Çalışma şartlarını sevmiyorum..
Şöyle bir iş olsa; sabah 10:00- akşam 17:00 maaşı tatmin etse, haftasonu tatili olsa ben de bayılırım çalışmaya...Ama şu an evimin hanımı çocuklarımın anası olup, yemekteyiz, orda burda evlen benimle programlarıyla vakit geçirmek istiyorum -tatlicadiarzu- Bu aralar hiç çalışmak istemiyorum :umursamaz:
Dikkatimi çeken bir şey var hep bu tarz forumlarda özellikle söylenen"eşimden para almak zoruma gider" türü cümleler çok duyuyorum, kişisel almayın genel olarak söylüyorum bunu, niye rahatsız etsin anlamıyorum, ben de çalışan bir bayandım vaktiyle kazandığım parayı eşime de verirdim ondan da alırdım kese ayrı durumları mı var evde, ayrıca kadının eşin verdiği parayı evin ihtiyacına harcayıp arta kalanını kendine harcaması haksızlıkmış gibi görülüyor sanki, Allah aşkına o sizin borç aldığınız bir arkadaş yada akrabanız değil ki hayatınızı paylaştığınız adam, evet hayat müşterektir para konusunda da siz eşinizin evdeki tüm işini yaparken ücret talep etmediğinize göre parasını harcarken neden gocunuluyor anlayamıyorum, şu an çalışmayan bir kadın olarak eşimin ihtiyaçlarımı karşılaması zoruma mı gitmeli, benim hiç gitmiyor valla, eşlerin arasında bu tür düşünceler de olmamalı bence, işi parasal kaygıya dökersek ev hanımları dünyanın ücretsiz çalışan en ağır işçileri bana göre
senin de bu niyetle söylemediğini biliyorum ama artık bu laf hepimizin diline klişe bir laf olmuş
evde oturanlar evinin hanımı çocuğunun anası
işte çalışanlar evin kadını çocuğunun anası değilmi
eskilerden beri sölene sölene beynimize işlenmiş hiç sevmediğim cümlelerden birtanesi
bende suslenıp puslenıp gezen ev hanımlarını kıskanıyorum :)))
Yani bu lafımdan, nasıl böyle bir dönüşüm yapıpta işi bu boyuta getirdin, tebrik ediyorum...
bana göre çalışan kadın kendı ayaklarının üzerinde hem cocuguyla bırlıkte zaman gecırebılıyor hemde gercekten kendı hayatına kendını kendıne ıspatlamış oluyor.yarın öbür gün eşinden para istemesi yada ne bılım eşim Allah korusun olurda bır yanlışa düşerse ekonomık özgürlüğüm olmalı benım ..[/B]
Bende ev hanımlarını kıskanıyorum..:teselli:
hıc kıskanma bosuna,
calısanların da evde harcayacak vakıtlerı yok o yuzden cok yogunlar ve hayatlarını parayla satıyorlar öyle düşün.
bu eşi izin vermeyenler de beni delirtiyor. ne demek eşim izin vermiyor?? ona ne sen çalışmak istiyorsan. çalışan kadınlar kötü ahlaksız bişey mi yapıyorda bazı kadınların eşleri izin vermiyor?? ama burda yine suç bunu sineye çekenlerde. neymiş eşim izin vermiyor o adamla niye evleniyosun o zaman...bari deki benim kendi kararım ben çalışmak istemiyorum. ama yok eşler karar veriyor, hanımlarının yerine .beyin, arzu, hırs v.s yok ya kadınlarda onların çalışıp çalışmamasına eşler karar veriyor. var bizim işyerinde de böyle eşini çalıştırmayan adamlar, adam yerine koymam...neden koymam? çünkü şöyle düşünüyorum: bu adam minicik sevgili eşini çalıştırmıyorsa çalşan kadınlar hakkında kötü düşündüğünü varsayıyorum.bu adamlarının eşlerini de acıyorum..ister çalışırım ister çalışmam deyip tavrını koyacaksın...
ayrıca bebeği olup da çalışmayanlar en verimli zamanlarını çocukla heba ediyorlar bana göre. 1-2 sene çalışmazsın hadi onu anladım diyelim ama sonra nedir yani çocuğuma bakıcam da bakıcam.
birileri de kalkıp "ben de anlamıyorum nedir bu çalışıcam da çalışıcam" diyebilir değil mi?
