aldatanı affetmek beraberınde yenı bır aldatmayı getırır

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
323
İzmir
8 koca sene sabrın sonu selamettir derler ya bu sefer selamet getirmedi....
hep bekledim düzelicek diye aslında düzelmeyecekti ben sadece kendimi kandırmıştım..yıllar yılı...
yeni bir hayata başlamak zor geldiği için inandırmıştım kendimi..
eşimin bitmek bilmeyen msn sohbetleri;telefon görüşmeleri kaçamakları .. her erkek yapar ama pişman olmuştur. diye yıllar yılı gözümde yaş kalmadı...
ardı ardına içilen sigaralar dostlara dert yanmalar...ağlamalar bir anlamda kabullenmekti yaşatılanları...
bir çok insana kolaydı aman boşan demek değildi bana göre...
el ne der ..ne yaparım bundan sonra diye kördüğüm içerisnde aslında kıvranıyordum...
neydi asolan adam gibi sağasağlam bi işim olsaydı bunca göz yaşım olmayacaktı hayatta ...sabretmeyecektim belki dee...
kader deyip geçtimm....kader...
ben mükemmel miydim asla....ama kimseee aldatılmayıı kimse şiddet görmeyi haketmiyor..
üç kuruş etmeyecek insanlara tercih edilmek onlara söylenen bir iki kelime cümleyi duyamamak ne zor...
kendinle boğuşmak...
8 koca senem böyle ağlayarak sızlanarak geçti elimde ne var...koca bir hiç kırgınlıklarım güvensizliklerim mutsuzluklarım...
Ben söylendim bende mutlu olmayı hakediyorum..ama sürekli hata yapan kendine güvensiz mutlulugu hep dısarıda arayan bı esle mumkun muu.. demem o kı guclu olun arkadaslarım cekmek cozum degıl cektım de ne olduu...

Allah sabır versin size.
Gerçekten aldatılmak çok kötü bi duygu.
Rabbim kimseye yaşatmasın.
Sanırım siz aldatılmanın yanında şiddette gördünüz.
Boşanıp ailenizin yanına gidip, bi iş bulamaz mısınız?
Daha hiç bir şey için geç değil.
Yeni, mutlu bir hayat sizin elinizde hala.

Basliginiz gercekten cok anlamli ve malesef hayatin gercegi...

Ancak anladigim kadariyla yine sartlarinizdan dolayi
bu adama goz yummak zorundasiniz

Aslinda degilsiniz
yine her sey sizin elinizde...
Yapacaginiza inanirsaniz inanin yaparsiniz...

Bunca yıl hem aldatılmaya hem de şiddet görmeye sabretmek çok zor.. Keşke en başta ayrılsaydınız.. Yanlarına gidebileceğiniz bir aileniz yok mu?

umarım bu başlığı biçok üye okur ve kıssadan hisse çıkarır,yaşayan bi kadının anısını anlatması belki daha etkili olur çünkü burdaki bazı kadınlar siz yaşamadınız anlamazsınız görüşünde

Canim konuyu neden actigini tam olarak anlam veremedim. Yanlis anlama ama sende yazmissin arkadaslarinla ardi arkasi icilen sigaralar dertlesmeler bosan diyenler olmus sen el ne der demissin. Simdi biz burda sana ne diyebiliriz ki ah ah vah vah in kimseye caresi yok . Bence istemek yolun yarisidir ve gercekten istedigini basaramayacak kadin tanimiyorum. 8 yil gecmis hic mi aklina bir ise girip zemin hazirlamak gelmedi. El ne der ne demek ya siz el icin mi yasiyorsunuz peki ya omrunuzden gecen yillarin hesabini kim verecek el mi? Biraz akillica haraket etmeniz lazim aglanmanin kimseye yarari yok bi silkininde kendinize gelin guclu olun. Hic olmazsa ya ailenizin yanina donup ise girin aileniz kabul etmiyorsa da simdi girin once bi maddi ozgurlugunyzden cok sosyallesin kendinize bi guveniniz gelsin. O guven geldi mi zaten senin ic sesin sana dogru yolu gosterecektir.

