Aldatıldım:(

Kesinlikle, konu yoldan çıkarmak olunca birbirlerini öyle gaza getiriyorlar ki.. Sanki kalabalık olunca suçları hafifleyecek. Sanki "falanca da yaptı" deyince yediği halt yanlış olmaktan çıkacak..

Allah iyilerle karşılaştırsın.

Ben mesela çok hoşgörülü bir insanım, çevremdekiler ne yapsa "kendi bilir" der geçerim. Ama bazen öyle küçük şeyler var ki, onları görünce anında buz gibi soğur ilişiğimi keserim. Zaten üç-beş arkadaşı olan bir insanım, ama asla tasvip etmeyeceğim hâller içinde bulunan insanlara merhaba bile demem. Bazen abarttığımı düşünüyorum ama iyiyim böyle..

Mesela o üç-beş arkadaşımdan biri eşcinsel. "Ne konuşuyorsun şununla" diye çok ihtar alırım ama umurumda bile değil. Hayatta kişiliğine en saygı duyduğum insanlardan biridir, onu tanıdığım için çok şanslı olduğumu düşünüyorum.

Bir de dört senelik bir arkadaşım vardı, kendisini aldatan sevgilisini tek gecelik bir adamla aldatıp "durumu 1-1 yaptım, ehehehe" diyebildiği için tiksindim kızdan, okulda görünce kafamı çevirip geçiyorum yanından, elimde değil.

Ha sanki görüşsem "gel sana da bulalım tek kullanımlık bir adam" mı diyecek, dese sanki ben öyle bir şeye yeltenecek miyim? Hayır. Ama bence insan çevresini iyi seçmeli..

Nasıl çenem düştü ama, çalışmam lazım ya...

Cok guzel dusunuyorsun krizalit kriztalin. Deger yargilari degisiktir insanlarin ozgurdurler fakat bu yozlasmak demek degildir yada birilerin guvenini suistimal etmek yada hatayi hatayla kapatmak degildir.. Iyi calismalar

Kesinlikle haklısın. Anladığım kadarı ile daha çok gençsin. Çevre ve aile faktörünü unutma. Ne zamandır yurtdışında yaşıyorsun bilmiyorum ama ülkemizde en moder gözüken ailelerde bile erkek egemenliği mevcut. Kabul etselerde etmeselerde bu böyle. Feminist yada erkek düşmenı değilim. Kadın erkek ayırımından nefret ediyorum sadece. Neden kadın erkek ayırımın bir yere bırakıp sadece insan olarak göremiyoruz. Bu şaekilde görsek eminim ki pek çok tabu yıkılır.

Bu mesaj banaysa ben yurt disinda dogdum canim. Turkcemden ve anlatimimdan anlaman gerekiyordu sempatiksalakcinni Evet cogunlukta erkek egemenligi mevcut bunu ben neye bagliyorum biliyormusun basit bir sekilde: Asirlar boyunca erkek fiziksel yapisi olarak daha yapili ve daha yirtici kadinlar daha nazik daha hassas ve ic gudulerinde hep bir korunma istemi var iste bence erkekler bunu kullandilar ve egemenliklerini var ettiler ve degismez bir hal aldi agir gorevleri ustlendikce kendilerini guclu hissettiler ve kotuye kullandilar. Bu ozelliklerinden dolayi kadini sindire sindire bu hale getirdiler kismen. Ben bile daha gece olunca biraz hava alayim diye dolasamiyorum yalniz
erkeksiz bir dunyaya hayir diyorum ama benim en dogal haklarima tecavuz edemezler tepkisel davranmakta yarar var aslinda
birde fark ettinmi kaba erkekler hep kadinlara fahise yada o.. diye kufur eder kavga ederler ama kadinda bu yok. Benimde cenem dustu iyimi

