Aldıklarını kapıya bırak, birbirimize temas etmeyelim

siz duygusal ince dusuncelisiniz belliki kapıyı açıp size yüzyüze teşekkür etse idi sizi bu kadar incitmezdi bencede haketmiyor komşun okumadım yaslimi bilmiyorum ama onlayn sistemle alışveriş yapmasını sizinde korktugunuzu soyleyin

Merhaba arkadaşlar malum zor dönemlerden geçiyoruz. Kimimiz evde karantinada kimimiz çalışmaya devam etmek zorunda. Ben de çalışmaya devam edenlerdenim ara verme şansım var ama babam ile abimin çalıştıkları yerler benimkinden daha riskli ve aynı evde yaşayıp sürekli temas kurduğumuz için boş yere işimi kaybetmek istemedim iş yerinde tabiki önlem alıyorum. Kolonya, dezenfektan, mesafe ve sık sık el yıkamayı ihmal etmiyorum. İnşallah daha fazla kayıp vermeden en yakın zamanda atlatırız bu süreci. Hepimize şifalar diliyorum.

Sadede gelecek olursak bir komşumuz var kendisi öğretmen okullar ara verdiği için evde karantinada dışarı hiç çıkmıyor. Çok samimim değiliz kendisiyle apartmanda benden daha samimi oldukları da var ama dün akşam beni aradı ihtiyaçlarını almamı rica etti, tamam dedim. Bugün ise yine aradı ve dedi ki geldiğinde aldıklarını kapıya bırak temas etmeyelim birbirimize paranı da ertesi gün kapıya bırakırım o zaman alırsın. Belki anlayışla karşılamam lazım ama çok kırıldım kendisine önlem aldığımı hatta aldığım önlemleri defalarca anlattım. Hayattan, tüm insanlardan kaçarak enfeksiyonu önlemek mümkün mü ne zamana kadar kaçabilirsin ki? Onun maske ve eldivenle alışverişe çıkması ne kadar riskliyse benimde ihtiyacım olmadığı halde markete girip başkasının alışverişlerini yapmam o kadar riskli. Sizce arayıp alışverişlerini yapamayacağımı söylemeli miyim yoksa abartıyor muyum?
Yaşlı mi komşunuz
değilse önlem alıp marketine kendi gitsin bir zahmet bnce yapmayın bir daha.
bazı insanlar insan kullanmayı sever.
bizde evdeyiz ama market için çıkıyoruz mecburen
ne kadar ayıp

Ben olsam market alışverişim geldiği gün seninkini de alabildiklerimi alirım derdim. Yani taşıyabileceğim kadarını.
Onun haricinde gerekmedikçe markete Vs elbette gitmem . Ona RİSK olan bana neden olmasın ki.. belki ben Allah korusun is yerinde değil markette kapacağim.
Komşunuz korkmuş istemiş olabilir sizde keşke böyle söyleyip konu meselesine getirmeseydiniz. Anladığım kadarıyla nazik bir hanımefendisiniz. Ancak bazen hemen o anki fikrinizi soyleMek gerekir..
Şimdiden sonra hayır demek ilk söyleyeceğin ile ayni etkiyi göstermez. Boştan yere mesele konusu olur.

Kapıya çıkıp alsaydı markete gitmeyi dert etmeyecektiniz gibi anladım. Açık sözlü davranmış endişesini dile getirmiş. Markete gitmek bir sorunsa sizin için (ki şu an en riskli yer bunu anlarım) doğrudan alamayacağınızı söyleyin. ya da ancak kendi alışverişiniz için gittiğinde alabilirseniz bunu açıkça söyleyin. parayı sonra vermesi problemse, iban verin efet yapsın. dert ettiğinz ne ise onu açıkça söyleyin.
problem kapıya bırakıver demesi ise ben abartılı ve duygusal bir tepki olarak yorumlarım kendi açımdan. Ben eşimin geitrdiği market torbalarını da kapının önünde bir süre bekletiyorum, o süre bitince tek tek silip alıyorum eve.
Artık insanların açık sözlülüğünü, pazarlıksız konuşmasını kabalık olarak algılamasak ne güzel olur.
20li yaşlardaki birisi de bi zahmet, düşünceli olsun başkasını markete sokup ekstra riske sokmasın. Kendi yapıversin alışverişini onunki can da konu sahibininki patlıcan mı? Yaşlı olsa gene anlayacağım da resmen piremses sendromu!

