alan bayanlar.! Nereye kadar ya....

walla hangi bölüm mezunu olduğunu gerçekten merak ettim üni mezunu olupta asgari ücret bile almaadığın bir işte çalışmak senin tercihin...
herkes tercihlerinin ceremesini çekiyo keske eğitim fakültesi okusaydın madem öyle..
dediğim gibi az daha okusaydınız öğretmen olsaydınız ne diyim yani ............

sanırım uzayda yaşıyorsunuz hanımefendiciğim. türkiyede iş arayanların büyük bir çoğunluğu üniversite mezunu olup ta iş arıyor. öğretmenlerden tutunda mühendislerine kadar. o arkadaşında tercihi değildir elbette ama ekmek parası mecbur kalmıştır. he bana para verseler öğretmen ol diye ben olmam tercih meselesi.
azıcık daha okusaydın demişsin de nereden biliyorsun okumak istemediğini. belki puanı tutmamıştır. belki okuyacak gücü kolejlere gidecek gücü yoktu nitekim devlet okullarının eğitim sisteminin çarpıklığını herkes biliyor. ne yazık ki durumu olmayan insanlar ya çok çalışıp burs almak zorunda ya da devlet okuluna gidip kaderine razı olacak.
arkadaşın da dediği kötü birşey değildi. işinizin kıymetini bilin. sizden çok kötü halde olanlar var. olaya sizin gibi bakrsak mesela:
biraz daha sıksaydınız da işlerinizi yetiştirseydiniz.
sevgiler...

akşam ewe gelince zaman bulursam resmen robota bağlıyorum..çamaşır bulaşık yerler tozlar...nefes almadan koşuyorum ewin içinde..görseniz gülersini halime..saç baş dağılıyor..allahtan çamaşır makinası bulaşık makinası süpürge diye bişi var ewde...ama zor arkadaşlar.ikisi bir arada çok zor...

ewe çat kapı misafir gelicek diye ödüm kopuyor... çünkü ew hergün temizlik istiyor düzen istiyor...

evlendikden soınra iş hayatından ayrılmadım daha az yoğun bi şirketten saha yoğun bir şirkete geçtim
hiç kadın almadım sabah 8.30 işbaşı yapılırdı ben 6.45 de servise binerdim bizim yolumuz berbattı trafiğin olduğu bi yoldu....aksamda 18 de mesai biterdi ama hiç 18 de çıkmadım en erken 18.45 olurdu
bizim işte bide mesai olayı vardı çok önemli mühim bişey yoksa mesaideydin bu böleydi

ben derin temizliğimi c.tesileri yapardım heryeri kaldırırdım .....eğer c.tesi yemekli misafirim varsa eşimle ben cumadan temizliğimizi yapardık c.tesi yemek yapardım......çalışırken çok düzenliydim
evde toz olurdu sadece hep topluydu ...hiç kadın almadım hem....

ama şimdi evdeyim ikizlerim var işteeeeeeee imkanım yok toplamayada temizlemeyede yine kadın almaaya gücümüz yok ...sıkıyorum kendim yapmaya eşim yapıyor ...biz karıkoca paslaştık heppp ölede gidiyorrr

ilk başlarda zor değildi ama günden güne zor gelmeye başlıyor. . .
sabah 7,30da çıkıp akşam7,30 geliorumm.malum istanbul trafiği :((
Eve gidince direk uyumk istiorummm . . .kimse dokunmasın sesini çıkarmasın istiorumm. .
Ama eşlede evlede kendinlede ilgilenmk zorundasn
ahh aahhh evlenmeden ne rahattım. . . canım annem herşeyi yapardı

valla bende memurum sabah 8 akşam 5. işyerimde çok fazla yoruluyorum. ama yinede evimin işini yapıyorum. hafta arası yemek bulaşık zaten zamanımı alıyor temizlği genelde hafta sonları yaparım dip bucak hemde. eşimde çok yardımcı oluyor bana. daha zor şartlarda çalışan bayanlar var halimize şükretmeliyiz. bu arada öğretmenler bizden daha rahatlar (öyle akşama kadar oturan memurlardan değiliz maalesef.)

