• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

alan bayanlar kskanyorum!!

Çalışmadığında ailesi de yannda yoksa,birde aldatılımıssa o özgüven fıss oluyoruu geçip gidiyor..
ben hayret ediyorum çalışmayanlara heralde çok zenginler hazırda paraları var gelecekleri garanti altında.
bir erkeğe yaslanıp geleceğini ona kitlemek ne kötü bir şey....
Kadınlar kaderlerini kendi yazıp,kendileri maf ediyorlar,buyüzden her konuda üzülürüm de bir cok seye calısma imkanı olupta çalışmayıp sonra eşi ile anlasamadığında yada aldatıldığında geri dönen körü körüne kalan,burada konu açan yada baska sekillerde dert yanan insanlara hiç acımıyorum.
toplumumuzda sanki çalışmak erkeğin görevi gibi algılanıyor.eşlerini kaybeden onlarca kadın var.dünya yerinde durmuyor ki.....

herkesin secimi kendini ilgilendirir..ben sunu dusunuyorum esinin maddi durumu ne kadar iyi olursa olsun bi kadin kesinlikle calismali..eger evdeyse de dil kursuna,hobi kurslarina vs.katilabilir.hayat bu cunku ne getirecegi hic belli olmaz..

Ya ben insanları çözemiyorum ya. Maddi durumu iyi bebgine rahat bakıo. Daha ne istiyosun ki . Kolaymı çalışmak başkasının kahrını çekmek. Ev hanımları evde agır iş yapıyoruz die yakınıolar ma. Biz hem çalışıoruz hem o işleri yapıyoruz bizi düşünün birazda kolaymı ya
. Abartmayın allah aşkına. Rahatlık batıyo bence size.

Ozaman evlenirken düşünücektin.Çalıştırmıcak biriyle evlenmeseydin zemuszemus
Zorun ne senin rahatlığınmı batıyor?
Bende çalışan bir bayanım ama senin evde yaptıklarının 2 katını yetiştirmeye çalışıyorum ki bu çok zor.
Keşke bende istediğim zaman gezebilsem evimde dinlenebilsem ev kadınları gibi yan gelip yatabilsem..ama çalışmak zorundayım...Eşinin maddi durumu iyiyse çalıştırmak istememesi normal bi bebeğin var ona odaklan.Sanki bizim eşlerimiz biz çalıştığımız için çok mutlu oluyor...Geçim derdi herkesin...İnan yerimizde olmak istemessin...Sende ev kadınları gibi akşama kadar evde pinekleme sosyal ol biraz :)Ufkunu geliştir..Keşke senin yerinde olsam...Bence haline şükret biraz senin yerinde olmak isteyen binlerce çalışan bayan var.Evet çalışmak çok güzel bişi ayaklarının üzerinde durmak ama buna sabır ve irade lazım.sen ev kadınlığından bile şikayetçiysen hem çalışıp hem ev hanımı asla ve asla olamazsın :roflol::roflol::roflol::roflol:

Calismak gibisi yok.
Ev hanimligi en agir meslek diyenler neyi kastediyor anlamis degilim. Ev hanimligi ne zamandan beri meslek olmus? Agir filan da olamaz, butun gun evde yat, kadin programlari izle, haftada 1 temizlik, camasir, vs. Benim tanidigim, bildigim butun ev hanimlari boyle. Bu ev hanimliginin ne agirligi var da ben goremiyorum acaba... Gercekten merak ediyorum, kimsenin hakkini yemiyim, acaba benim bilmedigim cok zor seyler mi oluyor ev icinde surekli, dusunuyorum ama aklima birsey de gelmiyor yahu.
Hani kucuk cocugun vardir, anlarim, surekli kostur pesinde dur, yorucu tabii. Ama cocuksuz veya yetiskin cocuklu ev hanimlari, Allah askina bir gununuz nasil geciyor anlatin da ben de utanayim yazdiklarimdan.
Ev hanimligini asagiladigim sakin dusunulmesin, sadece cok zor, en agir sey diyenlerin calisan bayanlara biraz haksizlik yaptigini dusunuyorum.

aynen sana katılıyorum bi ev hanımı yazabilirmi bütün gün evde ne yaptığını ve hergn ne yaptığını ama doğru olarak :)

Biz hem çalışıyoruz hem eve gelip yemek temizlik bulaşık ütü çamaşır ve kocamızla ilgileniyoruz...peki siz neler yapabiliyosunuz.Bir arı gibi heryere yetişebiliyoruz ama ev hanımlarıda evdeki işlerden şikayetçi ya :)