haklı bence, ama yaşı genç ya da kronik hastalığı olmayan biriyse ayak işine girer o yapmayın.ama dedikleri doğru yani biz bütün gün evdeyiz ama ben evin genci olarak alışverişe gönderildiğimde haftada 1 falan o da, kapıda üzerimdekileri çıkarıyorum poşetleri boşaltıp eldivenle sabunlu bezle silip içeri koyuyorum annemler de onu alıp yerleştiriyorlar.
*şimdi 20'li yaşlarında olduğunu okudum, az yesin de bi uşak tutsun o zaman.mesajla hesap numaranı yolla , fişi de çek miktar bu de zaten bankalar 30 nisana kadar eft havale ücreti de almıyor.yollasın bu gece, nakit para alamam de.bir daha da bi şey isterse kusura bakmayın de geç.

Kapıcı muamelesi yapması çok çok terbiyesizlik bence.
Ha bende kimseyle görüşmüyorum, ama alışveriş rica ettiğim komşuma da, nezaketen böyle bişey diyemem, denmez.
Eve davet etmesi deseniz normal derdim ama kapıyı açsa sizde zaten dibinde durmazdiniz.
Bende bozulurdum muhtemelen.

Abartıyorsun bence. Sen işe falan gidiyorsun sonuçta korunsan da, ama o evden çıkmayan biri olduğu için dışarıyla teması tamamen kesmesi normal. Bunda alınacak bişey yok bence. Burda kimse senin yüzde yüz korunabildiğinden emin olamaz
Ben 20 li yaşlarda olduğunu bilmiyordum bu yorumu yaşlı diye düşünüp yaptım kusura bakma. Eger genç biriyse sen haklısın tabiki gitsin kendi alsın çok biliyorsa ve alışverşi için rica etmesi bile yanlıs. Ama yaslı insanlara bir yardım yapılacaksa da burdaki kızın yaptıgı şekilde izolasyona dikkat edilmeli diye düşünüyorum.

Önlem almak istemesi normal
Dışarıyla temas halinde olduğunuz icin size karşı bu önlemi almak istemesi de normal
Ama sizi kirmadan rica minnet bir halde bunu ifade edebilirdi.
yine de siz iyiliği yapıp denize atabilirsiniz

Temas kurmak istememesi doğru kapıcı olsaydınız kesinlikle yiyecekleri bu şekilde içeri almalıydı. Fakat gençken bunu yapması da bir o kadar yanlış. Bir hastalığı yoksa elbette kendisi maske takıp gidebilir. Biz her hafta gidiyoruz. Eldiven maske takıp...

Merhaba arkadaşlar malum zor dönemlerden geçiyoruz. Kimimiz evde karantinada kimimiz çalışmaya devam etmek zorunda. Ben de çalışmaya devam edenlerdenim ara verme şansım var ama babam ile abimin çalıştıkları yerler benimkinden daha riskli ve aynı evde yaşayıp sürekli temas kurduğumuz için boş yere işimi kaybetmek istemedim iş yerinde tabiki önlem alıyorum. Kolonya, dezenfektan, mesafe ve sık sık el yıkamayı ihmal etmiyorum. İnşallah daha fazla kayıp vermeden en yakın zamanda atlatırız bu süreci. Hepimize şifalar diliyorum.