evlendikden soınra iş hayatından ayrılmadım daha az yoğun bi şirketten saha yoğun bir şirkete geçtim
hiç kadın almadım sabah 8.30 işbaşı yapılırdı ben 6.45 de servise binerdim bizim yolumuz berbattı trafiğin olduğu bi yoldu....aksamda 18 de mesai biterdi ama hiç 18 de çıkmadım en erken 18.45 olurdu
bizim işte bide mesai olayı vardı çok önemli mühim bişey yoksa mesaideydin bu böleydi

ben derin temizliğimi c.tesileri yapardım heryeri kaldırırdım .....eğer c.tesi yemekli misafirim varsa eşimle ben cumadan temizliğimizi yapardık c.tesi yemek yapardım......çalışırken çok düzenliydim
evde toz olurdu sadece hep topluydu ...hiç kadın almadım hem....

ama şimdi evdeyim ikizlerim var işteeeeeeee imkanım yok toplamayada temizlemeyede yine kadın almaaya gücümüz yok ...sıkıyorum kendim yapmaya eşim yapıyor ...biz karıkoca paslaştık heppp ölede gidiyorrr

bende evde oturup temizlik getiren bayanlara uyuz oluyorum

aklımdan bunlar ne işe yarıyor diyorum hani çalışsa anlayacağım

ondan sonra ay kadın getirdim diye hava atmalar aslında çok gülünç buluyorum bunları

kafamçokkarıştı

valla bende memurum sabah 8 akşam 5. işyerimde çok fazla yoruluyorum. ama yinede evimin işini yapıyorum. hafta arası yemek bulaşık zaten zamanımı alıyor temizlği genelde hafta sonları yaparım dip bucak hemde. eşimde çok yardımcı oluyor bana. daha zor şartlarda çalışan bayanlar var halimize şükretmeliyiz. bu arada öğretmenler bizden daha rahatlar (öyle akşama kadar oturan memurlardan değiliz maalesef.)

öğretmenlerle ilgili yarası olan ne çok insan varmış
konuyla ilgili konuşalım dedim arkdasım yukarları okumadın heralde...hay sizin öğretmeninize de rahatlığınıza da....evet öğretmenim hiç çalışmıyorum memur bile benden çok çalışıyo paso yatıyorrum evimin hiç bir işi aksamıyo bedavadan dewlet bana para veriyo hatta ben 4 yıl okumadım bile kpss ile boğuşmadım ve insanların sokağından bile geçmeye korkacağı yerde kadın basıma öğretmenlik yapmıyorum ancak konuşup duruyosuunuzz konuya geçççin lütfen

öğretmenlerle ilgili yarası olan ne çok insan varmış
konuyla ilgili konuşalım dedim arkdasım yukarları okumadın heralde...hay sizin öğretmeninize de rahatlığınıza da....evet öğretmenim hiç çalışmıyorum memur bile benden çok çalışıyo paso yatıyorrum evimin hiç bir işi aksamıyo bedavadan dewlet bana para veriyo hatta ben 4 yıl okumadım bile kpss ile boğuşmadım ve insanların sokağından bile geçmeye korkacağı yerde kadın basıma öğretmenlik yapmıyorum ancak konuşup duruyosuunuzz konuya geçççin lütfen

cnm benim her işin kendince zorluğu var sen neden kendini ispatlamaya yada öğretmenliğin basit bişey olmadığını anlatmaya çalışıyorsun.......boşverr

bak adı üstünde öğ-ret-men birine bişler öğretmek onu eğitmek ne kadar zor

ben okul hayatımda o kadar zor arkadaşlar gördümki aynı yaşıt olmamıza rağmen utanırıdm öğretmene yapılanlardan....bana göre öğretici olmak çok zor bi iş çocuklar yetiştiriyoruz kolaymı onlara bişey öğretmek annesi olduğumuz haldeki öğretmenler çeşit çeşit çocuklarla karşılaşıyor......hee bazı hocalarımızda gerçekten bişey anlatmıyordu dersde bi lakayitlik öğretmen değil sanki arkadaşydık ...........yani işini iyi yapan ve yapmayan gibi bu olay.........bu benim görüşümm

