bende üniversite mezunuyum,adlı ve çok köklü bir üniversitenin fen-edebiyat fakültesinde okudum.mezun olup okuduğum bölüme uygun bi iş bulamayınca,okumanın üniversiteden 2 yabancı dil bilerek mezun olmuş,kuram,edebiyat kitaplarını yalayıp yutmuş,senelerdir vasıflı bir insan olmak için uğraşmış bir öğrenci olarak mezun olmaktan,iş ararken sıkıntı çekmekten daha iyi birşey olduğunu anladım.keşke hala okuyor olsaydım.kendi işimi yapmıyorum çünkü.
bir eğitimci olarak türkiyedeki üniversiteye giriş şartlarını sizin daha iyi biliyor olmanız gerekiyor.sende öğretmen olsaydın demek çok yanlış.herkes öyle ben öğretmen olmak istiyorum deyipte öğretmen olamıyor malesef.OLDURMUYORLAR TÜRKİYEDE daha doğrusu.bende ingilizce öğretmeni olmak istiyordum.az buzda puan yapmadım yani sınavda.ama bu ülkede ingilizce öğretmeni olmak için össde de ydsde de full çeksen yetmiyor.bi arkadaşıma bu üzüntümden bahsettim,'sen öğretmen lisesinden mezun olanların o bölüme girebildiğini bilmiyor muydun lisedeyken?' dedi.nitekim,eğer bir öğretmen lisesi mezunu olsaydım kafadan 20 ek puanım olacaktı ve türkiyede canımın istediği her üniversitenin ingilizce öğretmenliği bölümüne girecektim.
ben edebiyat fakültesi mezunuyum ve edebiyat fakültesinden çıkanlarda öğretmen oluyor,ama ben istediğim halde olamıyorum,buyrun;ama hangi şartla,pedagojik formasyon almak şartıyla.onu nasıl alacaksın??Devlet verecekki sende alacaksın.Üstelik parayla alacaksın ve sadece 1 seneni alacak.Şimdi belki devlet birgün karar verirde bizim bölüme de formasyon verir,bende gider alırım da özel sektörde sırtım,omuzlarım ağrıyana kadar 3 kuruş maaş için sabahtan akşama kadar sürüneceğime devletin öğretmeni olurum,bi garantim olur diye bekliyorum.
bir öğretmenin aldığı eğitimle,bizim aldığımız eğitim arasında hiçbir fark yok.tek fark onların formasyon alması.biz bayramlarda,yaz tatillerinde,haftasonları asgari ücretin biraz üstünde maaş için ter döküp,özel sektördeki patronlarımız bizi işten aman zaten iş yok,atmasın diye uğraşırken onların tatilleri var uzun uzun.ilkokul öğretmenleri dışında diğer öğretmenlerin günün belirli saatleri dışında dersleri yok.bu kadar rahatlık varken ve öğretmenlik bu kadar kutsal bir meslekken tabii herkes öğretmen olmak ister.bu arada kpssyede bi tek öğretmenler girmiyo.devlet garantisi altında çalışmak isteyen herkes girebilir.ben bile düşünüyorum yani.