Sadede gelecek olursak bir komşumuz var kendisi öğretmen okullar ara verdiği için evde karantinada dışarı hiç çıkmıyor. Çok samimim değiliz kendisiyle apartmanda benden daha samimi oldukları da var ama dün akşam beni aradı ihtiyaçlarını almamı rica etti, tamam dedim. Bugün ise yine aradı ve dedi ki geldiğinde aldıklarını kapıya bırak temas etmeyelim birbirimize paranı da ertesi gün kapıya bırakırım o zaman alırsın. Belki anlayışla karşılamam lazım ama çok kırıldım kendisine önlem aldığımı hatta aldığım önlemleri defalarca anlattım. Hayattan, tüm insanlardan kaçarak enfeksiyonu önlemek mümkün mü ne zamana kadar kaçabilirsin ki? Onun maske ve eldivenle alışverişe çıkması ne kadar riskliyse benimde ihtiyacım olmadığı halde markete girip başkasının alışverişlerini yapmam o kadar riskli. Sizce arayıp alışverişlerini yapamayacağımı söylemeli miyim yoksa abartıyor muyum?
Yani 65 yaş üstü kronik hastalığı olmayan biriyse kendi alışverişini kendi yapsın bir zahmet
Siz neden ekstra risk alıyorsunuz?

Keşke o zaman kendin al canım eve girerken temizleyip temizleyip koyarsın deseydin

yaşlı veya samimi olduğum biri değilse herkes kendi alış verişini yapsın derdim açıkcası.yaklaşmaması normal geldi bana ama madem alışveriş yaptırıyor parayıda düşünmesi gerekirdi.eldiven maske takıp poşetleri alıp paranızı vermesi daha mantıklı olurdu.

Benimde alerjik astımım var. Annem hariç şu an yaşlı ve ihtiyacı olsa dahi kimsenin alışverişini yapmam. Sebebi de çocuklarım. Bana bir şey olursa çocuklarıma o yardım ettiğim insanlar bakmayacak malesef. Hatta anneme bile alıp götüremem çok zorda kalmadıkça. Ben deterjan kokusunu bile kaldıramıyorum, bir de işe gidip geliyorum diye, fazladan kimsenin alışverişini yapamam. Belediyelerin vefa hattı var. İhtiyacı olan orayı arasın. Aynı zamanda sağlık personeliyim olaylara, ama korkmuş, ama ihtiyacı var olarak bakmasın kimse. Duygusal davranılacak zaman değil.Evde küçük bebeği olsa, onunla çıkamasa anlarım. Ama oturduğu yerden sipariş vermesi hoş değil. Haftada 1 çıkabilir. Benim eşim her gün işe gitmesine rağmen, markete sürekli gitmesini istemiyorum çünkü marketlerinde ciddi anlamda enfekte olduğunu düşünüyorum

Emziren bi anneyim(emziren annelerin de bağışıklığı düşük oluyormuş), annem 65+ ve kronik rahatsızlığı da var(eşim yanımızda değil), evimizin yeri çok kötü(yokuş ve marketlere bi hayli uzak)..(dışarı çıkınca büyük kızım da daima benle geliyor ve bazen kucakta taşımak zorunda kalabiliyorum onu, fazla şey alamıyorum marketten)
Bazen netten sipariş veriyorum, kargocuya karşı acayip mahcup oluyorum, onları riske attığım için:( geçen gün “abla kendiniz için de lütfen netten fazla sipariş vermeyin, bizim iş yerinden bugün 5 korona vakası götürdüler” dedi:(
Sizin kendi ihtiyacınız olmadığı halde markete girmeniz ve ekstra ürünle temas etmeniz onu hiç alakadar etmiyor olabilir pekala ama size kölesi muamelesi görmesi sizi alakadar eder..kendinize bu muameleyi layık görmeyin, kesinlikle de bi işini görmeyin bu kadının.

Yaşlı mı kendisi veya kronik hasta mı?

Back
X