“ Reklamlar bizi arabaların ve giysilerin peşine düşürdü; nefret ettiğimiz işlerde çalışıyoruz, ihtiyacımız olmayan şeyleri satın alabilmek için... Biz tarihin üvey evlatlarıyız. Ne amacımız var, ne yerimiz. Biz ne bir büyük savaş yaşıyoruz, ne de büyük buhran. Bizim savaşımız ruhsal bir savaş; bizim büyük buhranımız, kendi hayatlarımız. Televizyonla büyütüldük ve bir gün hepimizin milyonerler, film yıldızları veya rock starları olacağına inandırıldık. Ama olmayacağız ve bu gerçeği yavaş yavaş öğreniyoruz ve feci şekilde asabımız bozulmuş durumda... ”

Chuck Palahniuk - Dövüş Klübü

hafta içi sabah 08:30 akşam 18:30 ctesi 08:30 öğlen 13:30'da çalışıyorum
bi pazarım kalıyor onda da neye yetişeceğimi şaşırıyorum
ooof of anlatsam roman olur
bi de kocam azıcık anlayışlı olsa keşke
misafir geleceği zaman işlerime yardım eder ama hafta içi iş yapmadığım içinde söylenir
bu evin hali ne niye tozlu niye dağınık bilmem ne
kendisi dağınıklık konusunda bir numaradır bu arada
hem dağıtır hem söylenir

bende üniversite mezunuyum,adlı ve çok köklü bir üniversitenin fen-edebiyat fakültesinde okudum.mezun olup okuduğum bölüme uygun bi iş bulamayınca,okumanın üniversiteden 2 yabancı dil bilerek mezun olmuş,kuram,edebiyat kitaplarını yalayıp yutmuş,senelerdir vasıflı bir insan olmak için uğraşmış bir öğrenci olarak mezun olmaktan,iş ararken sıkıntı çekmekten daha iyi birşey olduğunu anladım.keşke hala okuyor olsaydım.kendi işimi yapmıyorum çünkü.
bir eğitimci olarak türkiyedeki üniversiteye giriş şartlarını sizin daha iyi biliyor olmanız gerekiyor.sende öğretmen olsaydın demek çok yanlış.herkes öyle ben öğretmen olmak istiyorum deyipte öğretmen olamıyor malesef.OLDURMUYORLAR TÜRKİYEDE daha doğrusu.bende ingilizce öğretmeni olmak istiyordum.az buzda puan yapmadım yani sınavda.ama bu ülkede ingilizce öğretmeni olmak için össde de ydsde de full çeksen yetmiyor.bi arkadaşıma bu üzüntümden bahsettim,'sen öğretmen lisesinden mezun olanların o bölüme girebildiğini bilmiyor muydun lisedeyken?' dedi.nitekim,eğer bir öğretmen lisesi mezunu olsaydım kafadan 20 ek puanım olacaktı ve türkiyede canımın istediği her üniversitenin ingilizce öğretmenliği bölümüne girecektim.
ben edebiyat fakültesi mezunuyum ve edebiyat fakültesinden çıkanlarda öğretmen oluyor,ama ben istediğim halde olamıyorum,buyrun;ama hangi şartla,pedagojik formasyon almak şartıyla.onu nasıl alacaksın??Devlet verecekki sende alacaksın.Üstelik parayla alacaksın ve sadece 1 seneni alacak.Şimdi belki devlet birgün karar verirde bizim bölüme de formasyon verir,bende gider alırım da özel sektörde sırtım,omuzlarım ağrıyana kadar 3 kuruş maaş için sabahtan akşama kadar sürüneceğime devletin öğretmeni olurum,bi garantim olur diye bekliyorum.
bir öğretmenin aldığı eğitimle,bizim aldığımız eğitim arasında hiçbir fark yok.tek fark onların formasyon alması.biz bayramlarda,yaz tatillerinde,haftasonları asgari ücretin biraz üstünde maaş için ter döküp,özel sektördeki patronlarımız bizi işten aman zaten iş yok,atmasın diye uğraşırken onların tatilleri var uzun uzun.ilkokul öğretmenleri dışında diğer öğretmenlerin günün belirli saatleri dışında dersleri yok.bu kadar rahatlık varken ve öğretmenlik bu kadar kutsal bir meslekken tabii herkes öğretmen olmak ister.bu arada kpssyede bi tek öğretmenler girmiyo.devlet garantisi altında çalışmak isteyen herkes girebilir.ben bile düşünüyorum yani.

