panik atak belirtisi 5 yıl çok uzun bir süre bu süre zarfında psikolojik destek aldınmı? kanser hastası olan yakının bu paniği tetiklemiş büyük ihtimalle birinci kronik bir sorunun olsa derinde olsa nefes alamazsın sen nefes alıyorsun bunu kendine sık sık tekrar et ve daha yavaş ve düzenli nefes almak için kendine telkinde bulun gevşeme egzersizleri yap ve bir an önce psikolojik destek al
psikolojik desteğin yararını hiçbirzaman görmedim canım o yüzden bi kaç kereden fazla gitmedim
bende terapistimve bir çok panik atak hastasında doğru sonuçlar aldım tabiki tek başına yeterli değil ama psikoterapide en önemli şey hasta ile doğru diyalog kurabilmek panik hastaları olayları abartılı bir ruh haliyle yaşar o anda ölmek üzere olduğunu düşünür ve en can sıkıcı şey onları hafife alan ve ölmeyeceğine ikna etmeye çalışan yakınları olur terapistinde ikna yaklaşımında olmak yerine bu yaşanılan paniği nasıl daha hafif bir şekilde atlatabileceği konusunda destek vermeli
doğru nefes alma tekniğini uygulamaya çalış.
sırtüstü yatıp karnının üstüne bir kitap koy.
kitabı kaldırıp indirecek şekilde karnından nefes almalısn.
göğsünden almaya çalıştıkça yani ciğerlerine hava gitmiyor gibi hissetmen normal.
karnından alınan nefeste oksijen bütün hücrelere ulaşıyormuş.
açık havada yürüyüş yap. oksijen azlığı da artırabilir sorunu.
karnından almaya alıştır kendini.
uykuda mesela kendiliğinden öyle karnından alınırmış nefes.
uykudan hiç nefes alamıyor gibi olup nefessiz uyandığın oldu mu
Allerjik veya astım benzeri solunum yetersizliği genellikle nefesi içinizde tutup geri verirken daha çok zorlar.
Bahsettiğiniz durum için en doğru adres doktor ve bir sağlık kuruluşu olmalı diyeceğim ama zaten gitmişsiniz.
Günümüzde artık çevresel ve besinsel etkenlerden dolayı, bebekler ve çocuklar da dahil olmak üzere hepimizin hücreleri neredeyse problemli zaten.
Bunun üstüne yaşam koşullarındaki en ufacık bir sıkıntı dahi eklendiğinde ne yazık ki hem içsel hem de fiziksel sağlık sorunlarıyla karşılaşıyoruz.
Kaç yaşındasınız bilemiyorum tabi ki ama genç bir insansınızdır muhtemelen. Buna rağmen oldukça uzun bir süredir, sanırım sizi sıkıntılı şeyler yaşamışsınız veya belki hala yaşıyorusunuzdur.
Durumunuzun psikolojik olduğu teşhisini koyan doktorunuzun veya başka bir doktorun size bir şekilde rahatlatıcı bir tedavi önerisi olmadı mı acaba?
Böyle zamanları hafif de olsa antidepresan bir destek alarak atlatmak daha kolay oluyor gözleyebildiğim kadarıyla.
Göğüs nefesi zaten yorucudur aslında. Diyafram nefesine dönüştürebilirseniz belki onun da faydası olabilir.
Sonuçta bence bir kez daha, konuyla ilgili bir doktordan destek ve yardım almanız en doğru şey gibi geliyor.
Benim Rahmetli dedem de akciğer kanseriydi ciğeri acılsın diye icinde yuvarlak top olan bi alet vardı bizde alır üflerdik hiçte bişi olmadı sen kendi kendine psikolojik baskı yapıorsunmerhaba kızlar başlıkta belirttiğim gibi bi sorunum var. her 2 dakikada bir derin nefes aliyorum ama yinede yetmiyo akciğer kanseri bi akrabamız vardı ondan beter nefes alışverişim zamanında doktora gittim psikolojik dedi ama hayatım yolunda gitmediği için 5 yıldır hala aynı prıblemi yaşıyorum hayat kalitemi acayip düşürüyo bu durum boğulucak gibi oluyorum kanser hastaları gibi sürekli derin nefes alıyorum bu problemi yaşayan ve en önemlisi aşmayı başaran varmı aranızda
nefesi burnundan mı alıyorsun ağzından mı
Benim Rahmetli dedem de akciğer kanseriydi ciğeri acılsın diye icinde yuvarlak top olan bi alet vardı bizde alır üflerdik hiçte bişi olmadı sen kendi kendine psikolojik baskı yapıorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?