Bu mesaj banaysa ben yurt disinda dogdum canim. Turkcemden ve anlatimimdan anlaman gerekiyordu sempatiksalakcinni Evet cogunlukta erkek egemenligi mevcut bunu ben neye bagliyorum biliyormusun basit bir sekilde: Asirlar boyunca erkek fiziksel yapisi olarak daha yapili ve daha yirtici kadinlar daha nazik daha hassas ve ic gudulerinde hep bir korunma istemi var iste bence erkekler bunu kullandilar ve egemenliklerini var ettiler ve degismez bir hal aldi agir gorevleri ustlendikce kendilerini guclu hissettiler ve kotuye kullandilar. Bu ozelliklerinden dolayi kadini sindire sindire bu hale getirdiler kismen. Ben bile daha gece olunca biraz hava alayim diye dolasamiyorum yalniz
erkeksiz bir dunyaya hayir diyorum ama benim en dogal haklarima tecavuz edemezler tepkisel davranmakta yarar var aslinda
birde fark ettinmi kaba erkekler hep kadinlara fahise yada o.. diye kufur eder kavga ederler ama kadinda bu yok. Benimde cenem dustu iyimi

Aynen öyle ve etrafıma baktıkça maalesef pek çok kız annesini dekızını bu şekilde yetşdirdiğini görüyorum. Kadınlarımız o kadar basık ve kaderci ki.... Başında erkek olmayan bir kız yada kadın her türlü kötü yola girmeye aday görülüyorlar. İnsanların namusuna dil uzatmak o kadar kolay ki... Allahdan iyilik gelir, bu tip insanları kör şeytana havale ediyorum ben. Artık biraz göreli. Olay kadın erkek hakları değil, insan hakları. Bu şekilde yaklaşırsak olaylara sorunlar aşılır. Kadınsız yada erkeksiz bir dünya tabi ki olmaz. Adı üstünd eş diyoruz. Çok büyüleyici bir kelime bu. Tabi anlamını anlayana.

Sabah sabah sinirlerim bozuldu konuyu gorunce,bu kadar basitmi ben seni aldattim kapatalim konuyu.Ohhh ne guzel dunya..Bu ne ya saka gibi..

Çoklu alıntı yapmayı bilmediğim için burdan toplu cevap vereyim.

Evli değilim, kısmetse bu yaz evlenicez ( mezun oluyorum iş bulmam lazım )

Bu olayı yaşadığımda ilişkimizin başındaydık, ben 19 yaşındaydım. Kesinlikle haklı bir yanı yok, bir anlık iradesizliğimdi.

Çok pişman oldum uyku uyuyamadım kaç yıl, ilaç kullandım öğrenene kadar...

Olaydan 2 yıl sonra öğrendi, tabi ki üzüldü ağladı sinirlendi bağırdı çağırdı... Ama sonra konuştuk, O'na olan sevgimden emindi ve beni affetti. 2 buçuk ıyl geçti üzerinden bir kere bile lafını etmedi.

En önemlisi sevgilim KESıNLıKLE GURURSUZ,ONURSUZ,GÜÇSÜZ DEĞıLDıR.

Yaptığım şeyden hiçbir zaman gurur duymadım, genel kanının aksine affedilince bir daha yapmadım. O laf herkes için geçerli değil.

Ben sadece olaya bir de aldatanlar yönüyle bakın istedim, inanın herkes aynı değil. Ben bu kadar severken değmeyecek bir şey için, bir anlık hata için ilişkim bitmedi çok şükür, bitirmek isteyenlere bir kere daha düşünün diyorum.

Çoklu alıntı yapmayı bilmediğim için burdan toplu cevap vereyim.

Evli değilim, kısmetse bu yaz evlenicez ( mezun oluyorum iş bulmam lazım )

Bu olayı yaşadığımda ilişkimizin başındaydık, ben 19 yaşındaydım. Kesinlikle haklı bir yanı yok, bir anlık iradesizliğimdi.

Çok pişman oldum uyku uyuyamadım kaç yıl, ilaç kullandım öğrenene kadar...

