- 13 Haziran 2019
- 1.150
- 1.453
- 133
- 28
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
-
Siz bence bölümünüzü sevmiyorsunuz. Alaninizi benimsemis olsaydiniz dış etmenler yüzünden bırakıyor olmazdiniz. Kaldiki hukuk çokta önü açık bir meslek değil.İyi günler. Ben klinik psikoloji üzerine yüksek lisans yapıyorum fakat son dönemlerde çıkan AÖF meselesi meslek itibarını zedelemeye başladı. AÖF gruplarında dönen muhabbetlere aşinayım kendini psikiyatrist olacak sananlardan tutun ilerde 50 tl ye terapi yaparız sürümden kazanırız diyen bile var. Bizim ülkemizde bilime verilen değeri görmüş oldum. Bir de tüm ülke bu bölümü okumak istiyormuş sanırım çok ilginç. Devlette bin yirmi bin civarı alan bu bölümün öğrencilerine yapılan haksızlık canımı çok sıktı. Alan değiştirmeyi farklı bir bölüm okumayı düşünüyorum. Şuan yaşım 23 24 olmak üzereyim. Sizce bu saatten sonra mantıklı mı? Sanırım Hukuk okuyacağım düşündüğüm bölüm olarak.
Şu an ki sıralamaları bilmiyorum, ama ölçünüz bu olmasın bence, sıkıntı yaşarsınız. 2019 da hukuk fakültesi sayısı 132 imiş. Buna Kıbrıs dahil değil. Avukat sayısı ihtiyacın çok çok üstünde. Hakim savcı sayısı da belli bir sayıyı geçemez. İdari hakimliğe farklı fakültelerden de alım yapılıyor. Hatta sizinkini benzer bir tartışma geçen senelerde hukuk fakülteleri için de yapıldı. Vs vs. Bunları anlatma sebebim yeni gelen ya da gelecek olan bir düzenlemeye takılarak alan değiştirmek istemeniz. Yoksa soğudum, artık yapmak istemiyorum deseniz anlarım. Ülkede bir alan diğerinden daha iyi vaziyette değil, onu anlatmaya çalışıyorum. En azından hukuk ve psikoloji kıyaslamasını yaptığımız zaman bunu görüyoruz. Bir daha hayal kırıklığına uğramanız yüksek ihtimal. Yoksa dediğim gibi birşey için geç değil.En azından hukukta belli bir baraj var 170 bin aşağısı hukuk yazamıyor ve aöf bölümğ açmaları imkansız. Bizim meslek yasamız yok maalesef.
Ben anlamıyorum neye istinaden böyle bir şey yapıldı kim karar verdi falan. Herkes psikoloji okuyanlara kin kusmuş resmen sosyoloji okuyanlar, pdr ciler.İse alım sürecinde bunlar göz önünde bulundurulur herhalde. Dereceye girip örgün eğitim alan insan, açıköğretimde keyfi olarak psikoloji okuyan insanla bir olamaz tabiki. Ama yine de diploma alınması olayı büyük haksızlık haklısınız. Ortada bu kadar manyak varken kimin ne olduğunu bilmeden herkes psikolog olacak başımıza. Sırf bu yüzden alan değiştirmeyin emeğinize yazık olmasın. Dediğim gibi yığılma olsa bile herkes aynı kefeye konulamaz. En azından ben koymuyorum
Mesleğimi çok seviyorum ama meslek yasamız yok. Her yerde aöf açılırsa toplumun ruh sağlığı kimin eline emanet olacak belli değil. O kadar dereceyle okuyanın hakkına girdiler. 3.80 ortalamayla bitirdim yazık değil mi şimdi bana
Öyle şeyler dönüyor ki çok şaşırdım. Gruplarda daha aöf psikoloji okuyunca ne olacağını bilmeyenler, şimdi ben psikiyatrist mi olacağım diyenler, ilaç yazabiliyor muyuz diye soranlar, dernek başkanımıza hakaret edenler falan. Bu insanların diploma alacak olması içimi darladı ve motivasyonum çok düştü. Biz niye çabalıyoruz ki diyorum hep. 4 yıllık olan her bölüm için aöf çok yersiz bir şey.Bu arada baska bir konuda da yazdim.
