Alan değişikliği

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.389
19.005
248
28
İyi günler. Ben klinik psikoloji üzerine yüksek lisans yapıyorum fakat son dönemlerde çıkan AÖF meselesi meslek itibarını zedelemeye başladı. AÖF gruplarında dönen muhabbetlere aşinayım kendini psikiyatrist olacak sananlardan tutun ilerde 50 tl ye terapi yaparız sürümden kazanırız diyen bile var. Bizim ülkemizde bilime verilen değeri görmüş oldum. Bir de tüm ülke bu bölümü okumak istiyormuş sanırım çok ilginç. Devlette bin yirmi bin civarı alan bu bölümün öğrencilerine yapılan haksızlık canımı çok sıktı. Alan değiştirmeyi farklı bir bölüm okumayı düşünüyorum. Şuan yaşım 23 24 olmak üzereyim. Sizce bu saatten sonra mantıklı mı? Sanırım Hukuk okuyacağım düşündüğüm bölüm olarak.

Bunlar mi sebep?

Hukukta hic mi haksizlik yok, veya para icin isini yapan yok ( garip oldu bu cumle de cok )

siz hangi meslegi yaparsaniz yapin kendinizden sorumlusunuz, baskasinin yanlisindan, etiksizliginden .... vs vs sorumlu degilsiniz.
O yuzden bence bu motivasyon dogru degil bolum degistirmek icin.
Siz mesleginizi seviyorsaniz devam, yok sevmiyorsaniz tabi ki de degistirebilirsiniz.
Ancak yerinizde olsam benzer yan alanlara kayardim,
hukuk ve klinik psikoloji cok farkli alanlar diye dusunuyorum, degil mi?

Ülkenin geri kalanı da adaletten hukuğa geçme peşinde. Ayrıca özeller sağolsun piyasa avukat da dolu.
En azından adaletten hukuğa geçmek çok zor geçeni tebrik ederim ben. Ama ortalık aöf mezunu psikoloji okuyup freud diye ortalıkta dolanan kaynayacak. Bir de bölüme ilgi çok fazla bunaldık artık.

Mesleğimi çok seviyorum ama meslek yasamız yok. Her yerde aöf açılırsa toplumun ruh sağlığı kimin eline emanet olacak belli değil. O kadar dereceyle okuyanın hakkına girdiler. 3.80 ortalamayla bitirdim yazık değil mi şimdi bana

En azından adaletten hukuğa geçmek çok zor geçeni tebrik ederim ben. Ama ortalık aöf mezunu psikoloji okuyup freud diye ortalıkta dolanan kaynayacak. Bir de bölüme ilgi çok fazla bunaldık artık.
Zamanında Tarih okudum. Bayağı ideallerle. Muhteşem Yüzyıl dizisi çekildi mezun olmamıza 2 sene kala. Bölümün puanlar filan yükseldi bu sebepten. Aöf'ye de açıldı. Bi yığılma filan. O ara da elini sallasan Heredota çarpardı. Pdr coşmuştu şimdi yüzüne bakılmıyo. Amaağn. Madem yüksek lisans yapıyosun devam et daha da çok çalış kendi bölümüne. Farkın illa ki farkedilir sen iyi olursan.

Eklemek istiyorum. Biz mezun olduğumuzda ben formasyon almadım öğtetmenlik de düşünmedim. İlçede milli eğitimden birilerini tanıyan bi adamın kızı mezun olamadığı dersi kaldığı halde fizik okurken matematik öğretmenliği yaptı. Yani hakkıya hakkının teslim edilmesini bekleyemeyiz. Edilmiyor.

Kaç tane hukuk fakültesi var, hakimlerin, savcıların durumu nedir, avukatlar ne haldedir bir de onlara baksanız keşke. Daha geçen hafta yerlerde sürüklediler. Asgari ücretle çalışan işçi avukatlar, verdiği kararlar yüzünden ordan oraya sürülen hakim ve savcılar. İçinde adalet olmayan saraylar. Siz bu alanın neresinde hizmet vermek istersiniz? Yaşınız genç, alan değiştirmek için hiç bir zaman geç değil zaten ama bir de bu yönden düşünün. İnsanlar danışmanlara giderken artık eğitim durumlarına, sertifikalarına bakıyorlar merak etmeyin. siz alanınızda iyi olun da zaten 50 liraya da bakmayıverin danışan.

Psikoloji ve hukuk son dört beş senedir aşırı mezun verme konusunda birbiriyle yarışan bölümler. İlgi çeken bölümler olduğu için para basmak isteyen tüm özel üniversiteler açıyor bu ikisini. İkisinin de geleceği çok parlak değil. Şu durumda psikoloji iyice ayağa düşer.
Yaşınız genç, bir lisans eğitimi daha alabilirsiniz eğer isterseniz. Ama tavsiyem hukuk olmaz ikinci üniversite olarak.

İkinci üniversite olarak sınavsız girilebileceği falan söyleniyor. Çok acı bir durum o kadar üzüldüm ki anlatamam.

bu bahsettiginiz konularda hic bir bilgim yok.
Ben muhendisim, bildiginiz uzere asgari ucrete de calisan muhendis var, cok cok iyi maaslar alanlar da var.
Hatta benim alanimda diploma falan da sart degil. kendinizi gelistirdi iseniz lise diplomasi ile bile calisabilirsiniz.

Ancak ben hic sizin gibi dusunmuyorum,
en kotu sektorde bile isini iyi yapana yer vardir.

Tek sorun atama zorunlu olan meslekleri secmemek bence, cunku orada baska seyler de devreye giriyor.

İnşallah bende haber bekliyorum. Böyle saçmalık olmaz çünkü ya
Mümkün değil bu işin laçkası olmaz. Ne kadar manyak varsa psikoloji okusun o zaman.

Milleti yanlış yönlendirip toplum dinamizmini yerinden sarsarlar. Asla olamaz zaten kimse danışan olarak gitmez bunlara

En azından hukukta belli bir baraj var 170 bin aşağısı hukuk yazamıyor ve aöf bölümğ açmaları imkansız. Bizim meslek yasamız yok maalesef.

İkinci üniversite olarak sınavsız girilebileceği falan söyleniyor. Çok acı bir durum o kadar üzüldüm ki anlatamam.
Ya bi hevesle başvuran çok olur bölüme ama kayıt olanlardan kaçı derslere çalışıp sınavları geçip mezun olabilir? Emin olun pek çok kişi de yarıda bırakacak.

Ya bi hevesle başvuran çok olur bölüme ama kayıt olanlardan kaçı derslere çalışıp sınavları geçip mezun olabilir? Emin olun pek çok kişi de yarıda bırakacak.
İtibarı kalmayacak maalesef. E bende okudum e bende kazandım e zaten açıktan da okunuyor denecek. Olan devlette o kadar dereceyle kazanıp kıt kanaat okumaya çalışanlara oldu en çok. Delisi ulusu örgün okuyanları ezecek aklınca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…