Olaydan 2 yıl sonra öğrendi, tabi ki üzüldü ağladı sinirlendi bağırdı çağırdı... Ama sonra konuştuk, O'na olan sevgimden emindi ve beni affetti. 2 buçuk ıyl geçti üzerinden bir kere bile lafını etmedi.

En önemlisi sevgilim KESİNLİKLE GURURSUZ,ONURSUZ,GÜÇSÜZ DEĞİLDİR.

Yaptığım şeyden hiçbir zaman gurur duymadım, genel kanının aksine affedilince bir daha yapmadım. O laf herkes için geçerli değil.

Ben sadece olaya bir de aldatanlar yönüyle bakın istedim, inanın herkes aynı değil. Ben bu kadar severken değmeyecek bir şey için, bir anlık hata için ilişkim bitmedi çok şükür, bitirmek isteyenlere bir kere daha düşünün diyorum.

kimisi gaflete düşüp yapar ama pişman olup yapmaz birdaha
kimi de genetiğinde vardır malesef aldatma bu durumu iyi ayırt etmek lazım
karşı daki kişinin (aldatanın) pişmanlığının samimiyetine bakmak lazım

Aslinda bu kadar tartismaya gerek yok, bu kadar kisinin burda aldatma gibi bir olayin tasvip edilmemesi gerektigini, bagislanmamasi gerektigini soylemesine de gerek yok.Cunku konuyu acan arkadas zaten kocasinin aldattigini bildigi halde hala onunla birlikte, kabullenmis bu durumu ve sadece bunu nasil unuturum, ona da nasil aci cektirip pisman ederim, bunun yolunu ariyor...

Eger bu kadin aldatmayi kabullenemeyecek bir kisi olsaydi, aldatildigini acik olarak gordugu an ceker gider, bitirirdi...Ki ben yazdiklarindan sunu da cikardim ayrica; bu kadin aldatildigini pat diye ogrenmemis, oncesinde de tahmin ediyormus sadece yeni emin olmus,bana oyle geldi. En son ogrenince de vay namussuz zaten belliydi diyip intikam yolunu ariyor su anda...

Her kadın bir degil, bazilari cok asiktir ama aldatilmayi o aska yediremez, ayrilir...Bazilari esini sadece es olarak gorur ve asktan, gururdan ziyade cikarlarini on planda tuttugu icin, kocami o sirfintiya yedirmem modundadir, evliligine devam eder...Bazisi da kocasina maddi anlamda muhtactir, isi ve gidecek yeri olmadigi icin ayrilamaz veya ayrilamaz...

ılki harci bunlardan hangisine giriyorsunuz bilemiyorum ama ben mesela size istediginiz moral takviyesini veremeyecegim cunku ben kabullenemeyen kadınlardanım. Baskasinin gozune bakmis, baskasinin tenine degmis, baskasina askim demis veya baskasiyla yataga girmis (bunlarin hepsi ayni derecede aldatmadir bana gore) adamla artık aynı hayatı paylasmanin bir anlami kalmamistir cunku bana gore...

Siz ona sizi kaybetme korkusunu bile yasatmamissiniz, yasatsaniz bile suna emin olabilirsiniz; ya aynı kisiyle size hissettirmemek icin daha cok tedbir alarak devam edecektir (cunku onlar icin buask daha da heyecanlı hale gelmistir, ustelik erkek siyirmistir ve 2. kadın icin o erkek daha da degerli hale gelmistir cunku ihaneti ogrenen karısı bile birakmak istememektedir bu cevher(!!) adamı )
veya adam sevgilisini biraksa bile birgun yine aldatacaktir. Aldatan affedilirse bunu mutlaka tekrarlayacaktir...Ama anliyorum sizin mantiginiz su; donup dolasip gelecegi yer benim yanim, ben onun karısıyım, digerleri gecici...Kimbilir belki sizin icin de daha cekici hale geldi bu adam , bir baska kadin da onu begenince belki gozunuzde buyudu...

Buna da benim diyecek hicbir lafim olamaz, sozun bittigi yerdir..

