aldığım nefes yetmiyo

6 yıldır düzelmediyse psikiyatriste gitmeni öneririm.bende 5 yıl çektim ve giderek dahada çekilmez hale gelmişti.daha kötü olmasını istemiyorsan ilaç tedavisi olmalısın.benim hiç umudum yoktu ama çok faydasını gördüm seni çok iyi anladığım için kesinlikle psikiyatriste git derim.

Diğer arkadaşların dediği gibi esneme ile nefes almaya çalışıyorum bende..zaten dayanamadım ve doktoruma bana ilaç verin dedim ..şu an antidepresan kullanıyorum..ilk kullandığımda sorunum cozulmustu ama şu aralar ilaç kullanmama rağmen yine nefessiz kalmaya başladım ki stresi yaratan ortamı değiştirdim şu an gayet iyim..kaygı, üzüntü, stresten uzak durmalısınız..imkanınız varsa kısa süreli bi gezi seyahat duzwnleyin. .bana cok iyi geliyor bi gibi durumlarda

psikolojik desteğin yararını hiçbirzaman görmedim canım o yüzden bi kaç kereden fazla gitmedim

psikolojik desteğin yararını hiçbirzaman görmedim canım o yüzden bi kaç kereden fazla gitmedim

bende terapistim ve bir çok panik atak hastasında doğru sonuçlar aldım tabiki tek başına yeterli değil ama psikoterapide en önemli şey hasta ile doğru diyalog kurabilmek panik hastaları olayları abartılı bir ruh haliyle yaşar o anda ölmek üzere olduğunu düşünür ve en can sıkıcı şey onları hafife alan ve ölmeyeceğine ikna etmeye çalışan yakınları olur terapistinde ikna yaklaşımında olmak yerine bu yaşanılan paniği nasıl daha hafif bir şekilde atlatabileceği konusunda destek vermeli

hiç işe yaramıyo bende terapi hatta dahada bunalıma girip geliyorum çünkü dillendirmediğim problemlerime orada şahit oluyorum veya fark ediyorum,panik atak olmadığımada eminim ölümden korkmuyorum çünkü öyle bi problemim yok, sadece hayatım son 6 yıldır çıkmazda ve bünyemin vereceği en sakin tepki sanırım fazla nefes alma isteği

Son düzenleme:
doğru nefes alma tekniğini uygulamaya çalış.
sırtüstü yatıp karnının üstüne bir kitap koy.
kitabı kaldırıp indirecek şekilde karnından nefes almalısn.
göğsünden almaya çalıştıkça yani ciğerlerine hava gitmiyor gibi hissetmen normal.
karnından alınan nefeste oksijen bütün hücrelere ulaşıyormuş.
açık havada yürüyüş yap. oksijen azlığı da artırabilir sorunu.
karnından almaya alıştır kendini.
uykuda mesela kendiliğinden öyle karnından alınırmış nefes.
uykudan hiç nefes alamıyor gibi olup nefessiz uyandığın oldu mu

spor yapmay abaşlasan, belki nefesin düzelir? bende derin derin nefes almıyorum nefeslerim hep kesik kesiktir hiç iyi bişey değil ama öyle alışmışım malesef

Bende senin gibiydim, benimkisi is ile alakaliydi cok calisiyordum ama baktimki sagligimdan olacagim isimi azalttim.
Ben dogru nefes alamiyordum, yani söyleki bazen nefes aldigimi unuttugum oluyordu ve arkasindan derin alip veriyordum. Hatta bu konuyla alakali bir baslik acmistim.
Isimi azalttim ve inan simdi gecti....
Eger vaktin var ise sabah yürüyüslere ciksan, birde yine ne olur ne olmaz bir doktora görünsen, cigerlerden bir röntgen cektirsen belki bir faydasi olur.

Son düzenleme:
Allerjik veya astım benzeri solunum yetersizliği genellikle nefesi içinizde tutup geri verirken daha çok zorlar.

Bahsettiğiniz durum için en doğru adres doktor ve bir sağlık kuruluşu olmalı diyeceğim ama zaten gitmişsiniz.

Günümüzde artık çevresel ve besinsel etkenlerden dolayı, bebekler ve çocuklar da dahil olmak üzere hepimizin hücreleri neredeyse problemli zaten.
Bunun üstüne yaşam koşullarındaki en ufacık bir sıkıntı dahi eklendiğinde ne yazık ki hem içsel hem de fiziksel sağlık sorunlarıyla karşılaşıyoruz.

Kaç yaşındasınız bilemiyorum tabi ki ama genç bir insansınızdır muhtemelen. Buna rağmen oldukça uzun bir süredir, sanırım sizi sıkıntılı şeyler yaşamışsınız veya belki hala yaşıyorusunuzdur.

Durumunuzun psikolojik olduğu teşhisini koyan doktorunuzun veya başka bir doktorun size bir şekilde rahatlatıcı bir tedavi önerisi olmadı mı acaba?

Böyle zamanları hafif de olsa antidepresan bir destek alarak atlatmak daha kolay oluyor gözleyebildiğim kadarıyla.

Göğüs nefesi zaten yorucudur aslında. Diyafram nefesine dönüştürebilirseniz belki onun da faydası olabilir.

Sonuçta bence bir kez daha, konuyla ilgili bir doktordan destek ve yardım almanız en doğru şey gibi geliyor.

bazen bi panikle uyanıyorum sabahları bu sefer ölüyorum galiba diye, bazen farketmiyorum bile derin nefes aldığımı astım hastasımısın demişti otobüste biri

haklısınız tekrar yardım almakta fayda var bide üstüne gripten dolayı burun tıkanıklığı eklendi tez zamanda kurtulmak lazım

bende astim hastasiyim astim olabilirsin doktora git diyecektim arkadaslar söylemsi orman veya temiz havada yürüyüs yaparsan ciyerlerin daha cok acilir
birde nefes egzersizi ben pilastes yürüyüsle birde astim hastasi oldugum icin ilaclarimi düzenli kulandigim icin ciyerlerim raha yoksa yarim yarim nefes alirdim aldigim nefes yetmezdi
önce doktora git sonra sporrrr sormadim sigara iciyormusun sakin sigara icme icilen yerde oturma

Benim Rahmetli dedem de akciğer kanseriydi ciğeri acılsın diye icinde yuvarlak top olan bi alet vardı bizde alır üflerdik hiçte bişi olmadı sen kendi kendine psikolojik baskı yapıorsun

Benim Rahmetli dedem de akciğer kanseriydi ciğeri acılsın diye icinde yuvarlak top olan bi alet vardı bizde alır üflerdik hiçte bişi olmadı sen kendi kendine psikolojik baskı yapıorsun

vucut kendini güvende hissetmediği zaman yaşamsal foksiyonları yavaşlatıyormuş, kişi kötü ruh halinde vucut olağan üstü hal ilan ediyo bi nevi yani benim kontürolümde olan bişey değil canım evhamlı biri değilim

cnm önce araştır bu bir sağlık sorunu mu astın mı burun tıkanıklığımı göğüs rahatsızlığımı.akciğer kanserinde hemen öyle nefes almama gibi durum olmaz bu tür düşünme.bana seninki psikolojik gibi geldi aldığın nefes sana yetmese zaten şuan yaşamıyor olursun.ya sağlık sorunun var yada psikolojik bende panik atak geçirdiğim için ne demek istediğini anlayabiliyorum.geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…