alan bayanlar kskanyorum!!

Joey sana katılıyorum kesinlikle...Bütün zamanımız işyerinde geçiyor,bilemiyorum belki evde otursam bir zaman sonra ondan da sıkılırım ama, hem iş hem ev ben kendi adıma çok yoruluyorum..

sana katiliyorum arkadasim,

evlenemeden once yillarca calistim,
dort yildir calismiyorum
hayatimdan cok memnunum ve kendimi ne kisitlanmis, ne guvensiz, ne ayakta duramayacak, ne potansiyelini kullanamayan ne de bosuna diploma almis gibi hisssediyorum
calismayi mecburiyet olarak gormek, illa kariyer icin yasamak istemezdim acikcasi, vazgecebildigimiz kadar ozguruz sanirim, isimden ve kariyerimden vazgecebildigim gibi canim istediginde ev hanimligindan da vazgecebilirim ama toplantinin ortasinda herkes yuzume bakarken cektigim sanciyi anlamasinlar diye cirpindigim gunleri hatirladikca icimden hic vazgecmek gelmiyor :)
izin vermeyen eslerden dem vurulmus, benim de imkanim olsa esimi calistirmam acikcasi :)
ayrica calismak, uretmek gibi eylemlerin sadece ev disinda ve mesai saatleri dahilinde yapilma zorunlulugu oldugunu sanmiyorum

Yani evhanımlığı en ağır meslek diyorsunuz ya sinirlerim zıplıyor...

yaa çalışan kadın hem evinin işini yapıyor hem gidip çalışıyor...biz çalışıyoruz diye evin işini gökten birileri inip mi yapıyor....

cidden alem bu insanlar....buna anca züğürt tesellisi derler hanımlar yapmayın allah aşkına...

Sinirleriniz hiç zıplamasın, sizde ev hanımısınız, çalışan kadınlar ev hanımlığından feragat ediyor demedim kimse de demedi, ama çalışan kadın imkanı varsa ev işleri için yardımcı alır ya da eşi ile bölüşür, ayrıca züğürt tesellisi dediğiniz şey istatistiksel olarak hesaplanmış mesela bir ev hanımı hayatı boyunca 74 ton çamaşır, 2.5 milyon bulaşık yıkıyor ve karşılığında hiç bir ücret almıyor , ayrıca ağır işçi sınıfında yer alıyor, bunlara dayanarak ev hanımının ihtiyaçları için kocasından para alması zoruna mı gitmeli ben bu çerçeveye göre konuştum, bu yüzden bu istatistik bilgisini verdim, çalışan kadın rahat ev hanımı daha çok çalışıyor demedim :1closedeyes:

Çalışan kadının çalışmayan kadını ezik ve işe yaramaz görmesi, çalışmayan kadının da çalışan kadını eksik görmesi, kadının kadını çekememesi durumları var ya ondan ileri gelir, her iki durumunda kendi içinde avantajları dezavantajları vardır, böyle bir konuda kadınların birbirlerini çalışmalı çalışmamalı diye fikir alışverişi dışında dayattırmalarını hoş karşılamıyorum, çünkü kadının işi her iki durumda da zor gamyoncuiremsu

Son düzenleme:
depresifpollyana sana sonuna kadar katılıyorum..
çalışan calsmayan
lise muzunu üniversite mezunu
tarzı tartismaları o kadar saçma ve gereksiz buluyorum ki..
ya niye insanlar birbirlerinin hayatına bir damlacık saygı duymuyorlar..ya bu bu kadar zor mu??
gerek kendi konumda gerek bu konuda gerek başka bir konuda bu tartismaları görmek,insanların birbirlerini küçük görmeleri,ezik demeleri,yermeleri..bunları görmek ne kadar acı..
ne kadar hevesliyiz insanları eleştirmeye,hava atmaya,böbürlenmeye..ne kadar ayıp ya..
bu ne hırs arkadaslar..
ben çalışıyorum diye sen calsmak zorunda mısın?
beb üniversite okudum diye sen okumak zorunda mısın?
ben ev ısı yapıyorum diye sen yapmak zorunda mısın?
ben çalışmıyorum diye sen çalışmamak zorunda mısın?
.
.
.
bu saçmalık böyle gider..
biraz saygı ya biraz..bu kadar mı zor???

Cekhu, insanların ego tatmini işte...