Ben aof psikoloji açılacağını duyunca sevindim. Ama acilmasa da niyetim özel bir üniversite de olsa, gelisim, sosyal ya da is ve örgüt psikolojisinde yüksek lisans yapmak.
Sebebi insanlarla çalışıyor olmam. Iki yıllık teknikerlik okuyup atandim aoften de ikinci üniversite okuyordum ataninca bitirdim, teknik işten ziyade idari isleri yapıyorum maalesef.
Kurumun halkla iliskileri gibi oldum, arkadaslar da vatandasi hep bana yönlendiriyor. Gozlemlerime güveniliyor. Dolayısıyla bunu psikoloji alaninda taclandirmak istiyordum, zaten aofte okumak örgün gibi olmaz hele ki psikoloji yani.
Zaten lisans psikoloji okumak klinik psikolog olmak için yeterli degil diye biliyorum. Ama devlete atanmak icin de lisans yeterli. Ayrica benim bildigim bir psikolog var saglik müdürlüğünde, kız yazismalari yapiyor sekreter gibi. Meslegini icra etmiyor yani.
Ülkemiz için diyebilecegim şey şu ki, keşke herkes sevdiği isi yapabilse...
Ben bile severek, emek vererek, ugruna saclarimin agardigi meslegi yapamiyorum siz düşünün.
Öyle şeyler dönüyor ki çok şaşırdım. Gruplarda daha aöf psikoloji okuyunca ne olacağını bilmeyenler, şimdi ben psikiyatrist mi olacağım diyenler, ilaç yazabiliyor muyuz diye soranlar, dernek başkanımıza hakaret edenler falan. Bu insanların diploma alacak olması içimi darladı ve motivasyonum çok düştü. Biz niye çabalıyoruz ki diyorum hep. 4 yıllık olan her bölüm için aöf çok yersiz bir şey.
Bu kadar cahil insanlar bir zahmet okumasinlar yaaa valla bu muhabbetler dönüyorsa pes!Öyle şeyler dönüyor ki çok şaşırdım. Gruplarda daha aöf psikoloji okuyunca ne olacağını bilmeyenler, şimdi ben psikiyatrist mi olacağım diyenler, ilaç yazabiliyor muyuz diye soranlar, dernek başkanımıza hakaret edenler falan. Bu insanların diploma alacak olması içimi darladı ve motivasyonum çok düştü. Biz niye çabalıyoruz ki diyorum hep. 4 yıllık olan her bölüm için aöf çok yersiz bir şey.
bunu yeni mi gördünüz ben de bunu anlamadımbilime verilen değeri
Yeni görmedim ama bu kadar cürretkar olmaları çok şaşırtıcı. Beyin göçü yaşansın diye kırk takla atıyorlar resmen.bunu yeni mi gördünüz ben de bunu anlamadım
AÖF var mı öğretmenlikteBen öğretmenim. Bizim de mesleğimizin itibarını düşürdüler . Öğretmenler saygı görmüyor artık. Ama mesleği bırakmadım. Açık veya örgün okumanın iyisi kötüsü olmaz.Siz bölümünüzden sıkılmışsınız bence. Açıktan okutulan bölümleri inceleyin bence sizde seveceğiniz bir bölüme başlayın.
İyi günler. Ben klinik psikoloji üzerine yüksek lisans yapıyorum fakat son dönemlerde çıkan AÖF meselesi meslek itibarını zedelemeye başladı. AÖF gruplarında dönen muhabbetlere aşinayım kendini psikiyatrist olacak sananlardan tutun ilerde 50 tl ye terapi yaparız sürümden kazanırız diyen bile var. Bizim ülkemizde bilime verilen değeri görmüş oldum. Bir de tüm ülke bu bölümü okumak istiyormuş sanırım çok ilginç. Devlette bin yirmi bin civarı alan bu bölümün öğrencilerine yapılan haksızlık canımı çok sıktı. Alan değiştirmeyi farklı bir bölüm okumayı düşünüyorum. Şuan yaşım 23 24 olmak üzereyim. Sizce bu saatten sonra mantıklı mı? Sanırım Hukuk okuyacağım düşündüğüm bölüm olarak.
En azından adaletten hukuğa geçmek çok zor geçeni tebrik ederim ben. Ama ortalık aöf mezunu psikoloji okuyup freud diye ortalıkta dolanan kaynayacak. Bir de bölüme ilgi çok fazla bunaldık artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?