Alan değişikliği

Ay çoğu insanın gözünde mesleğin itibarı zaten zedeli. Azıcık İzzet Güllü hocamızı takip edin bakalım neler diyormuş görün

Siz bence bölümünüzü sevmiyorsunuz. Alaninizi benimsemis olsaydiniz dış etmenler yüzünden bırakıyor olmazdiniz. Kaldiki hukuk çokta önü açık bir meslek değil.

En azından hukukta belli bir baraj var 170 bin aşağısı hukuk yazamıyor ve aöf bölümğ açmaları imkansız. Bizim meslek yasamız yok maalesef.
Şu an ki sıralamaları bilmiyorum, ama ölçünüz bu olmasın bence, sıkıntı yaşarsınız. 2019 da hukuk fakültesi sayısı 132 imiş. Buna Kıbrıs dahil değil. Avukat sayısı ihtiyacın çok çok üstünde. Hakim savcı sayısı da belli bir sayıyı geçemez. İdari hakimliğe farklı fakültelerden de alım yapılıyor. Hatta sizinkini benzer bir tartışma geçen senelerde hukuk fakülteleri için de yapıldı. Vs vs. Bunları anlatma sebebim yeni gelen ya da gelecek olan bir düzenlemeye takılarak alan değiştirmek istemeniz. Yoksa soğudum, artık yapmak istemiyorum deseniz anlarım. Ülkede bir alan diğerinden daha iyi vaziyette değil, onu anlatmaya çalışıyorum. En azından hukuk ve psikoloji kıyaslamasını yaptığımız zaman bunu görüyoruz. Bir daha hayal kırıklığına uğramanız yüksek ihtimal. Yoksa dediğim gibi birşey için geç değil.

İse alım sürecinde bunlar göz önünde bulundurulur herhalde. Dereceye girip örgün eğitim alan insan, açıköğretimde keyfi olarak psikoloji okuyan insanla bir olamaz tabiki. Ama yine de diploma alınması olayı büyük haksızlık haklısınız. Ortada bu kadar manyak varken kimin ne olduğunu bilmeden herkes psikolog olacak başımıza. Sırf bu yüzden alan değiştirmeyin emeğinize yazık olmasın. Dediğim gibi yığılma olsa bile herkes aynı kefeye konulamaz. En azından ben koymuyorum

Ben anlamıyorum neye istinaden böyle bir şey yapıldı kim karar verdi falan. Herkes psikoloji okuyanlara kin kusmuş resmen sosyoloji okuyanlar, pdr ciler.

Yapma vanilin. Açıköğretim psikoloji okuyanların örgünleri ekarte edip işe alınacağını sanmıyorsun dimi

Simdi hukuk okumak da bir ara daha kolaydı ona da devam zorunlulugu geldi
Önceden nasilsa hukuk okurum diyen çoktu
Bu arada son gunlerde psikoloji bölümü hakkinda psikologlar ayaga kalktı biz örgün okuyoruz diye
Evet aof bolumlerini örgün olarak okuyanlarin hepsi icin aslinda ayni durum geçerli
Mesela benim.bir arkadasim sosyal hizmetler mezunu aoften, bir soru sormuştum cevabi beni tatmin etmedi hatta onun verdigi cevap benim ilk aklima gelip yaptığım şeydi. Kendim aradim okudum arastirdim çözüm yollari aradim
Baska bir örnek de ben teknikerim, 2 senede 10 sene yaslandim resmen. Sacimda beyazlar çıktı oyle bir iki tel de degil baya baya yaşlandim. Laboratuvarda 4 saat ayakta ders islerdik, ben zar zor atandim. Teknisyen olarak aranıp aöf okuyan bizimle aynı unvani ve maasi alıyor!
Ben o dönem mezun olurken haklarimiz da kisitlandi, atanmasaydim sonrasinda o da hayaldi. Yani ben de kiyameti kopardim ama kendimi yedim.cunku kimse umursamadi.
Yani psikoloji bölümünün acilmasi, isini duzgun yapan insanlarin önünü kesmez. Kendini yetistiren, terapi eğitimleri alip kendini gelistirip elinden geleni yapan biri sirf örgün okudu diye diplomasi olandan 1-0 öndedir.
Hukuka gelince, bence hobi olarak yapın ama psikolojiden vazgecmeyin. Bir de yüksek lisans yapıyorsunuz ne güzel.

Bu arada baska bir konuda da yazdim.
Ben aof psikoloji açılacağını duyunca sevindim. Ama acilmasa da niyetim özel bir üniversite de olsa, gelisim, sosyal ya da is ve örgüt psikolojisinde yüksek lisans yapmak.
Sebebi insanlarla çalışıyor olmam. Iki yıllık teknikerlik okuyup atandim aoften de ikinci üniversite okuyordum ataninca bitirdim, teknik işten ziyade idari isleri yapıyorum maalesef.
Kurumun halkla iliskileri gibi oldum, arkadaslar da vatandasi hep bana yönlendiriyor. Gozlemlerime güveniliyor. Dolayısıyla bunu psikoloji alaninda taclandirmak istiyordum, zaten aofte okumak örgün gibi olmaz hele ki psikoloji yani.
Zaten lisans psikoloji okumak klinik psikolog olmak için yeterli degil diye biliyorum. Ama devlete atanmak icin de lisans yeterli. Ayrica benim bildigim bir psikolog var saglik müdürlüğünde, kız yazismalari yapiyor sekreter gibi. Meslegini icra etmiyor yani.
Ülkemiz için diyebilecegim şey şu ki, keşke herkes sevdiği isi yapabilse...
Ben bile severek, emek vererek, ugruna saclarimin agardigi meslegi yapamiyorum siz düşünün.

