Dikkatimi çeken bir şey var hep bu tarz forumlarda özellikle söylenen"eşimden para almak zoruma gider" türü cümleler çok duyuyorum, kişisel almayın genel olarak söylüyorum bunu, niye rahatsız etsin anlamıyorum, ben de çalışan bir bayandım vaktiyle kazandığım parayı eşime de verirdim ondan da alırdım kese ayrı durumları mı var evde, ayrıca kadının eşin verdiği parayı evin ihtiyacına harcayıp arta kalanını kendine harcaması haksızlıkmış gibi görülüyor sanki, Allah aşkına o sizin borç aldığınız bir arkadaş yada akrabanız değil ki hayatınızı paylaştığınız adam, evet hayat müşterektir para konusunda da siz eşinizin evdeki tüm işini yaparken ücret talep etmediğinize göre parasını harcarken neden gocunuluyor anlayamıyorum, şu an çalışmayan bir kadın olarak eşimin ihtiyaçlarımı karşılaması zoruma mı gitmeli, benim hiç gitmiyor valla, eşlerin arasında bu tür düşünceler de olmamalı bence, işi parasal kaygıya dökersek ev hanımları dünyanın ücretsiz çalışan en ağır işçileri bana göre
Yani evhanımlığı en ağır meslek diyorsunuz ya sinirlerim zıplıyor...
yaa çalışan kadın hem evinin işini yapıyor hem gidip çalışıyor...biz çalışıyoruz diye evin işini gökten birileri inip mi yapıyor....
cidden alem bu insanlar....buna anca züğürt tesellisi derler hanımlar yapmayın allah aşkına...
Joey sana katılıyorum kesinlikle...Bütün zamanımız işyerinde geçiyor,bilemiyorum belki evde otursam bir zaman sonra ondan da sıkılırım ama, hem iş hem ev ben kendi adıma çok yoruluyorum..
Cekhu, insanların ego tatmini işte...
İnsanların tecrübelerine dayanarak fikir alışverişi yapmasından daha doğal bir şey olamaz, ama fikirler dayattırmalara varınca saygı çerçevesi aşılıyor...
Üniversite mezunu 10 yıldır aralıksız çalışan bir bayanım.2 çocuğum var.Çalışmamayı sadece çocuklarımın okullarıyla dersleriyle daha fazla ilgilenebilme imkanından dolayı istemezdim. Keşke çalışmak zorunda olmasam şu anda. Çünkü çocuklarımın (bebek değiller gerçi) şu dönemde bana ihtiyaçları var. Ne kadar telafi edebiliyorum bilmiyorum. Çocuklarımı doktora götürmek için izin isterken müdürün suratını çekmekten, veli toplantılarına katılamamaktan, çocuklarım okuldan geldiğinde onlara kapıyı açamamaktan ve sıcacık yemek yedirememekten, okula giderken kızımın saçını tarayıp örememekten(babası yapıyor sağolsun), kayınvalidelere birnevi muhtaç olmaktan nefret ediyorum. Bunları saymazsak çalışmak güzel bir olay.
Sevgili konu sahibi arkadaş bence hiiiç kıskanma çalışan bayanları, ne fazlaları varki senden. Bir meslekleri var dersen e seninde var, paraları var dersen seninde var, giyimleri kuşamları derli toplu dersen ne kadınlar görüyorum sabahları saçlarını dahi taramadan evden fırlayan, kırışık pantolanlar giyen, kabanının kol ağzı kirden görünmeyen, yani hepsi laf.
Ben de bu sitede niye eşlerimizin işi ve biz tarzı bir forum olduğunu merak ediyordum. sitenin çoğu sakini çalışmamak için o kadar azimliki, bana göre anlamsız ve komik bir forum olan "eşlerimizin işi ve biz" bu site içerisinde anlam kazanmış. sitenin porfilindeki hatunlara uygun çünkü maşallah büyük bir çoğunluğu dışarda ağız kokusu çekemeyecek kadar yüksek rütbeli ev hanımları ve anneler. nasıl olsa kocaları çekiyor milletin ağız kokusunu, onlarada burada eşlerimizin işi ve biz başlığında kendilerini tatmin etme fırsatı doğuyor. kendilerini kocalarının statüsüyle, mesleğiyle tanımlyan kadınların dışarda çalışmayı ağız kokusu çekme olarak yorumlaması gayet normal.
-işiniz nedir?
*kocam mühendis ya da doktor ya da bişey işte..
-hanfendi sizin işiniz nedir?
*mühendis eşiyim
Ben de bu sitede niye eşlerimizin işi ve biz tarzı bir forum olduğunu merak ediyordum. sitenin çoğu sakini çalışmamak için o kadar azimliki, bana göre anlamsız ve komik bir forum olan "eşlerimizin işi ve biz" bu site içerisinde anlam kazanmış. sitenin porfilindeki hatunlara uygun çünkü maşallah büyük bir çoğunluğu dışarda ağız kokusu çekemeyecek kadar yüksek rütbeli ev hanımları ve anneler. nasıl olsa kocaları çekiyor milletin ağız kokusunu, onlarada burada eşlerimizin işi ve biz başlığında kendilerini tatmin etme fırsatı doğuyor. kendilerini kocalarının statüsüyle, mesleğiyle tanımlyan kadınların dışarda çalışmayı ağız kokusu çekme olarak yorumlaması gayet normal.
-işiniz nedir?
*kocam mühendis ya da doktor ya da bişey işte..
-hanfendi sizin işiniz nedir?
*mühendis eşiyim
ben kendimi kimsenin statüsü ya da mesleğiyle tanımlamıyorum ama ben de birinin yanında çalışmayı "başkasının ağız kokusunu çekmek" olarak yorumluyorum.
yani insanlar çalışmaya azimli ya da değil. bu sizi neden bu kadar hırçınlaştırdı ben onu anlayamadım. Kadının mesleği olması güzeldir, zor anlarda kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak kolundaki altın bileziğinin olması.. bunlar güzeldir. Ama kadının evinde çocuklarıyla ilgilenmesi de güzeldir. kimi onu seçer kimi bunu. Burda kimse çalışan bayanlara tek bir laf etmediği halde ev hanımlarının ya da çalışmamayı ileride tercih eecek olan kadınların yemediği laf kalmadı. Kişilerin tercihlerine saygı göstermeyi öğrenmek gerek sanırım önce. İsterse eşinin rütbesiyle övünür, isterse kendi rütbesiyle övünür, isterse hiçbir şeyi yokken de övünür. kime ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?