Alan değişikliği

Ablacım sen başka bir konunda Kayseri Nuh Naci yazgandan mezun olduğunu söylemiştin. Ha kayseri de adı sanı duyulmamış özel ünide okumuşsun ha aöfte okumuşsun senin icin cok fark yok zaten senin üniyi ben ilk defa burda okuyunca duydum.
Zaten büyük ünilerdekiler de cok sallamıyor bu durumu nasıl olsa iyiyiz diye. Kendi yolundan devam et derim.

Neden hemen umutsuzluğa kapılıyorsunuz? Yüksek lisans yapıyorsunuz üstelik. Alanınızda daha fazla okuyup, çalışıp sivrilmek varken, vazgeçmenizin nedenini anlayamadım. Üstelik çoğu kişi yüksek lisans bile yapmıyor bu alanda.

Her alanda ve bölümde bunun gibi bir çok rakip olucaktır bunu düşünün. hukuk okuduğunuzda yine bunun gibi olaylarla karşılaşacağınızı düşünmüyor musunuz?

E zaten okuyup bitirip üstüne bir de y. Lisans yapıyormus sunu. Bir an evvel kendinizi kanıtlama ise girme bir yol haritası çizme konumunda olun. Açık öğretim okudular da mezun oldular da sizin işinizi elinizden almaları mı kaldı?? Zaten en az 4 5sene öndesiniz onlardan... Bir an evvel işe görmeye atanmaya bakın. Üstelik mezun olsalar ne olacak devlette hemen onlara iş vermek için sıraya grmişti

Kaldırıldı diyemeyiz farklı bir düzenleme geldi. Eskiden 6 aylık eğitimle veriliyordu artık 2 yıllık eğitimle verilecek.

Böyle insanlar her bölümde var. Seviyorsanız vazgeçmeyin.

İsyanınızda haklısınız. Ben inşaat mühendisiyim ve mühendislikte de aynı sorun var maalesef. Bizde açıköğretim yok fakat matematik, fizik çözmeden, çok düşük puanlarla mühendislik okuyabiliyor insanlar. Bu da doğal olarak mesleğin itibarını zedeliyor. Eğer bu konuda bir sıkıntı yaşarsanız mesleğin ilk senelerinde sıkıntı yaşarsınız diye düşünüyorum. Daha sonra deneyimleriniz ve bilgi birikiminizle farkınızı ortaya koyabilirsiniz. Mesleğini seven ve iyi olan kişi her koşulda diğerlerinin arasından sıyrılmayı başarıyor. Mesleğinizi seviyorsanız devam edin

Mesleğinizı seviyorsanız ilerleyin. Açıktan bölüm açmaları sizi etkilemesin. Ben de mezunu çok olan öğretmenlik bölümünden mezunum. Kpssye girdiğimde benimle birlikte binlerce kişi girdi sınava. O zamn mülakat vs yok en iyi derece yapan 3 bin kişi alındı yani siz alanınizda iyi olursaniz bunlar sizi etkilemez

400 binlik dilimden öğrenci alan bir okuldan mezun olup açık öğretime söylenmek de ayrı bir ironi

Benim için de adı sanı duyulmamız bir apartman üniversitesi, Anadolu içinde küçük bir üniversite ya da aöf eğitimi aynı şey.
Hepsi verimli/verimsiz bir eğitim sonucu aynı diplomayı veriyor.
Önemli olan kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz.
Çoğu kişi hevesle başlayıp bitiremeyecek zaten.
Mesleki itibar konusunda da diploması olmayan medya yüzlerinin ve yazarların diplomasızken psikoloji diploması varmış gibi seans yaptığı, eğitim verdiği bir coğrafyadayız. Hiçbir mesleğin itibarı yok. Parasını verip her şey okunabiliyor.
Yanlış bilmiyorsam yüksek lisans yapmadan hiçkimse hasta kabul edemiyor üstelik.
Mezun olan az kişi olacağı gibi yl yapacak da çok çok az insan olacaktır.
Böyle bir şey için sırf aöf var diye meslek bırakılmaz. Sizin için önemli olan toplum tarafından kazandığınız itibar mı? O zaman zaten bu mesleği yapmamalısınız.

Özel üniversitelerde nerdeyse barajı geçeni alıyorlar psikolojiye...
Mezun olunca devlet-özel çok farketmiyor.

AÖF'te okuyacaklar da mezun olacaklar da, işimizi elimizden alacaklar, mesleğin itibarını zedeleyecekler şeklindeki bir bakış açısı bence kendine/birikimine güvenmeyen birinin bakış açısı.
Eğitim kişiye belli bir yere kadar nitelik sağlar.
Üzerini sizin kişisel beceriniz, kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz, kişisel-mesleki ilişkileriniz ve bağlantılarınız belirler.
Serbest piyasa ekonomisi de mesleği yapan kişinin tercih edilme durumu etkiler.

Ben Boğaziçi üniversitesinden mezun ama alanında yetersiz okul öncesi öğretmenleri de gördüm AÖF'ten mezun son derece istekli ve başarılı öğretmenler de.
Kısacası siz etrafa değil kendi kişisel-mesleki gelişiminize odaklanın derim.

Hukuk okumanın da iyi bir fikir olmadığını düşünüyorum, kardeşim serbest avukat.
Kendi bürosu olmasına rağmen geçen yıl üniversite sınavına giren oğlumuzu hukuk seçmesi için yönlendirmedi.

Son düzenleme:

yönlendiren de yoktur muhtemelen

biz sürünüyoruz gel sen de sürün denmez ki kimseye :))))

Mesleki itibarı eğer türkiye sıralamasıyla bir tutuyorsak önce sizin gittiğiniz üniversite kapatılmalı
Ben ilk kez sizden duydum adını da
Normalde takılmam ama
Gerçek bir şey söyleyeyim üniversite etikettir sonra her şey sizin gelişiminize bakar

bana siz arkadaşım olup itibar deseniz 20 bin deseniz eee sen derim

3.80 ortalama demişsiniz her üniversitede verilen eğitim yapılan uygulamalar ve sınavlar o kadar farklı ki
Üni ortuna bakarak da kıyaslayamam malesef

İş bulma kaygısıyla ilgili bir konudaydı sanırım iyi bir firmada çalışan bir üye yorum yapmıştı CV de belli başlı üniversiteden mezun olanları inceliyoruz diğerlerine hiç bakmıyoruz bile demişti. Yani kaliteli alanlarda yine kaliteli elemanlara yer veriliyor. Siz iyi bir üniversiteden mezun kendini geliştirmiş bir psikolog olursanız AÖF den gelen öğrenciler sizin önünüzde engel olamaz. Ben de kadrolu öğretmenim. Benim de alanım AÖF den açıldı formasyon da aldılar ama buyursunlar KPSS ve mülakata girip atanabiliyorlarsa alkışlarım ki pek çoğu ücretli öğretmenlik bile yapamıyor

Psikolojinin aof olmasi sacmaliginda haklisiniz.

Ama diger yandan ben ulkenin en iyi dorduncu universitesinden 3.78le mezunum ve benim alanim ustelik iki yillik olarak senelerdir aofte var. Okumasa miydim aofte var diye, veya mezun oĺup baska is mi yapsaydım? Benim mesleki degerimi benim egitimim, ustune kattiklarim belirler. Kimin nerede okudugu degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…