"Aldatılmak" Aldatılanın Suçu mudur?

MadameMuso

Life is Life
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
314
441
23
ÇANAKKALE
Merhabalar KK'nin güzel kadınları...

Dert midir tartışılır aslında...

Ancak canımı ziyadesiyle sıkan bir durum bu konu.

Yakın arkadaşımla kızlarımızdan konuşurken ilişkilere geldi konumuz (kızım 26 yaşında aldatılma nedeniyle 3 yıllık ilişkisinden ayrıldı.) Dedimki arkadaşıma kızımın da kaderi benimki gibi aldatılmakmış. Bana dönüp dediki "bence aldatılmak aldatılanın suçudur, 2 kocan 1 sevgilin aldattığına göre senin bir eksiğin olmalı".

Ben şaşkın şaşkın yüzüne bakıp kaldım. "Bence dedim aldatmak karaktersizliktir, karşındakinin eksiğine bakarak birini aldatma hakkını kendinde bulamazsın!"

Hayat görüşü ve fikirlerine değer verdiğim en yakın arkadaşımdan bunu duymak üzdü beni açıkçası. İki gündür kafamda dönüp duruyor...

Sizce aldatılmak, aldatılanın suçu mudur?

Yakın arkadaşımla kızlarımızdan konuşurken ilişkilere geldi konumuz (kızım 26 yaşında aldatılma nedeniyle 3 yıllık ilişkisinden ayrıldı.) Dedimki arkadaşıma kızımın da kaderi benimki gibi aldatılmakmış. Bana dönüp dediki "bence aldatılmak aldatılanın suçudur, 2 kocan 1 sevgilin aldattığına göre senin bir eksiğin olmalı".

Ben şaşkın şaşkın yüzüne bakıp kaldım. "Bence dedim aldatmak karaktersizliktir, karşındakinin eksiğine bakarak birini aldatma hakkını kendinde bulamazsın!"

Hayat görüşü ve fikirlerine değer verdiğim en yakın arkadaşımdan bunu duymak üzdü beni açıkçası. İki gündür kafamda dönüp duruyor...

Kesinlikle değil tabiki. Arsız güçlü olunca haklı suçlu olurmuş hesabı olmuş biraz. Diyelim karşındakinde gerçekten eksiklik var, ayrıl. Aldatmak niye. Aldatmak kesinlikle karaktersizlik bence.

Sen bu kişiye arkadasım mı diyorsun ??
Aldatılmak zaten acı bir olay bir kadın için
Bide üstüne dostum dediğim kişi karşıma geçicek senin bir eksiğin var diyecek
Bu insanlar neden en yakınındakilerin acılarıyla tatmin oluyorlar ruh hastaları

Tek suçunuz, karaktersiz adamı artık gözünden tanıyor olmanız gerekirdi.3.de de aldatıldığınıza göre evet bu sizin suçunuz olabilir.
Arkadaşınız böyle bir şey kastetmiş olabilir mi?

Çok büyük konuşmamak gerekir hayatta.Arkadasiniz çok büyük konuşmuş.Kimse bu dünyadan kınadığını yaşamadan göçmezmiş.

Arkadaşınız aldatılırsa kendisini suçlayıp başını duvarlara vurabilir, kendi problemi.
Aldatılmak elbette aldatılanın suçu değil. Sorun aldatanın karakterinde. Karşısındaki kim olsa aldatır, çünkü karakteri sorunlu.

Bilmem kaç senedir iş hayatındayım, ben daha eşini aldatıp da ona buna kazık atmaya çalışmayan adam görmedim.
Hayat arkadaşını aldatan adam her bku yiyecek tıynettedir çünkü. Dediğim gibi, karakter meselesi.

Boşuna üzmeyin kendinizi. Sadece neden böyle adamları seçtiğinizin bir analizini yapın ve sonraki seçimlerinizi buna göre yapmaya çalışın.

Eğer sürekli aynı şeyi yaşıyorsanız bu enerjiniz ve düşüncelerinizle ilgilidir. Adil yıldırımın videosunda izlemistim. Tabi ki aldatan suçlu ve karakterizdir. Ama düşünce ve inanclarimizla hayatımıza onları kendimiz çekiyoruz malesef

Birde artik aldatmayan erkek yok denecek kadar azdir. Hersey o kadar el altiki, aldatmayani dovuyolar. Hersey kolay ulasilabilur oldu.. eskiden evli kadina bile bacim derlerdi, simdi evli olyrsa daha iyi diyolar. Neden? Cunku evlilik baskisi yemeyecek..

Bence arkadaşın sende bisey görmüş olmalı yani bazen bazı ozelliklerimiz olur ki bunun ya abartıriz yada yetersiz olur mesela ciddi olmak gibi fazla ciddiyet karşı tarafın canını sikabilir sürekli bundan şikayetçi olabilir zamanla da soğur aklıma yaprak dökümü ferhunde geldi aslinda iyi biriydi ama bencilligi aklina her geldigini soylemesi sevketin ondan sogumasina sebep olmuştu

Bu arkadaşımın benden ayrı samimi olduğu bir grubu var. Ben memur ve evcimen olduğum için onlara hiç ayak uyduramadım. Bu arkadaş grubundan birkaç tanesinin evli oldukları halde sevgilileri olduğunu biliyorum. Bana ters gelen onlara doğru geliyor olabilir diye düşünüp anlamaya çalışıyorum. Ama anlayamıyorum. Kıt geliyor benim ahlaksızlık kavramım...

Aldatılmak kadının suçu evet. Neden biliyor musunuz?

Erkekler simartilarak büyütülmüstur erkek her isteğini yapar, küser, sırt döner , döver söver , erkek zaten çükü yüzünden kıymetlidir en degerli yeri beyni değilde çükü olarak büyütülmüş ve bilinçaltına kazınmıştır.
Erkek ciftlesirse evlenmeden, aslan oğlum diye sırtını sivazlarlar, utanmazlarsa başını tutarlar! Ne yapsa haktır erkek, dedigine ses edilmez erkek aldatırsa elinin kiridir hatta.

Kadın hep susmayı öğrenir namus öğretilir aman kızlık zarına aman zeval gelmesin, daha cocukken kizlar kahve icmez der anneler, neymiş kahve içerse evlenince ilk kan gelmez limon yersen çok yine kan gelemz. Kızlar aileneden hep idare etmeyi öğrenir .Anneler der ki kocanla yatağını bı gun olsun ayırma koca ya aldatilr vs . Kadın aldatırsa o ..pu olur.

Kadın eğer bu durumlara susmamayi öğrenirse evet erkek aldatır.

Bence arkadaşın sende bisey görmüş olmalı yani bazen bazı ozelliklerimiz olur ki bunun ya abartıriz yada yetersiz olur mesela ciddi olmak gibi fazla ciddiyet karşı tarafın canını sikabilir sürekli bundan şikayetçi olabilir zamanla da soğur aklıma yaprak dökümü ferhunde geldi aslinda iyi biriydi ama bencilligi aklina her geldigini soylemesi sevketin ondan sogumasina sebep olmuştu
Evet yaptığım iş konumuyla biraz ciddi duruşum vardır. Ancak ikili ilişkilerimde samimi ve özveriliyimdir.

Back
X