Aldatılma fobisi ve eşimin yeni çalışanı

Hellohappiness

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2016
1.618
2.781
133
40
Herkese merhaba, yaklaşık 7 yıldır kk üyesiyim ve sıkı bir bdv takipçisiyim. En cok takip ettiğim konular da aldatılma içerikli olanlar. Sık sık aldatılan bir annenin evladıyım ve 3 yıllık ilişkimde aldatıldığımı travmatik bir şekilde öğrenerek ayrılmıştım 14 sene önce. Eşimden önceki iliskimdi. Simdi 10 yıldır evliyim. Eşimin herhangi bir şekilde sadakatsizligini görmedim. Belki çocukluğumdaki, belki de geçmiş iliskimdeki travmalarım nedeni ile en büyük korkum aldatılmak oldu. Maalesef hala zaman zaman eşimin telefonunu karıştırıyorum, kendime engel olamıyorum. Ama telefon karıştırmak dışında eşimi bunaltacak davranış ya da söylemlerim olmuyor pek. Şimdiki derdim ise şu: Eşim kendi isini yapıyor. Sektörü itibariyle çoğunlukla erkeklerin yaptığı bir iş. Bir de eski tecrübelerinden dolayı (kadınların duygularını işe fazla yansıtması, hassas olmaları nedeni ile eleştirirken aşırı dikkat etmek zorunda kalması gibi) erkek personel almayı tercih etti hep. Ancak aylardır açık olan ilana gelen başvurular hiç içine sinmedi. Taa ki bir kadının başvurusuna kadar. Eğitimi, deneyimi vs her konuda eşimin aklına yatmış. Belki buna bu kadar bozulmazdım ama is görüşmelerinden bir gün önce rüyama girdi ve aşırı etkilendim bu rüyadan(görüşmeye gelenin kadın olduğunu bilmeden rüyamda kadın olduğunu gördüm) lütfen beni teselli edin

Eşinize güveniniz varsa bisey olmaz, rüyalara pek takilmayin

Rüyalar bağlayıcı değildir her erkek ve her kadın da namussuz ahlaksız değil korkmayın hayatınızi bu korkunun teslim almasına izin vermeyin kadın belki çok dürüst sadece işinde hayali bir kadındır muhtemelen de öyledir kimse ise bunun yuvasını bozayim diye girmez sanırım eşini de zaten tanıyorsun hiç yanlışı olmamış . Bu vesveseye izin vermeyin ayrıca her rüya rahmani degildir bazı rüyayı şeytan da gördürur üzülme takılma içine sinmezse gene uzaktan takip edersin telefonu

Ben de zamanında feci şekilde aldatilmistim 4 senelik ilişkimde. Ondan sonra boyle bi ferahlik bi genişlik geldi bana. Çünkü başıma geldiğinde ne yapmam gerektiğini biliyorum. Yaşadım tecrübe ettim o yüzden aldatilmaktan hiç korkmuyorum. Eşimi hiç kiskanmam hic gelmez aklima boyle şeyler. Sizde neden boyle olmadi acaba? Eşinize olan güveninizi zedeleyecek bi şeyler mi yaşadınız? Karşı cinsten biriyle çalışacak diye rüyalar görmek, eşinizin kafasının karisacagindan kaygilanmak normal değil. Is hayati bu, ben de sabahtan akşama kadar 8 tane erkekle beraberim. O gözle gormez ki insan.

Kaç yıllık önceki olayları anlatıyorsunuz ve sizi güvensiz biri haline getirmiş bu.
Neden bir uzmana gitmediniz bunca zamandır da ortada daha bir şey yokken bile rüyalarınıza giren durumları düşünmeye sonra da geceleri rüyanızda görmeye başladınız ki?
Eşiniz kadınların çoğunluk olduğu bir işte çalışsa kim bilir kaç senedir neler düşünür neler kurardınız.
Bir yere kadar eşinizin işi kurtarmış sizi ama bakın kadın çalışacak gelecek diye neler düşünüyorsunuz.

Ben rüyamda sevgilimin beni aldattığını görmüştüm .ertesi gün anlattım ona beraber güldük. 1 ay geçmeden adam beni terketti
Rüyadan öte böyle düşünerek yaşanılmaz ya.adamın yapacağı varsa yapar ,istediğiniz kadar kısıtlayın , kıskanın engel olamazsınız ki. O yüzden rahat olun bence .

Keşke sizin gibi tepki verebilseydim ben de ama bende tam tersi oldu. Aldatılmak en büyük korkum su an. Bu arada ben de 10 erkekle aynı is yerinde calisiyorum. Her gün cok fazla erkekle iletişim kuruyorum. Ama eşime ihanet etmedim etmem. O da erkek arkadaşlarımla iletişimime hic karışmaz. Ama bu konuya neden bu kadar takıldım bilmiyorum.

Konuyu okurken benim kocamın yıllardır ofisin o departmanındaki tek erkek olması, diğer herkesin kadın olması
Şaka bir yana aldatacak insan iş yeri erkek dolu olsa da başka yerde aldatır. Aldatmayacak adam bin kadınla çalışsa da aldatmaz.
Düşüncem hep bu yönde.

kadınların duygularını işe fazla yansıtması, hassas olmaları nedeni ile eleştirirken aşırı dikkat etmek zorunda kalması gibi)
Şundan sonrasını ciddiye almadım kusura bakmayın. İş hayatında o kadar başarılı kadın (bilimde, mühendislikte, mimarlıkta, öğretmenlikte...) varken hâlâ şu kafada insanlar olmasına inanamıyorum.

