Aldığım hiçbişeyi kullanmıyorum

pelinbb

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
579
-3
0
İstanbul
Ya ne zaman beğene beğene kıyafet alsam 2 gün sonra beğenim gidiyo aldığım çoğu şey öylece duruyo ya kombin yapamıyorum yada sonradan beğenmiyorum.Bu aralar gözaltım için birsürü kapatıcı aldım hiçbiri istediğim sonucu vermedi bide öyle gitti paralarım.Kendimi çok israf yapıyo gibi hissediyorum ya aldığım herşey çöp son zamanlarda ağlayasım geliyo sinirden düşündükçe ( millet bişey alıyo alır almaz kullanıyo ben çöpe atmak için alıyorum resmen.Nasıl kurutulucam bu durumdan ben ? Bişey almadan önce araştırıpmı alıcam napıcam

farklı kombinler deneyin bence. bazen bende de öyle oluyor. aylarca hiç giymeden duran kıyafetlerimi farklı eşleştirmelerle kullanıyorum. birazcık hayal gücü ve cesaret derim ben.
tabi alışveriş siteleri hem alacaklarınız hem de kombinler hakkında müthiş fikirler vecercektir size

kombin yeteneğimde iyiydi aslında ama artık aldığım hiçbişeyin alakası yok birbiriyle

Eğer bu devam eden kronikleşen birşeyse psikolojik olabilir.İçimizde oluşan boşluklar olabiir, zaman zaman "yoksunluk" hissedebiliriz ve bazı şeylere sahip olmadığımız,olamadığımız için böyle olduğunu sanırız bilinçsizce.Aldıkça sahip oluyorum duygusuyla anlık bir rahatlama yaşarız.Ama gerçek anlamda sahip olmanız gereken şey o meta olmadığı için hayal kırıklığı yaşar daha mutsuz oluruz.Üstelik maddi kayıplar da yaşarız ve bu zamanla korkunç bir hal alır.
İleri boyutta sizi rahatsız eden bir şeyse psikoloğa gitmenizi öneririm.
Ama dönemlik birşey yahut birkaç kez tekrarlayıp canınızı sıkmış bir durumsa daha dikkatli harcamalar yapabilir,mesela harcamalarınızı küçük bir deftere not edebilir ya da almayı planladığınız ürünü araştırarak kandırılma ihtimainizi minimize edebilirsiniz.

Kaybetmiş hissi yaşıyor musunuz?Yani manevi olarak özlediğiniz yeri dolmayan biri ya da yaşamın anlamıyla ilgili tereddütler?Bunlar da sebep olabilir.

Kaybetmiş hissi yaşıyor musunuz?Yani manevi olarak özlediğiniz yeri dolmayan biri ya da yaşamın anlamıyla ilgili tereddütler?Bunlar da sebep olabilir.

evet sanırım biraz anlık rahatlama için alıyorum Dün mesela bile bile lazım olmayan saçma sapan bişeye 70tl verdim eve gelince niye aldığımı bilmiyodum

bi süre hiç bişi almamaya çalış zaten bu karışıklıkla ne alsan memnun olamıycaksın bence bı sure bırıkım yap hiç bişi alma bıkaçkere

almadıktan sonra gerısı gelir

evet sanırım biraz anlık rahatlama için alıyorum Dün mesela bile bile lazım olmayan saçma sapan bişeye 70tl verdim eve gelince niye aldığımı bilmiyodum

Alışverişe bi süre çıkma o zaman.Dükkanların yoğunlkta olduğu yerlere gitme.Acil ihtiyaçların için liste oluştur ve kesinlikle dışına çıkma.Almadan önce "gerçekten ihtiyacım var mı?" diye sor.
Bunlar işe yaramıyorsa ve uzun süre devam ederse psikoloğa git.Psikiyatr değil ama psikolog.Alışverişe değil paranı oraya ver, daha iyi sonuç alırsın:)

canım kaç yaşıdasın ve mesleğin ne?
senin dediğin bu hatayı ben 4 yıl yaptım bu yıl aklım başıma geldi bin düşünüp bir alıyorum sen d eöyle yap.öğretmenim ben bu arada

Ben 19 yaşındayım üniversiteye başlıycam bu yıl

iyi sen bu yaşta yapmışsın bu hatayı ama ben ama ben 24 yaşımdan beri yapıyorum bu hatayı ama akıllandım.
aldıkça vicdan azabı çekiyordum sanırım anne , baba sevgisizliğini ve boşluğunu doldurmaya çalışıyordum ama anladım ki sonu yok.canım senin geçmişinde ailende yaşadığın sorunların oldu m u?

evet oldu.Şu andada depresyon var zaten hafiften hayatımda heyecan veren hiçbişey yok

Ya birisinden görüp alıyorsun veya görür görmez alıyorsundur.
Yani ihtiyacın var mı veya birlikte giyebileceğin şeyler var mı düşünmeden,sırf güzel diye...

Beğendiğin birşeyi ilk gördüğün gün almazsan,evde daha mantıklı değerlendirebilirsin.
Kazak beğendim hemen alayım değil de...Kazak güzelmiş,bunu bir düşüneyim.
Sonra eve gidip alırsan nelerle giyeceğine bakabilirsin.
Bazen evde o kazağa çok benzeyen bir kazağın olduğunu bile farkedebilirsin:)
Artık mağazalar o kadar çok şube açıyor ve o kadar üretim yapıyor ki,kaçırıp bulamama ihtimali çok az.

Diyelim ki kazağı hemen aldın ama onunla giyecek pantolonun yok.
O halde artık kazaklara bakmayı bırakıp pantolon bakarsın.
1-2 temel renkte pantolonun olursa herşeyle giyilir zaten.

Bir başka yanlışımız da her zaman uyacağını bilip güvendiğimiz takımları giyinmek.
Aceleyle çıkarken riske girmeyip alışkın olduğumuz giysileri giyiyoruz.
Bunu önlemek için,ne giyeceğine önceki akşamdan karar vermek çözüm olabilir.
Rahat rahat küpesinden çantasına kadar seçip hazırlanabilir.
Böylece dolapta bekleyen kıyafetler değerlenmiş olur.

Dolapta yer tutup giyilmeyen,giyilebileceklerin görülmesini engelleyen fazlalıklardan kurtulmak da faydalıdır.

Fazla para sendromu :))

teşekkürler çok haklısın ilk beğendiğimi almıycam artık

Son düzenleme:
bence birikim yapmayı deneyin.. böylece heves edersiniz.. insan mutsuzken boşluktayken saçmasapan alışveriş yapabiliyor mutlu olmak için ve sonunda daha da mutsuz oluyor..

araştırıp alman lazım çok kötü bir huy edinmişsin aynı benim gibi bırakana kadar illallah ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…