Son düzenleme:

Calismak gibisi yok.
Ev hanimligi en agir meslek diyenler neyi kastediyor anlamis degilim. Ev hanimligi ne zamandan beri meslek olmus? Agir filan da olamaz, butun gun evde yat, kadin programlari izle, haftada 1 temizlik, camasir, vs. Benim tanidigim, bildigim butun ev hanimlari boyle. Bu ev hanimliginin ne agirligi var da ben goremiyorum acaba... Gercekten merak ediyorum, kimsenin hakkini yemiyim, acaba benim bilmedigim cok zor seyler mi oluyor ev icinde surekli, dusunuyorum ama aklima birsey de gelmiyor yahu.
Hani kucuk cocugun vardir, anlarim, surekli kostur pesinde dur, yorucu tabii. Ama cocuksuz veya yetiskin cocuklu ev hanimlari, Allah askina bir gununuz nasil geciyor anlatin da ben de utanayim yazdiklarimdan.
Ev hanimligini asagiladigim sakin dusunulmesin, sadece cok zor, en agir sey diyenlerin calisan bayanlara biraz haksizlik yaptigini dusunuyorum.

aynen sana katılıyorum bi ev hanımı yazabilirmi bütün gün evde ne yaptığını ve hergn ne yaptığını ama doğru olarak :)

Biz hem çalışıyoruz hem eve gelip yemek temizlik bulaşık ütü çamaşır ve kocamızla ilgileniyoruz...peki siz neler yapabiliyosunuz.Bir arı gibi heryere yetişebiliyoruz ama ev hanımlarıda evdeki işlerden şikayetçi ya :)

nedir bu? neden illa ki ürik asit yarışına girmek zorundayız? bir ev hanımı çıkıp ta "hakkaten ben bütün gün yatıyorum" diyince çalışan arkadaşların egoları mı kabaracak? neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz arkadaşlar..

6 senemi bir şirkette çalışarak harcadım, çok şikayet ediyordum. evlendim 2 sene evde oturdum ne kadar yorucu olduğunu anladım. öyle masa başı iş gibi değil ev hanımlığı.. herşey (yerdeki toz zerresinden, aynadaki lekeye kadar) batıyor size. hemen hergün yapılan ev alışverişi, ev süpürmesi, çamaşır asıp-katlayıp-ütülemesi.. "bunlar hergün mü oluyor?"diyecek arkadaşlar için cevap vereyim: evet, hergün oluyor.. çalışırken zihnen yoruluyor insan, evde ise bedenen..

evet her gün aynı geçiyor, ama çalışırken de her gün aynı geçiyor..

ha şimdi çalışıyorum, mutluyum çünkü eşimle paylaşıyorum ev işini.. hiçbirşey tek başıma üstümde değil.. yemeği bile (evdeyeken 2-3 çeşit isteyen adam) çoğu zaman çorba veya pizza ile idare ediyor..

lütfen kimseyi kıracak kıyaslamalar yapmayalım.. :delphin:

Kadın olmanın zor olduğu ülkemizde çalışan bayan olmak çok daha zor inanın ki...

Evimin işleri aksamasın,çocuklarıma iyi bir anne olayım,eşimi layıkıyla hakedeyim,işimde de başarılı olayım derken ne kadar tükeniyor ve yıpranıyorlar biliyor musunuz ?

Bayanlar ,aile bütçesine katkıda bulunmak,yaşam standartlarını yükseltmeye çalışmak,belli kariyer hedefleri,toplumda prestij sahibi olmak,
yeni insanlar tanıyarak çevre edinmek,
eşinden para istemek zoruna gittiği için onun yanındaki konumunu denk tutmak gibi birsürü nedenlerle iş hayatına atılıyorlardır...

Annenin evde olmadığı saatlerde çocuğun bakımı ve ihtiyaçları,
işinden yorgun ve stresli gelen annenin çocuğuna gerektiği kadar zaman ayıramaması ve onunla sağlıklı bir iletişim kuramaması
çalışan annelerin karşı karşıya kaldıkları başlıca zorluklardandır.

Eşiyle ilgili olan sorunlar da cabası ...
Çalışan bir bayan işten eve geldiğinde eşiyle alakadar olabilcek zaman bile bulamaz doğru dürüst.Yorgun ve işten ötürü bitkin düştüğü için.
Kocası dolayısıyla ilgi ve sevgi görmek ister ama eşinin bu durumuna ne kadar tahammül edebilir bilinmez.