ınsanların tecrübelerine dayanarak fikir alışverişi yapmasından daha doğal bir şey olamaz, ama fikirler dayattırmalara varınca saygı çerçevesi aşılıyor...

bende çalışmak isterdim keşke dediğim tek şey ama oğlum la vakit geçirmeye paha biçilemez çalışan anneler de bunu yapamıolar eksileride var artıları da

Joey sana katılıyorum kesinlikle...Bütün zamanımız işyerinde geçiyor,bilemiyorum belki evde otursam bir zaman sonra ondan da sıkılırım ama, hem iş hem ev ben kendi adıma çok yoruluyorum..

valla benim ne kocam var ne çocuğum var ne de evin işini ben yapıyorum (anneye yardım dışında) ama buna rağmen akşam eve geldiğimde pestil gibi oluyorum. kafamçokkarıştı

tabiiki de..zaten hepimizin bu forumda olmasının sebebi de bu değil mı?fikir alışverişi yapmak..ama dediğin gibi dayattirma veya küçümseme..bu ne benim ne onun ne senin hakkı..kimse kimsenin anası değil babası değil kardesi değil..fikrini söylersin,gerekirse tartışırsın ama küçük göremezsin..
ben kendi konumu açtığımda asla çalısmam diye düşünerek çalışmayan bayanlara diye belirterek konu actım..ama ne oldu..çok güzel fikir alışverişi yaptım,her iki secimi yapanları dinledim,artıları eksikleri gösterdiler,kimse kimseyi ezmeden konuştu fikrini söyledi ve ben çalısmayı bir daha denemeye karar verdim..doğru olan bu..olması gereken bu..fikir alışverişi dediğin şey bu..bakma sonradan konu cirkinlesti..
her zaman her yerde olduğu gibi burda da çürük elmalar olacak..ama sanırım burası internet ortamı olduğu için,kimse yuzyuze bakmadığı için bu kadar ağır ve çirkin konuşabiliyor insanlar..

Züğürt tesellisi:1no2:

kimsenin teseli edilecek bir durumu yoklmaz:

maşallah, maşallah sitemizdeki hanımların hepsi ya üst düzey yönetici, ya genel müdür sanıyorum. yok yani çalışmayanı duyunca sinirleri zıplayanı mı istersin, züğürt tesellisi olarak nitelendirenleri mi???

yanımda çalışan bir yardımcım var. sabah gelip akşam gidiyor. çalışmaktan bitmiş yıllardır kadıncağız. "evimde olmayı özledim, çocuklarımın nasıl büyüdüğünü bile göremedim" diyor. hani bir yerde "ne bu canım çocukta çocuk? anlamıyorum" diyen kişilere ithafen......

tabi çalışmak, yönetici-genel müdür-veya kendi işinin sahibiysen güzel. zaten dikkat ediyorum bu vasıflara sahip olan arkadaşlarda ev hanımlarını küçümseme olayı fazlasıyla mevcut. 27 yaşındayım halen okuyorum, eşimin işinde (evimde olmak şartıyla, bilgisayar başında) çalışıyorum. ıstanbulda özel bir kurumda 7 sene (tabiri caizse prensesler gibi) çalıştıım halde ev hanımlığını özledim, zorunu olmadığım müddetçe asla çalışmam dedim.

asıl başkalarının ağız kokusunu çekerek "çalışmak harika, ev hanımlığı tü-kaka" diyenleri züğürt tesellisi olarak nitelendiriyorum.
eee bu da benim görüşüm :1closedeyes:

Son düzenleme:
evlendiğimde 4 ay evde oturdum iş bulana kadar sıkıntıdan patlamıştım evde bi işe başlasam hiç şikayet etmicem diyodum

1 seneden fazladır çalışıyorum şimdi de evde olmayı özlüyorum bazen

rahat rahat evimde oturup işime gücüme bakmak istiyorum

bende evhanımlarını kıskanıyorum bazen kaydirigubbakcemile3

hayatımdan çok memnunum iyiki çalışmıyorum,çocuklarımı büyütüyorum.
çocuklarım okula başlayana kadar da asla çalışmayı düşünmüyorum.

Üniversite mezunu 10 yıldır aralıksız çalışan bir bayanım.2 çocuğum var.Çalışmamayı sadece çocuklarımın okullarıyla dersleriyle daha fazla ilgilenebilme imkanından dolayı istemezdim. Keşke çalışmak zorunda olmasam şu anda. Çünkü çocuklarımın (bebek değiller gerçi) şu dönemde bana ihtiyaçları var. Ne kadar telafi edebiliyorum bilmiyorum. Çocuklarımı doktora götürmek için izin isterken müdürün suratını çekmekten, veli toplantılarına katılamamaktan, çocuklarım okuldan geldiğinde onlara kapıyı açamamaktan ve sıcacık yemek yedirememekten, okula giderken kızımın saçını tarayıp örememekten(babası yapıyor sağolsun), kayınvalidelere birnevi muhtaç olmaktan nefret ediyorum. Bunları saymazsak çalışmak güzel bir olay.

