- 17 Ekim 2024
- 559
- 1.335
- 33
- Konu Sahibi vantutirifor
Bişey diymmi ben 10 sene süren bir mücadeleden sonra boşandım eski eşim takıntılı ciddi hasta bir insandı ama ona rağmen boşanmak çok ürkütücü geliyordu,toplum baskısı cidden büyük bir sebep ama aslında öyle birşey yok biz izin verdiğimiz sürece laflar sözler bizi yaralar sonuçta eğitimsiz cahil insan dolu etraf ve en önemlisi bunu şanssız olan çoğu kadın bilirki ailenizin evi evlendikten sonra sizi yabancı olarak görüyor o sıcaklık yok oluyor 40 yıllık aileniz el gibi davranıyor bu işte bir kadını en çok korkutan sebep,ben ailemin evine kendi memleketime dönmedim çocuğumun düzeninide bozmadım ama şunu söylim annem annnem değil gibi babam sanki o adam değil gibi ve bunu hissettiriyorlarda o yüzden güçlü olmanız lazım değersiz hissettiğiniz bir yerden daha değersiz hissedeceğiniz bir yere gitmektense planlı olun düzeninizi kurun ve boşanın sonra kaldığınız yerden yeni bir hayata başlayın,ben boşandıktan sonra hiç olamdığım kadar rahatlamış hissettim kendimi çünki şunu biliyorum o adamın beni mutsuz etmeye hakkı yok ve ben buna daha fazla izin vermedim bu benim kendimi kendi gücümü eger istersem kendi hayatımı ailem yada destekçi bir erekek olmadan kendim kontrol edebiliyorum,kendinizi tek başınıza güçlü olmaya şartlandırın bu hayatınız boyunca her başınız sıkıştığında size yarar sağlayacak.Gerçekten zor hayatımda yaşadığım en büyük acı diyebilirim neresinden tutsam toparlayamıyorum en çok kızdığım şey kendi gurursuzluğum seneler önce bana böyle bir şeyi Affeder misin deseler asla derdim kendime yediremiyorum nasıl affettim nasıl tekrar Bu evin içinde devam edebiliyorum diye Ama söylediğim gibi içimdeki o Korkma duygusu Beni çok engelliyor düşünüyorum En fazla ne olabilir diye o zaman İçim rahatlıyor bir şey olmayacakmış gibi geliyor Herkes nasıl hayatını idare ediyor tek boşanan sen değilsin diyorum ama iş ciddiye bindiğinde sanki kocaman dünyada tek başıma kalmışım gibi bir his geliyor