ben bekarım ama,evli olanlara Allah gerçekten kolaylık versin.çalışmaya başlayınca anladım bunun zorluğunu.sabah 9 akşam 6 mesaim.eve akşam 7yi 10 geçe fln geliyorum.pestil gibi oluyorum.annemlerde beni öyle görünce ses çıkarmıyolar saolsunlar.üstümü anca değiştirebiliyorum.bide evli olsaydım,yemekti temizlikti ne ara yapacaktım.heralde pazardan pazara olurdu.ki evlendiğimde böyle olacağı kesin.

yıllardır çalışıyorum hem evliliğimi yürütüyorum hem bir genç kız yetişitrme çabasındayım

asla çocuğum oldu diye .çalışmamazlık yapmayı düşünmedim çünkü biliyorum ki

erkek kısmı evde oturduğun zaman farklı davranıyor amacım emekli olmak

kendi paramı harcamak ve emekli olduğumda kızımdan para dilenmemek

malum türkiye şartları zor yaşlandığında dahada zor, isterdim ki bütün kadınalr çalışsın

ezilmesin adamda havalara binmesin hanım bana muhtaç diye

şu an kedni büromu açtım

son işimde 100 personelin derdi ile uğraşıyordum, şu an şükür diyorum allahım

herkes istediği işe hedef ulaşsın ama umudunuda kayıp etmesin çünkü zamanla ,

kayıp ettireler çok oluyor :teytey::hooray:

yıllardır çalışıyorum hem evliliğimi yürütüyorum hem bir genç kız yetişitrme çabasındayım

asla çocuğum oldu diye .çalışmamazlık yapmayı düşünmedim çünkü biliyorum ki

erkek kısmı evde oturduğun zaman farklı davranıyor amacım emekli olmak

kendi paramı harcamak ve emekli olduğumda kızımdan para dilenmemek

malum türkiye şartları zor yaşlandığında dahada zor, isterdim ki bütün kadınalr çalışsın

ezilmesin adamda havalara binmesin hanım bana muhtaç diye

şu an kedni büromu açtım

son işimde 100 personelin derdi ile uğraşıyordum, şu an şükür diyorum allahım

herkes istediği işe hedef ulaşsın ama umudunuda kayıp etmesin çünkü zamanla ,

kayıp ettireler çok oluyor :teytey::hooray:

güzel bir başarıya ulaşmışsınız tebrik ederim
ama şu laf biraz ters geldi bana
kızımdan para dilenmemek?
adamlar havalara binmesin
........................