Son düzenleme:
Her kadın bir degil, bazilari cok asiktir ama aldatilmayi o aska yediremez, ayrilir...Bazilari esini sadece es olarak gorur ve asktan, gururdan ziyade cikarlarini on planda tuttugu icin, kocami o sirfintiya yedirmem modundadir, evliligine devam eder...Bazisi da kocasina maddi anlamda muhtactir, isi ve gidecek yeri olmadigi icin ayrilamaz veya ayrilamaz...

adam sevgilisini biraksa bile birgun yine aldatacaktir. Aldatan affedilirse bunu mutlaka tekrarlayacaktir...

Yazınız gayet güzel, yalnız şu iki yere katılmıyorum.

Kadınlar bir değil doğru, ama saydıklarınızın dışında çok aşıktır ama aldatılmayı affedebilr. Sadece maddi ihtiyaç ya da eşimi ona buna yedirmem gibi düşünceleri olmayabilir. Aşıktır, aldatıldığını öğrenir ama devam eder belki eskisinden daha mutlu olurlar...

Affedilen bir daha tekrarlar da sadece bir genelleme, arada bir çok istisna çıkabilir. Lütfen insanların farklı farklı olduğunu kabul edin. İnsanlar hata yapar, pişman olur, bir daha tekrarlamaz veya hata yapar umrunda olmaz devam eder... Herkese aynı gözle bakmayın.

çok üzücü sıkıcı bir durum.

cuma gününden beri demişsiz ama onlar aşklarını uzun zamandır yaşıyor olabilir. sadece o gece eve gelmedi diye o gün başlaması anlamına gelmez. acaba hergün işine gidiyormuydu?
belki çok sık buluşuyolardır. bu sefer işi abartmışlardır.
o kıza ulaşıp rezil etmeden bu olayı kimler biliyorr birbirlerini nasıl bulmuşlar nerelerde buluştular. otelde evde. butün sorulara yanıt bulmadan konuyu kapatmazdım.
çocuğunuz olduğu için daha hassas yaklaşıyorsunuz haklı olarak. ama evde gergin mutsuz bir şekilde büyütmeyede hakkınız yok. sizde o bebekte mutlu bir yaşam sürmelisiniz. aldatmanın telafisi yoktur. ama bir şans vericem diyorsanız o adam bu şansı haketmek için uğraşmalı. haketmeli diye düşünüyorum.

Sürekli dışarı çıkmak istiyodu, cuma gecesi eve gelmedi annesinde kalıcağını söyledi,c.tesi günüde gece 2 de eve geldi tlf da msj gördüm kızın attığı msj AŞKIM SENİ ÇOK AMA ÇOK SEVİYORUM SAKIN BENİ BIRAKMA idi. eşimle konuştum yeni tanıştığını söyledi bitircem dedi ama çok kötü kavga ettik pazar sabahı erkenden çıktı kızın yanına gitmiş. dünde yine tartıştık ayrılmaya karar verdik. ama akşam aradı özür diledi konuyu kapatalım bidaha olmıycak dedi. tmm dedim ama kapatamıyorum sürekli aklımda uyku uyuyamıyorum.
of ya ne kötü bir durum...affetme bence..nasıl unutacaksın?nasıl inanacaksınki?çocuğunu düşünmeni anlıyorum ama o çocuk büyüyecek bir gün nede olsa..peki sen ne olacaksın...kendini yiyip bitireceksin şüpheyle hep..