Ben de çalışmayan bir bayanım.

4 yıllık evliyim.Henüz çocuğumuz yok.
Ben de bazen eşime derim işe gireyim felan diye.
Ama eşim asla müsade etmez.Eşim vardiyalı çalışıyor.
Ben işe giderken sen evde olmayacaksın,ayrı ayrı kahvaltı yapacağız,akşam eve geldiğim zaman bile belki benimle ilgilenemeyceksin ,belki direk yatağına geçip uyuyacaksın der.

O bakımdan benim çalışmama karşıdır eşim.
Ben de onun bu isteğine saygı duyarım ,illa çalışcam diye tutturup baskı yapmam.
Çünkü dediklerinde ona hak veririm.

Bu zorlukları biliyorsun demi konu sahibi arkadaşım...

Bunlara rağmen şimdi gerçekten hala çalışmak istiyormusun acaba ?

Calismak gibisi yok.

Şöyle bilip bilmeden konuşanlara ne kadar hayranım bir bilseniz :delphin:

Şöyle bilip bilmeden konuşanlara ne kadar hayranım bir bilseniz :delphin:

Ben gordugumu yazdim, ne bilip ne bilmedigimin de farkindayim. Benim annem de yengem de, arkadaslarimin anneleri ve cevremdeki birsuru kadin da hep calismayan kadinlardi. Ben yukarida yazdiklarmi yillarin gozlemlerime dayanarak yazdim.

Ben de pireyi deve yapan sizlere hayranim efenim.

Bir arkadasin da dedigi gibi, bu yazismalarin afedersiniz sidik yaristirmalarina donmesini istemem, uzatmiyorum o yuzden.

Kimsenin bişi yarışına girdiği yok kızlar...sizin yaptıklarınızı hergün bizde yapıyoruz yerdeki kıl zerresi çalışan bayanlarada batıyor merak etme.Bunun ev hanımlığıyla alakası yok yani:)çalışan bayanlarda gündüz iş kadını akşam ev kadını.Merak etmeyin yani sizin bütün gün yaptıklarınızı biz bir akşama sığdırabiliyoruz :)

çalışan bir bayanım. akşam 9 buçukta pilim bitiyor. koltuklarda sızıyorum. evlenince ne olurum allah bilir. keşke ilerde imkanım olsa da çalışmasam diyorum. bazen de izin günümde evde kaldığımda çok canım sıkılıyor, çalışmak daha iyi diyorum. ihtiyacım olmazsa ve evde kendimi oyalayacak bir meşgale bulabilirsem ben de isterim çalışmamak. sigorta isteğe bağlı da ödenir. mesleğim de var elimde. istersem çalışma hayatına da dönebilirim. gerçi bu gidişle çalışmaya mecbur kalacakmışım gibi görünüyor ama..

Olay çalışan kadınlarla ev hanımlarının yarışına dönmüş.
Yapmayın kızlar hepimiz nihayetinde kadınız.
Ev hanımı olunca daha temiz olunacak yada çalışan kadın olunca daha güçlü olunacak diye bir kaide yok. Ben çalışan bir kadınım hatta anneyim. Üzerimde bir sürü sıfat var. Kızımın annesi, kocamın eşi, evin hanımı, işyerimin çalışanı. Ve hepsinden öte kadınım.
Ev hanımları da aynen benim sahip olduğum sıfatlara sahip. Sadece işyerleri yok hayatlarında. Onlar tüm diğer işler için bol vakite sahipler.
Örneğin bugün evi süpürmesi gerekiyorsa bugün gezer yarın süpürür ama süpürür.
Çalışan bayanlar bugün evi süpürecekse mutlaka süpürür. Başka zamanı yokyut buna ayıracak. Süpürmeye ayırdığı zamanı gezmeye ayıramaz. Çünkü gezmek için başka bir zaman planlamıştır çünkü. O zamanda da mutlaka gezer.

ışin aslı hepimiz aynıyız. Birbirimizi incitemeye gerek yok bu konu yüzünden.