şimdi beni yetiştiren annem neden dilenci oldu ben hamileyken annem işinden çıktı bebeklerimi kaybetme riskim vardı ve bakacak kimsem yoktu
o zaman annem şöle demeliydi kusura bakma kızım ilerisi için çalışmam lazım
anneler dilenci sözünü hak etmez .....lütfenn ....belki benim anladığım şekildede demek istemedin annesin sonuçta ama hoşuma gitmedi bu kelime ...bende çocuklarım için çalışmıyorumki üstelik maddi sıkıntı çekiyorum....

kocaya gelince evet namkör olabiliyolar ama bu her insanoğlu için geçerli

benim kocamda şuana kadar sahip olduklarının hepsini benim desteğimle
elde etti .....şimdi evdeyim bana tek kelam etmez ....herzamanda der
işin benden zor diye.....

bunlarda benim görüşlerimm

güzel bir başarıya ulaşmışsınız tebrik ederim
ama şu laf biraz ters geldi bana
kızımdan para dilenmemek?
adamlar havalara binmesin
........................

şimdi beni yetiştiren annem neden dilenci oldu ben hamileyken annem işinden çıktı bebeklerimi kaybetme riskim vardı ve bakacak kimsem yoktu
o zaman annem şöle demeliydi kusura bakma kızım ilerisi için çalışmam lazım
anneler dilenci sözünü hak etmez .....lütfenn ....belki benim anladığım şekildede demek istemedin annesin sonuçta ama hoşuma gitmedi bu kelime ...bende çocuklarım için çalışmıyorumki üstelik maddi sıkıntı çekiyorum....

kocaya gelince evet namkör olabiliyolar ama bu her insanoğlu için geçerli

benim kocamda şuana kadar sahip olduklarının hepsini benim desteğimle
elde etti .....şimdi evdeyim bana tek kelam etmez ....herzamanda der
işin benden zor diye.....

bunlarda benim görüşlerimm

bende çalışan bir bayanım annemde çalışmıyordu bizi büyütmek için keşke zamane böyle olmasa bende çocuğumu bakıcılarda kreşlerde süründürmesemde ben baksam ona hep....haa suan annem benden para istese ki istese keşke ne kadar hoşuma gider ama durumları iyi öyle bir şey yok ama isterse memnun bile olurum oda dilenmek olarakgörmez.....eşlere gelince genelleme yapmamak lazım diye düşüünüyorum babam hiç bi zaman öyle bir adam olmadı eşiminde olacağını sanmıyorum karakter meselesi sanırım...

bende üniversite mezunuyum,adlı ve çok köklü bir üniversitenin fen-edebiyat fakültesinde okudum.mezun olup okuduğum bölüme uygun bi iş bulamayınca,okumanın üniversiteden 2 yabancı dil bilerek mezun olmuş,kuram,edebiyat kitaplarını yalayıp yutmuş,senelerdir vasıflı bir insan olmak için uğraşmış bir öğrenci olarak mezun olmaktan,iş ararken sıkıntı çekmekten daha iyi birşey olduğunu anladım.keşke hala okuyor olsaydım.kendi işimi yapmıyorum çünkü.
bir eğitimci olarak türkiyedeki üniversiteye giriş şartlarını sizin daha iyi biliyor olmanız gerekiyor.sende öğretmen olsaydın demek çok yanlış.herkes öyle ben öğretmen olmak istiyorum deyipte öğretmen olamıyor malesef.OLDURMUYORLAR TÜRKİYEDE daha doğrusu.bende ingilizce öğretmeni olmak istiyordum.az buzda puan yapmadım yani sınavda.ama bu ülkede ingilizce öğretmeni olmak için össde de ydsde de full çeksen yetmiyor.bi arkadaşıma bu üzüntümden bahsettim,'sen öğretmen lisesinden mezun olanların o bölüme girebildiğini bilmiyor muydun lisedeyken?' dedi.nitekim,eğer bir öğretmen lisesi mezunu olsaydım kafadan 20 ek puanım olacaktı ve türkiyede canımın istediği her üniversitenin ingilizce öğretmenliği bölümüne girecektim.
ben edebiyat fakültesi mezunuyum ve edebiyat fakültesinden çıkanlarda öğretmen oluyor,ama ben istediğim halde olamıyorum,buyrun;ama hangi şartla,pedagojik formasyon almak şartıyla.onu nasıl alacaksın??Devlet verecekki sende alacaksın.Üstelik parayla alacaksın ve sadece 1 seneni alacak.Şimdi belki devlet birgün karar verirde bizim bölüme de formasyon verir,bende gider alırım da özel sektörde sırtım,omuzlarım ağrıyana kadar 3 kuruş maaş için sabahtan akşama kadar sürüneceğime devletin öğretmeni olurum,bi garantim olur diye bekliyorum.
bir öğretmenin aldığı eğitimle,bizim aldığımız eğitim arasında hiçbir fark yok.tek fark onların formasyon alması.biz bayramlarda,yaz tatillerinde,haftasonları asgari ücretin biraz üstünde maaş için ter döküp,özel sektördeki patronlarımız bizi işten aman zaten iş yok,atmasın diye uğraşırken onların tatilleri var uzun uzun.ilkokul öğretmenleri dışında diğer öğretmenlerin günün belirli saatleri dışında dersleri yok.bu kadar rahatlık varken ve öğretmenlik bu kadar kutsal bir meslekken tabii herkes öğretmen olmak ister.bu arada kpssyede bi tek öğretmenler girmiyo.devlet garantisi altında çalışmak isteyen herkes girebilir.ben bile düşünüyorum yani.
sana kesinlikle katılıyorum yds de full çektim ama bak zabıta oldum türkiyede istediği mesleği yapan az!!! :a015:

işhanında birsürü bayan var oturupda muhammet edemiyoruz

hepsi kendini beğenmiş ben gidip çaylarını içtim kahvelerini içtim

yani ne var şu fani dünyada gelip sohbet etsek bir yerlerimi eksilecek,

erkeklerde bu gibi olaylar yok ama bayanlar maaşallah

burunları hep havada
nedeni sizne ne

ben çözemedim

:çok üzgünüm:

bayanlar baba evinde calışabilirler çünkü her iş onlara bakmaz eve donduklerinde yemekleri onlerine gelir ama ben evli bayanların çalışmamasından yanayım zaten eve yorgun donuluyo bide hiç oturmadan işe koyulunuyo yatana kadar ev toplanıyo hele bide anneyse yazık cocuklar kreslerde buyuyo anneyle vakit geçiremiyo bayanların kesinlikle ellerinde diploması olcak ama çalısıp çalışmaması kendine kalmış aksam 5 de 6 da donuyosa eve ve maddi olarak çok ihtıyacı yoksa evinde oturmalı dıyorum

insan elinde diploması varsa ve çalışmıosada mutsuz olur bence yani insan düşünmezmi ben boşunamı yurtlarda süründüm okumak için okadar maddi manevi ailemi yordum??? ben kpss de atanamadığım 2-3 ay boyunca böyle düşündüm haa ev işlerinden şikayet ediyoruz ama evde oturuncada sıkılmaktan yakınıyoruz çalışırken daha aktif oluyo insan çünkü günü gününe yapmak zorundasın işlerini diğer türlü neyse yarın yapıyım diyebiliyor ...
insan bişeyler üretmek istiyor evde oturup can sıkıntısından sersem gibi olmak daha kötü gibi geliyor..yani ne olsa yaranılmıyor bize :))
işin maddi boyutunun ise söyle olduğunu düşünüyorum eğer eşiniz 10.000 tl civarında almıyosa hiç kimse fazladan 1500-2000 tl paraya ihtiyacım yok diyemez yada yaşam standardını ona göre ayarlamak zorunda kalır doğalgazı daha az yakar, daha az alış veriş yapar,dışarda daha az yer, daha az gezer tozar, daha geç ev araba vs.. sahibi olur ,yaz tatilinde otelinin yıldızını belirler falan yani çok seyi etkili aslında çift maaş olmak ...eğer belli standartlarda mutlu olabiliyosanız ne mutlu ...ama daah fazlasını istiyorasanız ozaman çift maaş tek maas olayı devreye giriyor. benim düşüncelerim bunlar.

Back
X