çok üzücü sıkıcı bir durum.

cuma gününden beri demişsiz ama onlar aşklarını uzun zamandır yaşıyor olabilir. sadece o gece eve gelmedi diye o gün başlaması anlamına gelmez. acaba hergün işine gidiyormuydu?
belki çok sık buluşuyolardır. bu sefer işi abartmışlardır.
o kıza ulaşıp rezil etmeden bu olayı kimler biliyorr birbirlerini nasıl bulmuşlar nerelerde buluştular. otelde evde. butün sorulara yanıt bulmadan konuyu kapatmazdım.
çocuğunuz olduğu için daha hassas yaklaşıyorsunuz haklı olarak. ama evde gergin mutsuz bir şekilde büyütmeyede hakkınız yok. sizde o bebekte mutlu bir yaşam sürmelisiniz. aldatmanın telafisi yoktur. ama bir şans vericem diyorsanız o adam bu şansı haketmek için uğraşmalı. haketmeli diye düşünüyorum.

uzun zaman olmadığını biliyorum.çünkü eşim benim kızıcağım bişey yaptığında hemen anlarım tavrı hareketleri değişir. bişey saklayabilen bi tip değildir. pişmanlığını hareketlerinden gözlerinden anlayabiliyorum. dün ve bugün aşırı derecede üstüme düşüyo beni mutlu etmenin yollarını arıyo, bu konuyu kapattım anlamına gelmiyo aklıma geldikçe söylüyorum ona da böyle dedin mi yaptın mı diye ağlamaya başlıyo 2 günlük bişey di bitti diyo.
arkadaşlar bitir affetme demek çok kolay ama başa gelmeden insan anlamıyor.bende bekarken asla affetmem 10 çocuğum olsada çeker giderim derdim bunu eşimde biliyo ama herşey çok farklı oluyo başa gelince. dilerim Allah'ım sizlere hiç kimseye yaşatmasın.

Son düzenleme:
uzun zaman olmadığını biliyorum.çünkü eşim benim kızıcağım bişey yaptığında hemen anlarım tavrı hareketleri değişir. bişey saklayabilen bi tip değildir. pişmanlığını hareketlerinden gözlerinden anlayabiliyorum. dün ve bugün aşırı derecede üstüme düşüyo beni mutlu etmenin yollarını arıyo
arkadaşlar bitir affetme demek çok kolay ama başa gelmeden insan anlamıyor.bende bekarken asla affetmem 10 çocuğum olsada çeker giderim derdim bunu eşimde biliyo ama herşey çok farklı oluyo başa gelince. dilerim Allah'ım sizlere hiç kimseye yaşatmasın.

3 arkadaşımda boşandı.
3nünde çocukları vardı.
ikisi alkol sorunundan biride aldatılmaktan.şu anda üçüde çok mutlu.
yani,herşey kişiye göre farklı.
onun güçlü oılup olmamasına ve bunuhazmedip hazmedemesine göre değişiyor.
çocuk sadece sizin kendinizi can simidi olarak sarıldığınız ve rahatlattığınız bir unsur..
size 3 örnek verdim.
ikisinin erkek diğerinin kız çocukları vardı.

uzun zaman olmadığını biliyorum.çünkü eşim benim kızıcağım bişey yaptığında hemen anlarım tavrı hareketleri değişir. bişey saklayabilen bi tip değildir. pişmanlığını hareketlerinden gözlerinden anlayabiliyorum. dün ve bugün aşırı derecede üstüme düşüyo beni mutlu etmenin yollarını arıyo, bu konuyu kapattım anlamına gelmiyo aklıma geldikçe söylüyorum ona da böyle dedin mi yaptın mı diye ağlamaya başlıyo 2 günlük bişey di bitti diyo.
yasamayan icin kolay diyosun..bende yasadim bende 2 cocuklan ayrildim benim canim yokmuydu...beni affet diye banada yalvardi aglayip zirladi..elinden geldigince mutlu etmeye calisti..ama sonuc yine hayalkirikligi bi zaman gectikten sonra ihanet eden yine ediyo..ortalik yatistiktan sonra.....kendinizi avutmayin...insallah biz yanilirizda gercekten esinizin akli basina gelir ama pek sanmiyorum..ben hic duymadim affedilen erkeyin tekrar aldatmadigini...bi arastirmaya göre affedilen erkeklerin %75 tekrar ihanet ediyormus....sadece % 25 gercekten pisman olup aldatmiyormus esini birdaha..ne üzücü bir sonuc deyilmi...ama siz yinede deneyin tekrar..belkide esiniz % 25 olan pisman erkeklerden biridir.en azindan icinizde kalmasin..

