- 11 Aralık 2014
- 1.072
- 764
- 108
- Konu Sahibi regarde-moi
-
Hayırdaha önce aldatıldınız mı?
Sanırım karşındakine güvenmiyorum Bu saydiklarin arasında en çok. Bagimliydim. Ama artık değilim eskisi gibi.Aldatılmaktan neden korkulur?
Ya kendinize güvenmiyor, karşınızdaki insanın sizden daha iyisine gideceğinden korkuyorsunuzdur.
Ya karşınızdakine güvenmiyor, dişi sineğe el sallayacağından korkuyorsunuzdur.
Ya karşınızdaki insana bağımlısınızdır, o hayatınızda olmazsa bir hiç olacağınızı düşünüyorsunuzdur.
Ya da hepsi birden bu ruh halini yaratmıştır sizde.
Hangisi?
İşte tam olarak bunu soyleyebilmek isterdim. Eşim beni aldatmaz. Bu hiç çıkmadi agzimdan.ben 5 yıllık evliyim..ve bir gün bile aldatılmayı düşünmedim..çünkü evliliğim güven üzerine kurulu...ama Allah korusun böyle birşey olur ve şahit olursam arkama bile bakmam boşanırım hemen...yani birisine güvenince böyle şeyler düşünmezsin
Peki güvenmemenizin sebebi me? En baştan mı güvenmiyordunuz yoksa eşinizin davranışları mı buna sebep oldu?Sanırım karşındakine güvenmiyorum Bu saydiklarin arasında en çok. Bagimliydim. Ama artık değilim eskisi gibi.
İşte tam olarak bunu soyleyebilmek isterdim. Eşim beni aldatmaz. Bu hiç çıkmadi agzimdan.
Eskiden yaşadığımız birkaç olay var maalesef. Karşı cinse yakınlık gibi. Kızlara çok kibar davranması gibi. Yani anlatamadigim birsey ama karşı cinsle konuşmaktan keyif aldığı izlenimini bıraktı bende.Karsinizdaki insanin yanlis davranislarini mi gordunuz karsi cinse,tam olarak bu guvensizligin sebebi ney.
Günaydın arkadaşlar. Başlıkta da belirttigim gibi ben aldatilmaktan korkuyorum. Bu nasıl aşılır bilmiyorum. Korktuğum şey böyle bir durumda kalırsam eğer ne yapacağımı bilmemekten mi kaynaklanıyor bilmiyorum. Diyorum ki kötüyü çağırma olacağı varsa nasıl engel olabilirsin ki? Ama fayda etmiyor. Benim gibi düşünen, bunu enendişe haline getirmiş olan ya da bunu asabilen var mı aranızda?
Durum boyle olunca aldatilma korkusu da beraberinde geliyor tabi ki...konustunuz mu bunlari onunla.biliyor mu kendisine guvenmedignizi.hani bu düsunceyi silmek icin birseyler yapiyor olmasi lazim saglikli bir iliski icin.Eskiden yaşadığımız birkaç olay var maalesef. Karşı cinse yakınlık gibi. Kızlara çok kibar davranması gibi. Yani anlatamadigim birsey ama karşı cinsle konuşmaktan keyif aldığı izlenimini bıraktı bende.
İşte tam olarak bunu soyleyebilmek isterdim. Eşim beni aldatmaz. Bu hiç çıkmadi agzimdan.
Hayır açık açık konuşmam gerektiğini düşünüyorum. Aklımda oturtmaya çalışıyorum konuşmayı. Ama o haksız olduğu bir konuda konuşmaktan kaçıyor. Yani oturup bu konuda ciddi ve sakin bir konuşma yapabileceğimizi düşünmüyorum. İlk tepkisi neden eskileri aciyorsun olacaktır.Durum boyle olunca aldatilma korkusu da beraberinde geliyor tabi ki...konustunuz mu bunlari onunla.biliyor mu kendisine guvenmedignizi.hani bu düsunceyi silmek icin birseyler yapiyor olmasi lazim saglikli bir iliski icin.
Evet konusman en iyisi,sende guvensizlik olusturan davranislarini eger seni gercekten seviyorsa duzeltme yoluna gidecektir muhtemelen,konusmana ragmen bakarsin halen ayni,bir caba sarfetmiyor aklindaki dusunceleri silmek icin,yavas yavas kendini ayriliga alistirmaya basla derim,cunki boyle düsuncelerle,korkularla iliski yürümez,yürüsede mutlu bir sin beklenemez.Hayır açık açık konuşmam gerektiğini düşünüyorum. Aklımda oturtmaya çalışıyorum konuşmayı. Ama o haksız olduğu bir konuda konuşmaktan kaçıyor. Yani oturup bu konuda ciddi ve sakin bir konuşma yapabileceğimizi düşünmüyorum. İlk tepkisi neden eskileri aciyorsun olacaktır.
Mesela mesleği gereği farklı şehirlerde olacağız sık sık. Bu durumda güven çok çok önemli. Her saat başı arayıp kontrol edemem ki. Düşünceler beni çok yoruyor.Evet konusman en iyisi,sende guvensizlik olusturan davranislarini eger seni gercekten seviyorsa duzeltme yoluna gidecektir muhtemelen,konusmana ragmen bakarsin halen ayni,bir caba sarfetmiyor aklindaki dusunceleri silmek icin,yavas yavas kendini ayriliga alistirmaya basla derim,cunki boyle düsuncelerle,korkularla iliski yürümez,yürüsede mutlu bir sin beklenemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?