Ahhhh be şirinecim ahhh...
Ben hiç bir şey demicem sana...
Sadece nolur artık bitir şu işi,kurtar kendini...
Bak o zamandan bu yana; neler değişti?
Bitmez denilen evliliğimi ben bitirdim.
Başka erkek mi asla diyen ben aşık oldum.
Kim sevecek beni diye ağlanırken bensiz nefes alamayan bir adamı tanıdım.
Zaman bizim aleyhimize şirinecim,her an bir kayıp,bari iyi değerlendirelim,mutlu olalım...
Azıcık sıyrılsan,mutlu gelecek yakın bana inan arkadaşım...

hayatınızdan koskoca 8 sene geçmiş ama sonuş sıfır
inşallah bu düşündüklerinizi uygulamaya geçirirsiniz
yoksa isterse 20 sene geçsin olan sadece sana olacak başka kimseye değil

Her zaman derim;bir kez sana ''salak'' denmesine müsade eder ve özrü kabul edersen 2.salağı duymak için tetikte ol diye.

Hiç mi affetmeyeceğiz peki,hiçbir durum 2. bir şansı hakketmez mi?

Karşımızdaki affetti nasıl olsa yine afferder yüzsüzlüğünü ele almazsa belki...

Sizin iki yolunuz var ; ya sırf o çatı altında barınabilmek için eşinizin flörtlerini izleyecek,şiddetine maruz kalacaksınız bir de üzerine bonus gibi onun günlük ihtiyaçlarını karşılayıp işlerini yapacaksınız,

Ya da davasınızı açıp,nafakanızı alıp aynı zamanda hemen bir işe girecekseniz.

İş bulmak zor,iş yok falan demek bu konuda manasız tabii ki ; zira iş var ama kendimize yapmayı yedirebilirsek.

Tablo ortada ya ilk maddeyi gururunuza yedireceksiniz ya ikincisini.

Açtığınız konulara baktım da..

Siz bir de böyle bir adamdan çocuk sahibi mi olmak istiyorsunuz?

Üstelik üniversite mezunuynuşsunuz..

Bence bir an önce ayrılın bu adamdan..
Yepyeni bir hayata başlayabilirsiniz.. Sadece kendinize güvenin..Yapabilirsiniz..

Son düzenleme:
Bunca yıl hem aldatılmaya hem de şiddet görmeye sabretmek çok zor.. Keşke en başta ayrılsaydınız.. Yanlarına gidebileceğiniz bir aileniz yok mu?

aılem var tabıkı bır sure once ayrılmayı denedım evımı ayırdım...aılem destek oldu basta kendıme ev actım calısıyordum daa..ama aılem baskı kurmaya ısı bırak yanımıza gel demeye basladı ayrı kaldıgın surec sadece dava bıtenee kadar dendı...
ıstedıklerı bosanmıs ınsan hıc evden cıkmasın ıdı ben unıversıte mezunuyum calısıyordum benden eve kapanmamı ıstedıler...
hadı dedım ben ıyı olayım evde olsam da olur ayrı kaldıgım donemde maasım la ev gecındırmek tek basına kırası elektırıgı suyu yetısemedım..gıttım kredı cektım odeyebılmek ıcın bı baktım kı ıyıce batmısım ..aılem ılgılenmedı..mecbur bende barıstım esımle..yanı ayrılmayı denedımmm...yapamadım ben guclu olamadım belkıde..ınsan ayrılşık donemlerınde duygusal oluyor yanında destek ıstıyor boyle bır anda anne baba baskı yapınca gelecege aıt kaygılar cogalınca;ınsan kabuguna cekılıyor bır anlamda ..bu yazdıklarım ornek olsun ılerıde evlatlarınız benım durumumu yasarsa destek olunnn

malesef benım evlılıgımde aıle baskısı sonucu aıleden rıza almadan bı anlamda kurtuluş maksadı ıle oldu...
aıleler oyle cok baskı yapıyorkı ben ve benım gıbı pek cok kadın ılk karsılarına cıkan adama kapılıp gıdıp hayatlarını cehenneme sokuyorlar..