ve umarim esinizle aranizda olan sorunlar cocugunuza yansimaz..ben bu yöndende piskolojim etkilendi cocukken......
birde tanidigim bir aile var..isterseniz ordanda bi örnek vereyim...
ihanete ugramis bir kadin.esini affetmis..ama kadinin piskolojisi bozulmus...2 oglu var ..cocuklarinda piskolojisi okadar bozulmuski kadin iki cocugula beraber piskoloji destek aliyor..aile terapistine gidiyorlar

ve umarim esinizle aranizda olan sorunlar cocugunuza yansimaz..ben bu yöndende piskolojim etkilendi cocukken......
birde tanidigim bir aile var..isterseniz ordanda bi örnek vereyim...
ihanete ugramis bir kadin.esini affetmis..ama kadinin piskolojisi bozulmus...2 oglu var ..cocuklarinda piskolojisi okadar bozulmuski kadin iki cocugula beraber piskoloji destek aliyor..aile terapistine gidiyorlar

kızım küçük olmasına rağmen onun yanında doğduğundan beri sesimizi bile yükseltmedik,yüzümüz asık hiç oturmadık. dediğinizde haklısınız belki de yine yapabilir. ama siz de bi şans vermişsiniz anladığım kadarıyla. sizce bi şansı daha haketmiyo mu? şuan için gerçekten pişman olduğuna inanıyorum görüyorum çünkü.dün de dedim bi daha olursa asla geri dönüşü yok dedim.ilk başta ayrılık kararı aldığım için ciddi olduğumu biliyor.

kk da bir iki tip var yorumları insanı intihara sürükler, azıcık empati kurun ya kadın yardım istiyo, çocuğu olmayanlar hiç konuşmasın zaten, başlarına gelince hemen çekip gitsinler bi dakka durmasınlar, hepsinin kocası mükemmel çünkü maşşallah , kimbilir neler yapıyolar sizde burda yorum yapın saf saf

süpersin alkisalkisalkis

bi şans daha ver pişmansa.
çocuğun için son bi şans.
burda yorum yapan hiç kimse eşinin gözlerinin içindeki pişmanlığı göremez.
hislerin sana kılavuz olacaktır arkadaşım.
seni sevdiğine inanıyorsan yürekten, bakma kimsenin lafına.
sanki boşansan başka bi erkek bunu yapmayacak!
kim bunun garantisini verebilir ki sana?
dersini almışsa yapmayacaktır zaten.
eskisi gibi olmanız zaman alacaktır elbet ama onun davranışlarıyla, çabalarıyla tekrar adapte olursun ilişkine.
sabır diliyorum ve umarım bu kötü olay, ilişkinizin ve bağınızın güçlenmesine vesile olur...

eskisi gibi olmanız zaman alacaktır elbet ama onun davranışlarıyla, çabalarıyla tekrar adapte olursun ilişkine.
sabır diliyorum ve umarım bu kötü olay, ilişkinizin ve bağınızın güçlenmesine vesile olur...

Katılıyorum.

umarım. iyi dileklerin için teşekkür ederim. sevgisine inanıyorum düşüncem başkalarına yanlış gelebilir. seven erkek yapmaz da diyebilirler. tekrar adapte olmak uzun zaman alır mı bu geçicek zamanda neler yaşarım bilmiyorum.alışabilir unutabilirmiyim bilemiyorum.düşünüyorum kız çocuğunun bi başka erkekle büyütmek çok zor. öyle bi duruma geldim ki kafam durdu geleceğimle ilgili hiç bişey düşünemez oldum. tek düşündüğüm kızım ayrılsam onun hayatı nasıl etkilenir bi orda bi burda harap olur. kendi mutluluğum gururum için onun hayatını mahvetmeye hakkım var mı bilemiyorum mafoldumben

Back
X