Öyle şeyler dönüyor ki çok şaşırdım. Gruplarda daha aöf psikoloji okuyunca ne olacağını bilmeyenler, şimdi ben psikiyatrist mi olacağım diyenler, ilaç yazabiliyor muyuz diye soranlar, dernek başkanımıza hakaret edenler falan. Bu insanların diploma alacak olması içimi darladı ve motivasyonum çok düştü. Biz niye çabalıyoruz ki diyorum hep. 4 yıllık olan her bölüm için aöf çok yersiz bir şey.

Onlar psikoloji okuyanları kızdırmak isteyenler veya cahiller belli ki ,bence ciddiye almayın .

Bu kadar cahil insanlar bir zahmet okumasinlar yaaa valla bu muhabbetler dönüyorsa pes!
Gerci bana tanidik geliyor biri vardi sosyal.medyada takip ettiğim bir grupta, adam yurtdisinda pedagoji okumuş ben psikiyatristim diyordu! Ben de kac sene okudun tıp diploman var mi ilac yazıyor musun deyince yetkisi olmadığını söylüyordu!
Ben bile neyin ne oldugunu uslubundan şıp.diye anlarken adam okudugu bölümü bilmiyordu.
Şu an yaptığı iş de bambaşka...
Ben her sene Ösym sınavlarına girerim Ales, Dgs, Yds... Ydsden 68.5 puanla kaldim! Bu Eylülde tekrar deneyecegim.
O yüzden aof acilsin acilmasin ben bir sekilde psikoloji alaninda yüksek lisans düşünüyorum :)

Çocuk gelişim bölümünü açık öğretimden okuyup anaokulu öğretmeni olan var, İngilizce bölümünü açıktan okuyup İngilizce öğretmeni olan var.... Onlar da kendini biz sınavlardan geçebilmek için çok çaba harcadık, örgünlerin çoğu çan eğrisinden faydalanırken biz barajı geçmek zorundaydık falan diyorlar... Diplomayı aldıktan sonra örgün açık fark etmiyor. Aynı değerde sayılıyor.
İkinci üniversitesini açıktan okuyanlar sınava dahi girmiyor... Bu bence daha vahim

siz hala girdiyle uğraşıyorsunuz üç binle alınıyor bel binle alınıyor diye düşünüyorsunuz. çıktıya bakın. Her avukat acayip para kazanıyor mu? Psikoloji bitiren herkes çok iyi yerlerde mi? Herhangi bir bölümü bitiren herkes çok iyi yerlerde mi?
önemli olan kendini yetiştirmen, vasıflı bir psikologsan elbette serbest piyasada yerin başka olur. Serbest piyasa kendini düzenler. Bölüme girmek- bölümden mezun olmak- okumuş için okumak önemli değil. Başkoydığunuz yolda belli ki hedefleriniz var, emek harcıyorsunuz, oradan ilerlemelisiniz. Yayın hazırlayın, makale yazın, orijinal dillerinden kaynaklara bakın, dilinizi ilerletin. Meslek itibarının zedelenmesi ifadesi hiç doğru değil, mesleğinizden vazgeçerseniz vasıflı psikologlar olmazsa o zaman itibarı sekteye uğrar o ayrı.

Ben öğretmenim. Bizim de mesleğimizin itibarını düşürdüler . Öğretmenler saygı görmüyor artık. Ama mesleği bırakmadım. Açık veya örgün okumanın iyisi kötüsü olmaz.Siz bölümünüzden sıkılmışsınız bence. Açıktan okutulan bölümleri inceleyin bence sizde seveceğiniz bir bölüme başlayın.

AÖF var mı öğretmenlikte

istemsizce son cümlenize güldüm

üstte yazdıklarınıza harfi harfine katılıyorum

her dert dinleyen kendini psikolog sanıyor zaten ülkede

lakin hukuk ayağa düşeli çokkkk uzun yıllar oldu

elini salla avukat

aman ne yapıyorsunuz ki zaten kararı hakim veriyor

internette örnek dilekçe dolu cümleleri havada uçuyor

özel üniversitede ver parayı al diplomayı hiçbir yerde olmazsa Kıbrıs ta okuruz yorumları zaten gırla

bene pire için yorgan yakmayın siz mesleğinize odaklanın en iyisi olmak için çaba gösterin

cidden bu duruma kızılıp okunacak son şey hukuktur

örneğin yabancı dil okuyayım her yerde iş bulurum deyin amanna ama hukuk okumak cidden sizi daha da üzer

yaşınız hiçbir şey için geç değil bu arada ama önce bitirin yüksek lisansı sonra istediğinizi okursunuz

En azından adaletten hukuğa geçmek çok zor geçeni tebrik ederim ben. Ama ortalık aöf mezunu psikoloji okuyup freud diye ortalıkta dolanan kaynayacak. Bir de bölüme ilgi çok fazla bunaldık artık.

ama her adalet okuyan ben de biliyorum deyip hukuk mezunlarına ahkam kesiyor

bende öyle bol bol komşu var da oradan biliyorum :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…