Aldıklarınızı dezenfekte ediyor musunuz?

Toprak111

""Yasanmayan yaslar""
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
5.037
6.531
148
Sağlık problemimden dolayı soruyorum, eskisi gibi market alısverişleriniz dezenfekte ediyor musunuz? Meyveden felan korona bulaşma ihtimali var mı?

En baştan beri hiç etmedim ben meyve sebze bol suyla sirkeyle hep yıkardim evlendiğinde beri pazardan gelen torbaları çöpe atarım şeffaf küçük boy çöp kovası için torba satılıyor marketlerde ondan alır paketini değiştirip öyle dolaba koyarım okadar dezenfektan kullanmadım yanımda kolonya tasimadim sadece maske taktım hala korona olmadım doğuran kadar olmasam surda bir buçuk ayım kaldı

Sağlık problemimden dolayı soruyorum, eskisi gibi market alısverişleriniz dezenfekte ediyor musunuz? Meyveden felan korona bulaşma ihtimali var mı?
Zaten el hijyenine çok dikkat ederdim.Toplu yemeğe gitsek arkadaşlarla masaya otururduk tek ben kalkar elimi yıkar gelirdim.İnsanları uyarmaya da utanırdım koca koca kadınlar sonuçta. Pandemiden sonra herkes titizleniyor şükür.
Aldıklarımı hiç bir zaman dezenfekte etmedim gerek yok. El temizliği yeterli çünkü.Korona da olmadık çok şükür.
Hem damlacık yoluyla bulaşması hem de eve gelen ürünleri ellesek bile sonrasında el yıkıyoruz.Ekstralara gerek yok bu durumda.

Etmiyorum sebzeyi meyveyi güzelce yikiyorum sadece
Bi ara hastalık derecesindeydim simdi bıraktım hem 3 cocukla o kadar zamanımda yok

Paketli gıdaları dolaba yerleştirmeden önce hala temizliyorum malesef. Çok yoruldum yapmaktan ama içim rahat etmiyor 🥺
Pandemiden önce sadece yoğurtdun dışını ve sütleri silerdim paketleri kirli tozlu oluyor diye. Şimdi herşeyi temizliyorum. Korona bulaşmaz bence, ama alışkanlık oldu
Meyveyi felan ne yapıyorsun canım hemen yıkayıp yer misin off market posetşnden oldun diyen biriyle karşılaştım o yüzden sormak istedim sağlık sorunların var

Ilk salgin gunlerinde aciklanan sekilde aynen devam ediyoruz. Disaridan gelen meyve, sebzelerin kabugunun soyulanlari sabunla yikayip dolaba kaldiriyoruz. Soyulamayanlari sirkeli suda bekletiyoruz. Posetleri balkonda tutuyoruz uzun sure. Kargodan gelenleri de balkonda 1 sure tutup kullanacagimiz zaman dezenfekte ediyoruz. Paketli olan buzluk urunleri, soda vb. Olanlari da ya yikiyoruz ya alkol ile silip kaldiriyoruz. Degisen olmadi, virus ilk halinden daha bulasici durumda. Onlemleri birakmak degil daha da arttirmak dogru olan bence. Evet zor ama hic 1 sey sonsuza kadar surmez. Sabrediyorum.

Biz de hala paketlileri ya yıkıyoruz ya dezenfektanla siliyoruz. Sebzeleri de temizlemeden dolaba kaldırmıyoruz. İnsanlara bir rehavet geldi ama bence şimdi daha dikkat etmek lazım.

Meyveyi felan ne yapıyorsun canım hemen yıkayıp yer misin off market posetşnden oldun diyen biriyle karşılaştım o yüzden sormak istedim sağlık sorunların var
Kimsenin marlet poşetinden olduğunu bilme ihtimali yok. Nerden geldiğini bilme şansımız olsa zaten hasta olmayız :)
Ben başlarda herşeyi deterjanla yıkıyordum, sebzeleri saatlerce sirkeli suda bekletiyordum,, dolapta hemen bozuluyordu, şimdi yoruldum.
Kapalı kutulara dezenfektan sıkıyorum şöyle üstten, vicdan rahatlatmak için 🙈
Sebzeleri kullandıkça yıkıyorum. Uzun zamandır bu şekilde.
Artık herkesin vücudunda bir miktar virüs var. Markette poşeti açan, ilk kulanan bizler okuyoruz neticede. Herkes elini kolunu sürmüyor. Çok yoğun virüs olacağını sanmıyorum o nedenle.

Fakat hala her market alışverişi sonrasında ellerimi dezenfekte ederim, eve gelince de bol sabunla yıkarım.
Ellerin temiz olması çok koruyucu bence.

Ilk salgin gunlerinde aciklanan sekilde aynen devam ediyoruz. Disaridan gelen meyve, sebzelerin kabugunun soyulanlari sabunla yikayip dolaba kaldiriyoruz. Soyulamayanlari sirkeli suda bekletiyoruz. Posetleri balkonda tutuyoruz uzun sure. Kargodan gelenleri de balkonda 1 sure tutup kullanacagimiz zaman dezenfekte ediyoruz. Paketli olan buzluk urunleri, soda vb. Olanlari da ya yikiyoruz ya alkol ile silip kaldiriyoruz. Degisen olmadi, virus ilk halinden daha bulasici durumda. Onlemleri birakmak degil daha da arttirmak dogru olan bence. Evet zor ama hic 1 sey sonsuza kadar surmez. Sabrediyorum.
Canım hemen yermisiniz meyveyi felan bir de alınca dışarda uzun süre bekletir misiniz

Canım hemen yermisiniz meyveyi felan bir de alınca dışarda uzun süre bekletir misiniz
1 gun sonra yiyorum ben oyle rahat hissediyorum. Evet min. 1 hafta bekletiyorum kargolarimi. Market alisverislerini o kadar bekletemedigim icin onlari dezenfekte ediyorum. Hem bekletip hem temizliyorum yani. Icim oyle rahat oluyor.

Back
X