Bir daha çocuğunun o yaşlarına geri dönme imkanı var mı insanın? neden çocuğumun en güzel yıllarını, bebeklik, çocukluk çağını kaçırıp da saçma sapan insanların ağız kokusunu çekerek geçireyim ki? ev de canım sıkılırsa bulurum yapacak, kendimi oyalayacak birşeyler. Annem beni yetiştirmiş zaten, o baksın diye doğurmuyorum ya...bakıcı olayına mecbur kalmadıkça da karşıyım.
ahh be canımm bendee seni kıskandımm valla bak. çalışan bir bayan olarak özenilecek bir yanımız yokk yat kalk haline şükür et valla sana 1 haftamı anlatayım sabahın köründe sıcak yatağından kalk giyin buz gibi sokağa ve soğuk işyerine git birbirçeşit insanla muhatap sinirlerin bozulsun üstüne yaptığın iş beğenilmesin akşam işten çık yolda markete uğra koştur eve üstüne değişemeden doğru mutfağaa yemek yap saat 8 olsun daha bir kez oturmadın p... nun üstüne hala ayaktasın neyse yemekte oturuyon sofrayı topla mutfağı topla saat 9 makineye çamaşır attıysan as dün yıkadıysan ütü yap ikiside yoksa elektrik süpürgesi yada lavoba yıka her akşam illa bir ek iş yapıcaksın ki ipin ucu kaçmasın saat 10 daha eşinle 2 laf etmedin otur çay iç 12 yat kalk sabah aynı şeyy haftaiçi böyle arada banyo yapman gerekir ağda yapman gerekirr kazara biryere gidersen dünün işide birikirr o akşam 12 ye kadar ayaktasınn hele sana geleceklersee birgün öncede 12-1 ekadar ayaktasınn haftasonu cmtsi çalışmıyorsann kraliçesin çünkü akşama kadar evi dip bucak temizleyebilirsinn pazar eşin evde dışarı falan çıkılırr pztsi dön başa aynı şeyy inan eşimle şöyle oturup 2 saat kalkmadan muhabbet edemiyorum ve henüz çocuk yok deli gibi koşturuyorum sadecee başın ağrımışş regl olmuşun karnın ağrımışş hiç farketmezz bunları yapmak zorundasın çünkü vaktin yokk şöyle bir düşün evde sadece sabah 9 ile akşam 5 arasında yaptığın işleri akşam 5 ten sonra yaptığı eşin ve çocuğun dahil bu zamana bakımları ilgileri bide bebişine sevgi hangi arada vericenn zorr canımm çok zorr sakın özenmee
bu da bir bakis acisi tabii. ama ben sahsen isime "saçma sapan insanların ağız kokusunu çekmek" olarak bakmiyorum. bu benim kariyerim. uzerine senelerce okudugum, emek verdigim bir is. bu isi benim yapiyor olmam dunyada bir fark yaratiyor. beyingucumu bu sekilde kullanabilecekken en verimli yillarimi evde gecirmek bana acayip koyar. o yuzden bu isinizi ne kadar ciddiye aldiginizla, gorevinizle ve ona verdiginiz onemle ilgili bir sey. elbette ki isiniz iskence ise sizin icin evde oturup cocuk bakmak tersih edilebilir. her kadina gore degisir bu...
islerine benim baktigim gibi bakan kadinlar da zaten kocalarinin "artik calisma" demelerine musaade etmezler. zaten en basta boyle bir sey diyecek erkeklerle evlenmezler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?