Sevgili konu sahibi arkadaş bence hiiiç kıskanma çalışan bayanları, ne fazlaları varki senden. Bir meslekleri var dersen e seninde var, paraları var dersen seninde var, giyimleri kuşamları derli toplu dersen ne kadınlar görüyorum sabahları saçlarını dahi taramadan evden fırlayan, kırışık pantolanlar giyen, kabanının kol ağzı kirden görünmeyen, yani hepsi laf.

ben de isterim ki ilerde çocuğum okuldan gelip buz gibi eve girmesin. annesi açsın kapıyı, evde kek kurabiye kokularıyla karşılansın. sıcak bir evi olsun.

İnşallah evlendikten sonra çalışma zorunluluğum olmasın da ben yetiştireyim çocuğumu, ne annem eğitsin ( malum anneanne ve babaanne de şımarık büyüyor çocuklar) ne de tanımadığım bakıcı gelip baksın, çocuğum onun kültüründen davranışlarından etkilensin. Benim işe ihtiyacım yokken işim var, çocuğumun annesine ihtiyacı varken annesi yanında değil... bence bencillikten başka birşey olmaz bu. dediğim gibi eğer ZORUNLULUK yoksa.

Ben de bu sitede niye eşlerimizin işi ve biz tarzı bir forum olduğunu merak ediyordum. sitenin çoğu sakini çalışmamak için o kadar azimliki, bana göre anlamsız ve komik bir forum olan "eşlerimizin işi ve biz" bu site içerisinde anlam kazanmış. sitenin porfilindeki hatunlara uygun çünkü maşallah büyük bir çoğunluğu dışarda ağız kokusu çekemeyecek kadar yüksek rütbeli ev hanımları ve anneler. nasıl olsa kocaları çekiyor milletin ağız kokusunu, onlarada burada eşlerimizin işi ve biz başlığında kendilerini tatmin etme fırsatı doğuyor. kendilerini kocalarının statüsüyle, mesleğiyle tanımlyan kadınların dışarda çalışmayı ağız kokusu çekme olarak yorumlaması gayet normal.
-işiniz nedir?
*kocam mühendis ya da doktor ya da bişey işte..
-hanfendi sizin işiniz nedir?
*mühendis eşiyim

kesinlikle katılmıyorum. çünkü özellikle bu sitedeki ev hanımları, çalışan özgür ruhlu!!! bayanların her türlü aşşağılamalarına rağmen "ev hanımıyım" diyecek medeni cesarete sahipler. eğitimi olup ta çalışmak istemeyenler ise evet gerçekten yüksek rütbeli ev hanımlar ve anneler. memnun oldunuz mu yerimseniben

o başlığın açılmasınındaki amacın "eşlerin meslekleriyle hava atmak" değil de "aynı mesleğe sahip beylerin, eşlerinin yaşadığı zorlukları" paylaşmak amacıyla olduğunu düşünüyorum. yazdığınız cevaptaki aşşağılama da çok çirkin...

çalışan çalışmayana özenir..çalışmayan çalışana...
ben 5 yıl kesintisiz çalıştım..nefret ettim hayattan..her sabah erken kalkmaktan..eve koştura koştura gelip yemek yapmaktan...popomu koltuğa koymama fırsat kalmadan uyku vaktinin gelmesinden...
bi kaç aydır evdeyim valla kendime geldim..ooh be dedim hayat bi tek eziyetlerden oluşmuyomuşşş..bence hiç üzülme ne çok anne tanıyorum çocuğunu bırakıp işe gitmek zorunda olduğu için çok üzülen ne güzelki iyiymiş maddi durumun ve çalışma mecburiyetin yokmuş işte..işe yramazda değilsin eminim evde biçok işe yarıyosundur...yaptığın annelik görevide kaç işe bedel bence

ben kendimi kimsenin statüsü ya da mesleğiyle tanımlamıyorum ama ben de birinin yanında çalışmayı "başkasının ağız kokusunu çekmek" olarak yorumluyorum.

yani insanlar çalışmaya azimli ya da değil. bu sizi neden bu kadar hırçınlaştırdı ben onu anlayamadım. Kadının mesleği olması güzeldir, zor anlarda kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak kolundaki altın bileziğinin olması.. bunlar güzeldir. Ama kadının evinde çocuklarıyla ilgilenmesi de güzeldir. kimi onu seçer kimi bunu. Burda kimse çalışan bayanlara tek bir laf etmediği halde ev hanımlarının ya da çalışmamayı ileride tercih eecek olan kadınların yemediği laf kalmadı. Kişilerin tercihlerine saygı göstermeyi öğrenmek gerek sanırım önce. İsterse eşinin rütbesiyle övünür, isterse kendi rütbesiyle övünür, isterse hiçbir şeyi yokken de övünür. kime ne?

Ben de buna katılmıyorum..
En azından genelleme yapmanın yanlış olduğunu düşünüyorum...:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…