Ben eşinden boşanmaya çalışan bir kadınım. Senelerdir çalışıyorum, 14 yaşında bir oğlum var. Benim boşanmak istemem tamamen eş denen kişinin beni sürekli borcun içine sokmasından dolayı. Yani sizin durumdan çok farklı. Boşanmak istediğimi söylediğimde önüne sunduğum hiçbir sebebi kabullenmedi, bilakis bana mal etti. Boşanmaların tek sebebi olarak aldatma hep baz alınıyor, biliyoruz güncel hayattan. Ama inan bana ileriki yıllarda, sen artık yeter diyip boşanmak istediğinde aldatmasının sebebi olarak seni gösterecektir. Çünkü erkekler anormal şeyler yapıp, normal, kurulu düzenlerini, temizlikleri yapılan, yemekleri pişirilen, çocuklarının güvenilir ellerde güzel büyüdüğü o yuvayı asla dağıtmak istemiyorlar. Hatta yuva yıkan olarak kadını gösteriyorlar. Ben şuan mesela yuva yıkan kadın oldum, çocuğum bile bu sözlere inandı, çünkü eş sürekli beni sevdiğini ve ayrılmak istemediğini söylüyor. Senin de başına ileriki yıllarda gelecek diye düşünüyorum. Çocuklar büyüdükçe onların önünde baba daha fazla duygu sömürüsü yapacak. Siz gerçekleri çocuklara söyleyemeyeceksiniz ama eşiniz ben annenizi seviyorum diyerek onları etkileyecek. Yani şuan sadece eşinizle uğraşırken ileriki yıllarda 3 kişiyle aynı evin içinde uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.
Biraz uzun oldu ama lafın kısası ne biliyor musunuz, dışardan bakan herkese çözümler kolay görünüyor. Şuan içinde bulunduğunuz durumda planlar geliştirin, hayata devam etmelisiniz ama nasıl ve ne zaman, sizi sizden iyi kimse bilemez. Ben aylardır düşünüyorum, ne yazık ki hala çaremi tespit edemedim. Çünkü evde bir kişiyle değil, bir de oğlumla savaş veriyorum.
Hakkında hayırlısı olsun, şuan seni gerçekten çok iyi anlıyorum. Zaman ne yazık ki aleyhimizde ilerliyor, şahsi fikrim evden gitsin bir süreliğine. Siz bu düzende kalmalısınız, çocuklarınız var, maddi yönden evin tüm ihtiyaçlarını karşılasın. Ama eşinizin bir süreliğine göndermelisiniz ki en azından sizin kararlı olduğunuzu görmeli, değerinizi anlamalı.