Herkes istedigi yorumu yapmakta ozgur tabi ki ama yorum yaparken yikici degil yapici olmak gerektigine inaniyorum.
Sizin bu noktadan sonra konu sahinine oneriniz nedir? Esine 'hayir sana inanmiyorum, aldatmissindir sen' diyip bosansin mi?
Nasılda basite indirgiyiveriyorsunuz işinize gelmeyen mesajları.
Sadece ak kara olmadığı gibi, sadece boşan yada boşanma diye mesaj yoktur. Tanımam etmem, kapasitesi nedir, ailesi nedir, ayakları üzerinde durur mu, duramaz mı, kişiliği boşanma için yetkin mi ?
Ama bunu yaşayan kadın, hadi bazılarına gurursuz dedi ya ondan yola çıkarak kadınlık gururu varsa gözü kulağı açık olur, körü körüne inanmaz, aaa benim kocam yapmaz diye ortaya çıkmaz. Gözlemler, düşünür, yorumlar. Başıma gelse ne yapardım der. Der oğlu der.
Hayat (+, -) den ibaret olmadığı gibi, evliliklerde sadece boşan yada boşanma üzerine kurulu değildir.
Ama kadın, her kadın sadece konu sahibi değil kendine verdiği değer kadar eşinden de değer görür. Kadınlarımız kendine değer vermediği için eşinden de ne yazık ki değer görmüyor.
Bu fevri çıkış eşi için iyi bir koz oldu, ne oldu kocaman bir hiç. İleride bir halt eder yada etmez neyi öğrendi karısının hiçbirşey yapamayacağını bırakın boşanmayı bir kaprisinin bile olmayacağını, iki tatlı dile kanacağını.
İnsan kendi arkadaşına bile boşan diyemedikten sonra tanımadığı etmediği insana nasıl der. Boşanınca ekmeğini ben mi vereceğim ??? Benim diyeceğim tek şey tüm kadınlara akıllı ol mesajıdır, yeme yedirmesinler mesajıdır. İki çift lafa, bir carrie'nin dediği gibi timsah göz yaşlarına kanmasınlar. Gözleri açık olsun, ellerinde meslekleri olsun, kendilerine saygıları olsun, hayatları kocadan ibaret olmasın.
Daha açık ne yazılır ki, insanlar cümleler arasındaki mesajları alamadıktan sonra ....