evet bunu ben de düşünüyorum.
zaten o kadar saçma bir bahane ile bitirdi ki, kendimi suçluyordum ve inanmıyordum bahanesine. mutlaka başka biri var diye içime bir his doğuyordu. ama ben benden daha neşeli, daha kariyerli ne bileyim genel olarak daha iyi biri var sanıyordum. o kadını tanıyorum, tavrını, tarzını, bikaç ortak tanıdığımla o kadın hakkında konuştum da yargılarımın doğruluğuna emin oldum, o kadınla aldatılmak aslında bir ferahlık da verdi içime. nasıl diyeyim, böyle bir sorunun bende olmadığını kanıksattı bana.
kesinlikle olması gerektiği için olmuş. pislik insanlar oldukları için böyle saçmalıklar yaşattılar zaten. kimbilir ne zamandır iğrençlikler yaşıyorlar.
geçen gün kongre sonrası konuştuğumuzda bana kendi kendine ben bişi sormadan "onunla aramızda düşündüğün gibi bişi hiçbir zaman olmadı ve hiçbir zaman da olmayacak" demesi geldi aklıma. demek ki kadınla ön plana çıkma niyetinde değil, gizli kapaklı götürecek, zaten annesi ve ablasıyla da konuştuğumda en ufak fikirleri yoktu onlardan bile gizlemiş. dandik bir facebook hesabı vardı oyun vs için açtığı oraya telefon numarasını kaydetmiş, sürekli rus ukraynalı hatunları önerip duruyor, o tiplerle takılıyor herhalde.
işte bu kadınların hepsini toplayınca bir ben eder

ukraynalı hatunun tipi, bu pislik kadının kariyeri mıymıy muhabbeti, ne bileyim bikaç tane de çıtır kız bulmuştur topla hepsini ben
kendimi ezikleyemeyeceğim valla. benim gibi hem aklı hem kalbi hem tipi güzel hatun bulsun, ondan sonra anabilim dalı başkanlarıyla, hocalarıyla alsın tekne gezisine götürsün de orda hocalarıyla arasında bu pislik kadın gibi yavşakça olmadan güzel bir baba-kız türü ilişki kurdurtsun sıkıyorsa benim yaptığım gibi. gitsin yurdışından gelen kallavi hocaların yanına alsın da adamlarla sıkı fıkı aile ilişkisi kurdurtsun sıkıyorsa. bazı adamlar ki bunlar artık feleğin çemberinden geçip belli bir yere gelmiş hocalar vs, insan sarrafı oluyorlar, bunu üniversitedeyken çok yaşadım, senin gözünden konuşmandan dürüstlüğünü, insanlığını, içtenliğini, saflığını anlayıp seni el üstünde tutuveriyorlar, ama bunu yapabilmek için eğitim ve tecrübe şart. işte etrafında o insanlar olmayınca, cahil insanlarla çevrilince, o cahil insanların tutumlarından dolayı seni suçlu çıkarmak komik bir hayat görüşü ve de çok basit. insanın vizyonunu da güzel tanımlıyor aslında. işte insan sarraflığı burada da giriyor devreye.
neyse bulsun işte ben gibi biri

zor. hayatta başarılar diliyorum ona.

zaman geçtikçe bana bir aydınlanma gelirken zaman geçtikçe onun dibe battığını tahmin edebiliyorum. umarım benim için daha da iyi olacak herşey.
bu mevzular beni olması gerektirdiği gibi bencilleştirdi, artık ne ailemin saçmalıklarını ne de ex'i takmaya başladım. uykum düzene girdi, zaten spor salonuna gidiyorum iyi geldi, dün eski tus tercihleri için başvuru yaptım tutar mı bilmem ama, bugün de biraz odamı toparlayacağım, kendime derse oturma alışkanlığı kazandıracağım. ben sıfırdan ayağa kalkmaya alıştım ex yüzünden. umarım bu son kalkışım olacak, artık hayatımda yok çünkü beni bir daha düşüremeyecek.
şu an planını anlıyorum ki, amacı beni onun asistanlık süresi bitene kadar oyalayıp tam o bitirdiğinde kazanmamı sağlamakmış, arada derdi "aslında ne kadar geç kazansan o kadar iyi ben kadrolu olurum" falan derdi. ama istediğim yüksek bölümü kazanmamı istemedi, çünkü o zaman bana böyle narsistlikler yapıp tutamayacaktı elinde, uğraşması çabalaması gerekecekti çünkü beni hak etmediğini biliyordu, bu yüzden de neresi olursa olsun bi yer yazdırtacaktı düşük puanlı ama beni yorup yıpratacak bir bölüm. sonra evlenecektik onu burada tutacaktım, belki hamile kalacaktım arada, adam arkamdan iş çevirmeye devam edecekti tabi. ondan sonra çocuk da olunca 5 sene burda kalınca kadrolu olacaktı ve bammm ayrılacaktı, hazır çocuk da olmuş. ve ben sonra hayata sıfırdan başlamaya çalışacaktım.
aah. işte benim tek akıllılık noktam evlenmemek ve araştırıp kurcalayıp bu kadını ortaya çıkarmak oldu. yoksa yutmuştum bu yemi. geçmişte saflık yapmış olabilirim ama zararım az en azından görece. o plan gerçekleşse, bir de bu adamdan çocuk yapsam durum felaketti yani yeminle.
bu arada bir şey fark ettim; okuyan eden varsa bir tecrübemi paylaşmak istiyorum.
derdinizi açtığınız kişilere çok dikkat edin. mutlaka tecrübeli, kendini yetiştirmiş, insani yönü yüksek kişilerin fikirlerini alın. çünkü hayata bakış açısı hastalıklı olan insan, cahil insan size yardım etmeye çalışsa bile zarar verebilir. bunu bana söyleyen olmadı ve yaşadıkça gördüm. neyse ki cahil eleştirilerine karşı dirençliyim ama herkes ben gibi olmayabilir, küçük arkadaşlarımız olabilir. bu kulağınıza küpe olsun.
ve lütfen iyi bir psikiyatr bulun, birçok konuda onun benim idrakımı açtığını görüyorum, tabi bikaç hafta sonra beynimde yerine oturuyor konuştuklarımız, işinde usta ve eğitimli birinin sizi yönlendirmesi çok önemli, ortalık şarlatandan geçilmiyor, bir de bakıyorsun kimisi o kadar eğitim almış sonra konuşurken birden mahalle kadını gibi bakış açısına dönüveriveriyor, ee nooldu o kadar okuma? yalan. ahah.