Kimsenin bişi yarışına girdiği yok kızlar...sizin yaptıklarınızı hergün bizde yapıyoruz yerdeki kıl zerresi çalışan bayanlarada batıyor merak etme.Bunun ev hanımlığıyla alakası yok yani:)çalışan bayanlarda gündüz iş kadını akşam ev kadını.Merak etmeyin yani sizin bütün gün yaptıklarınızı biz bir akşama sığdırabiliyoruz :)

aman ne güzel, ev hanımları da akşam "ev hanımlığı" yapmıyor zaten.. tv nin karşısında hayatın tadını çıkarıyor.. gece ütü yapmak sizin hoşunuza gidiyor olabilir demek ki bazı arkadaşların hoşuna gitmiyor.. :delphin: bu kadar hırs yapmayın derim yerimseniben

erkeğin bazı yükümlükükleri var bayanın da aynı şekilde. nasıl ki erkek çalışıp rızkı çıkarmakla sorumluysa bayan da evinden çocuğunun terbiyesinden eşinin hizmetinden vs sorumlu. tabi bayanlar çalışınca sorumluluklar aksıyo evli olnalr için genelde. sonra ne oluyo ?? çift yoruluyo.akşama kadr iş temposu . akşamdan sonra ev işi ütü çamasır vs vs.. madem bayan çalışıyo o zaman eşi ona yardım edecek ev işlerinde. eğerki eşi yardım etmiyorsa aksine istekleri bitmiyorsa acırım ben o bayanlara...kendine eziyetten başka bişey değildir yaptığı... malum insanlar bazen dünyaya ne için geldiklerini asıl göerevlerini unutabiliyorlar...:olmaz:

Ay offf içimi şişirdiniz be. Neyi paylaşamıyorsunuz bilmemki.alsanaalsanasmile

Çalışmanında dezavantajı var, ev hanımlığınında.

Ama şu bir gerçek çalışan bayanlar daha çabuk yıllara yeni düşüyor. (ben hariçzemuszemus, derrrrrrmişiimmmm)sempatiksalakcinni

ev hanımlığı zor. ev işleri çamaşır ütü tabi birde günleri gezmeler pasta börek yapmalar. her çalışan kişi bir değil arkadaşlar. benim arkadaşlarımın evlerinde bakızıcı var artı yemeğini yapar başka işleri varsa yapar. onlar ne yaparlar eve gidince sadece yemeklerini yer bulaşıkları makinaya dizer ve çocukalrıyla ilgilenirler. ama benim gibi olanlar akşama kadar işte çalış akşam eve git yemek yap, ortalığı topla, bir gün bulaşık bir gün çamaşır v.s. her akşama farklı bir iş sığdır. hafta sonu dip bucak temizlik yap. birde çocuğu olanlar var. yani biz hem ev hanımı hem iş kadınıyız. sadece birisi bile çok ağır gelirken bizler ikisinide yürütmeye çalışanlarız. buda bizi çok çabuk yıpratıyor. hanımlar her ikiside zor ama başa çıkılamaz değil fakat her ikisi bir arada olunca insan kendisine vakit ayıramıyor bu bir gerçek.

aman ne güzel, ev hanımları da akşam "ev hanımlığı" yapmıyor zaten.. tv nin karşısında hayatın tadını çıkarıyor.. gece ütü yapmak sizin hoşunuza gidiyor olabilir demek ki bazı arkadaşların hoşuna gitmiyor.. :delphin: bu kadar hırs yapmayın derim yerimseniben

alıntınızı yalnış yaptınız sanırım :) bende çalışan bir bayanım.ayrıca neden hırs yapayımki çalışıyorum kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum kimseye minnet etmiyorum.sizmi gelip benim ütümü çamaşırımı bulaşığımı yıkıyorsunuz :)çalışan kadına pis muamelesi yapar gibi konuşuyorsunuz.inanın bütün gün kadın programı izleyen ev hanımlarından daha titizimdir.çünkü ben mükemmelim her yere yetişiyorum :)

Son düzenleme:
alıntınızı yalnış yaptınız sanırım :) bende çalışan bir bayanım

yoo doğru yaptım.. "sizin bütün gün yaptığınız ev hanımlığını biz akşam yapıyoruz" diyen sizdiniz değil mi? ben de ona karşı yazdım mesajımı.. siz akşam ev kadınlığı yaparken, ev hanımları dinleniyor, akşamın tadını çıkarıyor...

herneyse, yükselmek için illa birilerini ezmek gerekmiyor.. siz kendi çapınızda yorulursunuz ev hanımları kendi çapında.. "amann sizin de yaptığınız iş mi?" derseniz, biri de çıkıp "sizin yaptığınız iş mi peki?" der..

umarım anlaşılmışımdır.. :1closedeyes:

Back
X