• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aldatılan arkadaşa Destek olmak...

efftelya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
3.312
1.572
173
Benım değil bir arkadaşımın derdi.. Evet benı çok gerdi...

Konuya gelecek olursak;
3 Yıllık evli arkadaşım aldatıldı.. Doğumundan 2 ay sonra eşinin hayatına giren başka bir ikinci ''kadın'' yüzünden.. Evli olan bu kadınla 8 aylık ilişki maceraları kadının eşine yakalanması ile son buluyor. Kadının kocasının ölüm tehtidleri vesaire girişimleri yalvar yakar çözüm buluyor.Kadının eşi çocuğun peşini bırakmışta,kadın eşinin tüm engelleme çabalarına rağmen en sonunda benim arkadaşıma ulaşıp durumu bildiriyor.

Bir yaşında cocukları var.. Cokta güzel bi hayatları vardı..

Nasıl destek olacağımı bilemiyorum.. Kafası cok karısık.. Ben olsam kesin boşardım diyeceğim bir hikayede, yönlendirmek şöyle dursun.. Moralini yerine getirecek tek kelam edemiyorum.. Dağılmış bir insan nasıl toparlanır? Kimseyle karşılasmak ve konusmak istemiyor. Bir kac gune bir araya geleceğiz..

Bana nasıl tavsiyeler verirsiniz?

bu konu kesin açılır ve ne söylersen söyle tatmin olmaz..ama yinede herkesin başına gelebileciğinden bahset...
ama ne dersen de acısı dinmez maalesef...

Arkadaşın önce kendisini toparlasın. Neyi nasıl yapacağına kendi karar versin.
Derdini dinle.
Buda geçecek , biz neleri atlattık, önce sen kendini ve bebeğini düşün, önce bir toparlan , elimden geldiğince yanındayım , ne karar verirsen ver arkandayım gibi teselli cümleleri başka yapılacak birşey yok.
Boşan veya boşanma deme bırak kararı kendi versin.
Boşanmaya karar verirse avukat bulmaya yardım edersin.
Evliliğe devam etmeye karar verirse aile danışmanı bulmasına yardım edersin.

Benimde çok yakınım aldatıldı , aldatılıyor .

Çok kez masaya yatırıldı bu konu .

Önceleri ayrılması gerektiği konusunda destek oluyordum , maddi manevi destek olacağımı söyleyip o cesareti kazanmasını umuyordum.

Sonra baktım , asla boşanmayacak. Şimdi benden ne duymak istiyorsa onu söylüyorum . Konuya da hep " benim asıl düşüncemi biliyorsun ama ... " diye başlıyorum . Ardından eşinin onu sevdiğini , zaten diğer ilişkisinin bittiğini (bitmedi) , iyi bir baba iyi bir eş olduğu yalanlarını sıralıyorum. Herkes yaşadı gibi aptal cümlelerde ekliyorum. Çünkü bunları duymak istiyor. O evde 80 kere de aldatılsa o adamla duracak ve o evde kalmak için aslında kocasının bir anlık gaflete(!) düştüğünü , onu çok sevdiğini duymak istiyor.

Sende arkadaşını iyi tanıyorsan , güçlü bir kadınsa , aldatılmayı hazmetmeyecekse bu yönde destek ol. Yok asla boşanmaz dediğimiz kadınlarımızdansa , çokta yönlendirme. İyi bir dinleyici ol , boşaltsın içini.

bence bu konulardan bahsetme, neşelendirmeye çalış gündelik konulardan konuş derim, evde buluşmaktansa dışarda takılmak daha iyi olabilir

Söylediğiniz gibi dışarıda bulunmak daha iyi gelecektir.Teşekkürler..

Böyle bir karaktersizle aynı evde yaşamaya devam etmesi daha da kötüsü aynı yatağa girmesi için hangi kelimeler söylenmeli ki ...Lanet olsun böyle erkek müsvettelerine

Sayıp sövmek istiyorum... Tesekkur ederim yorumunuza..

bu konu kesin açılır ve ne söylersen söyle tatmin olmaz..ama yinede herkesin başına gelebileciğinden bahset...
ama ne dersen de acısı dinmez maalesef...

İnsan bunu nasıl unutabilir dimi.. Tesekkur ederim yorumunuza..

Arkadaşın önce kendisini toparlasın. Neyi nasıl yapacağına kendi karar versin.
Derdini dinle.
Buda geçecek , biz neleri atlattık, önce sen kendini ve bebeğini düşün, önce bir toparlan , elimden geldiğince yanındayım , ne karar verirsen ver arkandayım gibi teselli cümleleri başka yapılacak birşey yok.
Boşan veya boşanma deme bırak kararı kendi versin.
Boşanmaya karar verirse avukat bulmaya yardım edersin.
Evliliğe devam etmeye karar verirse aile danışmanı bulmasına yardım edersin.

Yönlendirme yapmak istemiyorum .. Ben kesin boşanırdım orası ayrı.. Arkadasım da bunu kesin yapardı da cocuk olayı bıraz strese sokan sanırım... Aile danısmanı fikri hic aklıma gelmemişti..Tesekkur ederim yorumunuza..

Önceleri ayrılması gerektiği konusunda destek oluyordum , maddi manevi destek olacağımı söyleyip o cesareti kazanmasını umuyordum.

