımın yanında olmak ısterdım meslegın varmıs ne guzel vasıfsız degılsın para sıkıntınızda yok ,evde bebeğinle ilgilen kültürel etkinlikler yap.sosyal ol sıkıntın kalmaz bence insanın kenıdyle barısık olup kendine ve baskalarına yararlı olması en güzel şey .....

çalışınca ek paran oluyo
belkı evın kırasını sen öduyon belkı paranın bı kısmını ıvır zıvır alabılıyon
ev hanımıyken eger rahatsan ıvır zıvırı dusunmeden alabılıyosan calısma
ama zorlanıyosan gecımın zor oluyosa calısıcan mecbur
sırf para ıcın yani
ek bı guzellıgı yok calısmanın oyle bakma olaya
paran gelıyosa evde otur annelı k yap süslen gez en guzelı
paran yoksa calıs mecbur

sizin durumunuza benzer sorunların aynısı bende çok yaşadım içimde kopan anlamsız fırtınaları bir ben bilirim ama oğlum olduktan sonra diyorum ki iyi ki tüm zamanımı onun gülücüklerini görerek geçiriyorum şuanda çalışmadığım hiç pişman değilim ama çalışmıyorum diyede kendimi hayattan soyutlamıyorum sizde bebeğinizle geçen zamanların kıymetini bilin bence sevgiler...kaydirigubbak

maddi durumun iyi olmasa diyecem ki istediğini alamıyorsun istediğin yere gidemiyorsun ondan kıskanıyorsun ama değil. özellikle evli bayanlar olarak neler çekiyorz bir bilsen haline şükredersin cnm. helede çocuk var sende birde ben bebeğim olursa ne yapacam diye kara kara düşünüyorum.
sabah erken kalk kahvaltı hazırla koştur koştur giyin bazen saçımı bile işyerinde tarıyorum. akşama kadar densizlerle uğraş didin. akşam eve halsiz bir şekilde gir yemek yap ortalığı topla. inan gece yatağa nasıl yatıyorum bilemiyorum. akşam eve geldiğinle çocuğunla bile ilgilenemeyeceksin bunu düşündünmü hiç. bırak kıskançlığı boşver hayatını yaşa. keşke maddi anlamda durumumuz iyi olsaydı bende çalışmasaydım

ama calısmama ızın yok

bence asil problem su koteledigim yer.

calisan bir kadin tek basina ayakta kalabilen, kimseye muhtac olmayan kadindir. en basta, birinin (bu gerek esiniz gerek babaniz gerek abiniz, kim olursa olsun) sizin calimsa hayatinizi kontrol etmesi ve sizin buna izin vermeniz cok kotu. demek ki bagimsizlik bu kadar onemli degilmis.

ben de 38 haftalik hamielyim. dogumdan sonra 3 ay evdeyim, sonra ise donecegim. mecbur muyum? degilim. ama onca diplomayi alip karsima omrumun sonuna kadar ev hanimi olmayi kendime yediremem dogrusu. ne de esimin elinden para almayi. evli olmasaydim ayni parayi babamdan almayi kendime yediremezdim. cok sukur kapasitem var, kariyerim var, hepsini bir koseye atip ev kadini olmak bana koyar.

yanlis anlasilmasin, ev hanimlarini kucumsuyor degilim. benim annem de ev hanimiydi. bize bakabilmek icin isini birakti. benim elestirim kadinlarin sosyal hayatlarini ya da is hayatlarini erkeklerin kontrol etmesine izin vermeleri. neden?

çalışıyorum hamileyim ve bugün istifa ettiim nasıl ama ::)))

Çalışma şartlarını sevmiyorum..
Şöyle bir iş olsa; sabah 10:00- akşam 17:00 maaşı tatmin etse, haftasonu tatili olsa ben de bayılırım çalışmaya...Ama şu an evimin hanımı çocuklarımın anası olup, yemekteyiz, orda burda evlen benimle programlarıyla vakit geçirmek istiyorum -tatlicadiarzu- Bu aralar hiç çalışmak istemiyorum :umursamaz:

Dikkatimi çeken bir şey var hep bu tarz forumlarda özellikle söylenen"eşimden para almak zoruma gider" türü cümleler çok duyuyorum, kişisel almayın genel olarak söylüyorum bunu, niye rahatsız etsin anlamıyorum, ben de çalışan bir bayandım vaktiyle kazandığım parayı eşime de verirdim ondan da alırdım kese ayrı durumları mı var evde, ayrıca kadının eşin verdiği parayı evin ihtiyacına harcayıp arta kalanını kendine harcaması haksızlıkmış gibi görülüyor sanki, Allah aşkına o sizin borç aldığınız bir arkadaş yada akrabanız değil ki hayatınızı paylaştığınız adam, evet hayat müşterektir para konusunda da siz eşinizin evdeki tüm işini yaparken ücret talep etmediğinize göre parasını harcarken neden gocunuluyor anlayamıyorum, şu an çalışmayan bir kadın olarak eşimin ihtiyaçlarımı karşılaması zoruma mı gitmeli, benim hiç gitmiyor valla, eşlerin arasında bu tür düşünceler de olmamalı bence, işi parasal kaygıya dökersek ev hanımları dünyanın ücretsiz çalışan en ağır işçileri bana göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…