Aktarım yapıyorsunuz. Bu duygular sizin değil bu korku sizin değil. Geçmişten aktarım yapıyorsunuz. Psikolojide buna transferans deniliyor.

O kafada olmaktan ziyade bunu yaşıyoruz. 15 yıldır pek çok çalışma arkadaşım oldu eşiyle yaptığı kavgayı evinde bırakabilen kadın görmedim. Mutlaka is yerinde her birimiz bildik ve hissettik. Ama erkek arkadaşlarımda böyle olmuyor. Eşimin isini kurmadan önce ücretli çalıştığı bir yerde astı olan bir kadını isle ilgili eleştirdiğinde kadin aglayarak esine anlatmış ve arkadasimiz olan eşi de hanımefendinin cok hassas olduğunu daha nazik davranmasını rica etmişti Ki eşim son derece kibar bir adamdır zaten.. işinde başarılı olan kadınları duyuyor görüyor ve bir kadin olarak taktir ediyorum ancak pratikte yaşadıklarımız çoğunlukla anlattığım örnekler.

Bunu nasıl cozerim? İyi bir uzman tavsiye edebilir misiniz?
Tülay kökün transferans videosu var youtubeda ondan başlayın. Toplam kaç video hatırlamıyorum ama uzun ve sancılı bi süreç. Sindire sindire yavaş yavaş not ala ala başlayız. Biz ve karşımızdakiler çoğu zaman aktarım yaparız bunları farkederek çok etkilenmeyiz.
Mesela ben babamın amcama ve onun çocuklarına daha düşkün olmasıyla büyüdüm. Annem hep kavga ederdi babamla birlikte plan yapalım onlar gelmesin diye. Sonra ne oldu ? O korkuyla evliliğimin ilk yıllarında aynılarını yaşadım. En ufak bir olayda aktarım yapıp korktum. Bu duygular benim değil ki annemin duyguları. Çocukluk duygularım korkularım. Verdiğimiz ani tepkiler korkularımız kaygılarımız anlayışlarımız hatta sevgi biçimimiz bile çoğu zaman bize ait değil.
Öğretmen edasıyla anlatıyor Psikolog ben aynı videoları 2 3 kere dinlerim

Korktuğunuz için rüya gördünüz. Rüya haberci değil, bilinçaltınız buldu çıkardı bir yerlerden. Sakin olun. Herkesin kocası kadın görüyor işyerinde.

Travmatik bir etkilesim sizdeki,, lütfen böyle bı ihtimale odaklanarak olumsuzlukları hayatınıza çekmeyin ..

Söz nişan öncesi 2 yıllık ilişkimde aldatıldım ve çoookk üzüldüm. Ne sonraki ilişkilerimde ne de evliliğimde aklıma gelip de gene aldatılırsam demedim. Ben mi çok rahatım acaba bilemedim. Sizde geçmişteki olayın sizi etkilemesine izin vermeyin. Eşim benim tel imi alıp incelese çok bozulurdum sanırım. O yüzden ben asla gurcalamam siz de bırakın gurcalamayı. Olmuyorsa terapi alın

Kargaya yavrusu misali ama kimse kocanıza bayılmıyor. Bunun farkında olursanız her şey daha kolay olacaktır sizin için. Zamanında bana da böyle bir muamele yapılmıştı, kadın kocasını kıskanıyordu benden. Bense çok farklı kafalarda, erkek arkadaşım var, gencim çıtırım, senin kokmuş kocan kim ki, ona mı kaldım ben yav modundaydım. Sizin kafa bana o deli kadını anımsattı.

Aynısını yazmaya geldim. Benim yaptığım işin kalitesini de, profesyonelliğimi de kimseye kanıtlamak zorunda değilim hele ki konu sahibesi gibi küçükbeyinli bir insana ve aynı derecede küçükbeyinli kocasına.

Ablacım sen iyi misin, burası kadın sitesi sen nasıl burda kadınlara hakaret edersin? Ettiğin hakaret kendi fikrin olsa yine neyse, kendi fikrin de değil kadınlara ayrımcılık yapan küçücük beyinli bir erkeğin fikirleri. Yalnız o erkek bile bir şekilde fikirlerini değiştirmiş sen hala aynı yerdesin, daha da kötüsü tamamiyle işsiz ve boşsun, kendi işine bakmak yerine hayatını adama bekçilik yapmayı adamışsın. Umarım o kadın o berbat işlerini seçmek gibi bir hataya düşmez, belli ki o kadına rahat vermeyeceksin.

Foruma üye olmak için IQ sınırı gelmeli, başka kadınları karalayan söylemlerde bulunan kadınlar siteden uzaklaştırılmalı Kazen Bu salakça söylemlerin altına ciddi ciddi yorum yazan üyeleri de kınıyorum ayrıca.

Bu yorumu arıyordum gerçekten. Bu kafalar, bu kafalara hak veren kadınlar olduğu sürece bir arpa boyu alamayız zaten.

Eşinizin kadın personel çalıştirmama sebeplerini bir kadın hem de çalışan bir kadin kabul etmenize diyecek bir şey bulamadım. İş yerinde sizin arkanızdan bunlar söyleniyordur ve haklı buluyorsunuzdur o zaman.

Kıskanma durumuna gelince , ortada bir şeyler olur da rahatsızlık duyarsınız anlayabilirim ama sadece kadın çalışan olacak diye halden hale girmenizi anlayamam. Sizin gibi kocasının etrafımdaki her kadını tehlike potansiyelinde görenler, isinde gücünde insanlara huzursuzluktan başka bir şey olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…