aılemın yanına gıtsem bılıyorum calıstırmazlar...sadece ıkı gun zıyaretlerıne gıttım ..soz de varlar geldım dıye mutlular..ama gorsenız ılgısız alakasız konusmaktan bı haberlerdı...tartısma bıle yasadık ..yanlarında huzur vermıyolarr

asosyal bı ınsan degılım kııı ınan buna Allaha sukur calısıyorum arkadaslarım cevrem var...eve kapanıp aglamıyorum dısarıda yasadıklarımdan tek bır eser gostermemek ıcın gayret edıyorumm...
ama ozel sektor bılırsınız bugunu var yarını yok..hep ya ese ya anneye babaya muhtacsınız..
denedım ayrılmayı ev bbıle kurdum...baktım masraflara yetısemıyorum aılem bıle ılgılenmıyor..o an kı duygusallık o ankı bunalım hıssı yenıden barıstım hadı duzelır umuduylaa aslında duzelmeyecektı...aslında bılmelıydım...
sadece kendımı kandırdım guclu olamadım...
polyannacılık oynuyorum baskalarına karsııı sadece

Keşke geri dönmeseydiniz

hayatınızdan koskoca 8 sene geçmiş ama sonuş sıfır
inşallah bu düşündüklerinizi uygulamaya geçirirsiniz
yoksa isterse 20 sene geçsin olan sadece sana olacak başka kimseye değil

ınsan hazmedemıyor...
elımden gelenı yapıyorum yorgun argın eve gelıyorum cabalıyorum ..ıs guc yemek derken ..yıne hıc bıseyı begenmıyor bı kulp buluyor..aslında ben o yorgun halımde ustumu degıstırmeden yemege bulasıga camasıra kosuyorum ama onemı yok ıste...
maasım mı kendı cekıp bana harclık verıyor...zaten cok yuksek bı maas ta degıl ama olsun..
ılgı alaka sıfır...
aldatılmak desenız defalarca...kım ıcın uc bes kuru kalabalık ınsan ıcın gozyasım dokuldugune deger mıydı bana sadece dua edınnn gucum olsunnnnn bu hayat bıtsın oda coplugunde bogulsun

Aslında geri döndüğünüz yer eşinizin yanı değil korkularınızın izi.Korktuğunuz, huzursuzluğunuz iken; izlerinin en büyük,en yaralı olanına geri dönüş yapmışsınız..Eşinizden,hayatınızdan bu kadar memnunsuzken inşallah yakın zamanda huzur kapıları yeniden açılır size... Allah yardmcınız olsun..Eşinizide Allah ıslah etsin..

8 yıl bu eziyeti çektiniz ha? Umarım bir an önce bir daha yüzünü bile görmemek üzere kurtulursunuz bu f*hişe adamdan.

Konu sahibini tenzih ederek yazıyorum burdan sonrasını...

1 kere 10 kere 100 kere... Hiç fark etmez, aldatıldıktan sonra eşine şans veren kadın kendi acizliğini "her insan 2. bir şansı hak eder" kılıfına sokuyordur. Dürüst olalım, kötü bir söz, tokat, evin rızkının kumarda kaybedilmesi vs. Bunların tamamı belki 2. ya da 3. şansı hak edebilir göreceli olarak ama aldatmak asla. Evlilik nedir? Yuva nedir? 2 kişinin hayatlarını birleştirmesi değil mi? Çiftlerden biri 3. kişiyi işin içine karıştırdığı an ortada kurtarılacak bir yuva kalmaz... Kim hayat arkadaşı başka bir kadına gittiği halde o erkeğe gece "aşkım" diyerek gönülden sarılabilir bir daha? Bunu ancak kocasını başka kadınlarla paylaşmaktan haz duyan, fantezisi bu olan kadınlar yapabilir, diğerleri asla.