Sonra baktım , asla boşanmayacak. Şimdi benden ne duymak istiyorsa onu söylüyorum . Konuya da hep " benim asıl düşüncemi biliyorsun ama ... " diye başlıyorum . Ardından eşinin onu sevdiğini , zaten diğer ilişkisinin bittiğini (bitmedi) , iyi bir baba iyi bir eş olduğu yalanlarını sıralıyorum. Herkes yaşadı gibi aptal cümlelerde ekliyorum. Çünkü bunları duymak istiyor. O evde 80 kere de aldatılsa o adamla duracak ve o evde kalmak için aslında kocasının bir anlık gaflete(!) düştüğünü , onu çok sevdiğini duymak istiyor.

Sende arkadaşını iyi tanıyorsan , güçlü bir kadınsa , aldatılmayı hazmetmeyecekse bu yönde destek ol. Yok asla boşanmaz dediğimiz kadınlarımızdansa , çokta yönlendirme. İyi bir dinleyici ol , boşaltsın içini.

Bile bile gözlerini kapamak zrunda olmak ta en zoru.. Kendı basıma gelmıs kadar etkilendım dusunun.. Kocama bile öfkeyle bakar oldum sanki o yaptı.. Tövbee.. Tesekkur ederim yorumunuza..

Sonra baktım , asla boşanmayacak. Şimdi benden ne duymak istiyorsa onu söylüyorum . Konuya da hep " benim asıl düşüncemi biliyorsun ama ... " diye başlıyorum . Ardından eşinin onu sevdiğini , zaten diğer ilişkisinin bittiğini (bitmedi) , iyi bir baba iyi bir eş olduğu yalanlarını sıralıyorum. Herkes yaşadı gibi aptal cümlelerde ekliyorum.
Çünkü bunları duymak istiyor. O evde 80 kere de aldatılsa o adamla duracak ve o evde kalmak için aslında kocasının bir anlık gaflete(!) düştüğünü , onu çok sevdiğini duymak istiyor.

kırmızı olan yerde cok guzel bır konuya değindiniz...

cok guzel de açıklamıssınız...ne duymak ıstıyorsa o...

E boşanmıyorsa nasıl teselli edeceksin.
Olur böyle şeyler gayet normal aldatma vs. diyemeyecegine göre?

Aynisi basimda hem de sıkınti yasayan kisi akrabamiz. Onu dinleyeceksin ilgileneceksin, yemek yemek istemiyorsa falan yedireceksin. Oyle yani, aglayacak omzu olacaksin. Su an bu sekildeyiz. Allah yardimcimiz olsun cok zor. Bu cektirenleri Allah bildigi gibi yapsin.

Teyzemin kızı 22 yaşında evlendi bir kaç ay sonra aldatıldığını öğrendi. Kendisini sorguladı. Belki evliliği kurtulur diye hamile kaldı ve doğum yaptı. Tabii kocası aldatmaya devam ediyordu. Zeki değildi, yakışıklı değildi, mantıklı biri değildi ama kuzenim elalem ne der diye korktu. Kayınvalidesi sürekli ona oğlunun onu aldatmakla ne iyi yaptığını söyledi onu aşağıladı. Şu an 28 yaşında. Oğlu geçen ay ameliyat oldu, kocası yanında değildi. Adam defalarca boşanalım dedi o yalvardı. Hala mutsuz.
Üniversiteden çok samimi bir arkadaşım 3 yıl önce deli gibi aşık olduğu adamla evlenip başka bir şehre gitti. Kızı oldu. Kocasının onu aldattığını öğrenince olay çıkarmadan anında boşandı ve İstanbul' a döndü. Resim dersi almaya başladı yetenekli bir kızdı. Tabii İstanbul'a döndüğünde çok zorlandı. Kızına bakmakta zorlandığını söyledi, çok ağladı. Zaten çalıştığı şirketin buradaki şubesine geçmişti, orada kızına bakan birisi vardı ama hem çalışıyor hem de kızına yetişemiyordu. Babası vefat etmişti yıllar önce annesi yanına geldi. Şimdi kızıyla birlikte zaman geçirip dağıtıyor kafasını ve mutlu. Yani bazı olaylarda insanların tepkileri farklı oluyor. Arkadaşınız bunu bildiği halde o adamdan ayrılmıyorsa kalbi daha çok kırılacaktır. Tavsiyem ona yaparken mutlu olacağı bir uğraş bulmasında yardım edin.

Oof of. Yine aldatılma . Ben size kendimi örnek vereyim ki, arkadaşınızın içinde olduğu psikolojiyi daha iyi anlayın. Mart 2016 aldatıldığımı öğrendim. Hayattaki en büyük destekçim, tutunduğum dal dediğim adam tarafından sırtımdan hançerlendiğimi öğrendim. Ki saçma bir şekilde çok seviyordum. 1- Eğer arkadaşınız da eşini çok seviyor ise kesin dağılmış durumdadır . Bunu neden söylüyorum, sevmeden evlilik yürüten bir sürü arkadaşım var. 2- Kesinlikle arkadaşınıza Zaman ayırın. Sık sık görüşün ve ev ortamından uzak tutun. Hatta evde kalmaması dahi sağlanabilir. Zira duvarlar üzerime geliyordu sanki benim. 3- kafası karışık şu an. Şok aşamasında. Konuşsun, içini boşaltsın. Ve kesinlikle yönlendirmeyin. Kendi kararını versin. Siz kararını destekleyin. 4- yapmazsınız ama kimseye olayın ayrıntılarını anlatmayın. Benim olayımda herkes öyle meraklıydı ki resmen kulaktan kulağacılık oynadılar. Çok zor bir süreç Allah arkadaşınıza sabır versin.

Back
X