Sevdiğine, hayat arkadaşına bunu yapabilen bir erkekle asla gerçek bir yuvaya sahip olunamaz. Ancak zoraki bir göstermelik "evlilik" olur.

1 şansı hak etmek... Bu aldatma konularında ne de çok duyuyoruz... Acaba koca 1 şansı hak ettiğini düşünüyor mu karısının? Bir kadının gidip de kocasını tek seferlik aldatması ya da bir erkeğin bunu karısına yapması arasında hiçbir fark yok. İkisinin de kafası kopmuyor ya da kolları yamulmuyor... Olay bir insanın eşine bunu yapabilmesi ve aşk ve sevgiyi hiçe sayması. Ama bir kadın 1 şansı verirken erkekler bunu kolay kolay yapmaz. Hayat onlara güzel zaten, toplum onların midesiz olmasına izin vermiyor =).

Ayrıca şu da var, kimse kendini kandırmasın. Aldatan insan yine aldatır, gizli ya da açıktan... Bunu yapar. Ve aldatıldığı halde ayrılmayan bir kadına siz o koca değer verir mi sanıyorsunuz? O kadın zaten kendine değer vermiyor, koca ne yapsın? Benim şahsen öyle bir kadından midem bulanırdı. Bu kadın ne midesiz bir şey ki üstüne 10 tane kadınla çıktım hala gece koynuma giriyor diye.

Siz kendinize değer vermezseniz, başkaları size hiç değer vermez, hele ki aldatan kocanız.

Maddi imkansızlıklar yüzünden ayrılmayan hanımları tenzih ederim. Ama bu noktada da her kadın şunu aklına kazımalı ki, kadınların ekonomik özgürlükleri olmalı. Olmazsa bir b*k parçası muamelesi görür de çekip kapıyı çıkamaz. Kızlarınız böyle bir şeyle hiçbir zaman yüzleşmesin inşallah ama hayat bu. Eğitim konusunda kızlarınızın üstüne çok düşmelisiniz hanımlar.

Bir tanecik hayatımız var onu da beş para etmezlerle heba mı edelim? Kendinizi bu kadar aşağılık konuma sokmayın. Her ne kadar kadını aşağı gören bir toplumda da yaşasak, aklımız var. Kadın=insan, erkek=insan, kadın=erkek... "Eh işte erkekler" diye bir şey yok... Erkekleri bu derece canavarlaştıran biziz. Bizler kabul ettikçe onlar daha çok yapacak. Lütfen bunu kendinize ve kızlarınıza yapmayın. Ayrıca zina eden kocayı dinen boşamak lazım. Zina eden koca haramdır. Harama yüz çevirmeniz gerekirken ne şansı?

"Zina eden bir erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkasıyla, zina eden bir kadın da zina eden veya müşrik olan bir erkekten başkasıyla evlenemez. Bu bütün müminlere haram kılınmıştır.” (Nur, 24/3)"

Lütfen işsizim , ekonomik özgürlüğüm yok diye bu evliliği devam ettirmeyin.
Aldattığına dair ne kadar bilgi , belge varsa toplayın,
şiddet uyguladığına dair darp raporu alın,
bunları mahkemeye sunun ve maddi manevi tazminat davası açın.
Aileniz hayatta mı bilmiyorum ama eğer onlar hayatta ise mutlaka size destek olacaklardır.
Çünkü et tırnaktan ayrılmaz.
Daha sonrasında ise iş bulma çalışmalarına başlayın ve "Ne iş olursa yaparım." deyip
bir yerden mutlaka başlayın.
Bu süreçte de bu adamdan asla ama asla çocuk yapmayın.
Böyle bir hayatı yaşamaya , böyle bir adamla ömrünüzü çürütmeye değer mi?
Değmez!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…